Şimdi Ara

Opet Yanlış Yakıt Dolumu Sonrası Yaşanan Süreç Ve Ödeme Yapılmaması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
5
Favori
36.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçmiş olsun yakıtı nasıl yanlış koyarlar hala anlamam keşke biz kendimiz dolum yapabilsek.

  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    Avukat sayısına mı bakıyor mahkemeler  Ürünle beraber hizmet satan bir yer, verdiği hizmetteki kusuru sebebiyle senin malına zarar veriyorsa açıkça kusurludur. Avukatlar burada süreyi uzatmaya çalışıp, bıktırma politikasıyla orta yolda bir tazminat ile yırtmayı deneyebilir olsa olsa.

    10 yıllık aracın yeri sanayidir diye bir şey de olmaz. Elbette orjinal parçalarla resmi hizmet veren bir yerde onarım talep edecek.


    YPnin gözünü seveyim çat diye bulup getiriyor:

    1. GZT - Araca Yanlış Yakıt Koyan Akaryakıt Şirketine Tazminat:

    • Haber Linki:
    • Özet: Bu haberde, Adana'da bir akaryakıt istasyonunda mazot yerine benzin konulan bir aracın arızalanması ve sürücünün akaryakıt firmasına tazminat davası açması anlatılıyor. Mahkeme, sürücünün talebini kabul ederek firmanın 32 bin 875 liralık tazminat ödemesine karar veriyor.

    2. NTV Haber - Yargıtay'dan Araca Yanlış Yakıt Kararı:

    • Haber Linki:
    • Özet: Bu haberde, Yargıtay'ın, benzin istasyonunda araca yanlış yakıt konulması sonucu oluşan zarardan dolayı akaryakıt firmasını sorumlu tutan bir kararını ele alıyor. Kararda, benzin istasyonlarının dikkatli ve özenli davranmaları gerektiği vurgulanıyor.

    3. Yeni Asya - Benzin İstasyonunda Araca Yanlış Yakıt Konuldu, Zararın Karşılığı Ödenecek:

    • Haber Linki:
    • Özet: Bu haberde, Bursa'da bir akaryakıt istasyonunda araca benzin yerine mazot konulması ve araçta oluşan hasardan dolayı sürücünün tazminat davası açması işleniyor. Mahkeme, bilirkişi raporu doğrultusunda akaryakıt firmasını 23 bin liralık tazminat ödemeye mahkum ediyor.
    www.maviogluhukuk.com
    Araç Maliki Olunmasa Bile Aracı Kullananın Yanlış Mazot Dolumu Sebebiyle Araçta Oluşan Zarar İçin Tazminat Talebinde Bulunabileceği
    https://www.maviogluhukuk.com/haber/arac-maliki-olunmasa-bile-araci-kullananin-yanlis-mazot-dolumu-sebebiyle-aracta-olusan-zarar-icin-tazminat-talebinde-bulunabilecegi
    dha | demirören haber ajansı
    Aracına yanlış yakıt konuldu, tazminat kazandı
    https://www.dha.com.tr/gundem/aracina-yanlis-yakit-konuldu-tazminat-kazandi-2326616
    www.ntv.com.tr
    Motorin yerine benzin konuldu | İhmal yarım milyon TL'ye mal oldu
    https://www.ntv.com.tr/turkiye/motorin-yerine-benzin-konuldu-ihmal-yarim-milyon-tlye-mal-oldu,ruVxMsIxLk6v_M5gu1lnYw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozcelik -- 10 Mayıs 2024; 13:4:37 >




  • gozcelik G kullanıcısına yanıt

    Külüstür olsun külüstür olmasın o konu değil fakat mutlaka zarar servisten giderilcek seklinde bir onarım talep edemez, öyle bir kural kaide yasa falan yoktur. 50 avukat 1 avukattan daha iyi savunma yapar.. Firmaların avukatları da muhtemelen daha yetenekli ve deneyimli olur zaten..


    Yargıtay kararlarını da zahmet etmeseydin, orada istasyonun kusurunu mahkemeye kanıtlamıslardır hatta bence istasyon kendisi kendi sucunu itiraf etmistir orada eleman ağlatırız diyor, firma sucunu kabul etmezse ve kanıt bulamazsan kimseyi ağlatamazsın diyoruz.. Sonra 50 avukatla iftiradan, firma karalamaktan, ticari itibar zedelemekten 50 tane dava olustururlar diyoruz.. Kanıtlarsa tabii ki mahkemeyi kazanır kanıtlayamazsa ya da pompacı sucunu itiraf etmezse, kazanamaz diyoruz.. Mahkeme dedigin sey senin gibi gündemden etkilenip, allah belalarını versin yağdıralım cezaları höyttt diye düsünmüyor.. Hatta böyle düsünmeyen yani olması gerektigi gibi düsünen hakimi de lincleyip mahkemeleri ele gecirdikleri vakalar bile olabiliyor ki bundan daha vahim bir olay yok zaten..



    Buna bir örnek, mahkeme hukukla karar verir, hani sosyal medya ortamlarında, delinin biri mesela tepki ceken bir sey yapıyor, adamı salmıslar, allah belasını versin o hakimin, tırı vırı 2340923094902394023094324 post atıyorlar ya, orada bile adam bakıyor, tutuklama icin sebep var mı? Tutuklama cezalandırma değil tedbirdir diyor.. Kacma süphesi yoksa iceri atmıyor mesela.. Mahkeme gazla calısmaz.. Sen sanıyorsun hakim gaza gelecek yağdıracak cezayı gidip önce bir ispat edeceksin o yakıt o depoya nasıl koyuldu? Onu anlatmaya calısıyoruz bunları toplum olarak öğrenemeyeceksiniz cünkü birileri öğretmeye calısırsa direniyorsunuz..




    Mesajlarımı iyi oku anla öyle cevap gönder..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Mayıs 2024; 13:34:17 >




  • Adalet sistemimi kalmiski ulkede. Davalar uzun surer yogunluk vardir bir sekilde anlarim. Ama dava bittiginde tuketiciye guncel fiyattan urun degisimi yahut ucret iadesi yapilmali ayrica mahkeme suresince tuketici urunden faydalanamadigi icin yine guncel fiyattan bir urun bedeli de tazminat odettirilmeli. Son olarak yasalari bilipte uygulamamak sucundan ise ilgili firmaya yine bir urun bedeli devlete odemek uzere ceza kesilmeli.
    Bakin bakalim bir daha bir firma kafasina gore davranabiliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası Türkiye, mutlaka doğru renk tabanca takıldığını görmeden araç başından ayrılmayın. Haklı olsanız da sonucu bu. Uğraşırsanız her şekilde alırsınız ama uzun, yıpratıcı ve can sıkı bir süreç olur. Devlet devlet olsa, vatandaşın memnuniyeti sağlanmadan o istasyon mühürlenir dese bırakın çözümü bu sorun yaşanmaz bile. Ona göre önlemler alınır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    Ben sahsen konuşuyorum isterse aracım 15 yaşında olsun parayı zaten zor kazanıyoruz mal sahibi olmak çok zor bu devirde ve hiçbir hatam olmadan mağdur ediliyorsam gidip sanayide saçma sapan parçalarla iscilikle garantisi olamayan bir şekilde tamiri kabul etmem bunu müşteriden beklemek nasıl bir bakış açısı bunu nasıl kabulleniyorsunuz parayı kolay mı kazanıyorsunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoşçakal Opet.

  • unal.s U kullanıcısına yanıt
    Bu klozu arttırabiliyor muyuz ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • opetin yakıtı kaliteli her zaman opetten alırım


    senelerdir alışkanlığım şu şekilde


    önce benzin doldurduğundan emin olurum sonra kasaya gider ödemesini yaparım.

  • Onyargisiz kullanıcısına yanıt

    Ben 10 senelik külüstür arabam icin servis diye ısrar etmezdim, ısrar edeni haklı bulamıyorum kendi 7 senelik 2017 model honda aracım var, onu da sanayi'de yaptırıyorum, arac yeni bir sey olsa anlarım, fakat tam 10 senelik.. 10 senelik aracı servise götürseniz ne olur, götürmeseniz ne olur.. Servis kazıgını ben kendim bireysel olarak bile yemek istemiyorken, elin adamı neden kendi calısanının hatası olsa bile, o kazıgı yemek istesin? Sen istasyon sahibi olsan, söz gelimi, 50000 liralık masrafa adam 150000 dese sen o parayı vermek isteyecek misin? Olayla ilgisiz biri olarak klavyeden yazmak kolay adamın yerinde olsaydın sen de kabul etmezdin.. Orjnal parcalarla servis dısında güzelce yaptırırlardı.. Kabul etmezseniz de o zaman böyle mağdur olursunuz..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Mayıs 2024; 14:18:17 >
  • OPET VE ALI KOC EYYORLAMAM BU KADAR. BEN ALMIYORUM BUNLARDAN

  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    Ben dili hep. Sen sensin işte. Sen git sanayide yaptır. 10 sene sıfırdan alınıp hep serviste bakılmış arabayı seve seve serviste yaptıracak. Benim hatunda Cayenne var her yeri orijinal arabanın. 10 yaşında. Teklif etsin bakip istasyoncu ne oluyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 10 Mayıs 2024; 20:36:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rasyonel teletabi R kullanıcısına yanıt

    O zaman sen genel kurala uymuyorsundur o senin problemin o zaman böyle mağdurum da mağdurum dersin..

  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    Özenle baktığım full servis kayıtlı aracı bozduysa, bu arabanın kuralı olan servisten devam edecek. Özenle bakılmış servis geçmişi olan, bir civatası bile sanayide açılmamış arabayı sanayiye götürecek... Oldu. Değer kaybını da vermek zorunda kalır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 10 Mayıs 2024; 16:35:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rasyonel teletabi R kullanıcısına yanıt

    O istasyon sahibi ne diyorsa onu yapacaksın, nereye götürelim derse, jawohl diyeceksin.. kabul etmiyorsan mahkeme orada ama inkar ederlerse kazanamazsın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Mayıs 2024; 16:39:5 >
  • Geçmiş olsun fakat şöyle bisey var araba sahibi olduğumdan beri bunu huy edindim kendime hangi arabayı alsam mutlaka dolum yaparken benzinmi dizelmi olduğunu mutlaka ikaz ederim. Bu şekilde bir cok kez pompacilari hatadan kurtardığın oldu her pompacı pro değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxpp -- 10 Mayıs 2024; 20:34:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten böyle köklü ve büyük kurumsal diyeceğimiz firmalar bile olası sorunda muz cumhuriyetinde olduğumuzu hissettiriyor. Ekşisözlük ve dh olmasa 1 yıldır süren mağduriyet süreci daha yıllar boyu sürecekti çok yazık.


    konu burda güncellenmemiş fakat ekşisözlükte yazmış arkadaş, konunun tüm ilgilileri kuzu kuzu dönüş yapmış..



    ekşi sözlük
    opet'in araca yanlış yakıt koyması
    https://eksisozluk.com/opetin-araca-yanlis-yakit-koymasi--7821730?a=popular



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mct2002 -- 10 Mayıs 2024; 21:51:3 >
  • Yukarıya çıksın devam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.