Şimdi Ara

Polo BlueMotion 1.4 TDI 75 PS (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
39.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk66

    W1seOnW1se belirtmiş olduğum sorun senin arabada da var mı

    Yokuşlarda dur kalkta olabilir bende oluyor arkalar kampana fren olduğu için bana kalırsa ellettirme servise sıfır araba sonuçta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • an1cas A kullanıcısına yanıt
    Hocam siz ne yaptınız ya 2.8 nedir ben sabah 4.5 i görünce mutlu oluyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. 10000 bakımında yüksek ücret alındığı söyleniyor? 10000 bakımına götüren var mı arabayı?
  • NazimBaskurt kullanıcısına yanıt
    İlk olarak 10.000 km bakımı değil 15.000 km ya da yıllık bakımdır düzeltiyorum. Vw resmi sitesinde bir tablo var fiyatlarla ilgili bakabilirsiniz, birebir gidenler varsa onlarda yazarlarsa sevinirim zira benim 4.000 km kadar kaldı.

    https://binekarac.vw.com.tr/bakim-araliklari.aspx

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Bende dün aracı almak için çevredeki VW bayisine gittim. VW Polo BlueMotion araç alacağımı söyledim,

    Neden Bluemotion dedi ve bana Polo 1.2 TSI BMT 90 PS Lounge modelini önerdi. Ben almayacağımı Bluemotion paketini istediğimi söyledim.

    Daha sonra Bluemotion için bilgisayara baktı yolda 1 tane geldiğini 1000TL kapora vermem halinde aracı ayarlayacağını söyledi.

    Bende tamam dedim bilgisayardan tekrar araca baktım Polo 1.4 TDI BMT 90 PS Comfortline olduğunu gördüm. Bu aracı istemediğimi söyledim Bluemotion paket araç olmadığını söyledi.

    Artık İstanbul - Bursa çevresinde başka bir bayiden almak istiyorum. Bu aracı kullananlar arkadaşlar nereden temin ettiler yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • İstanbul'da hemen hemen tüm bayilerde bulabilirsin keza Bursa'da da. Ben İstanbul General Oto'dan en iyi fiyatı bulduğum için aldım ama başka bayilerde de araç vardı. Şimdiden hayırlı olsun...

    Bu arada araç 12 bin civarına geldi ortalama 4,2 - 4,7 lt (0,168 kr/km - 0,188 kr/km) arası yakıyor İstanbul şehir içinde ki ortalama hız çok düşük 20-27 km aralığında bol duraklama, dur kalklı. Uzun yolda ise ortalama 120 km sabit hızda ve ciddi eğim de içeren yollarda 4,2 lt (0,168 kr/km) civarı yakıyor. Sizlerde durum nasıl arkadaşlar?..
  • Bakım yaklaştı yaklaşık 500km kaldı. Araç kontağı çevirince yağ değişimine şu kadar km kaldı uyarısı veriyor. bakalım ne kadara patlıyacak bize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ordu - Bodrum Full 118 km hıza sabitleyerek geldim, klima en soğuk derecede full açık yaklaşık 14 saat süren yolculuk (mola ile birlikte) toplam km: 1350km ort tüketim: 3.7lt

    Yolculukta başlamadan full bitirmiştim depoyu yaklaşık 15 km gider diyordu yakıt koymadan

    100 lira bir koydum yolda tekrar 100 lira koydum Bodrum a geldiğim de yaklaşık depoda 30-35 liralık yakıt daha bulunuyordu.

    Aracı düşünenler Polo nun bu modelinden az yakan bir araba Türkiye piyasasında bulunmuyor şuanda. Aracı herkese tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yeni 3 silindirli 1.4 dizel motoru yabancı kaynaklardan inceledim ve bu forumda paylaşılan yakıt değerlerini orada görmek mümkün değil.

    Özellikle almanca kaynaklarda motor hakkında hiç olumlu yorum yok! Motorun 3 silindir olması ve motor titreşimini alışılagelmiş volan ile değil de yakıt püskürtmede yapılan önlemler ile azaltılmaya çalışılması büyük üzüntüyle karşılanmış. Eski dizel motorlar ile birebir karşılaştırmış ve yeni motorun kesinlikle daha çok titrediğini söylüyorlar. Hele ilk çalıştırmada!

    Ayrıca aracı kullananlar 5 litrelerin altını görememekten şikayetçi! Yol bilgisayarı verisini ve kendi yakıt ikmallerini karşılaştırdıklarında aracın yol bilgisayarının ortalama 0.6 L daha az gösterdiği şikayet ediliyor.
    120 Km hız ve üzerinde ise aracın yakıtının artık kendi sınıfını aştığı da bol bol yorumlar arasında mevcut. Fabrika verisi olan 3,4 litreyi test eden dergiler bile tutturamamış ve 4,3 elde etmişler. Hemde sakin kullanımda. Bakınız dergi KAYNAK
    Normal kullanımda 5,8 L test sonucu büyük hüsran! Bu boyuta, ağırlığa ve 3 silindir motora normal değil!

    Bence depo ölçümü yapıp bir de öyle bakmanız lazım arkadaşlar. Yol bilgisayarına fazla güvenmeyin derim!




  • Söylediklerin ciddi iddaalar ve açıkçası bu çaptaki hiçbir şirketin yakıt sarfiyatını yol bilgisayarından 0,6 lt daha az göstermesi pek akla yatkın görünmüyor bu kaçamaksız büyük tazminat sonuçları doğurur Türkiye'de olmasa da gelişmiş ülkelerde. Yine de dediklerinizi kendi aracımda deneyeceğim. şu an İstanbul ş.içi 4.5 lt ortalamadayım. Şehirlerarası ise yolun eğim durumuna göre yasal hız limitlerinde 3.7 lt ile 4.2 lt arasında değişiyor.
  • aras kullanıcısına yanıt
    Yani bende Ibıza 1.4 TDi için araştırma yaparken aynı motorun Polo da kullanılması nedeniyle genel değerlendirmelere bakmak istemiştim, o esnada böyle olumsuz yorumlar görünce açıkcası şaşırdım. Sonuçta yeni motordan herkes daha az tüketim bekler!

    Almanca Polo Sayfası< na girerseniz orada genel şikayetleri görürsünüz. Birde yazanların tamamı eskiden beri polo ve diğer model aynı marka araç kullanmış tecrübeli insanlar. Motorun ciğerini biliyorlar, okuduklarımdan çok bilgili olduklarını çıkartıyorum.

    Bu durumda dahi genel memnunsuzluk çok ama çok şaşırtıcı!




  • aras kullanıcısına yanıt
    bir adet daha forum adresi vereyim ki orada sohbet halen dönüyor ve 10 sayfa olmuş şuan yazılanlar:
    motor-talk.de
  • Arkadaşlar benim bilader in 2010 tdi polis var onun arabasının ön yolcu koltuğunun altında çekmece var seninki neden yok dedi ve kafam karıştı sizlerinkinde var mı .2015 polo bt bendeki. ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar araba suan 7000 de 22 nisanda aldım. ..ön gösterge çerçevelerinde tırtıl yolda ses geliyor... Ayrıca arabanın start stop u açık olduğunda devir düştüğünde vites değişştirdiğmde arada bir stop ediyorum...bazen çok korkuyorum işlek bir yolda karşılaşırsanız diye...sizlerde de aynı sorun var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 Polo BM'da ben çekmeceyi farketmedim, bakarım akşama. Start Stop için benzer durum herkes için geçerli ama yazılım güncellemesi yaptırmadıysan bununla ilgili yaptır mutlaka. Sonrasında alışıyorsun araca problem minimum'a ininyor ancak yine de tehlikeli bir durum o yüzden düşük devirle seyredeceğin eğimli yollarda devreden çıkartabilirsin istersen.

    Matgab söylediğinden beri yaklaşık 2500 km yol yaptım ve yakıt sarfiyatını manuel olarak da tuttum ancak söylediğin gibi göstergelerin hatalı veri ortaya koyması gibi bir durum göremedim. Kısacası en azından ben de böyle bir problem yok.
  • Aras peki senin arabanın ekran gösterge çerçevesinde tırtıllı yolda ses geliyor mu... benim kinde geliyor ve beni baya rahatsız ediyor müsait olduğum zaman Kayseri Aykan a gitmeyi düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selçuk66 S kullanıcısına yanıt
    Öyle bir ses yok bende...
  • Merhaba arkadaşlar. Bu aracın satışı kalktı mı acaba?
  • Aras çekmeceye baktın mı....birde gizli depo ibre 0 a gelince mi devreye giriyor.... benim ibre 0 a geldi Opet bulana kadar 20 km daha gittim... gittim gittim de birde bana sorun yolda kalırsam diye allaha şükür polom yolda bırakmadı beni...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.