Şimdi Ara

Kargolarda Oluşan Rezilliğe Bir Dur Diyelim! ANKET EKLENDİ - Mutlaka Katılın (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
12
Favori
63.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
902 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gecen hafta çarşamba gelen kargomun teslimatı hala yapılmadı. Sözde 11'inde yapılacaktı. (sürat kargo)
  • O ilk yazında o kadar video paylaşmışsın ama 1 video bütün hepsini özetliyor. (eleştiri için söylemiyorum, sakın yanlış anlama)


    Tam olarak özet bu. İzlemenizi tavsiye ederim





  • Kardeşim muz cumhuriyetin'de mi yaşıyoruz ? ülkede bozuk olan herşeyi halk mı düzeltecek yok mu devletin bunları inceleyen bir kurumu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ptt dahil hicbirinde çalışma şartları iyi değil. Fazla mesailer, yaya dağıtımlar, haftada 1 gün izin vs. Bunlar işin verimli yapılmasının önündeki bazı engeller. Maaş ortalaması daha fazla olan ve iş yükü diğer sirketlere gore daha az olan (pahalı) UPS tercih edilmeli.

    Bu kadar iş yükünü üstesinden hakkıyla gelinebilmesi icin kargo sirketleri bir masaya oturmus, verimliligi ve musteri memnuniyetini arttirmak amaciyla cumartesi günü dağıtım yapılmamasi önerilmis fakat PTT bunu reddedince, digerleri de bu tempoya ( yeterli eleman olmamasına rağmen) uymak zorunda kalmıştı.

    Bütün bunlara ilaveten, sürekli dağıtımda olunduğundan ötürü yemek saati yok, çay saati yok. Ayak üstü atıştırdığın 1-2 topkekle akşamı getiriyorsun. Birde buna 8 saatin üstüne ilave edilen ( neredeyse haftanın her gunu ) fazla mesai saatini ekleyin.

    Hangi firmada çalıştığımı ifşa edemem ama sizi temin ederim UPS hariç hepsinde durum aynı. Ben bir dağıtıcı gözünden anlattım. Şubelerle pek ilgim yok. Bu konuda yorum yapamam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC_Hawker -- 12 Aralık 2018; 8:20:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üstünde koskoca KIRILMAZ yazan ürünü nasıl kırıyorlar anlamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş geçmeyelim, bir imza atması 30 saniye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dencedenceo

    Ülkede işini doğru düzgün yapan kim kaldı ki
    Ben kaldım ama çok dürüst,kaliteli ve namuslu çalıştığım için Türk milleti benden bir şey almıyor.
  • son zamanlarda özellikle MNG Kargoda benim müşterilerim şunu yazıyor

    Bana kargo ile çek yolluyorlar ve bunlar kargo şube çalışanları tarafından çalınıyor ve mng kameralarından bu izleniyor ama mağdur olan benim müşterim adam durduk yere 250-300 bin tlsini kaybediyor

    Geçen ay çeşitli illerde toplamda 1,200 bin tl lik çek çalındı hepsi benim müşterim çoğunluğu mng kargo bu benim bildiğim birebir yaşadığım rakam başka firmalarında vardır

    ve kargo firmaları kesinlikle hiçbirşeyi kabul etmiyor adamlar resmen soygun yapıyorlar
  • Şu konunun özenle dikkate alınması gerek.Gerçekten kimse memnun değil bunlardan.Ne yapılması gerekiyorsa yapalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _RapiD_ kullanıcısına yanıt
    Bunlar güzel şeyler tabii. Olaya bu açıdan bakarsak.

    Zaten istenilen de olaya bu açıdan bakmak. Kargo firmalarının bu standarta gelmesi. Yalan dolana girmemesi.

    Farz edelim ki gönderdiğimiz bütün paketler 3 kilo civarında bir ağırlığa ve dosya boyutuna sahip. Bu kargonun yurtiçi veya başka bir firmayla sağlıklı iletileceğinden emin olabiliyor musunuz?
    Ben şahsen sokuk bir soketin ( bahsettiğim vga soketi gibi 100 gram bile olmayan bir ürün ) peşinden 4 gün koştum. Bu 4 gün sadece " teslimat kuryeye verildi" sürecinden sonra olan zaman.

    Sonra öğrendim ki paketi paşam arkada bir yere atmış. Nasıl olsa bir gün götürürüm diye. Bene kargo şubesini bastım. Didik didik ettim. Kargo ile kavga edip paketimi aldım çıktım.

    Sizin bahsettiğiniz açıdan istediğimiz kadar bakalım fark etmez. Kargo firmalarında çalışanlar aldıkları parayı bahane ederek özensiz çalışıyor, umursamıyor, kendi işine geldiği gibi hareket ediyor. Sizin bulunduğunuz sokağa o gün 3 kere girmiş olsa dahi sizin paketinizi teslim etmiyor. Kendi ceza yememek için de " evde yoktu " " adres yanlış" gibi yalanlar uyduruyor.

    Ben kaç kere " kargo teslim edildi " olarak işaretlenen kargonun 2 gün sonra dağıtıma çıktığına denk geldim belirsiz.

    1500 euroluk ürünün üzerine yanlış barkod atıldığı için Türkiye yi gezdiğini ve bunu anlaşmalı taşıyıcı olmasına rağmen yaptığına şahit olduğumu söyleyemem.

    İstanbul dan Ankaraya gönderdiğim kargonun tam 22 gün içinde önce adana, sonra istanbul, sonra izmir sonra tekrar adana arkasından ankara ya gittiğini gördüm.

    Bu olay empati kurulacak bir durum değil. Bu olay lakayıtlık. Umursamazlık. Özensizlik.Disiplinsizlik.

    Son günlerde meydana çıkan aras kargo günaydın dolandırıcılığı da bu olayın bir başka acı gerçeği.

    Kargolarımızın bırakın sağlam gitmesini artık parçalanmış da olsa kişiye ulaşmış olmasını dileyerek gönderiyoruz. İÇinden çalınanlar, sağa sola fırlatılanlar, paketi açılıp kayda değer bir şey var mı diye bakılanlar falan artık normal karşılanır oldu.

    Kargoların durumu maalesef çok vahim. Eskiden 4 liraya gönderdiğimiz evrak kargoların artık 20 liraya çıkması da ayrı bir vukuat zaten.

    Ben açıkçası şirket anlaşmalı kargoyla gönderirsem gönderiyorum. Yoksa otobüse falan vermek çok daha hızlı ve karlı oluyor tavsiye ederim.




  • Hepsi ile sorun yaşadım bu zamana kadar. UPS hariç. Adamlar işini düzgün yapıyor...
  • Ofisim Beşiktaş'ta Aras Kargo ile gelen kargolarım İstanbul içi olmasına rağmen 5-6 günden önce teslim edilmiyor. Aliexpress'ten aldığım kargo 15 günde Çin'den gelirken aynı şehirden aldığım kargoyu 1 hafta da teslim edilemiyor.
    Yurtiçi desen büyük hırsız, Ankara'dan dosyayı 23 TL'ye taşıyorlar. Gidip elden alsam daha ucuza gelecek.
    Sürat Kargo hiç gelmeden bulamadık diyor. Evime gelmiyor. Şirket mesai saatleri içerisinde kesinlikle bulamama gibi durumları yok.
    MNG'de üçünün harmanlanmış hali, hepsinden az az var.

    Başka bir anım, Hepsiburada sitesinden bir alışverişim olmuştu. İçindeki ürün kırılmış bir halde kapıya bırakıp kaçmışlardı. Ne hepsiburada ne de yurtiçi kargodan bir sonuç alamadım. Sağolsunlar iki firmayı da kullanmamak gerektiğini öğrettiler.
  • Sorun firmalarla alakalı değil sorun ülkede kimsenin işini düzgün,hakkını vererek yapmamasından kaynaklanıyor.
    ama bu sorun en yaygın kargo firmalarında ve taksilerde göze çarpıyor.
    onun için birinin düzgün dediği kargoya diğeri berbat diyebiliyor.
    çünkü düzgün denilen kargonun o şubesinde az da olsa işini düzgün yapmaya çalışan bir çalışana denk gelmiş şansına al birini vur ötekine
    ama hem kurumsal olarak gönderici hemde alıcı olarak bütün kargo firmaları ile çalıştım bu işini düzgün yapan çalışan veya şube denk gelme olayı en az yurtiçi kargoda sanki özellikle toplamış lakayıt elemanları
    kargo çalışma şartlarının ağırlığından şikayet edilmiş bence bu tek başına yeterli bir mazaret değil kimse işinden memnun değil şartlar ağır diye insanları mağdur etmeye hakkın yok şartları kötüleştiren o mağdur ettiğin insanlar değil seni mağdur edenlerle sorununu çözeceksin veya o işyerin de çalışmayacaksın
    (yurt içi kargo mahmutbey şubesi) 100 gr paketi 3 kata çıkarmayıp hamile eşimi asansör olmayan binada bina önüne çağıran ve bunu defalarca yapan kargoda kargo
    (aras kargo mahmutbey şubesi)20 kiloluk paketi ağustos sıcağında asansör olmayan binada 3 kata çıkaran da kargo
    şikayet ettim ne değişti katil olmamak için artık yurtiçi kargoyla gönderim yapan yerlerden alışveriş yapmıyorum
    çözüm belki şöyle olabilir etkili bir denetim mekanizması ve şartların iyileştirilmesi işini suistimal eden,lakayıt çalışan ve kötü niyetli çalışmalar fark edilebileceği ve yaptırım uygulanabilecek bir yapı lazım sen bütün insiyatifi kargo şubesinin o günkü ruh haline bırakırsan oda istediği gibi at koşturur ama çalışma şartlarını da iyileştirmek lazım ki işini düzgün yapan adamda kötü çalışma şartlarında kendini parçaladığında kendisini enayi gibi hissetmesin .




  • n11 N kullanıcısına yanıt
    Sorunum çözüldü zaten. N11 den aradılar değişim talep ettim. Dün doğru adrese kargoladilar. Bugün kargo bana ulaştı. Sıkıntı mng den kaynaklı yani sizlik bi durum yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle aras kargo içinde bir şebeke var . Internette bir sürü konu var bununla ilgili. Aras kargoya yoğunlaşılmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyi kargo şirketi diye bir şey yok arkadaşlar. Her şirketin iyi-kötü hizmet veren şubeleri var. Siz size en iyi hizmeti vereni seçip ürün sipariş ederken o kargoyla çalışan firmaları tercih etmelisiniz.

    Örneğin, ben 4 ayrı adrese ürün siparişi veriyorum. Bunlardan biri çalıştığım şirket, 7/24 güvenlik var ve buraya gelen yurtiçi kargo ne hikmetse adreste kimseyi bulamıyor! Ama bu adrese verdiğim siparişlerde aras ve sürat kargoda bir sıkıntı yaşamadım.

    Aynı şekilde ev adresim için konuşmak gerekirse sürat kargo felaket. Ne zaman sipariş versem bakıyorum, ürün şubeye gelmiş, şubede iki gündür bekliyor. Arayıp soruyorum "kargomu neden bekletiyorsunuz?" diye. "Bulunduğunuz bölgeye bugün için dağıtım yok" diyorlar!

    Bu örnekler uzar gider. Ancak bir istisna var "MNG". Hangi adrese sipariş versem beni hiç yanıltmadı. İnsan birini zamanında getirir. Her ürün en az 2-3 gün sebepsiz yere aktarma merkezlerinde bekler. İstanbul aktarma, Marmara aktarma. Buraların telefonlarına da kimse bakmaz. Eğer bu aşamayı atlatırsanız artık şubenin insafına kaldınız.

    Birde bu kargo şirketlerinin müşteri hizmetleri var ki, sadece bu sektöre özel bir durum olmadığı için ayrıca "Müşteri hizmetleri
    Rezilliğine Bir Dur Diyelim!" konusunu oluşturmak gerekiyor.




  • Bu da aras kargo ile geçen hafta yaşadığım problem hala çözülmedi

    https://forum.donanimhaber.com/hepsiburada-dan-aldigim-urunu-aras-kargo-kaybetti--136237519

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklıma bu geldi

  • Kargo ve hb konusunda ben de patladım



    https://forum.donanimhaber.com/hepsiburada-hatali-teslimati-sallamiyor-dikkat-t--136254615

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • """Şubeye girdiğinde umursamaz bir şekilde dakikalarca seni bekleten"""

    Yarım saat beklediğim oldu sanki hayrına iş yapıyorlar.

    Ve adres teslim parası kesip o bölgeye servisimiz yok dedikleri çok oldu...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.