Şimdi Ara

1.6 benzinli ford focus aracım rampa çıkarken bayılıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
6.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Vaktinde sahip olduğum 2 litre motorlu 5 ileri manuel aracımla dik rampaları ben de 3. vitesle çıkardım. Atmosferik motorlu ve 5 ileri şanzımanlı bir araçla dik rampaları 3. vitesle çıkmak doğru bir yaklaşımdır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir olumsuzluk yok. Olmasi gereken bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı aracın lpg'li 2013 titaninum x olanını kullanıyorum, araçta sıkıntı yok önceki mesajlarda yeterince anlatılmış aracın torku yok ve kullanıma bağlı olarakta rampada istenilen performansı veremeyebilir. Bu aracı tanımak ve ona göre kullanmak gerek. Misal bu kurban bayramında memlekete giderken Bolu dağı tüneli rampasını ankara yönüne doğru 3 yetişkin 1 çocuk bagaj full dolu klima açık 140 km hızla keçi gibi tırmanarak geçtim. Ver yüksek deviri korkma zaten kaç km bu şekilde gideceksin ki. Sonuçta bayram zamanı neredeyse tek kişilik otobüs bileti fiyatına 4 kişi memkekete gitmiş olduk...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önceki aracım 1.5 dci 90 hp symbol dü, meşhur akseki yokuşlarını 4 yetişkin ve dolu bağajla klima orta seviye açık normal bir yolda gidiyor gibi gidip geldim.
    İnsan bir süre sonra diyorki gitsin ama yaksın fakat araç yakmıyor.
  • Benim Giulietta'da 320 tork var. yokuş yukarı herkesi tokatlıyorum. Çok keyifli bişey. Bundan önce hep atmosferik kullandığım için farkını daha iyi anlayabiliyorum. Bundan sonra turbosuz arabaya zor binerim.
  • ahmetkep kullanıcısına yanıt
    Arabayı tork değil beygir götürüyor. 105 beygirle tokatlanacak araçlar da belli yani kusura bakmayın da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    yokuş yukarı bildiğim kadarıyla tork etkili. Bende V6 motorlu 2000 cc üzeri motorlar için konuşmadım zaten. rakip düzeyde marka ve modeller için konuştum. Tabi burada şoförlükte etkili. kimisinin kanı çok deli akıyor, beni de tokatlayanlar oldu tabiki de.
  • ahmetkep kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi arabayı ilerleten, yokuşu tırmandıran şey güçtür. Güç ise tork ve o andaki devir hızına bağlıdır.
    Bu bağlamda kabaca 2 çeşit motor var. Birisi alt devirde tork, diğeri ise üst devirde tork üretir. Turbo dizel araçlarda yüksek miktarda tork düşük devirlerde üretilir, yani gücün büyük kısmı alt devirlerdedir. Bu sayede yokuş vs. çıkarken vites küçültmeye pek gerek kalmaz, zaten alt devirler güçlüdür.
    Fakat turbodizellerin de üst devirleri ölüdür.

    Atmosferik araçlarda ise genel olarak alt devirlerde pek bir güç üretilmez, hatrı sayılır bir güç almak için en az 3000 devir civarına ve daha üstüne çıkmak gerekir. Dolayısıyla yokuşlarda vs. düşük devirlerde ilerlemesini beklemek hata olur, motorun karakterine aykırı bir durum.

    Kilit nokta şu, motordan alınan gücün sadece elde edildiği devir aralığı değişiyor. Turbodizel bir araç katalog gücüne 4000 devir civarı ulaşırken, benzinli atmosferikte bu 6000'ler civarındadır. Dolayısıyla iki araç da aynı beygir gücüne sahipse, ikisini de kendilerine uygun devir aralığında kullanırsanız aynı performansı alırsınız(araç ağırlıkları ve şanzımanlar benzer varsayıyorum).

    Şunu da belirtmekte fayda var, atmosferik düşük torklu önermesi sadece bizim ülkemizde, 1.4 1.6 motorlarda geçerli. Yoksa 2-2.5 litre üstü herhangi bir atmosferik düşük devirlerde dahi bizim çok torklu olmasıyla övdüğümüz ufak hacim turbo dizellerden daha yüksek tork üretiyor.




  • Focus akşam dizel alırdım.Benzinli focus 5 para etmez.Hele ilk kasa focus 1 rahat 15 litre benzin yakabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 turbo dizelden, 1.25 atmosferik motora geçtim, artık hiç ceza yemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamyonlarkavuntaşır

    önceki haline göre hantallaştıysa katalitik konvertörü kontrol ettirin.
    Kesinlikle katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.