Şimdi Ara

BYD Atto 3 Alıcıları ve Kullanıcıları (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
606
Cevap
43
Favori
60.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kamboc K kullanıcısına yanıt
    Batarya kalibrasyonu için 4.000km üzeri kullanım gerekiyor verimlilik için.


    Ayrıca İlk kez elektrikli araç kullanıyorsanız bunun da etkisi olacaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • karagozgilh K kullanıcısına yanıt
    Merhaba bir önceki aracınız MG4 müş. İkisinide deneyimleyen biri olarak sizce hangisi daha iyi :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kamboc K kullanıcısına yanıt

    merhaba,


    şöyle özetleyebilirim bence;


    -Kullanış açısından mg4 daha aktif ve hareketli iken atto3 ise daha oturaklı ve güvenli geldi bana

    -ADAS sistemlerinde atto3 kesinlikle mg4 e göre çok daha güven veriyor (mg4 te de yazılım güncellendikçe mutlaka düzelecektir)

    -Kabin açısından atto3 daha büyük ve içi daha rahat, ayrıca cam tavan ve arka ışıklar koltukların deri olması bariz önde

    -Firma açısından BYD nin büyüklüğü çıkardığı yeni araçlar vs. daha üst bir markaya geçtiğinizi görüyorsunuz

    -Teknoloji açısından byd nin tesla gibi tek işletim sistemi ile tüm aracı yönetmesi yazılım güncellemeleri ve uyumlu çalışma açısından avantaj

    -Üretim açısından BYD gene lastik ve cam hariç tüm parçalar kendi üretimi olması, satış sonrası destek konusunda güven veriyor.

    -Destek anlamında BYD nin Toyota'yı da geitiren ALJ distribütörlüğünde olması


    genel anlamda beni mg4 ten atto3 e geçiren etkenler buydu.





  • karagozgilh K kullanıcısına yanıt

    BYD Atto 3 te ısı pompası var mı acaba??

  • tartekin kullanıcısına yanıt
    Standart olarak geliyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Byd nin hali ne olacak? Yeni yönetmelik sonrası gelemiyecek deniyor ancak bu yönetmelik ticari araçlar ve ami gibi araçlar için değişmedi mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    Size cevap yazarken bu araçlara sahip tüm arkadaşlara iyi dileklerimi iletiyorum: Araçlarınız hayırlı olsun, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etini, iyi günlerde kullanmanızı diliyorum.


    Konu açıldığından beri foruma girdikçe konuyu da ziyaret ediyorum. Araç çok da dikkatimi çekmişti, sebeplerine girmeden bu aracı alabilecek miyim? Çok zor. Hem iyi dileklerimi sunmak, hem sorunuzu cevapsız bırakmamak için yazıyorum.


    Siz daha önce de yazmıştınız, o zaman için araştırmıştım. Size bu yönetmeliğin ikisinin de bağlantılarını gönderiyorum. Yapılan değişiklikle (anladığım kadarıyla) kapsam genişletilmiş. Yapılan bu değişiklikle ya hibrit araçlar ithal edilebilecek ya da BYD Macaristan fabrikasından ithalat yapılmaya başlanırsa; en azından orada üretilen elektrikli modeller satılabilecek. Sıradan bir kullanıcı olarak benim anladığım bu oldu.


    Değişiklikte bahsedilen L6 ve L7 sınıfı araçları da karayolları yönetmeliğinden buldum:


    1.6) L6 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i, elektrik motorlu araçlarda akü ağırlığı hariç yüksüz ağırlığı 0.35 tonu, kıvılcım ateşlemeli motor ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü, diğer tip içten yanmalı motorlu ise azami net gücü 4 kW’ı, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW’ı geçmeyen dört tekerlekli araçtır.


    1.7) L7 Sınıfı: Elektrik motorlu araçlarda akü ağırlığı hariç yüksüz ağırlığı 0.4 tonu (yük taşıma amaçlı araçlarda 0.55 ton), azami net gücü 15 kW’ı geçmeyen ve L6 sınıfına girmeyen dört tekerlekli araçtır.


    Yönetmeliğin ilk hali:

    Bu da değişiklik yapılan hali:






  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Bu metni bende gördüğümden kafam karıştı. Yine her zamanki gibi hazırlanan metin hiçbir şekilde anlaşılamıyor. Nasıl yazıyorlar bu metinleri hayret.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @hardcrss Ben sadece şu konuda ikilemde kaldım: Bazı yorumcular üreticinin kendisinin yetkili servis açması istiyorlar diyorlar ama orada "ithalatçı" tanımlaması var. Bana göre markayı ithal ALJ'den elektrikli araç için farklı bir binada servis hizmeti vermesi isteniyor gibi anladım ben.


    Ne kadar yorumlarsak yorumlayalım, E.Musk'ın dahi "katı önlemler alınmalı" dediği bir konuda maalesef gevşeme beklemiyorum. Ya Avrupa Birliği ülkelerinde yatırım yapacaklar ya da bu gidişle sadece ülkemizde değil, bir çok ülkede araç sattırmayacaklar.

  • MG dava açmış.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @Tonny Stark Dava açıldığına dair bir bulamadım. Açsalar da bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Dava açmak için başvuracakları kurumun olduğu ülkelerde de soruşturma açıldı. Onlar da bir değişiklik olmazsa, bizde de bir değişiklik olacağını sanmıyorum.



    Konuyu kirlettiğimi düşünüyorsanız lütfen mesaj altındaki "beğen"e tıklayın veya belirtin. Sizleri rahatsız etmek, konuyu kirletmek istemem. Araç sahibi olmasam da yazılanları okumak, tecrübeleri öğrenmek, varsa katkıda bulunmak için yazmaya başladım.

  • Dün itibariyle güncellemeyi serviste yaptılar
    Güncelleme serviste oluyor OTAçin app çıkmalı anladığım kadarıyla her an çıkabilir durumda.

    Güncelleme sonrası
    1 Çince dönme olayı çözülmüş
    2 buğulama bir daha olmadı

    Diğer ince detayları deneme durumu olmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @kaankrby Peki tüketimler ortalama hızla birlikte tüketimlerinizi takip ediyor musunuz? Tüketim nasıl bilgi verir misiniz? Bataryadaki şarj durumuna göre gittiğiniz yol ne kadar oluyor?


    Ayrıca evde, prizden şarjda ne kadarlık güçle şarj oluyor, saatte kaç kw güç çekiyor? Prizden ne kadar güç çektiğini araçtaki gösterge ekranlarında görebiliyor musunuz?

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Merhaba


    Aracı ilk parti ile alanlardanım.

    Şimdiye kadar 4000 km üstü yol yaptım.


    Benim ortalama tüketimim 19.6. Tam doluyken 300 üzeri yol yapabiliyorum. Bunda günlük gidiş geliş yolumun da etkisi var. Hergün 70 ila 100 km arası yol yapıyorum. Bunun 50 km si otoyol. Dolayısıyla 120 130 km hız oluyor tüketim de oralarda artıyor. Şehir içinde ise trafikle birlikte tüketim azalıyor.


    Normal kablo ile şarjı 2 hafta kadar denedim. Akşam 6 gibi bırakıp sabah 8 gibi aldım günlük tüketimi ancak karşılayacak kadar doluyordu. 1 kere de dışarıda şarj ettim bundan dolayı trugo tercih ettim. Trugo ile de yanlış hatırlamıyorsam en yüksek 60 kw gördüm. Bu konuda kullananlar daha iyi bilgi verir. 1 kere de hafta sonu yaklaşık 35 saat şarjda kaldı tamamen doldu.


    Eğer uygunluk varsa duvar ünitesi her şeyi çözer.



    Bu arada şehir içinde sıfırlama yapıp baktığımda tüketimler 15 falan oluyor max. Ama bunda sizin sürüş tarzınız genel hız ve yolun eğimi çok önemli




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaankrby -- 2 Şubat 2024; 10:50:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kaankrby kullanıcısına yanıt

    ya Trugo yada bizim araçlarda sıkıntı var, Hiçbir Trugo ile 50-60KW üzeri görmedim, 30-40 ortalama oluyor

    ZES, Enyakıt vs.. 88-89 çok rahat görülüyor

  • @kaankrby Aracınız hayırlı-uğurlu olsun, güle güle kullanmak nasip olsun.


    Size zahmet verdim, detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Elektrikli araçların şehir içi dur-kalk trafikte daha fazla yol gittikleri anlaşılıyor sizin tecrübenize de bakılırsa.


    Yine sizin tecrübenizden yola çıkıp hesap yapınca; 70 km yol için 14kw harcasa, yaklaşık 14 saatte yaklaşık 14 kw güç çekmiş oluyor yani prizden 1 kwh elektrik çekmiş oluyor.


    Yakın zamanda alabileceğimi sanmıyorum, belki bundan sebep test sürüşüne dahi kaç defadır niyetlenip niyetlenip gitmiyorum.


    Bu model dışarıdan hoşuma gitti, reklamların da etkisiyle aracın kaliteli olduğu algısı oluştu, bunların üzerine ithalatçıda senelerdir burada olduğundan güven veriyor. Prizden şarj olduğunda ne kadar güç çektiği, çektiği bu güçle ne kadar yol gidebileceği gibi bilgiler gerekliydi benim için.


    Tekrar verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için teşekkür ederim. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.





  • kaankrby kullanıcısına yanıt
    Evden kablo ile 7kwh ile şarj eden bir adaptör alabilirsiniz böylece araçla Glen Şarj cihazından iki kat daha hızlı şarj edersiniz buda yeterli olur. Monofaze de kalarak yapılabilecek en iyi, çözüm bu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Selam,

    Tecrübelerimi paylaşayım.

    Standart ev prizinden araç ile gelen 220v adaptör ile saatte ortalama 1.8-2.0kW aralığı şarj oluyor.

    Kaba bir hesapla akşam 20.00 de işten geldiniz ve prize taktınız, sabah da 08.00 de evden çıktınız 12 saatte 22kW civarı şarj olacaktır.

    Bu da ortalama 16kW / 100km tüketim dersek bir gecelik şarj ile yaklaşık 135 km günlük ek menzil sağlar ve maliyeti üst tarifeden yaklaşık 54₺ dır.

    BYD nin en büyük avantajlarından biri de bataryayı %0-%100 aralığında dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

    Evde aynı zamanda Tesla aracımız da var. Tesla da kullanırken %20 nin altına düşemiyor, şarj ederken de %80 in üzerine pil sağlığı için çıkamıyoruz. Bu sebeple günlük kullanımda bataryanın %40 ını kullanamadığımızdan aynı aralıkta BYD ile Tesla aynı menzili sunuyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tonny Stark kullanıcısına yanıt

    Tesla ya da başka bir NMC bataryaya sahip elektrikli otomobili, %100'de bekletmediğiniz sürece, %100 şarj etmeniz ve kullanmanızda bir sıkıntı yok. Yani programlama ile yola çıkış saatinizde %100 olacak şekilde bataryanızı doldurursanız, bataryaya zarar vermeden ve aynı zamanda kışın ya da yazın aracı gideceğiniz saatte uygun konforluğu getirerek, bataryayı uygun sıcaklıkta daha verimli kullanmış olursunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.