Şimdi Ara

'Bu sisteme virüs giremez' diyorlar...(ANTIKOR) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
6.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaş virüs istemiyorsan pardus kur yan gel yat:D
  • Arkadaşlar;

    Malumunuz, başımıza antikor diye bir yazılım (!) musallat oldu... Kaç gündür forumda bunun gürültüsü yapılıyor.

    Öncelikle yazılım hakkındaki testlerimizin sonucuna değinmeden önce bazı açıklamalarda bulunmayı doğru buluyorum. Yazılımı (!) tanıtmak isteyen şahısı şahsen ne tanırım nede ona karşı şahsi bir düşmanlığım vardır. Ancak ben bir yönetici olarak forumda sukuneti sağlamak ve kuralları uygulamak zorundayım. Burada tanıtılan, önerilen, açıklanan bilgiler moderatör arkadaşlarımca sürekli denetlendiğinden diğer kullanıcılar verilen bilgileri doğru kabul ederek yaklaşıyorlar olaylara...İçinizde bir çoğunuz bizim önerimizle yazılım alıyor makina ediniyor... bizim aksi görüş belirttiğimiz bir çok konuda kullanıcı fikir değiştiriyor. bahsi geçen yazılımla ilgili başlığı görünce açıklamalardan tanıtım başlığını açan şahsın birden fazla başlıkta aynı konuyu laf cambazlığı ile tekrar etmesinden ve tüm mesajlarında aynı şirketi işaret etmesinden dolayı şüphelendim. Peşisıra yazılımı ve yazılımı ürettiği iddiasındaki şirketi araştırdım. Yazılım şirketi hakkında hiç bir yerde bilgi olmaması, sözüm ona bir web adresi dışında ulaşılabilecek bilgi içermemesi şüphelerimi dahada artırdı. Kısa bir araştırma sonrası şirketin 3 ay önce kurulduğunu, vergi kaydı bulunduğunu, ancak ticaret sicil kaydının olmadığını öğrendim. Yazılımın Türk Patent Enstitüsü kayıtlarında patent müracaatı yada Sanayi Bakanlığına Fikri ve Sınai haklar kanununa göre telif hakkı müracaatı yoktu... Bu tarz yazılımların bir web adresi olur ve genelde phising dediğimiz oltalama saldırılarında kullanılır. Kurban genelde şık ambalajı ve kaliteli bir logosu olan yazılımın sitesinden kendi eliyle yazılımı indirir ve sisteme kurar. istemci olan bu yazılım sistemden port talep eder ve güncelleme adıyla devamını getirir. Hal böyle olunca aklıma bunun bir oltalama yazılımı olabileceği fikri geldi.

    Tanıtılan yazılımın (!) kendi kendini güncelleme yetisi olan ve bağışıklık kazanabilen bir güvenlik yazılımı olduğu bahsedilince bahsi geçen proğramın client dosyasını edindim. İş sözleşmem gereği bu programı üstüme zimmetli sisteme kurmam olanaklı olmadığından kendi sistemimde test edemedim. Aynı zamanda bu testin tek yanlı sonuç vermesini de istemediğimi belirtmek isterim. Bu nedenle yazılım güvenliği ile ilgilenen arkadaşlarımdan yardım talep ettim. Yazılım güvenliği ile ilgilenen arkadaşlarımın makinasına WMWare Workstation ile sanal XP Professional SP3 kurduk ve tüm güncellemelerini edindik. Ardından sisteme Avira Antivir Personal Edition kurduk (Vasat sayılabilecek bir koruma yetisine sahiptir. Genelde düşük konfügrasyona sahip makinalara önerilen ücretsiz bir koruma yazılımı) Ardından Avira da güncellendi. Programın bulunduğu memory sticks i takar takmaz mavi ekran (BSOD diye de bilinir) oluştu. HEUR/Malware hatasını görmek dışında sanal sistemde başka bir bilgi edinemedik. Asıl sistem yerinde duruyordu ama oda kendinden geçmek üzereydi (makinanın local port trafiği birden 5 kattan fazla arttı) Haliyle onunda sorunları olduğu belliydi. Ana sistem Kaspersky 2009 İnternet Securty ile korunmasına rağmen sanal sistem gibi çökmenin eşiğine gelince makinayı kapattık. Sistemi konsolda onarıp bu kez ters mühendisliğe sokmak için önce tüm sistemin yansımasını aldık. Ardından bu clientle doğrudan ana sisteme kurulum yaptık. Diassembler ile yaptığımız testlerde clientin kurulumundan sonra 43 farklı zararlının değişik adlarla sisteme yerleştiğini gözlemledik. Çoğunluğu "hack tool" olarak adlandırılan bu zararlıların varlığı üzerine durumu "acaba bu zararlıları referans alarak var olan diğer zararlıları tanıma eğilimnde mi?" sorusu ortaya çıktı. Bu kez elimize sanal zekayı aldık... Neye göre değerlendirilince "dünyanın en iyisi" olduğunu anlamadığımız kod kümesinde sanal zekaya ilişkin bir emare göremedik. Gelen dosyaları kendisnin kod bloğuna yazdığı dosyalarda taramak dışında bişi yaptığını gözlemleyemedik. Dahası bir firewall tanımlamasında bile yer alamayacak kadar agresif biçimde önüne çıkan her dosyayı tehdit olarak gösterdi. kaspersky a ailt dosyaları silmeye kalkıştı. Yani zararlı tespiti amacıyla bu kodların kendisine ön tanımlı olarak yüklenmediği çok açık.

    Hal böyle olunca derhal başlığa müdahalede bulunup başlığı kilitledim ve kullanıcıların bu zararlı uygulama içeren programı edinmelerini engellemek için uyarı amaçlı olarak başlıga ait ilk mesaja not düştüm. Sonradan edindiğim bilgilere göre paronayak kullanıcı adlı kişi bu yazılımın satışını yapan ekipte yer alıyormuş. kilitlenen başlık 1 hafta sonra hortladı. kendisi ne kadar üslupsuz yazı yazıp yazılımı savunmaya kalkışırsa kalkışsın kendi kendini güncellemesi gerekmeden çalışamayacağını ilettim. Bir Türk firması olması ve olası hatlı analizlerin ihtimal dahilinde olabileceği düşüncesinden hareketle durumu son kullanıcılara son ana kadar aksettirmemeye çalıştım. Kullanıcının bana yönelik ağır hakaret içeren mesajları olmasına rağmen açmış olduğu benim adımı taşıyan başlığı etik olmayacağı gerekçesi ile (eleştiri kabul etmediğimiz izlenimi doğmasın diye) silmedim. beni aşağılamaya çalıştığı başlık yönetim tarafından 2 defa kilitlenmesine rağmen tarafımdan yeniden açılmıştır. En son "Paranızı biz ödüyoruz, siz başlık kitliyorsunuz.Elinize dizinize dursun..." şeklindeki ifalere üzerine konuyu özel mesajla üst yönetime ilettim. Başlığı silmemi kullanıcıyı ihraç etmemi belirten mesaj aldım. buna rağmen kendime yöneltilmiş ağır hakaret içern bir başlığı ve mesajları kendim silmeyi doğru bulmadım. moderatör olarak forumda yansız davranmak zorundayız. Bu başlığa ve kullanıcıya müdahalemin yansızlığımı zedeleyeceğinden dolayı duyduğum kaygı nedeni ile Faik arkadaşım başlığa ve kullanıcıya ait mesajlara müdahale etti.

    Burada açık seçik belirtmek isterim. Yöneticilerimiz maddi kazanç sağlamak için burada bulunmuyorlar. Tamamı gönüllülük esası ile sitede çalışan, özel hayatlarında okuyan ve çalışan sizin gibi kullanıcılarız. Foruma fedakarlık yaparak katkı sağlıyoruz. Kimimiz işinden zaman ayırıyor kimimiz aile ilişkilerine ayırması gereken zamandan... Burada TRT den maaş alan yönetici olmadığını belirtmek isterim.

    Başığı açmış olmamın nedeni bu yazılımın şu hali ile şüpheli olması ve sisteme ilişkin kararlılığı bozması... Diğer kullanıcıların edinip veri ve donanım kaybına uğrama tehdidi nedeniyle uyarı amacıyla yazıyorum. Kaynak kodlarının diassembler ile tam edinimi olanaklı değil. Bu nedenle kodların içinde hack tool kitlerinin ne amaçla bulunduğunu açıklayana kadar bu yazılıma güvenmem kişisel olarak mümkün değil... Yazılım üreticisi firmanın vergi kaydı dışında kaydı bulunmuyor.Dolayısı ile yazılımın edinimini ve kullanımını kişisel olarak uygun bulmuyorum.

    Kolay gelsin.

    Alıntı :http://forum.bilisimruzgari.com/index.php?topic=30556.0




  • Merhaba Arkadaşlar, yukarıdaki metni okudum, bahsi geçen antikor yazılımı hakkında doctus.org adlı bilgi güvenliği forumundaki uzmanlar tarafından Antikor programının hiçbir zararlı barıdırmadığını yazmışlar.

    http://doctus.org/showthread.php?t=37771 6. konuyu yazan baş editörün incelemesini okuyabilirsiniz.

    Tüm bunların dışında bilişim rüzgarında bu konuyu yazan uzmanın taraflı olduğu kanaatindeyim. Yazılımın 43 tane zararlı içerdiğinden bahsedilmiş. Bu komik olay karşısında ne diyeceğimi bilemiyorum. Ben daha öncede belirttiğim gibi aylardır bu programı incelemekteyim. Nedense ben zararlı bir nesneye rastlayamadım.

    Bilişim suçları konusunda hepimiz az çok fikir sahibiyiz ve zararlı yazmak ve yaymanın suç olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bu şahsın bahsettiği 43 adet zararlının nerede olduğunu bilmek hepimizin hakkı.

    Değerli arkadaşlar bende kendi çapımda bilgisayar bilgimle araştırmalar yapmaktayım ve ülkedeki gelişmelerle yakından takip etmekteyim. Uzman olarak niteleyebileceğimiz nitelikte yukarıda linkini verdiğim kişinin değerlendirmeleri ve kendi değerlendirmelerim sonucunda programın temiz ve farklı bir uygulama olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

    Ayrıca Antikor programı hakkında chip online dergisi yazarlarından ayın zamanda Microsoft un MVP si olan Kadir Çamoğlununda yazısını okuduğumuzda http://www.chip.com.tr/blog/kadircamoglu/antivirus-yazilimlari-tarihe-mi-karisiyor_3200.html antikor programının zararlı içerdiği söylemlerinin yalandan ibaret olduğu şüphe götürmez oluyor. Zaten Antikor sitesindede bu konuya cevap verilmiş.http://www.antikorugs.com/p/forum/viewthread.php?thread_id=18&pid=38#post_38

    Merak ettiğim şey şu ...

    Bu ülkede neden kimse kimseyi sevmiyor ?
    Bu ülkede kimse böyle bir yazılım yapamazmı ?
    Bu program Assembler dili ile yazılmış. İyi derecede Assembler bilen insanlar zaten öldürülüyor. Bu adamlara çamur atmaya çalışan insanlar kime hizmet ediyor?


    Sorun bu program değil, sorun bu ülkede kimin kime hizmet ettiği. Ben bu programı aylardır inceliyorum. yukarıdada inceleyen uzman niteliğinde kişilerin linklerinide verdim.

    Değerli arkadaşlar, konu tartışmaya ve eleştiriye açık, kimse benim birilerini savunduğum izlenimine kapılmasın. ben sadece tarafsız olmak istiyorum. ülkemde güzel işler olursada desteklerim. çamur atmak, yapamazlar, edemezler demek kolay. inceleyelim gerekirse destekleyelim gerekirse eleştirelim. ama çamur atmak, hakaret etmek kimseye yakışmaz.




  • valla ben ,indirdim ve hiçbirşey anlamadım ne koruyo ne başka bişi
    Türkler bişey yapamaz demiyorum keşke olsa ama bu programın çalışma mantığı ne ?? bilenler bişeyler söylesin
  • Türkler yapabilir.Tübitak gibi kurumlar boşa durmuyor. Ama 2 kişinin yapacağı bir programa kimse güvenmez. Üniversiteler , teknoloji kurumları bu konularda daha tecrübeliler.
  • Arkadaşlar aşağıda bu sistemi yazan antikorcular hakkında bulduğum bir yazıyı paylaşıyorum.aslında konuyu nereye açacağımı bilmediğim için bu alana ekliyorum.galiba dün yanlış yere eklemişim :)
    microsoft konusunda konuların paylaşıldığı bir sitede virüs giremeyecek şekilde windows işletim sistemini geliştirdiklerini söyleyen yazı var.
    http://www.cozumpark.com/forums/thread/131639.aspx
    http://www.cozumpark.com/forums/thread/131555.aspx

    bunu geliştirenler antikoru geliştirenlerle aynın kişiler. microsoftlada görüşme halindelermiş. kendi sitelerindede harhangi bir programı virüs giremeyecek halde geliştirdiklerini ve isteyen herkese bilgi verebileceklerini yazmışlarhttp://www.antikorugs.com/p/viewpage.php?page_id=9

    bu dedikleri doğruysa yakında antivirüsler tarihe karışır. antivirüs yazılımları daha kendi kendilerini koruyamıyorlar ve virüsler rahatlıkla antivirüslere bulaşabiliyorken bu programı geliştirenler hangi program olursa olsun virüs bulaşmayacak şekilde programı geliştirebiliyorlarmış. bunları inceleyen varmı acaba yada söyledikleri ne kadar doğru olabilir?




  • hiç inandırıcı değil
  • getirin bana o pc yi bakın nasıl giriyo virüs :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assassins -- 10 Aralık 2009; 16:41:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3X3CUT0R

    deep freeze gibi bi program olsa gerek

    Valla ben diycektim : ) Oturup bakmadım ama 5 yillik geçmişimize baksaniz bile yeter bu kadar iddiali konuşanlarin sonu hep fos oluyor, harcadiğim vakte değmez.
  • madem böyle bir sistem yazabilme kabiliyetleri var. Önce oturup sitelerine sistem yazsınlar da biraz ciddi görünsünler.
  • Bu biraz fantezi olmuş.
  • Test ettim diyenlere soruyorum ee test ettiniz de ne oldu, zararlıları engelleyebiliyor mu? Resmen forumu çöplüğe döndürdünüz Şöyle okuyorum faydalı tek bir kelime dahi yok, objektif tek bir yaklaşım yok. Test edenler, inceleyenler, edindiğiniz bilgileri paylaşın bence burası bir forum, mezarınıza mı götüreceksiniz öğrendiklerinizi? " Bence yine de iyi bir program olabilir, bu programı sevmeye çalışın arkadaşlar ben aylardır inceliyorum, biraz daha önyargılı olmasak mı ne, çok sevimli bir program gibi geldi bana, sitesinde iş yok, bu programdan iş çıkmaz" gibi ibareler nedir Allah aşkına? Forumda onca güvenlik yazılımıyla ilgilenen kişi var onlardan birinden bile bir yorum gelmemesi beni şaşırttı doğrusu.




  • Sadece şunu söyleyebilirim.Çok kısa süreli göz attım.Sistemde kararsızlıklara ve çökmelere sebep oluyor.Zaten forumlarda da bu yönde şikayetler var.Daha detaylı test edemedim henüz.Hafta sonu aksilik çıkmazsa daha detaylı gözden geçirmeyi düşünüyorum.
    Bir de şu var.Bu yazılımı bu işlerden gerçekten anlayan kişiler test etmeli.Program henüz çıkmadı ve onaylanmadı.Ana bilgisayarınıza gelecek hasarlardan onlar sorumlu olmayacaktır.Antivirüs kullanırken sözleşmeler vardır.İngilizce olduu için kimse okumaz ama souç olarak destek verilir.Dün forumda bir başlık açıldı program hakkında.1 yıllık program linki verildi.Sizleri düşünerek konuyu kilitledim.Çünkü programı henüz tanımıyoruz ve net bilgiler yok.Kayda değer veriler de yok.Belki çıkan söylentiler asılsızdır ama net veriler olmadığı için bu programı herkes denemesin.Uzman kişiler doğrultusunda karar alsınlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Cevap için teşekkür ediyorum.
  • absolutely impossible
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrooklynZU

    Sadece şunu söyleyebilirim.Çok kısa süreli göz attım.Sistemde kararsızlıklara ve çökmelere sebep oluyor.Zaten forumlarda da bu yönde şikayetler var.Daha detaylı test edemedim henüz.Hafta sonu aksilik çıkmazsa daha detaylı gözden geçirmeyi düşünüyorum.
    Bir de şu var.Bu yazılımı bu işlerden gerçekten anlayan kişiler test etmeli.Program henüz çıkmadı ve onaylanmadı.Ana bilgisayarınıza gelecek hasarlardan onlar sorumlu olmayacaktır.Antivirüs kullanırken sözleşmeler vardır.İngilizce olduu için kimse okumaz ama souç olarak destek verilir.Dün forumda bir başlık açıldı program hakkında.1 yıllık program linki verildi.Sizleri düşünerek konuyu kilitledim.Çünkü programı henüz tanımıyoruz ve net bilgiler yok.Kayda değer veriler de yok.Belki çıkan söylentiler asılsızdır ama net veriler olmadığı için bu programı herkes denemesin.Uzman kişiler doğrultusunda karar alsınlar.


    Merhaba Arkadaşlar, bölüm yöneticisi arkadaşımızın konuya müdahale etmesinden güç alarak bende konu hakkında ve genel anlamda fikirlerimi söyleme istiyorum.
    Antikor konusunda bilişim rüzgarı isimli bir forumda yazılan yazıyı önceleri yüzeysel okuyup geçiyordum ancak detaylı bir inceleme yapınca ilginç sonuçlar aldım. Sizinle paylaşmak istiyorum.
    Programda zararlılar bulunduğu ve hack tool içerdiği söyleniyor, işte size AntikorTemel.exe nin virüstotal sonuçlarıhttp://www.virustotal.com/tr/analisis/eeb56ea0d2bc08eaba11bf22c1724a63ba4f0ccc82db75a11a7bf112e6b97b37-1257202618 40 tane dünya devi antivirüs firmasının bulamadığı zararlıları yazıyı yazan kişi nasıl bulmuş meak ediyorum? en komiğide attığı yalanı destekleyecek şekilde insanları inandırması için rakamda vermiş :) 43 zararlı :)
    Diğer bir konu ise yazılımın Patent meselesinde, değerli arkadaşlar biz bilgisayar mühendiliğinde okurken bilişim hukuku dersleri almadıkmı? bilişim hukukunda yazılımların patentlenemeyeceği bize öğretilmedimi, işte size kanun maddesi:http://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=266 lütfen 6. maddenin C bendini okuyun. Türk patent ofisinin yazıları pdf idi o yüzden eklemedim. Arama motorlarından kısa bir arama yaparsanız resmi kurumlarında kanuni olarak bilgisayar yazılımlarını patent alınamayacak ürünler listesine aldığını göreceksiniz. Ayrıca bu kanun Avrupa Biriliği üyesi ülkelerde geçerli olan kanundur. Yani avrupadada patent alınamıyor.
    Konumuza dönelim, bilişim rüzgarı forumundaki kişi ne yazıkki insanları yanlış yönlendirmiş biridir. Virüstotal sonuçlarının olduğu linki eklemiştim ayrıca patent konusunda yazdığı yazıda kendisinin mühendislik okuyan birisi olduğunu göstermiyor, okumuşsada boşa okumuş çünkü ilim sahibi insanlar kimseye bilmedikleri konularda çamur atmazlar. Başka bir forumdada antikor konusunda kötüleme amaçlı yazılar yazılmış ancak forum yöneticileri devreye girerek programı incelemiş ve hakaret eden kişiye özür dilettirmişler.http://doctus.org/showthread.php?t=37771 Ayrıca bilişim rüzgarındaki kişiye antikor sitsindede cevap verilmiş http://www.antikorugs.com/p/forum/viewthread.php?thread_id=18&pid=38#post_38 Şimdi izniniz olursa bilişim rüzgarı denen forumda , bir telefon numarası, iletişim bilgileri bile olmayan ayrıca ne idüğü belirsiz bir kişinin yazdığı deli saçmalarını açıkladıktan sonra program hakkında yüzeysel olarak konuşmak istiyorum.
    Program Delphi ve Assambler dillerinde yazılmış. Değerli arkadaşlar bugün ne yazıkki ülkemizde iyi derecede Assambler bilen yazılımcılarımızın sayısı bir elin parmakları kadar. Zaten ülkemizde iyi derece assambler bilen insanlarımızı öldürüyorlar. Örnek, Aselsan'da tank ve uçak projelerinde çalışan mühendislerimizin intihar etmeleri. Antikor programı ince bir mühendislikle yazılmış. Buradaki bölüm yöneticisi arkadaşımızın dediğine katılıyorum, kullanım kılavuzunu okuyun, programı indirdiğinizde paketin içinde var. Ayrıca sitelerinede koymuşlar. Program antivirüs değil. Programı kurduktan sonra ister tüm listelenen istersenizde sizin seçtiğiniz uygulamaları virüslere karşı tamamen koruyor. Nasıl koruduğunu gösteren bir videoyuda sitelerine eklemişler. Sayfanın altında video var. http://www.antikorugs.com/p/viewpage.php?page_id=1
    Ben Antikoru kullanıyorum. Ancak BrooklynZU arkadaşımızın dediği gibi kullanma kılavuzunu okuyun, hangi sistemlerde çalıştığına bakın, yönlendirmeleri iyi takip etmek gerekir.
    Son olarak bölüm yöneticisi BrooklynZU ya şunu söylemek istiyorum, bir yönetici olarak siz konuya müdahale ettiğiniz için yazmak istedim, çünkü sizde görüyorsunuz insanlar forumları bilgi paylaşımı, geliştirici yerler olmaktan çıkarıp boş konuşulan çamur atılan yerler haline getirmeye çalışıyorlar. Bu yüzdende sizin bu insiyatifinizden dolayı teşekkür ediyorum.Yazımda eksik, ya da insanları yanlış yönlendirebilecek bir konu varsa lütfen yazınız. Teşekkür ederim.




  • Yazınız için teşekkür ediyorum.
    Forumda elbette herkes görüşlerini bildirebilir herkes paylaşım yapabilir.Ben program konusunda neden dikkat edilmeli dedim onu da açıklayayım.Program henüz çok yeni ve şu an sadece ülkemizde kabul görmüş bunun dışında bağımsız kuruluşlar tarafından testi yapılmamış ve HENÜZ Microsoft onayını almadığı için temkinli yaklaşılmasını,kullandığı teknoloji yapay zeka olduğu için yanlış alarmları da olabileceğinden herkesin kullanmamasını tavsiye ettim ve geçen gün 1 yıllık lisans konusunu üyeleri düşünerek kilitledim.Niyetim burada paylaşım yapılmasını engellemek asla olamaz zaten.Ancak üstte belirttiğim nedenler yüzünden kilitledim.Forumlarda görürsünüz,bilinçsiz kullanıcılar kullandıkları programı düzgün kullanamadıkları zaman gelip başlık kirliliği yaparlar,aynı konulardan yüzlerce açılır ve forumda gerçekten önemli olan konular aşağılara düşer.O yüzden onay almamış bir program yüzünden bu forumun bu hale gelmesini istemem.Program onaylansın(özellikle microsoft tarafından) ozaman zaten biz de program hakkında her türlü paylaşım ve yardıma açık olacağız.
    Tekrar etmekte fayda var.Uzman kişilerin yardımı olmadan bu programı acemi kullanıcılar kullanmasın kesinlikle.Yanlış uyarı yüzünden sistem dosyalarınıza gelecek hasarda sorumlu sizlersiniz.

    Not: Bu başlık altından program ile ilgili, kurallar çerçevesinde her türlü yorum yapılabilir.Gereksiz yorumlar silinecektir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrooklynZU

    Yazınız için teşekkür ediyorum.
    Forumda elbette herkes görüşlerini bildirebilir herkes paylaşım yapabilir.Ben program konusunda neden dikkat edilmeli dedim onu da açıklayayım.Program henüz çok yeni ve şu an sadece ülkemizde kabul görmüş bunun dışında bağımsız kuruluşlar tarafından testi yapılmamış ve HENÜZ Microsoft onayını almadığı için temkinli yaklaşılmasını,kullandığı teknoloji yapay zeka olduğu için yanlış alarmları da olabileceğinden herkesin kullanmamasını tavsiye ettim ve geçen gün 1 yıllık lisans konusunu üyeleri düşünerek kilitledim.Niyetim burada paylaşım yapılmasını engellemek asla olamaz zaten.Ancak üstte belirttiğim nedenler yüzünden kilitledim.Forumlarda görürsünüz,bilinçsiz kullanıcılar kullandıkları programı düzgün kullanamadıkları zaman gelip başlık kirliliği yaparlar,aynı konulardan yüzlerce açılır ve forumda gerçekten önemli olan konular aşağılara düşer.O yüzden onay almamış bir program yüzünden bu forumun bu hale gelmesini istemem.Program onaylansın(özellikle microsoft tarafından) ozaman zaten biz de program hakkında her türlü paylaşım ve yardıma açık olacağız.
    Tekrar etmekte fayda var.Uzman kişilerin yardımı olmadan bu programı acemi kullanıcılar kullanmasın kesinlikle.Yanlış uyarı yüzünden sistem dosyalarınıza gelecek hasarda sorumlu sizlersiniz.

    Not: Bu başlık altından program ile ilgili, kurallar çerçevesinde her türlü yorum yapılabilir.Gereksiz yorumlar silinecektir.


    Sayın BrooklynZU, "Aklın yolu bir" diyorum başkada bişey demiyorum. Fikirlerimiz tamamen örtüşüyor. Programlarına belge alıp almamaları konusunda geliştiricileri muhtemelen kendi insiyatifini kullanacaktır.
    Benim dikkat çekmek istediğim ülkemizde bu tür yazılım geliştiricilerininde bulunduğu ve istenilirse nitelikli yazılımların ortaya çıkabileceği konusunda. Biliyorsunuz bizim bir atasözümüz vardır; "Yiğidi öldür Hakkını inkar etme" diye. Bende burada okuduğum antikor geliştiricilerini küçük düşürmeye çalışan yada bilgi sahibi olmadan atıp tutan insanlarla berbaber, madem bu antikor geliştiricilerini öldüreceğiz en azından Haklarını teslim edelim :) diye düşündüm. Kolay gelsin.




  • Neden çıkmasın ki.Çok güzel bir PARDUS sistemimiz var.Crysis adlı oyunumuz var,çok kaliteli firewall Comodo muz var,dünyanın en iyi doktorlarından biri Türk ...vs.Yapılamaz diye birşey yoktur.Yeterki gereken ilgi ve desteği görebilsin bunları yapan insanlarımız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyükseltürk

    inanmak istiyorum ama

    önce antivirüs yapacaklarına düzgün bir site yapsınlar.

    Fazla yüksekten uçmuşlar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.