Şimdi Ara

Bu Kuralı %95'iniz Yanlış Biliyorsunuz! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ankara'da çakırlarda devasa bir göbek var hocam. hayatımda gördüğüm en büyük göbek . BURASI

    Ankara'da yaşayanların çoğunun bilmemesinin normal olduğunu düşünüyorum: Ankara'da benim bildiğim bir tane yerde olduğu için.. ben kıbrıstan bildiğim için problem yaşamıyorum ama yukarıda gösterdiğim yerde yol geniş ve insanlar hızlı geldiği için çok sıkıntı yaşanıyor.




  • Aslında çoğu kimse bu kuralları biliyor ama işine gelmediği için uygulamıyor. Ben de dahil.
  • adam sağdan basmış geliyor 500 mt den sellektörde yapıyor ki yola girmeyesin.istersen gir ölüp gidersin,mecburen bekliyorsun sağdan geleni.
  • bende biliyordum ama uygulamıyorum. Zira uygulamak mümkün değil.
  • Gerçekten çok sorun yaşıyorum bu konuda. Ben kavşak içindekine yol veriyorum. O da bana. Kimse bir yere gidemiyor. Durun gitmeyin
    Adana'da her yer döner kavşak zaten
  • Aslında bir daha düşündümde önce takip mesafesini öğretip daha sonra bu gibi konulara girmek lazım. Millet takip mesafesi bırakınca g.tunun dibine giriyor ya da sağlayıp geçmeye kalkıyor. Trafik demek tampon tampona gitmek değildir. Birisi ani fren yapsa zincirleme kaza olacak. Bırakan adama bıraktırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Sağ şeride geçsen kamyon otobüs vs uğraşacan. Yani 20 metre önde olsan ne olacak sanki 70 le gidiyorsan 20 metre geride olman 1 saniye demek bunun için değer mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilmeyende yok uygulayan da yok
  • Sırf şu dönel kavşaklar yüzünden hanım araç kullanmak istemiyor. Bana yük oluyor o da.

    En nefret ettiğim ise dönel kavşağın içinde çıkış yapmak üzereyken kavşağa yaklaşırken yavaşlaması gerektiği halde daha çok gaza yüklenen yurdum insanlarına dikkat etmek zorunda kaldığım için sebep olduğum birkaç saniyelik bekleme için arkadakiler tarafından taciz edilmek.

    Ayda en az 40 kere geçtiğim bir dönel kavşağın 2 dakikadan 80 dakikasına şahit oluyorum ve haftada bir kaza görüyorum. Yani ayda 8 dakikasında kaza görüyorum. Kaza olasılığı kabaca tuttuğum verilere göre %10. Elbette ben sabah akşam gibi yoğun saatlerde görüyorum, dolayısıyla geneli daha düşüktür ama o saatler için %10 dyebilirim ve çok yüksek bir rakam. Dönel kavşak kuralına uysam ayda 4 kere kaza tehlikesi yaşayacağım. Mutlaka bunlardan kazayla neticelenen olacaktır. Nasıl olsa karşı ödeyecek diye arabayı mı kırdıralım arkadaki 30 saniye bekleyemedi diye? :):)




  • Turkiyede tek bir kural var: Yol, once kafasini uzatanindir. Neden karmasiklastiriyorsunuz ki, kontrolsuz kavsakta soyle, donrl kavsakta boyle gibi :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • catalyst kullanıcısına yanıt
    10-20 km/sa hızlarda kesinlikle öyle ama özellikle geniş kavşaklarda bir araç 10 ile kavşağı dönerken yaklaşanlar maşallah 50leri falan görüyorlar. Dolayısıyla kuralı da bilmediği için yol kendisinin sanıyor bastıkça basıyor o kişinin önüne kafayı çıkardığınızda frene basıp duracak zamanı olmuyor. Hatta bunu belki hepimiz yapıyoruzdur "ben geçeyim de o öyle gitsin" psikolojisiyle birbirimizi sıkıştırdıkça sıkıştırıyoruz başka birşey değil.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.