Şimdi Ara

BYD Atto 3 Alıcıları ve Kullanıcıları (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
604
Cevap
43
Favori
58.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kaankrby kullanıcısına yanıt
    Güncelleme yapmış mıydınız?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kamboc K kullanıcısına yanıt

    Evet güncelleme yapıldı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaankrby kullanıcısına yanıt
    Ozaman güncelleme sonrası gelmiş bu özellik. Denedim olmuyor :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tonny Stark kullanıcısına yanıt

    Normalde güncellemede böyle bir özellik görünmüyor ama

    Eskiden olması ihtimal

    Alttan çekme ve üstten çekme


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edalgic E kullanıcısına yanıt

    Herkese Selamlar,


    Yaya koruma sesini menüden değiştirdim oh beeee diyecek kadar hoşuma gitti. Artık o iğrenç sesten kurtuldum. Bunun yanı sıra iç sesler (sinyal, emniyet kemer uyarısı vs) hepsi normale döndü. Frenlerin ayarını Sport olarak değiştirdim o da çok iyi oldu. Şimdilik her şey yolunda.


    Birde araca orjinal kayıt kamerası takmayı düşünüyorum. Ön camda aynanın olduğu yerde yuvası var. Biraz araştırdım kablo ve kamera set olarak satılıyor. İlgilenen olursa birlikte projeyi yürütebiliriz.

    BYD Atto 3 Alıcıları ve Kullanıcıları




  • Edalgic E kullanıcısına yanıt

    Ben diğer ses setine geçince çok problem yaşadım.

    Sıkıntı yolda kimse arabayı duymuyor ve bir süre bekledikten sonra korna basmak zorunda kalıyorum, bu sefer de yaya hiç bir şey duymadan korna duyunca irkiliyor.


    Keşke ara bir ses olsa


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paraya ihtiyaç duyduğunuzda veya arabadan sıkıldığınızda 2. el olarak satarken büyük değer kayıpları olabilir

  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

    Bu araçları ticari amaçlı düşünmemek lazım. Günlük işe gidiş geliş için sahip olmak lazım.

    Al satçı kesime hitap etmiyor.

    Hoş geldiğimiz aşamada al sat işi son müdahalelerle neredeyse bitmiş durumda. Yani acil durumda artık sahip olduğunuz 5.20i için de aynı durum geçerli.

  • TYR kullanıcısına yanıt

    Bu ülkede aldığın ekmeği bile sizin deyiminizle "ticari amaçlı" düşünmek gerek.


    Aldığım ekmek kaç lira, belediyede kaç lira, markette kaç lira ? Bunlar önemli.


    Bugün 520i 1 saat içinde satılıyor.


    PYD kaç saatte satılır ?

    Enflasyona karşı korur mu ?

    2. eli kuvvetli mi ?

    Alan olur mu ?

    ALJ 2. eline kaç lira verir ?


    Bunlar önemli.


    Kendi satıcısı bile 2. elde almıyorsa o arabayı, size operasyon çekilmiş demektir.

  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Operasyon mu, çekilmiş yok daha neler :)
    Ben kendi adıma cevap vereyim

    PYD kaç saatte satılır ? : vaktim var
    Enflasyona karşı korur mu ? : korumaya bilir
    2. eli kuvvetli mi ? : şimdilik değil
    Alan olur mu ? : olabilir
    ALJ 2. eline kaç lira verir ? sormak lazım

    Operasyon mu yedim?? Yooo para benim keyif benim..

    Beni tek üzecek şey BYD nin elektrikli araçlar kategorisinde Türkiyeden çekilmesi olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamboc -- 23 Şubat 2024; 18:27:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Kaptan işler yine kesat galiba

    Ne zaman elinde patlayan Alman ı satamasan, satamama sebebi olan marka konu başlığına sararsın, bütün forum bilir.

    Bu sefer kim kızdırdı seni, kaporasından vazgeçip BYD alan mı?


    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, hızlı bir araştırma ve bu forumdaki okuduklarıma da bakarak, yaklaşık 1 hafta önce ben de bir BYD Atto-3 kullanıcısı oldum. Ne yazık ki şu sıralar arabayı test etme şansım yok ama aldıktan sonraki birkaç günlük kullanım deneyimlerime göre, şu an gerçekten fiyatını hakeden bir araba olarak görünüyor. Daha önceki mesajlarda yayınlanan kullanım değerleri sanırım eco modda ulaşılan değerler. Ben eve şarj istasyonu kurdum ve açıkçası menzili çok da dert etmiyorum. O yüzden, normal modda ve High Regeneration ile kullanıyorum. Yaklaşık ortalamam 17-17,5 kw/100 km civarlarında. Arabayı, bir elektrikli araba gibi değil de, normal benzinli bir araba kullanır gibi kullandığımız için, tüketim değerleri yüksek seyrediyor bence. Zamanla daha uslu kullanmayı öğrenebilirsek, forumda yazan değerlere rahatlıkla ulaşılabilir bence.


    Genel olarak bi merhaba demek istedim grup kullanıcılarına. Sonraki mesajlarda görüşmek üzere... :)





  • huk_tr H kullanıcısına yanıt

    Merhaba


    hayırlı olsun güle güle kullanın, dediğiniz gibi sakin kullanımla 16kw/100km yi çok rahat görürsünüz, havalar ısınınca daha da altına inecektir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karagozgilh K kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Açıkçası ben de düşmesini bekliyorum. Özellikle kullanım alışkanlığımı elektrikli arabaya göre revize etmeyi başarabilirsem, eminim etkisi olacak

  • huk_tr H kullanıcısına yanıt

    Şehir içi - otoyol kullanımına göre tüketiminiz düşebilir. Bir de ilk başlarda atiklik çok güzel geliyor insana fırsatını bulunca gazlıyorsunuz


    High regenerasyon şehir içinde efektif ama açık yolda çok anlamlı değil gibi.

    Trafikte özellikle çok işe yarıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaankrby kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle katılıyorum. Normal arabam da gayet güzel veriyordu o atiklik hissini, şimdi bununla daha iyi oldu. Eco modda çok kısa süreli kullandım ve açıkçası çok da rahatsız etmedi ama yorum yapacak kadar kullandım diyemem. Arabayı tekrar kullanmaya başlayınca, daha detaylı bir test yapmayı planlıyorum. 1 hafta normal mod, 1 hafta eco mod gibi. O zaman daha gerçekçi bilgiler toplayabileceğim. Şuan yurtdışındayım ve aracı eşim kullanıyor. Bu süreçte normal mod kullanım değerleriyle ilgili elimde gerçekçi ortalama değerler olacak en azından.


    Şimdilik sadece şehir içi kullanıyoruz. Tabi şehir içi olmasına rağmen, trafiğin durumuna göre 100 km/h hızların üzerine çıktığımız oluyor ama şehir dışı veya otoban kullanımı olarak düşünülemez bu tip istisnai hızlar.

  • Bu arada, teyit amaçlı sormak istedim: akıllı şarj ayarlama kısmında, arabanın şarj limitini ayarlayamıyoruz değil mi? Yani % 90 a kadar dolsun, vs tarzı ayarlama yok. Hoş, LFP bataryalarda buna gerek de yok, biliyorum ama gene de teyit etmek istedim. Ben şuan sadece takıyorum şarja ve direk %100 e gelince duruyor

  • Herkese merhaba, aracı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Sehir içi eco ve yüksek rejenerasyonda, şehirler arası normal mod düşük rejenerasyonda kullandım. Yakasik 4000 km yol yaptım. Şehir içinde hava sıcaklığı 0-15 derece arasında gidip gelirken ortalama tüketimim 13-15.5 kw arasında oldu sürekli. Buradan bir hesap yaparsak dolu pil ile 400 km uzeri menzil almam gerekiyor ama 330-360 km gibi bir menzil alıyorum sürekli. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Ortalama tüketim değeri doğru göstermiyor gibi bir kanıya kapıldım. Onun dışında araçtan son derece memnunum. Güncelleme alamadım henüz, birkaç kere de bu durumu hem servise hem BYD Türkiye ye bildirdim ama malesef halen güncelleme alamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LFP Pil % ile ilgili bir yazı okudum paylaşmak isterim: (otm.çeviri)

    State Of State Of Charge %'ye (SOC) Neden Güvenemezsiniz!

    Çeşitli insanlar, % şarj durumunun tamamen tekrarlanabilir olduğu varsayımıyla "akü %0'dayken ne kadar uzağa gidebilirim" gibi şeyleri ölçtükleri testler yapmaktadır. Bu yanlış bir varsayımdır!!! SOC% mükemmel olmaktan uzaktır. Ne kadar yakın zamanda %100 şarj olayı yaşanmışsa o kadar güvenilirdir ve düşük akü seviyeleri için yakın zamanda %10'luk bir döngüye sahip olmak doğruluğu artırmaya yardımcı olabilir, ancak yine de mükemmel değildir.

    Neden olmasın?

    Akü SOC'sini tahmin etmek için birlikte kullanılan iki yöntem vardır ve burada açıklandığı gibi akünün tamamen dolu veya tamamen boş olduğu durumlar dışında ikisi de mükemmel değildir.

    İlk yöntem, bataryaya giren ve çıkan gücü ölçmektir. 100 şarjda olduğundan beri 30kW güç tüketildiyse ve ardından şarjla 20kW eklendiyse, batarya tam şarjda eksi 10kW olmalıdır, değil mi? Pek sayılmaz, çünkü batarya tarafından bir miktar ısı üretilmiştir ve bu ısı kayıp kW'ı temsil eder. Bu ısıyı doğru bir şekilde ölçmek zordur çünkü ısı mutlaka ölçtüğünüz noktadan veya noktalardan değil, ortama bağlı olarak akünün her yerinden çeşitli seviyelerde kaçar. Genel olarak, akü %100 şarj edileli ne kadar uzun süre olmuşsa, bu şekilde hesaplanan değerde hata olasılığı o kadar artar.


    5Ah akü için LFP Akü deşarj eğrileri.
    İkinci yöntem akü voltajını okumaktır ve bu yöntem ilk yöntemle hesaplanan değeri doğrulamak için kullanılır. İnsanlar genellikle bunun gibi bir yöntemle SOC % değerinin aküden doğrudan ve doğru bir şekilde okunduğunu varsayarlar, ancak gerçekte bu yöntem de yanlıştır ve özellikle LFP aküler için yanlıştır.

    Profil aküden aküye farklılık gösterir, ancak bu örnek verilerden de görülebileceği gibi, çoğu sıcaklıkta şarja bağlı olarak voltajdaki değişim, sıcaklık dalgalanmalarından kaynaklanan değişimden daha az olabilir. Şarj eğrisinin "diz noktasındaki" herhangi bir değişikliği kalibre etmek, ilk yöntemle hesaplanan SOC'deki herhangi bir yanlışlığı düzeltmek için akü voltajını kullanmak açısından kritik olabilir. Bu ikinci yöntemin kullanımının etkisi, belirtilen SOC% değerinde ani bir sıçrama olması olacaktır. "Aküm aniden %10 değer kaybetti!" sendromu, bir voltaj eşiğine ulaşıldığında tahmini SOC değerinde yapılan ayarlamadan kaynaklanır ve bu da tahminin gözden geçirilmesine neden olur.


    Orjinal:
    Why You Can’t Trust State Of State Of Charge % (SOC)!

    Various people do test where they measure things like “how far can I drive when the battery is at 0%” with the assumption the state of charge % is completely repeatable. This is a false assumption!! The SOC% is far from perfect. The more recently there has been a 100% charge event, the more reliable, and for low battery levels having a recent 10% cycle can help improve accuracy, but it is still not perfect.

    Why not?

    There are two methods used in combination to estimate battery SOC, and neither is perfect, other than as explained here, when the battery is fully charged or completely flat.

    The first method is by measuring the power entering and exiting the batter. If since being at 100% charge, 30kW of power was consumed and then 20kW added by charging, the battery should be at full charge minus 10kW, right? Well, not quite, because some heat was produced by the battery, and that heat represents lost kW. Measuring that heat accurately is difficult because it doesn’t necessarily escape at the point or points you are measuring, but at varied levels all over the battery depending on environment. Overall, the longer since the battery has been charged to 100%, the more chance of error in the value calculated this way.


    LFP Battery discharge curves for a 5Ah battery.
    The second method is by reading the battery voltage, and this method is used to verify the value calculated by the first method. People often assume SOC % is a direct and accurate reading from the battery by some method like this, but in reality, this method is also inaccurate, and particularly inaccurate for LFP batteries.

    The profile differs from battery to battery, but as can be seen from this sample data, at most temperatures there the change in voltage depending on charge can be less than the change due to temperature fluctuations. Calibrating any change in the “knee-point” of the charge curve can be critical for using battery voltage to correct any inaccuracies in the SOC calculated by the first method. The impact of use of this second method will be that there is a sudden jump in indicated SOC%. The “my battery suddenly lost 10% instantly!” syndrome results from an adjustment to estimated SOC based on reaching a voltage threshold that causes a revised estimate.
    BYD Atto 3 Alıcıları ve Kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karagozgilh -- 25 Şubat 2024; 11:11:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bushiumut B kullanıcısına yanıt
    Serviste yapılan son güncellemenin genel olarak menzil ve ısıtma üzerinde bir etkisi olduğu görüşü hakim.

    Diğer yandan muhtemelen günlük kullanımda kısa mesafelerde kullanıyorsanız soğuk havalarda araç hem öncelikli batarya ısıtması, hem motor gücü hem de yolcu ısıtması için çok daha yoğun enerji harcar.

    Bu sebeple mobil uygulama desteği gelene kadar 18 derece altında hava koşullarında, yola çıkmadan 10 dk kadar önce kumandadaki düğmeden ön ısıtmayı çalıştırmakta yarar var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.