Şimdi Ara

SIM kart takılarak kullanılan telefonların keyfi iadesi hakkında Yargıtay'dan karar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
5
Favori
9.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilker burak kullanıcısına yanıt

    satıcıyı zora sokan, getir-götür iki kere ekstra kargo maliyetine bindiren ve elindeki ürünü ikinci el durumuna sokup zarara uğratan

    keyfi iade caiz değil.


    yasal olması uygun olması, güzel olması veya doğru olması anlamına gelmez.

    bu şekilde bir çok kanuni ve hukuki örnekler var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanahmet -- 12 Ocak 2023; 13:42:11 >
  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Ne alaka ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hanahmet H kullanıcısına yanıt

    hocam işine odaklan duanı et ibadetini yap boşver sen yasa masa takma kafaya  

  • ilker burak kullanıcısına yanıt

    ibadetimi de yaparım, ticaretimi de yaparım, üretimimi de yaparım.

  • hanahmet H kullanıcısına yanıt

    allah kabul etsin en doğrusu bu söyledikleriniz yorum yapmayın bence daha fazla  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 12 Ocak 2023; 13:45:22 >
  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    ben de anlam veremedim. "ne alaka?" dedim.
    iade miade derken birden padişah peygamber anlattı.
    Ne alaka?

  • Şimdi devlet şunu diyor, sıfır diye aldığınız telefon aslında ikinci el çıkabilir ve sizde hak iddia edemezsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Karar doğru genelde insanlar ya bana sim kart takılmış cihaz gelirse o cihaz 2. El olur ben kullanmam demiş. İthalatçı firma kutuları açıyor zaten türkiye ye geldiklerinde o garanti belgeleri ve türkçe kullanma klavuzları sihirli bir şekilde kutuya konmuyor yani sizden önce o kutuları açıp telefona dokunan zaten birileri oluyor. Sıfır şeklinde çiziksiz olması lazım iade için böylece firma onu yeniden paketler sizde aradaki farkı anlamazsınız. Şüpheniz varsa da sizde iade edebilirsiniz

    Amerikada iade edilen ürünler geri satılmaz yenilenmiş adı altında veya olan fiyatın çok daha altında satılır ve amerikada bizdeki gibi bir iade yasası yok firmalar isterse iadelerden kargo parası hatta ücret kesintisi bile yapabiliyor ama müşteri memnuniyeti adına çoğu firma dediğimi yapıyor

    Emin olun tersi daha kötü olur tüketici için basit bir dille istemiyorsanız gelen cihazdan şüphe duyuyorsanız iade edin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caseon -- 12 Ocak 2023; 14:27:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    İşte o durum satıcının riski dir ve satarken sıfır diye değil açılmış ya da yenilenmiş ürün diye satmalı. Burada önemli olan tüketicidir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • çok saçma bence. keyfi keder iade olamaz. sonuçta bu ürünler fabrikadan jelatinli kapalı kutu geliyor. ilk açan garantisini başlatıyor. adam belki içindeki anakartlı sıkıntlı anakartla değiştirecek ? belki başka birşey yapacak ? hepsini geçtim ben neden açılmış ürünü alayım ? ha iade et bir daha ürün al diyenlerde varmış ama ben onunla mı uğraşıcam ? emin olun bunu herkes öğrenince deli gibi iade telefon dolar piyasa. düzgünce araştırıp alıcaksın. yanlış karar.

  • jubeii kullanıcısına yanıt
    Hem karnım doysun hem pastam dursun derseniz bu iş b*k'a sarar. Yarın elinize açılıp, kurcalanip ne yapıldığını bilmediğiniz bir telefon geldiğin de kullanılmış telefon diye saticiyi suclamaya baslarsiniz. Satıcı ile empati yapmayı deneyin isterseniz gerekli cevaplara ulaşabilirsiniz. Üründe sorun varmi yok, iade telefon satın almak istermisin yok başka emriniz... (satıcı vs değilim, satıcı tanıdığımda yok)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jubeii

    Millet satıcı nie tüketiciyi mağdur eder die hesap sormak yerine yargıtayın başvuran lehine aldığı kararı eleştiriyor. Türk milleti bi medeniyet kuramadı kuramıcak da. Ezikliğie , kullanılmaya, peygamber veya padişh aramaya o kadar alışmışız ki bunu damarlardan çekemiyorsun. O yüzden bu haldesiniz.
    Firma bu telefonu satmayacak geri dönüşüme yönlendirecek yada 2. El reyonlarında satacak. Ne kadar meraklısınız hakkınızı gaspettirip firmaları korumaya.

    Kafe işletiyorum. Sandalyemin ayağı kırılıyor, müşteriler bardaklarımı kırıyor, masamı çiziyor , menümü yırtıyor. Ben müşteriden bunun kullanılabilirlik özelliği gitti deyip para mı istiyorum ? Yada marketimizde müşteri reyonda gezerken cam şişe reçeli deviriyor kırıyor. Parasını mı istiyoruz hayır.

    E ticaretin riski de bu. Benim ürünlerim kırıldığında nasıl bunun zararına katlanıyorsam firma da e ticarette bunun zararına katlanacak.

    Bu şartlar size uymuyorsa e ticaret yapmayacaksınız. Uyuyorsa yapacaksınız. Müşteri olarak her zaman daha fazlasını isteyin. Firma zarar ediyorsa etsin sanane ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Telefonu iade eden kullanıcı... Çok kullanmak istiyorsa tekno mağazalarında teşhir cihazları alıp kullansı... Sonra o kullanılmış cihazı paketleyip bana ya da başka birine satacaklar... Hiç hoş bir durum değil... Mağaza cihazı almamakta haklı...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yoo teshir cihazina 5 dk bakmakla alip 3/5 gun kullanmak farkli seyler.
    Magaza hakli degil haksiz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Musty3535123 M kullanıcısına yanıt
    Sadece iade et tekrar diyen ben olduğum için üstüme alındım. Öncelikle mutat kullanım şartları için servisten uygundur raporu gerekir (telefon değil sadece bir çok elektronik eşyada) yani yetkili servis parça değişmiş olup olmadığına zaten bakacaktır. Teknoloji kanallarına vs inceleme için yüzlerce telefon gönderiliyor onlarda tekrar ambalajlanıp satılıyor hatta insanlar sim kart bile takıyor bizzat bunu yapan en büyük firma samsung yukarda dediğim gibi ambalajını açaıp tekrar paketleyen firma zaten bunun seri numarasını ve imei numarasını da değiştirebilir. (Hatta telefon kutukarına kulaklık gibi aksesuar koymazlar inceleme cihazlara hijyenik sebeplerden) Hatta samsung s serilerinde bir ara arkaya samsung turkiye electronics yazısı falan kazıyordu yani ana üretim fabrikasından sıfır gelmiyor haliyle hiçbir ürün.

    Garanti konusu zaten seri numarası değişirse siz açtığınızda tekrar en baştan başlar.

    Aksine 3. Parti satıcı anakartını değiştirip veya kullanıp size satabilir bu durumda siz teknik olarak hiçbirşey yapamazsınız böyle bir şeyle karşılaşmak istemiyorsanız 3. Parti satıcıdan alışveriş yapmayın . Resmi satıcılar dediğim işlemleri çok basit yapabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caseon -- 12 Ocak 2023; 14:46:57 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • evet dediğiniz gibi çok basit yapabilir ama buda telefonlara yani bize yansır malesef. yani 100 tl ye satılan telefonun iade masrafları hesaplanarak üstüne eklenir. 105 tl gibi.

  • AzuLA kullanıcısına yanıt
    Peki o bir hafta kutusundan çıkarılıp kullanılmış cihazın size satılmasını istemisiniz... Ben şahsen istemem... Bir Dünya Para Verip Birde Kullanılmış Cihaz Alacam...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Satıcı, telefonun kutusunun açıldığını, kurulumunun yapıldığını ve SIM kart takıldığını gerekçe göstererek ürünün sıfır olma özelliğini ve tekrar satılabilirlik özelliğini kaybettiğini iddia etti. Yargıtay ise mesafeli satış sözleşmesine göre bu işlemlerin yeniden satılabilirliği ve ürünün sıfır olmasını etkilemediğini ifade etti.


    Kaç kişi iade edilen bu telefonun tekrar kendisine satılmasını ister?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.