Şimdi Ara

Turkcell hat devir sonrası numara taşımaya izin vermiyor! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
6
Favori
41.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arrtezyen

    haa şunu da unutmadan söyleyeyim bu gün timdeki yetkili
    bundan sonra mesela 506 lı bir hattı avea ya geçmeden timde
    ücretsiz hat devrini gerçekleştirebilecek...

    Nasıl yani,benim Turkcell de olan 505 li hattımın devrini alabilecek miyim?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caferhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: arrtezyen

    haa şunu da unutmadan söyleyeyim bu gün timdeki yetkili
    bundan sonra mesela 506 lı bir hattı avea ya geçmeden timde
    ücretsiz hat devrini gerçekleştirebilecek...

    Nasıl yani,benim Turkcell de olan 505 li hattımın devrini alabilecek miyim?

    Evet; ama Turkcell'deki 505'li hat Turkcell'de süreli devir yapılınca 01.Ekim.2014'e kadar Turkcell'den ayrılamayacağını belirtmek isterim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hattım 535’li, AVEA ve annemin üzerine idi. Kendi üzerime alma işlemini hattım 535’li olduğu için sadece Turkcell’in yapabileceğini söylediler. Bende numaramı Turkcell’e taşırım, taşımışken hattı kendi üzerime alırım 90 gün sonra tekrar AVEA’ya dönerim diye düşündüm.

    Hat annemin üzerine olduğu için annem Turkcell’e giderek hattı Turkcell’e taşıdı. Hat Turkcell olduktan sonra ben Turkcell’e gittim ve annemin üzerine olan hattı ücretsiz olarak kendi üzerime aldım.

    Buraya kadar sorun yok hat artık benim üzerime kayıtlıydı, 90 gün sonra AVEA’ya gidip hattımı AVEA’ya taşıyacaktım. 90 gün geçti AVEA’ya gittim işlemleri yaptırdım fakat taşıma işlemim gerçekleşmedi. AVEA’dan “süre dolmadığı için numara taşıma işlemi gerçekleşmemektedir” gibi bir mesaj geldi.

    Bunun üzerine Turkcell Canlı Destek üzerinden durumu anlattım. Müşteri temsilcisi yaptığım devir işleminin süreli devir işlemi olduğunu söyledi ve aynen şu metni yolladı:

    “Elektronik Haberleşme Kanunu'nun Geçici 5. Maddesine istinaden, kullanıcılara hatlarını 1 kereye mahsus olmak üzere 01.10.2013 tarihine kadar üzerlerine alabilme hakkı tanınmıştır. Hatlarını almak isteyen kullanıcılar, yanlarında mutlaka kimlikleri ve simkartları olduğu halde Turkcell İletişim Merkezleri'ne giderek işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Hattın asıl sahibinin 01.10.2014 tarihine kadar yasal olarak itiraz hakkı bulunmaktadır. Bu itiraz süresinin sonuna kadar numara değişikliği, devir işlemi gerçekleştirilememekte, numara farklı bir operatöre taşınamamaktadır.”

    Bu kanunu internetten indirip Geçici Madde 5’i incelediğimde şu ifadeyi gördüm:

    “GEÇİCİ MADDE 5 – (2) Bu Kanunda tanımlanan son kullanıcılar, kullanmakta oldukları hatları, bir kereye mahsus olmak üzere verilen süre içerisinde, hiçbir vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüğe tabi olmaksızın kendi üzerlerine kaydettirmek için ilgili işletmeciyle abonelik sözleşmesi akdedebilir. Söz konusu hatların eski abonelerinin yapılan işleme bir yıllık zamanaşımı süresi içinde itiraz hakları saklıdır.”

    Sonuç olarak; Turkcell maddeyi kendine göre yorumluyor, maddede 01.10.2014 tarihine kadar numara farklı bir operatöre taşınamamaktadır ibaresi bulunmamasına rağmen “01.10.2014 tarihine kadar numara değişikliği, devir işlemi gerçekleştirilememekte, numara farklı bir operatöre taşınamamaktadır.” diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizenis -- 13 Temmuz 2013; 17:57:02 >




  • banada gelen sms şu şekilde: abone bilgilerini güncellemeniz sebebiyle mevcut operatörünüz tarafından geçiş işleminiz reddedilmiştir.
  • Numaralandırma Yönetmeliği uyarınca, abonenin taşımış olduğu numarayı devretmek istemesi, bir başka deyişle söz konusu numaranın abone için artık bir önemi kalmaması durumunda, abonelik sözleşmesinin feshedilmesini müteakiben anılan numaranın tahsisli olduğu işletmeciye iade edilmesi gerekmektedir. Yani taşınan numaranın alıcı işletmecide bir başkasına devri mümkün bulunmamaktadır.

    numara taşımadan gelen yanıtta şu şekilde anlayan ?
  • avea olan hattımı btk karar çıkardıktan bi ay kadar sonra üzerime aldımm..

    Bu hafta hattı turkcelle taşımak istediğimde, turkcell işlemi reddediyor. Neden derseniz hat hala annemin üzerine?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu duruma bir çözüm bulabilen varmı?

    Benim ve eşimin hattı abimin üzerine. Eşim ücretsiz devir aldı fakat numarayı taşıyamıyor.

    Acaba abimle türkcelle gitse ve abim itiraz ederek üzerine geri alsa sonra karşılıklı 30 TL ödeyerek devir gerçekleşse 3 ay sonra üzerine sorunsuz alabilirmi sizce?
  • Arkadaşlar bu konuda Turkcell ve BTK'nın sergilediği durum ortada. Peki Avea ve Vodafone bu konuda bir şey yapamaz mı? Mesela ben Turkcell'den Avea'ya hattımı taşıyamadığım için Avea abone kazanamıyor. Bu durumda benimle beraber Avea da zararlı çıkıyor.

    Avea ve Vodafone'a durumu izah edip onlarla beraber hareket etsek bu durumdan dolayı binlerce aboneyi kazanamadıklarını söylesek bir işe yarar mı? Ben Avea'ya bu durumu anlatan bir şikayet yazacağım. Ne kadar çok kişi olursak durumun ciddiyetinin onlar da farkına varır diye düşünüyorum.
  • "Devir almadan evvel hattını taşıdıktan sonra devir yapsaydın sorun olmayacaktı."
  • Bu konu hakkında yazılanları okudum ve araştırma yaptım. Ben de malesef aynı şekilde mağdurum.
    Turkcell in uygulamış olduğu 1 Ekim 2014 olayı malesef doğru. İşte kanıtı ...

    Kaynak https://tuketici.btk.gov.tr/sss/


    Kendi adıma kayıtlı olmayan ancak kullandığım hattı kendi adıma kaydettirebilir miyim?

    Mobil hat kullanıcıları, kendi adlarına abonelik sözleşmesi olmaksızın kullandıkları hatları, bir defaya mahsus olmak üzere 01.10.2013 tarihine kadar hizmet aldığı mobil telefon hizmeti sunan işletmeciye başvurarak kendi üzerlerine kaydettirebilme imkânına sahiptirler. Hattın üzerine kayıtlı olduğu abonelerin 01.10.2014 tarihine kadar yapılan işleme itiraz hakları bulunmaktadır. Bu şekilde kaydı güncellenen bir mobil hat 01.10.2014 tarihine kadar başka bir işletmeciye taşınamamaktadır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arrtezyen

    haa şunu da unutmadan söyleyeyim bu gün timdeki yetkili
    bundan sonra mesela 506 lı bir hattı avea ya geçmeden timde
    ücretsiz hat devrini gerçekleştirebilecek...

    Nasıl yani
    peki benim şu am 537li hattım var turkclldeyim avea ya tasıyıp üzerime alabilirmiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xarax77

    banada gelen sms şu şekilde: abone bilgilerini güncellemeniz sebebiyle mevcut operatörünüz tarafından geçiş işleminiz reddedilmiştir.

    bende türkcell den bimcele taşımak istediğimde şöyle bi msj geldi aynen :numara taşıma talebiniz hattınızın (bura önemli) yasal sahibi bilgisini güncellemiş olmanız sebebiyle mevcut operatorunüz tarafından reddedilmiştir. yani sizin mesajda abone bilgisini güncelleme yazıyoya ondan sordum. benim hat 0535li hat vodafone abimin üzerineydi. Üzerime alıyım dedim.abimle beraber türkcelle gidip yeni abone işlemleri imzalar filan atıp türkcele geçtik. 3-4 gün sonra size bi msj gelcek dedi ondan sonra yalnız siz gelerek hattı üzerinize alabilirsiniz dedi.3 gün sonra sayın süleyman ... hoşgeldiniz. türkcelli tercih etiğiniz için vs vs msj geldi. ben tabi 90 gün 2014 filan bilmediğim için mesajdan 1-2 gün sonra bimcele gittim başvuruyu yaptım. gelen msj yukardaki. şimdi benim 90 günmü beklemem lazım yoksa 2014 ü mü.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SN1984

    ---

    Hattınız vodafoneydi. Abinizle birlikte gidip hattı kendi üzerinize aldınız ve hattı turkcell yaptınız. Daha sonrada bimcelle geçirmek istiyorsunuz hattı. 90 günü mü yoksa 2014 yılını mı bekleyeceğim diyorsunuz?

    Abinin üzerinden hattı kendi üzerine alırken işlemleri nasıl yaptınız? Ücret vererek mi yoksa ücretsiz mi yaptınız işlemleri?

    BTK kanun çıkardı ve ücretsiz hattı üzerimize alabiliyoruz. Eğer ücretsiz hattı üstünüze alırsanız yanılmıyorsam 1 ekim 2014'e kadar beklemek gerekiyor. Eğer hattı üzerinize alırken ücretli olarak işlemleri yaptıysanız bildiğim kadarıyla 90 günü doldurduktan sonra geçiş işleminiz gerçekleşir. Kimileri 90 gün dolmadan da geçeliyor diyor ama bende bu BTK'nın olayından mağdur olduğumdan mevzuyu bilmiyorum :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9008

    arkadaşlar boşuna tartışıp kendinizi yormayın konuyu başlatan olarak yaşadıklarımı anlatıyım:
    şikayetvar.com, tuketici.btk.gov.tr ve 532 müşteri hizmetleri üzerinden yaptığım şikayetlerden sadece 532 üzerinden yaptığım şikayete geridönüş yaptılar.
    ilk önce 90 gün hikayesiyle oyalandım. 90 gün dolunca taşıma işlemim hiçbir açıklama yapılamadan engel olundu. evirdiler çevirdiler hiçbişey bulamadılar.
    incelediklerini idda ettiler 10 gün sonra döndüler incelemişler btk ya sormuşlar btk numara taşımaya izin vermeyin demiş(!) diğer operatörler izin veriyorlar siz saçmalıyorsunuz diyorum onlar yasaya aykırı davranıyorlar diye cevap verdiler öyle bir yasa yok diyorum var diyorlar bi tarafınıza sokun o kararı dedim kapattım
    tüketici hakem heyetine dilekçe vermeye gittim ordaki memur tam bir mal çıktı kaç kere okudu dilekçeyi anlamadı taşıma yapmak istiyorsan aveaya git tcll ne yapsın aveaya git diyor anlatıyorum 4 kere aveaya başvurdum tcll iptal etti diye anlayamıyor en son sinirlendim dilekçeyi vermedim bu mal dilekçeyi kurula soksa ne olacak anlamayıp tclli haklı çıkartacaklar.
    sonuç benim hat devir işlemindeki amacım numara taşıma yaparken canım annemi yormamaktı; bugün götürdüm annemi açık hat devir işlemine itiraz ettik 72 saat içinde hat asıl sahibinin(ilk sahibi) üzerine geçecekmiş sonra taşıyacam tcll çakalsa ben ondan çakal 2015e kadar taşıyamazmışım sen öyle san


    Ozaman da devir ücreti alırlar . Aradan bir kaç ay geçmiş,sonuc ne oldu acaba, ücret aldılar mı ?

    (Hat sahibi olmadan gidilince şartar bu şekilde ve devir ücreti yok , hat sahibi ile gidince de devir ücreti var 35-40 tl civarı)




  • Valla bende avea dan turkcell e geçtim sırf hattı kendi üzerime almak için!!
    Böyle olduğunu bilsem uğraşmazdım!!
    Ben yinede bir deneyecem avea ya geçmeyi
  • Süreli devir sonrası böyle bişey imkansız .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 e kadar beklemeye devam mı edeceğiz ,müşteri kaybetmekten mı korkuyorlar anlamadım ki hayır 25-30 liraya 5000 sms+500 dk+500 mb tarife yapsınlar bak bakayım giden olur mu
  • Bu şekilde numarasını 2014 Ekim'ine kadar taşıyamayanlar olarak bi şekilde direnmeliyiz ve tepkimizi göstermeliyiz. BTK'ya ve Turkcell'e tepkimizi iletmeliyiz. Tüketici mahkemelerine ve hakem heyetlerine başvurmalıyız. Ekim 2014'e kadar fahiş Turkcell tarifelerini sineye çekemeyiz.
  • Arkadaşlar Ekim 2014 olayını çözen var mı? Turkcell izin vermiyor, ne yapmak gerekli?
  • bana da bugün aynı şekilde turkcellden pttcelle geçiş için yaptığım başvuru için red cevabı geldi. gidip illaki yeni bir hat almak gerekecek sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.