Şimdi Ara

Kargolarda Oluşan Rezilliğe Bir Dur Diyelim! ANKET EKLENDİ - Mutlaka Katılın (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
12
Favori
63.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
902 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fr3dy F kullanıcısına yanıt
    Hocam diyelim ki hepsiburada sitesinde bir tane dolandırıcı var. Siz suçu hepsiburada sitesinde mi ararsınız yoksa bu adamların suçu yok bunu buraya satıcı olarak eklemişler ne bilsinler,sorun kesinlikle adamda mı dersiniz? Kargo firmalarının seçtiği çalışanları verdikleri hizmetleri denetlemeye bile ihtiyaç durmuyorlarsa bu sorun şirketin sorunudur hocam buna şahsi sorun veya şube sorunu diyemeyiz çünkü şubeyi de denetlemeyen bir şirket var. Bugün özsüt'e gitseniz ve bayat pasta yeseniz. Özsüt'e bir marka olduğu için gidersiniz ve şikayeti o markanın başına yaparsınız. Aynı şekilde bir ürün düşünün aldınız ama ürün bozuk bir seride bozukluk vardır belki deyip firmayı hiç suçlamaz mısınız? Biz o firmanın adına güveniyorsak ve o firma da adını ortaya koyuyorsa denetimini de yapmak zorunda diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60 yıldır mng kargo kullanırım hiç bir sorun yaşamadım, aras yurtiçi sürat sıkıntılı firmalar, birde aralarında anlaşmışlar ne ağır kargo getiriyorlar nede rekabet için düşük ücret veriyorlar gerçi bizim kurumsal anlaşmamış var 20 kg gelen bir ürünü 15 liraya gönderiyorum,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mng ile taşı düşen yüzüğü garantiye yolladık. İnegöl şube adresi yanlış girmiş. Bu kargo kalkmış topçular şubeye gitmiş. Topçular şube de bu kargoyu balipaşa şubeye yönlendirmiş .

    Balipaşayı arıyorum topçular bize izin versin düzeltelim diyor. Topçuları arıyorum o bizim dağıtım bölgemiz bizim o kargoyu geri çekmemiz lazım halledeceğiz dedi. Geçen hafta pazartesi yola çıkan kargo hala gidemedi. İnegölü arıyorum öylemi bize hiç haber vermediler diyorlar. Bugün aradım yine balipaşayı kargo hala bizde diyor. Hani adres değişikliği yapıp gönderiyordunuz pazartesi günü dedim? Siz bizi daha önce aradınız mı diyor. 7 kere aradım Bu da mng kargo hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    memleket kraldan çok kralcı dolu.bize ne kargo çalışanının maaşından.memnun değilse çalışmasın ya da hükümete ağlasın.onlar düşük maaş alıyor diye biz hizmeti yarım almak zorunda değiliz.hala kargocuların rezilliğini ört bas etmeye çalışan kraldan çok kralcılar var.bu ülkeden bu yüzden hiçbir halt olmaz.
  • fiiliyol kullanıcısına yanıt
    ben bu sorunu ptt'den posta kutusu kiralayarak çözdüm.yıllık 15 lira veriyorsun kafan rahat ediyor.bugüne kadar 200 tane takipsiz kargom geldi sadece 2 tanesi kayıp onlar da 1 doların altındaki ürünler.ptt'de kaybolduğunu sanmıyorum çünkü gördüğüm kadarıyla çalışanlar ufak şeylere tenezzül edecek insanlar değil.hem adamlar bana gelen telefon kabını ya da abudik gubudik malı ne yapsın? zaten 3 doların üstü genelde takipli geliyor.posta kutusu kiralayın kafanız rahat etsin.
  • Ben şimdiye kadar mng hariç hiç bir kargoda sorun yaşamadım hepsiburada olsun gittigidiyor olsun n11 olsun hep alışveriş yaparım hiç kargolarla ilgili sıkıntı yaşamadım inşaAllah bundan sonra yaşamam da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

    60 yıldır mng kargo kullanırım hiç bir sorun yaşamadım, aras yurtiçi sürat sıkıntılı firmalar, birde aralarında anlaşmışlar ne ağır kargo getiriyorlar nede rekabet için düşük ücret veriyorlar gerçi bizim kurumsal anlaşmamış var 20 kg gelen bir ürünü 15 liraya gönderiyorum,
    Hocam bölgeden bölgeye değişiklik gösteren bir durum bazı şubeler iyi bazıları kötü, bende şirketimizle anlaşmalı olduğu için aras kargoyla çalışıyorum sıkıntı yaşamadım fakat genel olarak firmalarla anlaşma yapan kargolar pek sıkıntı yaratmıyor.

    Burada genel sıkıntıyı yaşayanlar şahıs müşterileri, mesela bende şahıs olarak aras ile çalıştığımda sıkıntı yaşadım evimin olduğu bölgede Yurtiçi iyi hizmet veriyor diye ona yöneldim gayet iyi...

    Dediğim gibi bölgeyle şubeyle alakalı bir şey...




  • Kargo firmalarını sık kullanan biri olarak söylüyorum, aras kargo iki farklı ilde de büyük hatalar yapmış, müşterisine telefonda saygısızlık yapacak seviyeye gelmiş ve anlaşmalı olmasına rağmen evden kargo alım talebine 3 günde gelmeyen bir firma olmuş. Eskiden daha iyiydi fakat şuan alt seviyelerde.
    yurtiçi ve mng de bir problem olmadı hatta mng bugün bir kargo getirdi, apartman elektriği kesik olduğu için zil çalışmıyordu, telefonla arayıp ulaştı, karlı havada 10dk kapıda bizler mağdur olamayalım diye bekledi. Normalde çok işimiz var sonra getirelim veya ben şu caddede/sokaktayım oraya gelin gibi taleplerde bulunuyorlar.
  • Bizim çizmeye sarsmaya kıyamadığımız ürünlerimizin kargolar anasını ağlatıyor. Çok haklısınız gereği yapılmalı bunun acilen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aras kargo ile benimde sorunum var. Ne zaman eve kargo istesem eksik adres bahanesi ile eve teslimat yapmıyor. Adres yanlış ise diğer firmalar nasıl getiriyor diyorum, cevap veremiyor. Niye telefonla teyit etmiyorsunuz diyorum, karşı tarafın belirli bir ücret ödemesi gerekli olduğunu söylüyor.Çalışanlarında terbiyesizliği cabası
  • Aliexpress kargolari bizimkilerden iyi. Ne oluyorsa yine Türkiye'ye girince oluyor. Yok kaybolma yok bilmem ne.



    Ben aliexpressten ne aldiysam memnun kaldım. Zaten urunde sorun varaa adamlar sahip çıkıyor. Bizdekiler basiyor fırçayı. Ayrıca kargolari da profesyonel. Keske bizimkiler de oyle olsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef, kargo olayı çok önemli. Biz de firma olarak çok sıkıntı yaşıyoruz. Ama işin kötüsü firmaların hepsi birbirinden berbat. Hepsi çalışanlarına köle muamelesi yapıyor, asgari ücretle çalıştırıyor. Gerekenin çok altında sayıda adamla bir çok işi yaptırmaya çalışıyor. Şu anda vahşi kapitalizmin en şiddetlisi bu kargo sektöründe geçerli. Kargocu çocuklarla konuşuyorum, içim kararıyor. Adam hem şöförlük, hem amelelik, hem depoculuk, hem ofis memuru gibi işleri yapıyor, akşam 8-9'dan önce işi bırakamıyor. Tam bir köle İsaura hayatı. Bu adamlar da nalet ederek çalışıyor, yaptıkları iş de ona göre.
    Son zamanlarda fiyatlar da kol gibi olmaya başladı. Bir ortaboy kutuya 50 TL yazıyorlar. Geçen hafta iki koli yolladık Niğde'ye 160 TL yazmışlar.
    Birinin bu kargo firmalarına el atması gerekiyor. Reis'e ulaşmak lazım. Başkası bu işi çözemez.




  • ahmetyasinakturk kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Şaka olsun diye yazmıştım zaten ama internet fiyatlarında da çok bir indirim beklemiyorum. Zamanında sektörün içinde bulunmuş birisi olarak nedenini açıklayayım; Türk Telekom sektörde altyapı tekeli konumunda, ona en yakın firma superonline. Gel gör ki diğer ISS'ler altyapılarını TT'den almak zorunda oldukları için fiyatlarında öyle afaki bir indirim yapmaları çok zor. Turknet gibi YAPA yapan firmalar da ise kalite yerlerde. Değmez. Yani iş gelip dolaşıp yine Türk Telekoma bağlanıyor. Adamlar tekel çünkü. Peki Türk Telekom fiyatları indirebilir mi? Bence zor. Ancak ve ancak BTK, yani Ulaştırma Bakanlığı isterse olur böyle birşey. Peki olursa ne olur? Türk Telekom 'u alan bankalar batar. Çünkü Türk Telekom'u bankalar devr aldı biliyorsunuz borcu karşılığında, elde edebilecekleri maksimum geliri elde edip bir an önce borçlarını tahsil etmek isteyeceklerdir. Gel gör ki ülke en ucuz fiyata sahip 4 Mbit internete yani 10 yıl önceye geri dönecek.




  • Bundan sonra toplumsal konuları buraya yazalım Ülkede ki tüm sorunları bu forum çözecek gibi duruyor Baksanıza hep sonuç alıyoruz, bu kargo şirketlerine devletimizin el atması gerekiyor. Hırsızlıklar olsun, mallara zarar verme olsun, kaç kişinin canı yandı bu konuda saysak bitmez. Sadece biz tüketiciler değil, sipariş verdiğimiz firmalar da bu konudan muzdarip. Hepimiz destek çıkalım, gerekli yerlere bu durumu bildirelim. Bu gün belki sana birşey olmadı ama olmayacağı anlamına da gelmiyor. Herkes en azından konuyu üste çıkarsın ki, yetkililer sesimizi duysun. Umarım güzel sonuçlar alırız hayırlısıyla, yeter ki destek olalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kargocular, galericiler, taksiciler, emlakçılar ve bunun gibi birkaç meslek daha toplumun en rezil insanlarını barındırıyorlar. Sırf bunları kontrol etsen sabıka kaydı oranı %50 falan çıkar...

    Sadece erkekler değil, masabaşı çalışan kadınlarda aynı derecede rezil insanlar. İşverenleri ve çalışma şartları o kadar kötü ki ancak toplumun en alt tabakası, kimsenin istemediği kabul etmediği tipler kargocu oluyor. Şubelerde çalışan o kadınlardan düzgün güleryüzlü yardımcı olmaya çalışan binde bir belki çıkar. Geri kalan hepsi insan müsveddesi. Şubeye kargomu almaya gidiyorum, kadın kargomu ikinci günde geri iade yollamış, üç gün beklemesi lazım.

    Balık baştan kokar, şirket politikası ve patronlar PARA dışında hiçbirşeyi umursamıyor. Peygamberimizin en önem verdiği şeylerden biri olan "emanet mala sahip çıkmak" bunların umurunda değil. Kargo şirketlerinin tek bir politikası var: Ucuza işçi çalıştırmak. Bunun dışında başka bir şeyin önemi yok. İşe eleman alımında hırlımı hırsızmı düzgün birimi hiçbir şeye bakmıyorlar.

    Ucuza çalışan vasıfsız elemanda patronuna birşey diyemiyor, hıncını bizim mallarımızdan çıkarıyor. Bizim eşyalarımızı fırlatıyorlar, tekmeliyorlar, çalıyorlar, kaybediyorlar...

    Elemanlar mutlu başkasının malına zarar vererek stres atıyorlar, maaşları az gelince beğendiklerini çalıyorlar bir şekilde yolunu buluyorlar. Patronlar zaten mutlu, hepsiburada, amazon vesaire böyle yerlerden para akıyor. Arada olan bize oluyor.

    Bir elektronik ürün verin bakalım, prosedürü biliyormusunuz? Size kağıt imzalatıyorlar, "taşınan eşya hasar görür yada kaybolur biz sorumlu değiliz" diye. Bunu bütün elektronik ürünlerde zorla imzalatıyorlar yoksa kabul etmiyorlar kargonuzu.

    Bu kanuna bile aykırı yahu, adamlar kanunu bile tanımıyor... Gerçi kanun adalet falan o işlere girmeyelim. Daha önce yazdım bilen bilir: Dolandırıldım, savcıya gittim dilekçemi verdim okumadı anlat dedi, böyle böyle anlattım "dolandırılmasaydın, dolandırılıp dolandırılıp bana geliyorsunuz" dedi. Savcı dedi!

    Burası türkiye ya kabullenin ya yurtdışına kaçın kurtarın kendinizi, nasıl değişecekse bakalım.




  • Duyarlılık gösteren herkese teşekkür ederim arkadaşlar. Aras kargoya 3 gündür ulaşamıyorum bir kitap aldık , 20 gündür rezil etti kitabın gitmediği il ilçe kalmadı, ulaşmanın bir yolu varsa yardımcı olur musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kargo lar tam rezalet..

    ilçeye kadar 2 günde gelen ürün ilçede 5 gün dağıtma çıktı ama bir türlü dağıtılmadı. dağıtıma çıktığı için şubeden de alma imkanım olmadı.



    en son yalvardım dedim ki lütfen dağıtıma çıkarmayın ben alayım. bu yurt içi kargoydu.

    PTT kargo zaten yazılmayı dahi değmeyecek kadar rezalet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lost in turkey kullanıcısına yanıt
    Hocam ben size taktiği vereyim her ne kadar altyapı Tt ye ait olsa da altyapı kullanımı konusunda btk'nın yapmış olduğu fiyatlandırmalar var. Yani kiralama işleminde belirli bir fiyat var. Bugün türknet 65 liraya vdsl (35 mbps'e kadar) sunuyorsa, millenicom 69 liraya vdsl (35 mbps'e kadar) sunuyorsa aynı şekilde netspeed benzer fiyatlara bunları sunuyorsa bu halde tt kullanımı doğru değil. Tt nasıl fiyat düşürmek zorunda kalır sadece kendi sattığı altyapıdan para kazanmaya başlayıp müşterilerden kâr elde edemez hale geldikleri sinyalini alırsa diğer iss'ler ile rekabete girmek zorunda kalacaklar. Bu durumda fiyatlara muhakkak etki edecek. Çünkü daha çok kâr elde edip daha erken çıkaracakları zararı gecikmeli olarak tahsil etmeye başlayacaklar. Bu durumda fiyatlar güncellenir ha ama yok illa tt devam edeceğiz derse kullanıcılar tabirimi mağzur görün sen eşek olursan semer vuran çok olur der atalarımız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetyasinakturk -- 12 Aralık 2018; 17:14:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Kargolarda Oluşan Rezilliğe Bir Dur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetyasinakturk

    Hocam ben size taktiği vereyim her ne kadar altyapı Tt ye ait olsa da altyapı kullanımı konusunda btk'nın yapmış olduğu fiyatlandırmalar var. Yani kiralama işleminde belirli bir fiyat var. Bugün türknet 65 liraya vdsl (35 mbps'e kadar) sunuyorsa, millenicom 69 liraya vdsl (35 mbps'e kadar) sunuyorsa aynı şekilde netspeed benzer fiyatlara bunları sunuyorsa bu halde tt kullanımı doğru değil. Tt nasıl fiyat düşürmek zorunda kalır sadece kendi sattığı altyapıdan para kazanmaya başlayıp müşterilerden kâr elde edemez hale geldikleri sinyalini alırsa diğer iss'ler ile rekabete girmek zorunda kalacaklar. Bu durumda fiyatlara muhakkak etki edecek. Çünkü daha çok kâr elde edip daha erken çıkaracakları zararı gecikmeli olarak tahsil etmeye başlayacaklar. Bu durumda fiyatlar güncellenir ha ama yok illa tt devam edeceğiz derse kullanıcılar tabirimi mağzur görün sen eşek olursan semer vuran çok olur der atalarımız.
    MNG kargoya o konuda bende çok kırgınım :(

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.