Şimdi Ara

SIM kart takılarak kullanılan telefonların keyfi iadesi hakkında Yargıtay'dan karar (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
5
Favori
9.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yagmur2780 kullanıcısına yanıt

    almayacaksın hocam sana kullanılmıs mal gönderirlerse sen de hakkını savunup geri yollayacaksın.. hatta en güzeli böyle risklere girme söyledigin gibi mağazadan al internetten telefon alınmaz..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 15 Ocak 2023; 19:5:9 >
  • Warlord384 kullanıcısına yanıt

    Bu tarz kullanılmış yada gerekçeli iade hak tabii ki ama keyfi iadeye masum gözle bakamıyorum. Bu zamana kadar hiç İnternet üzerinden telefon almadım şuan S20 fe 256 GB alma niyetindeyim internetten 1000 TL daha uyguna alabilirim ama mağazada daha güvenli geliyor bana bakıyorum, görüyorum kargoda hasar görme riski de yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pi kullanıcısına yanıt

    Alıcıdan önce satıcıların yaptıkları suistimalleri unutmayın, konuda hep tüketiciye yükleniliyor. Bazı haklar elinizden alınırsa, kenarda köşede görmediğiniz bir yazıdan dolayı aldığınıza pişman olduğunuz bir ürünü iade edemeyeceksiniz. Üründe bir sorun olursa ve bunu karşı tarafa kabul ettiremezseniz tüketici haklarıyla veya garantiyle uğraşacaksınız. Çok garip bir ülkedeyiz, pire için yorgan yakmaya bayılıyoruz çünkü neden başkalarının yaptığı şeylerde nefret ediyoruz, odak noktamız başkasının hakkını elinden almak. Başkalarını bırakın kendi haklarınıza bakın, kaybedeceğiniz şeylere bakın.

  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    yani her turlu kotu ozellik ulke insaninda toplanmis ne yazik ki.. bu ozelliklerini de en guzel anonim olduklari forum sosyal medya gibi ortamlarda yansitiyorlar gormedigin tanimadigin adama karsi garip dusunceler ve fikirler savunmak cok daha kolay geliyor cunku en fazla engel atip kaciyorlar.. o yuzden forumlarda sosyal medyada garip seyler savunan suruler yiginlar goruyoruz.. hakaret sayilabilecek seyleri yazmadan bu ozellikleri tarif etmek mumkun degil o yuzden yazmiyorum.. fakat bu ozelliklerin ne oldugu zaten belli mutlaka..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 16 Ocak 2023; 7:59:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 gün cayma hakkım varsa telefonu kullanmadan nasıl değerlendireceğim, bu cayma hakkı öylesine konmuş bir durum mudur! Ayrıca iade ettiğimiz ürünlerin ödemesini alırken bu tür sitelerden neden zorluk çıkartıyorlar, devlet bu tür sitelerin kanunlarını neden tüketici nezdinde düzenlemiyor. Çiçek sepetinden kesinlikle çiçek harici bir şey almayın. Bana bozuk ürün gönderdiler, iade almadılar. Ürün şarj almıyor iade ettim ürünü geri gönderdim yani satıcı gönderdiğim kargoyu dahi açmadan üründe bir şey yok deyip geri göndermiş, ürünü kargo ederken paket içine bir paket daha yaptım ve açıldığında yırtılan etiket takmıştım satıcı hiç açmamış ürünü. Çiçek sepeti de olayı kabul etmedi ürün bozuk olarak elimde kaldı. Çiçek sepeti kadar rezil bir alışveriş sitesi yok, gerçi çoğu aynı şekilde de





  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Yani sırf biri biraz açıp dokundu diye taaa çine geri göndermeliler öyle mi? Bu saçmalık. İade hakkı çok kötüye kullanılabilen bir şey TLC de bununla ilgili program da vardı adamlar sürekli iade ediyorlar.

  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

    Atladığınız bir şey var, üretim maliyetleri az olan ürünlere (el yapımı olmayan, fabrikasyon) dünyanın parasını veriyorsunuz. Konuyu bütün olarak düşünürseniz bu konuyu açıp yorumları okurken Çin kargosunun maliyetini hesaplamak komik kalıyor. Bunlar zaten ürün piyasaya sürülmeden önce hesaplan ve sizden parası alınan şeyler, siz neden ekstra hesap yaptınız. Elektronik ürünler o kadar kötü kalitede üretiliyor ki (iyi markalar da dahil) kusursuz olanı yok.

  • Warlord384 kullanıcısına yanıt

    Konu e-ticaretteki riskler nedeniyle alıcıyı korumak. Reel marketten alimlardaki meseleler farklı , bu ayrıca tartışılabilir . Senin meselen için forumda 1 konu var https://forum.donanimhaber.com/1-olu-piksel-iade-sebebi-mi--151997181 1 piksel iade sebebi olabilir mi bu tartışılabilir en kolayı iade sebebi denir geçilir. Ölü piksel nedir bilmiyorum ancak konuda 1 ölü piksel fotosu var deniliyor ve bu önemli sorun sayılabilir


    Fakat dediğim gibi konu e-ticarette iade meselesi. Sen reel mağazada 1 ölü piksel yada ses düşük olmasını iade konusu yapamazsan internette de iade konusu yapamazsın. Çünkü bu durum haksız rekabet yaratır . Vatan bilgisayar ,Teknosa reel mağazası ile Hepsiburada n11 yada başka yeni kurulmuş e-ticaret sitesi arasında haksız rekabet yaratır ve internet şirketlerin zararına yol açar.... Zaten biz ne istiyoruz rekabet , ineternet alışverişi neden yapıyoruz rekabetçi olduğundan. Eğer bu rekabetçi ortamı yok edersek Teknosa, vatan bilgisayar tekel olup istediği fiyattan ürün satmasına olanak sağlamış oluruz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Warlord384 kullanıcısına yanıt

    Son telefonu 4 sene önce alsamda satın aldığım son 3 telefonu internetten aldım... Telefonda keyfi iade yoksa neden kullanılmış telefon gelsin ki zaten. Marketlerde olmayan farklı ucuz telefon isteyen zaten internetin nimetlerinden yararlanmak isteyebilir. Eskiden Çin'den amerikadan Almanya'dan bile alabiliyorduk şimdi en azindan Türkiye'deki bir e-ticaret sitesinden neden almayalım?... Sadece birkaç reel marketten al demek eski sisteme dönmek demek, geriye dönüş demek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 gün cayma hakkının nedeni 3 kağıtçı satıcılardan alıcıyı korumak ve daha iyi satışın oluşmasını sağlamak... Satıcı rengi deseni kumaş şekli üretilen materyali belirtilmiş üründe alakasız şey göndermesi nedeniyle bu cayma hakkı var .. sen pazarda kumaş elbise alırken bunları görürsün ama internette farklı ürün gelebilir işte bunun gibi nedenler endeniylr cayma hakkı var. Bunu ayakkabı,çanta, kitap, dergi, soba, tencere, tava gibi ürünlerle genişletebilirsin . Fakat bazı ürünler kapalı kutu geliyor ve kişiye özel oluyor.Ayni şekilde iç çamaşırı gibi ürünlerde farklı kurallar oluyor. DVD gibi meteyallerde de farklı uygulama var . Dvd'yi alıp filmi beğenmedim iade etmek istiyorum diyemezsiniz yada icmamasiri yada geceliği alıp çok seksi değilmiş iade etmek istiyorum diyenezsin bunun gibi olayın farklı tarafları da var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

    Ya hocam sana kullanılmıs mal gelmesinin suclusu, malı keyfi iade eden değil sana keyfi iade edilmis malı sıfır diye gönderen adam.. iade edilip de dönen malın ne olacagı alıcıyı ve diğer alıcıları ilgilendirmez.. bu sadece satıcıyı ilgilendirir.. kanun cıkacak iade mal yeniden satılamayacak üreticisi geri alacak almıyorsa cöpe atacaklar.. kurtarmıyorsa satıcı e ticaret yapmayacak..


    yani söyle böyle oluyor efendim bundan dolayı biz kullanılmıs mal alıyoruz falan gibi bir sey yok.. adam malı iade eder, satıcı yeni alıcıya kullanılmıs mal gönderiyorsa sorumlusu yine satıcıdır.. satıcının ben ne yapayım malı cöpe mi atayım gibi bir olayı olamaz atacaksın kardesim.. ya da üretici geri iadesini alacak.. gönderecek fabrikaya sıfırlayacaklar refurbished olarak daha ucuza yeniden satısa cıkartacaklar.. bunlar iade eden alıcının derdi değil..


    ben sadece mağazalardan almayı tercih ediyorum hocam elektronik ürünü internetten almam.. daha önce cep telefonu falan aldım fakat artık almıyorum.. bozuk ya da arızalı ürün gönderebiliyorlar sonra iadesiyle sorun yasıyorsun zaten alıcıyı koruyan bir platform vardı o da bıraktı meydan böyle sitelere kaldı o yüzden internetten elektronik ürün almam.. internetten elektronik cihaz almak her türlü riski almak demektir cebime paramı koyarım giderim aynı gün kargo bile beklemeden mağazadan ürünümü alırım..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 17 Ocak 2023; 15:54:54 >




  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

    Bu yasanın böyle olmasının rekabetle ilgisi yok internetten mal satın alan adam malı hic görmedigi icin bu haklara sahip.. Bu kanunların böyle olmasının sebebi, bu kanunlar rekabetle mekabetle ilgilenmez.. Kim haklı kim haksız kim kimden korunmalı onunla ilgilenir....


    Konuyla ilgisiz olarak neden haksız rekabet yaratsın ki? Mağazadan gidip tıkır tıkır ürün almak varken neden internetten alıyorsunuz? Cünkü ucuz oldugu icin.. Orada zaten e ticaret yapanlar ucuz satmaya mecburlar.. Yoksa kim neden gidip internetten alacak? Mağazayla internet mağazasının rekabet sansı yok cünkü fiziksel mağaza her zaman öncelikli olarak tercih edilir..


    Internetten satan mağazalar hem fiyat düsük olarak satmaya hem de iadeler konusunda sorun cıkartmamaya mecburlar.. Cünkü eğer avantajlar fiziksel mağazalarla aynı olursa kimse internetten macera aramaz.. Esas internette iade sorunu cıkartırlarsa millet mağazaya yönelir zaten ben de o yüzden mağazadan inceleyerek almayı tercih ediyorum.. Internet mağazaları ve satıcıları sorun cıkarttıkca kendine zarar verir..


    Yani özet olarak internetten mal satan adam hem iade konusunda sorun cıkartmayacak hem de mağazalardan ucuza verecek ki tercih edilebilsin.. Yoksa millet deli mi gidip surada mağazanın subesinden malı anında aynı gün kargo bile beklemeden görerek bilerek hatta orada teshiri deneyerek almak varken gidip internetten salatalık cıkar mı belli olmayan mala parasını verip kargosunu beklesin? O yüzden e ticaret mağazadan avantajlı olmak mecburiyetinde yoksa mal almazlar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 17 Ocak 2023; 17:6:47 >




  • İnternetten ürün alan müşteri her zaman sonuna kadar haklıdır. Çünkü, kör alış yapıyor. Kör alışlar da müşteri hep haklı olmak zorunda. Kanunlar müşteriden yana olmak zorunda.

  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt

    Konuda "mağazaları gezip internetten alın" şeklinde asalaklık tavsiyesinde bulunanlar var, ne olacak ülkemizin bu hali.

  • ürünü teslim almayıp, kredi kartını kullandığın firmaya, o alışverişle ilgili ters ibraz talebinde bulunsaydın?

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Bunu yaptığında banka işlemi iptal etmiyor, kartı kapatıyor güvenlik için ve yeni kart talebinde bulunmamızı istiyor. Ayrıca bu işlemi bir dilekçe kanalıyla yapılmasını talep ediyor süreçler baya uzun ve uğraştırıcı, bu tür alışveriş sitelerinden en güvenli ve sizi uğraştırmayanı Amazon'dur. Trendyol, çiçek sepeti, getir gibi yerler aşırı sorunlu

  • Ben sunu merak ediyorum iphone 14 alacaksın bunun ne olduğunu biliyorsundur özelliklerini biliyorsundur. Aldıktan sonra beğenmedim demek ne kadar mantıklı. Bu ürünü satan adam sana iphone 14 ün olmayan özelliklerini yazmıyordur heralde. o zaman bu görmeden alma muhabbeti nasıl ortaya çıkıyor. Aynı telefonu mağazadan alsan iade edemiyorsun ama internetten alınca iade oluyor burada bir çelişki yok mu ? İnternetten satışların asıl avantajı fiyatlardır. Ucuz diye gidip internetten alıyorsunuz. o zaman internetten elektronik ürün satışları yasaklansın alın size 0 mağduriyet. Madem tek derdiniz bu herkes daha fazlasını versin ama kimse mağdur olmasın.

  • Bura da satıcı haklı, tüketici telefonu satın almadan onlarca inceleme videosu var o videoları izlemesi gerekiyor, youtube,ta pil testleri oyun restleri ve uzun süre kullanım testleri var ,bu videolar boşuna mı yapılıyor. Otomobil alırken bile test sürüşleri var, telefonu daha önce satın alanların yorumlarını okuyacaksın, telefonun özellikleri zaten belli.Telefon iade edilmez diye bir kural yok, iade edilebilir, telefonda bir sorun varsa yetkili servise gönderilir, servis telefonu inceler gerçekten bir sorun var ise değişim yada iade kararı verir, tüketici de bu rapora göre değişim yada iade talebinde bulunur, telefonda yazılımsal sorunlar olabilir bu sorunlar genellikle geçicidir, güncelleme ile giderilir, iade sebebi değildir, güncelleme ile giderilemeyen yazılımsal sorun olursa yetkili servis raporuna göre ürün değişim yada iade hakkı vardır. Güncelleme sonucunda da sonradan telefonda yazılımsal sorunlar olabiliyor zaten. Siz telefonu alacaksınız 6 gün kullanacaksınız sonra keyfi olarak ben beğenmedim diye iade edemezsiniz. Dediğim gibi satın alınan ürün iade edilmez diye bir şey yok, bunu şartları var, örneğin iç çamaşırı iade edilmez ,fakat paketi açılmamış ise iade edilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamhat -- 4 Temmuz 2023; 16:52:10 >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.