Şimdi Ara

'Bu sisteme virüs giremez' diyorlar...(ANTIKOR) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
6.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Neden yüksekten uçulsun ki.Bu yapay zeka işini tek düşünen bu arkadaşlar değil.Dünya çapında birçok firmanın yapay zekaya dayalı çalışmaları sürüyor.Panda nın da cloud teknolojisi var.Artık yazılımlar sezgisel ve veritabanı olarak değil cloud ve yapay zeka olarak çalışacaklar.Yakın zamanda kullandığınız yazılımlar aynı teknolojiyi kullandıklarında da bu tip yorumlar yapacakmısınız merak ediyorum.Bizimkiler önce davranıp duyurmuşlar.Bunda ters birşey göremiyorum.Program ile ilgili olumsuz eleştiriyi kullandıktan sonra yapsanız daha iyi olmaz mı? @Curimo arkadaşımızın yorumuna katılıyorum son cümlesine kadar.Ben bazı şeyleri söylemek istemiyorum görevim gereği ama gerçekten önyargı kırmakta zorlanıyorum artık forumda.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Programların, hiçbir antivirüse ihtiyaç duymadan kendi kendisini her türlü virüse karşı koruyabileceği 'Antijen' yazılımını da tamamladıklarını belirten Demirkan, stratejik öneme sahip firmaların da antijen teknolojisi kullanarak virüslerden kaynaklı zarar görmelerin önüne geçebileceklerini ileri sürdü.

    Ben kullanılan teknolojiye laf etmedim keşke öyle birşey mümkün olsada antivirus kullanma derdinden kurtulsak. Tabi ciddi bir firma böyle bir güvenlik teknolojisi hakkında duyuru yaparsa güvenebiliriz. Yukarıda bağışıklık gibi çok iddialı bir laf edilmiş kötü amaçlı yazılımlara karşı ne kadar mükemmel güvenlik programı yapılsada onlarda gelişicekler, yerlerinde saymayacaklar çünkü adı üstünde virus'de bir program. Antivirus'ler günümüzde bazen yanlış alarmda verse sezgisel algılama olarak gayet başarılı ve tanıma için veritabanı kullanılıyor. Şahsen virus'lere karşı korunmak için bu tür bir teknoloji ile tam bir bağışıklık sağlanabileceğine ve antivirus'e ihtiyaç kalmayacağına inanmıyorum. Üstelik siber hırsızlık günümüzde hat safhada bu işin internet bankacılığı ve alışverişi var böylesine amatör insanların yaptığı şeylere ne kadar güvenilir ve bu program yüklendikten sonra bazı uygulamalar çalışmazsa bunun verdiği zararı karşılayabileceklermi önce bunu düşünmek lazım. Virus'den etkilenmemek veya minimum risk için Unix, Linux, Mac OS X gibi işletim sistemleri kullanmanın daha yerinde bir karar olucağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 20 Aralık 2009; 9:37:31 >




  • Spybot örneğini versem.Onda da buna benzer bir bağışıklama mevcut ve bozulmaları büyük ölçüde önlüyor.Bu teknoloji şu an çoğu kişiye uzak gelebilir ama yakın gelecekte çoğu firma bunu kullanacak.Exe dosyalarındaki değişikliği izliyor yazılım.Yazılımın amacı exeleri korumak.Basit bir örnek daha vereyim.Superantispyware adlı program, tarayıcı başlangıç sayfasının değiştirilmesini önlüyor.Kurulumda bunu size belirtiyor.Eğer değşiklik yapılmaya çalışılırsa da anında uyarıyor ve etkisiz hale getiriyor.Bu program da bu şekilde.Değişikliğe izin vermeyecek şekilde bir yapısı var.Antivirüsler bazı zamanlarda kendini koruyamıyor.Ama bu program onlardan daha inatçı olacaktır kullandığı yapay zekası ve bağışıklama özelliği gereği.Belki antivirüsler önümüzdeki birkaç yıl daha hayatımızda olacaktır ama bu yapay zeka sistemi oturduğunda bence pek ihtiyaç olmayacak.
  • merhaba, zevkli bir konu ve ülkemizdeki bir gelişme olduğundan buradan devam etmeyi tercih ediyorum.

    bu antikor geliştiricilerini sürekli takip ediyorum. bu yazılımcıların son numaralarını sizlerle paylaşmak istiyorum. hepimizin bildiği gibi antikor programı pc ye yüklendikten sonra program arayüzünden güvenle korumak istediğiniz programları seçip bağışıkladığınız bir sistemdi.

    ama şimdi bu geliştiriciler antikora yada başka bir yazılıma gerek kalmadan bir programın kendi kendisini virüslerden ve benzer saldırılardan korumasını sağlayan bir program geliştirmişler. adıda antijen :)

    işin komik yanı antikor hakkında aylardır yazılıp çizildi acaba bu antijen için neler olacak merak ediyorum :) buyrun antijeni okuyun.http://www.antikorugs.com/p/viewpage.php?page_id=9




  • Türkler hiç birşey yapamaz ve benzeri yorumları görmek gerçekten üzüntü verici. Elbette millet olarak birçok şey yapabiliriz ama önceliklle bu aşağılık kompleksinden sıyrılmak gerektiği düşüncesindeyim. Programa gelince ise öyle çok abartılacak birşey olmadığını düşünüyorum gayet uygulanabilir bir yöntem tabi önemli olan bunu pratikte uygulamak. Kullandıkları programlama dili gerçekten (assembly) gerçekten çok maharet gerektiren bir dildir. Ancak bilgisayar virüsleri sadece exe dosyalarına bulaşmaz dll virüsleri macro virüsleri v.b. birçok virüs vardır bu nedenle ile çok kapsamlı bir koruma sağladığından bahsetmenin pek mümkün olmadığını düşünüyorum. Bununla birlikte zaman zaman program güncellemeleri v.s ler çıktığında da bilgisayarda varolan exe dosyalarını değiştirmesi gerekebilir bu durumda da program tarafından engellenmesi söz konusu olacaktır.Çok iddiaları konuştukları bir gerçek buna rağmen bence yine de köstek olmak yerine desteklenmesi ve daha çok fikir sahibi olunması gereken bir program olduğu kanaatindeyim.




  • öncelikle forumdaki tüm yazıları okuduğumu belirmek istiyorum

    şu konuda hem fikirim "türkler yapamaz" düşüncesi benide deli ediyor ki bu nu yazanlar hakkında şunu söylemek isterim zeka kavramının bırakın genetik kalıtımsal olmasını ırksal olması zaten mümkün değildir. iman gibi kimde olacağı belli değildir.ben eğitimciyim ve ne anne babalardan neler çıkabildiğine bizzat şahit oluyorum.yani kalıtımsal da deği zeka dediğinşey.
    basit bir örnekle açıklayayım liseyi meslek lisesinde elektrik bölümünde okudum. 1. sınıfta otomatik kumanda devreleri konusu atölye dersinde görürdük sene sonuna kadar hazır cevaplarla idare ettim. sene sonunda uygulama sınavı yapılacak bir baktımki ben problemleri çözemiyorum arkadaşın birine gittim dedim ban aşunu bi anlatıver gavur :) nasıl anlattıysa bir baktımki çok kolay o sene ve sonrasında çözemediğim problem olmadı.hatta iddalar bile kazandım.
    diyeceğim oki bu programı yazan arkadaşaların farklı bir bakış açısıyla çalışmış olma ihtimalleri var bazen cevabı çok açık ve ortada olan şeyleri bakış açımızın kalıpları yüzünden göremeye biliriz .belki onlar görmüşlerdir?

    programın kullanımı konusuna gelince forumdaki arkadaşlara katılıyorum acemi kullanıcı için çok tehlikeli bazı bilirkişi ve kurumların onayından geçmesi gerekli ondan sonra beliki gönül rahatlığıyla ve göğsümüzü gere gere buda bizim diyerek özellikle yurt dışına iş için çıkan kişiler tarafından tanıtımı dünyaya bile yapılabilir.

    ama şunu unutmayalım çoğu kullanıcı sadece bir kaç yorum ve tavsiye ile içinde ne olduğu belirsiz bir çok programı indirip sistemlerine kuruyor zaten kişisel kullanım bilgisayarı olduğu için atarım formatı diyor geçiyor. oysa vadedilen şirket bilgisayarlarının kurum ve kuruluşların güvenliği olunca lisanslar için şirketler para saçıyorlar bunun ağır sorumlulukları var bu sanayi casusluğundan kişi ve kurumların özel bilgilerine kadar uzanan geniş bir güvenlik zafiyeti yaratır. iki çok yetenekli ve akıllı kişi bunun altından kalkamazlar bill gates de burdan başlamıştı ama şartlar aynı değil.

    bu arkadaşların yapacağı belkide yapmak zorunda oldukları uygun bir yayılma politikası izlemek kişisel kullanıcıya verecekleri güvenle ve arkalarına alcakları güçlü bir partnerle kurumsal satışa ondan sonra geçmek ki örneklerini görüyorlardır.

    şu anda bana kişisel kullanım sizlerinde forumdaki yazılarından anladığım yeterli güveni sağlayamadıklarıdır.bu sebeple daha indirmeye bile tenezzül etmedim.

    nacizana kendi fikirlerimdir.
    teşekkür ederim




  • Epey zaman olmuş ama hortlatayım bari.
    Nedense konu epey bir "türkler yapar-yapamaz-niye kendimizi aşağılıyoruz ki" kavgasına dönüşmüş. Elbette herşeyi yaparız ve çok da güzel yaparız, bunun milliyetimizle ilgisi yok ki. Zemana'yı (ki Malware.ru testlerinde bütün firmaları dize getirmiştir) ve Comodo'yu da yapan bizleriz. Demek ki isteyince doğru-dürüst işleri çok güzel yapabiliyormuşuz!
    Burada esas sorun, kullanıcıya verilen shate güvenlik hissi. Bu program, başka hiçbirşeye gerek kalmadan bilgisayarınızı koruyabileceğini söylüyor. Oh ne güzel. Yalnız bilgisayardan biraz anlıyorsanız, sadece bu iddianın bile saçma olduğunu görmeniz mümkün. ne yapıyor bu program? Kabaca, seçtiğiniz .exe dosyalarını "koruyor". Yani bu dosyaların bozulmasını önlüyor.
    Vay be.
    Beni drive-by-downloads'lardan koruyor mu? Hayır.
    Beni kişisel bilgilerimi, örneğin WoW şifremi, banka hesabımı çalan zararlı yazılımlardan koruyor mu? Hayır.
    Tanımlayamadığı bir dosya internete erişmek istediğinde uyarı veriyor mu? Yoo.
    Eee?
    Ama dosyalarımı bozulmaktan koruyor öyle mi?
    Bilgisayarımdaki bütün doayaları koruma altına alsam bile, yeni zararlı yazılımın bulaşmasını nasıl engelliyor? Bilmiyoruz. Engellediğini de sanmıyorum. Bunun için arkaplanda sürekli tarama yapan bir veritabanı olması lazım, bunun güncellenmesi lazım (cloud based protection kullanıyor olsa bile güncelleme gerekir), ayrıca var olduğunu iddia ettikleri cloud based protection için ciddi anlamda kullanıcıdan geri dönüş veya 24 saat boyunca zararlı yazılım toplayacak honeypot'lar lazım, bunlar var mı?
    Varsa, tüm dediklerimi geri almaya hazırım.
    Hadi teknik bir soru sorayım: Yüklü herhangi bir exe dosyasına hook atabilen codedom şifrelemeli bir zararlı yazılımı engelliyor mu? Yeni nesil Zeus varyantları bu tekniği kullanıyor. Exe dosyasının kendisinde bir değişiklik olmadığını hatırlatayım.
    Hadi bir soru daha: tdss/tdl ve safesys rootkitlerine (ve bunların düzinelerce, neredeyse her hafta değişen varyantlarına karşı ne gibi bir koruma sağlıyor?
    Arkadaşlar. Olayı türkler becerir becermez tartışmasına dönüştürmenin bir anlamı yok. Hangi milliyet yaparsa yapsın, bağımsız bir test kuruluşu tarafından incelenmeden %100 koruma sağladığını iddia eden bir program, rogueware'dir benim gözümde. İlginçtir, program arayüzleri oldukça benziyor sahte antivirüslere.
    Türk diye saçmasapan iddiaları kabul edip insanları kandıracak halimiz yok.




  • Keşke olsa ama pek inandırıcı değil.
  • insan inanmak istiyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.