Şimdi Ara

Polo BlueMotion 1.4 TDI 75 PS (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
1
Favori
39.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selçuk66 S kullanıcısına yanıt
    Bende çekmece yok Selçuk. Gizli depo değilde genleşme deposu var. 45 lt + 7 lt şeklinde. Eğer bu depoyu doldurursan ki tavsiye edilmiyor araç önce bu genleşme deposundan tüketime başlıyormuş. Konuya ilişkin açıklamayı aşağıda vereceğim linkten okuyabilirsin.

    http://www.techturkey.com/forum/sohbet/108199-yakit-yedek-depo-calisma-mantigi.html
  • Aras inanır mısın arabayı ilk aldım 45 litre koydum pompacı abı yedek depoyu da doldurayım mı dedi bende yedek depoda mı vardı bu aracın dedıgımde evet abi var dedi ve 10 lt daha ekledi. ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk66

    Aras inanır mısın arabayı ilk aldım 45 litre koydum pompacı abı yedek depoyu da doldurayım mı dedi bende yedek depoda mı vardı bu aracın dedıgımde evet abi var dedi ve 10 lt daha ekledi. ..
    Biz bile sürücü olarak yeterince bilinçli değilken pompacıdan fazlasını beklemek de olmuyor hocam :)



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Dostlar merhaba.

    Aracin kullanimi nasil bilgi verebilirmisiniz. Atiyorum 5. Viteste 90 km hizla giderken devir ne civarda oluyor. Max tork 1500-2000 arasinda oldugu yaziyor. Bilgi verebilirmisiniz.
  • Arkadaşlar adım ufuk polo 2014 1.4 tdi bmt ile ilgili stoplama sorunu yazılım arızası değildir lütfen arkadaşlar dikkatlice okuyun almanlar da artık kapitalist sisteme uydular araçta volan aks ve baskı balata sorunu vardır garantiniz bitmeden yetkili bir servise gidip bu işlemleri yaptırın çünkü garantiniz bittiğinde 5.000.00 - 6.000.00 tl arası bir rakamla karşılaşacaksınız start stop olayı değil bu olay dikkat edin çünkü hiçbir dizel araba debriyajdan ayağınızı gaz vermeden çektiğinizde stop etmez ama bu araçlar yukarıdaki saydığım sorunlardan dolayı malesef stop ediyor servise gittiğinizde bu kadar ayrıntıya girmeyin start stop olayı değil diye söyleyin çünkü ısrar ediyorlar dizel bir aracın debriyajdan ayağınızı çektiğinizde stop etmemesi gerektiği ve aracın stop etmemesi için debriyajda ayağımızı fazla tutup çok fazla gaz vermemiz gerektiğini söyleyin ve ışıklarda kalkarken veya durmaya yakın rolanti düştüğünde 2.viteste tekrar gaz verdiğimde aracın stop ettiğini söyleyin dikkat lütfen çok geçirmeden garanti kapsamındaysanız bu işlemleri yaptırın derim kimse size bu araçlarda sorun var gelin yapalım demez şimdiden teşekkürlerinizi kabul ediyorum kendinize iyi bakın iyi günler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgi ve bilgi paylaşımı

    Arkadaşlar adım ufuk polo 2014 1.4 tdi bmt ile ilgili stoplama sorunu yazılım arızası değildir lütfen arkadaşlar dikkatlice okuyun almanlar da artık kapitalist sisteme uydular araçta volan aks ve baskı balata sorunu vardır garantiniz bitmeden yetkili bir servise gidip bu işlemleri yaptırın çünkü garantiniz bittiğinde 5.000.00 - 6.000.00 tl arası bir rakamla karşılaşacaksınız start stop olayı değil bu olay dikkat edin çünkü hiçbir dizel araba debriyajdan ayağınızı gaz vermeden çektiğinizde stop etmez ama bu araçlar yukarıdaki saydığım sorunlardan dolayı malesef stop ediyor servise gittiğinizde bu kadar ayrıntıya girmeyin start stop olayı değil diye söyleyin çünkü ısrar ediyorlar dizel bir aracın debriyajdan ayağınızı çektiğinizde stop etmemesi gerektiği ve aracın stop etmemesi için debriyajda ayağımızı fazla tutup çok fazla gaz vermemiz gerektiğini söyleyin ve ışıklarda kalkarken veya durmaya yakın rolanti düştüğünde 2.viteste tekrar gaz verdiğimde aracın stop ettiğini söyleyin dikkat lütfen çok geçirmeden garanti kapsamındaysanız bu işlemleri yaptırın derim kimse size bu araçlarda sorun var gelin yapalım demez şimdiden teşekkürlerinizi kabul ediyorum kendinize iyi bakın iyi günler
    Merhabalar, ben de 1.4 tdi polo almayı düşünüyorum. 1.4 tdi 75 hp bluemotion ve 1.4 tdi 90 hp comfortline düşünüyorum.
    1- Aradaki farkları net bilen varsa yazabilirse memnun olurum. sahibindende 1.4 tdi bluemotion kategori altında çokça bluemotion olmayan var sanırım. (En belirgin özellik jantlarda mı? kapaklı bluemotion var mıdır?)
    2- iki aracı kıyasladığımızda sizin fikirleriniz nasıldır? Herhangi bir sebepten ikisinden birini önerir misiniz,
    3- piyasa nasıldır? 2014 max 30-40 bin km aracı ne civarda alsam uygundur?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emuna

    Merhabalar, ben de 1.4 tdi polo almayı düşünüyorum. 1.4 tdi 75 hp bluemotion ve 1.4 tdi 90 hp comfortline düşünüyorum.
    1- Aradaki farkları net bilen varsa yazabilirse memnun olurum. sahibindende 1.4 tdi bluemotion kategori altında çokça bluemotion olmayan var sanırım. (En belirgin özellik jantlarda mı? kapaklı bluemotion var mıdır?)
    2- iki aracı kıyasladığımızda sizin fikirleriniz nasıldır? Herhangi bir sebepten ikisinden birini önerir misiniz,
    3- piyasa nasıldır? 2014 max 30-40 bin km aracı ne civarda alsam uygundur?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar...

    hocam merhaba bizde 45 civarına araç almayı düşünüyoruz. 1.4tdi polo var aklımda siz aldınız mı araç ? nelere dikkat edelim araç ararken? teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sünnetçi34
    hocam merhaba bizde 45 civarına araç almayı düşünüyoruz. 1.4tdi polo var aklımda siz aldınız mı araç ? nelere dikkat edelim araç ararken? teşekkürler

    1.4 tdi bluemotion almayı düşünüyordum. Bir tane de bakmaya gittim. Sonradan favorilerimdeki bir araca yöneldim. 2012 1.6 tdi 105 Leon Copa Plus manuel 24bin kmde buldum ve aldım, avantajlı bir fiyata aldığımı düşünüyorum. 2012den bu yana aldığım 4. ikinci el araç oldu. Kendiniz anlıyorsanız öncelikle kendiniz bakın, sonrada bir ustaya veya ekspertize götürün.
    benim araç alırkenki kriterlerim genelde düşük km oldu. tabi mümkünse kazasız değişensiz olması iyidir. Kaportadaki ufak tefek boyalar çok önemli değil. Bir de fiyat emsallerine göre düşükse arayın iyice konuşun, sıkıntısı olması ihtimali yüksek. Kimse aracını ucuza satmak istemez acelesi yoksa. 45bin tl civarına temiz, bir eski kasa 2013 1.2 tdi bluemotion bulabilirsiniz. 42ye kadar da inebilirsiniz. ben 35bin kmden yukarı bakmamaya çalıştım polo için. 1.4 tdi bluemotion bakacaksanız 50 üzerine çıkmanız gerek. sahi**nden den bakıyorsanız. 1.4 tdi > Bluemotion başlığı altındakilerin çoğu comfortline araçlar. bluemotion jantları farklıdır oradan ayırabilirsiniz...




  • otomatik vitesleri mevcutmu
  • aranızda aliexpress veya benzeri biryerden polosuna xenon far alıp taktıran var mı acaba
  • Ben de 2015 model ile araniza katilmis bulunuyorum. Aracin yol bilgisayarindaki tuketim verisi cok guzel. Eger yol bilgisayari ile pompa ölçümü tutuyorsa yakit olarak cok iyi
  •  Polo BlueMotion 1.4 TDI 75 PS



    Arkadaslar merhabalar. Ilk depomu bitirdim. Ardindan fullemedim fakat bir depo yakit ile biraz az km yapmis gibi geldi. Ben 700 800 arasi tahmin ediyordum. Ortalama hiza gore normal midir ?

    Bu foto yakit aldiktan hemen sonra cekmistim. Yakit almadan once 65 km daha gider diyordu yol bilgisayari



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VgrooveR -- 2 Mart 2017; 0:11:45 >
  • Sanırım bu konuyu ben ayakta tutacağım. Ilk tuketimim manisanin demirci ilcesinde salihliye gidiş.. ikinci tuketimim salihliden manisaya gidiş şeklinde. Genellikle cruise kontrol 90km hiz ile kullandim.





     Polo BlueMotion 1.4 TDI 75 PS





     Polo BlueMotion 1.4 TDI 75 PS




  • Manisa - demirci guzergahi





     Polo BlueMotion 1.4 TDI 75 PS
  • Bu gün depoyu fulledim. En son fullememden bu yana 836.5 km yol yapmışım. 41.23 LT yakıt aldım(4.56). Araç yol bilgisayarında 836.5 kmlik ortalama tüketimi için 4.6 LT değeri yazıyordu. Kabaca bir hesap yaptığımızda pompa ölçümü 4.92 LT ye denk geliyor. Yaklaşık 0.3 LT sapma söz konusu. Toparlayacak olursak;

    Yapılan Yol : 836.5 KM
    Alınan Yakıt : 41.23 LT
    Pompa Ölçümü Tüketim : 4.92 LT/100 Km
    Yol bilgisayarı Değeri : 4.6 LT / 100 Km

    Sapma : 0.3 LT
  • Güzergah Eskişehir'den Manisa'nın Demirci ilçesine gidiş şeklinde. Mümkün mertebe cruise controlü kullanmaya çalıştım. Duble yollarda 110-120 diğer yollarda 90-100 sabit gitmeye çalıştım. Araçta yük yoktu, sadece 2 kişiydik.

    Ortalama hız : 88 Km/h
    Mesafe : 257 km
    Ortalama Tüketim : 4,3 lt/100km

     Polo BlueMotion 1.4 TDI 75 PS

    Yol bilgisayarı ile gerçek tüketim arasında yaklaşık 0,3 yanılma payını da sayarsak ortalama tüketim değerini 4,6 olarak düşünebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VgrooveR -- 17 Nisan 2017; 21:58:37 >




  • Değerleriniz daha düşecektir, 120 km cruise kontrol ile uzun yolda 4,2-4,5 lt yol bilgisayarı değerlerini sürekli gören birisi olarak söylüyorum bunu.
  • Gordugunuz degee ortalama mi. Yoksa anlit tuketim mi hocam. Ortalama ise guzergahi ve kac km olduğunu yazar misiniz. Hem bana hem baska kullanicilara yol gosterir.
  • Ortalama değerler üstat. Güzergahlar İstanbul-Ankara-İstanbul ve İstanbul-Osmaniye-İstanbul diyebilirim, aslında hemen hemen tüm uzun yol güzergahlarında bu sonuçları yakalıyorum. Araç 75 bini devirdi ve 2015 Ocak trafiğe çıkışlı.
  • Masallah nazar degmesin hocam. Depo ölçümü ile yol bilgisayari arasında 0.3 0.4 civari bir fark oluyor benim ölçümlerimde. Siz de boyle bir fark gordunu mu
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.