Şimdi Ara

[10.08.2016 Para iadesi yapıldı.] Hepsiburada.com Rezaleti. Telefonun KNOX'u 1 olarak geldi!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
6.278
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ++++ Mesaj olarak yazdım ama bir de edit çekmek istiyorum.+++

    şikayetvar.com da hala daha hepsiburadadan alınan telefonlarda KNOX sorunu yaşayanlar olduğunu görüyorum. Üstelik iade etmek isteyenleri garantiye yönlendirip garanti şirketleri de telefonu yapmak için para ister hale gelmiş. Konuyu tekrar üste taşıyorum ki hepsiburada hakkında hala olumlu düşünüp telefon almayı düşünenler böyle rezilliklerden haberdar olsun.

    benim şikayetimden sonra şikayetvar.com'daki hepsiburada ve knox sorunu ile ilgili şikayetlerin linklerini de paylaşayım. Benim sorunum çözülmesine rağmen, telefonun bu şekilde satılmasına kim göz yumuyorsa ben hakkımı helal etmiyorum. Umarım çektiğim sıkıntıların aynısını çekerler...
    https://www.sikayetvar.com/hepsiburadacom-refurbished-urun
    https://www.sikayetvar.com/hepsiburadacom-arizali-urun-teslimi-1
    https://www.sikayetvar.com/hepsiburadacom-aldigim-urun-modifiye-edilmis
    https://www.sikayetvar.com/hepsiburadacom-rootlanmis-telefon-satmak-ne-kadar-etik
    https://www.sikayetvar.com/hepsiburadacom-telefonun-knox-sayaci-1-olarak-geldi
    https://www.sikayetvar.com/hepsiburadacom-aldigim-telefon-daha-once-kullanilmis-cikti
    https://www.sikayetvar.com/hepsiburadacom-ayipli-mal-sattigi-halde-iade-almiyor
    https://www.sikayetvar.com/hepsiburadacom-sorunlu-telefonu-iade-almamak-icin-israr-ediyor
    https://www.sikayetvar.com/hepsiburadacom-knox-sayaci-1-geldi
    https://www.sikayetvar.com/ayipli-mal-satan-hepsiburadacom
    https://www.sikayetvar.com/hepsiburadacomda-garanti-parali



    EDİT: Telefonun iadesi bugün alındı arkadaşlar. Parayı da eksiksiz yatırmışlar. Neredeyse 20 gündür telefon hakkında stres yaşıyordum. Kendi adıma sevindim ama kim bilir kaç kişi telefonu aldı da KNOX'tan habersiz kullanıyor telefonu. Onlar da umarım bir şekilde farkına varırlar. İnternet üzerinden ithalatçi garantili telefonları ucuz diye almayın arkadaşlar. Tavsiyem internet üzerinden elektronik eşya alınmaması yönünde hatta. Hepsiburada'nın insanları kandırarak para kazanması böyle bir işgüzarlık yapması asla kabul edilemez. Hepinize teşekkür ediyorum.
    [10.08.2016 Para iadesi yapıldı.] Hepsiburada.com Rezaleti. Telefonun KNOX'u 1 olarak geldi!



    Arkadaşlar 22.07.2016 tarihinde Hepsiburada.com üzerinden Samsung Galaxy S6 Edge Plus(ithalatçı garantili) ürününü sipariş ettim. Ertesi gün telefon elime geçti. Ne yazıkki telefonu aldığım zaman KNOX sayacı ile ilgili bir bilgim yoktu. 3 gün sonra telefonun bataryası çok çabuk bittiğinden ve ota üzerinden güncelleme alamadığımdan internet üzerinden biraz araştırma yaptım ve Knox sayacınının ne olduğunu o zaman öğrendim. KNOX sayacı bizzat Samsung tarafından telefonlara ROM kurulumu, root işlemi yapılmasının önüne geçmek için oluşturulmuş bir güvenlik önlemiymiş. Knox sayacı 1 olduğu zaman telefonun özellikleri tam olarak kullanılmaz ve cihaz hatalı çalışır. Bu telefonlara Samsung yazılım desteği vermez dolayısıyla telefonlar ota üzerinden sistem düzeltme ve versiyon yükseltme güncellemelerini alamaz. Ayrıca telefon deepsleep moduna girmeyerek şarjının çabuk bitmesine sebep olurmuş.

    Hemen knox sayacını kontrol ettim ve sayacın 1 olduğunu gördüm. Bataryanın çabuk bitmesinin sebebi de buymuş(deep sleep). Durumu hemen hepsiburada.com'a bildirdim. Aldığım telefonun daha önce işlem görüp tekrar kutulandığını tarafıma böyle gönderildiğini belirttim. Ertesi gün hepsiburada durumu ithalatçı firma EVO Bilgi Teknolojilerine bildirmiş. Ardından tarafıma aşağıdaki mesaj atılmıştır,

    "85773019 nolu siparişinizde yer alan Samsung Galaxy S6 Edge Plus (İthalatçı Garantili)-Siyah-32 GB ürünü için gelen bilgi şu şekildedir. "Cihazların yazılımı ithal edildikten sonra gerekli görülmesi halinde son sürümleri tarafımızca yüklenilmektedir, bazı durumlarda da ithal ettiğimiz ülkede son sürüm yüklenerek gönderilmektedir. Knox sayacının 1 olması cihazın kullanılmış olduğu anlamı taşımamaktadır."


    Ben de satın aldığım ürüne daha önce yazılım müdahalesinde bulunduğunu telefonun bu şekilde 2. el sınıfına girdiğini ve bunu asla kabul etmeyeceğimi söyledim. İade talebinde bulundum.

    Telefonu 01.08.2016 tarihinde iade etmek üzere kargoya verdim. Ürün onlara ulaştığında iade alınmasını beklerken ürün "güncelleme alamıyor" arızası adı altında teknik servise yönlendirilmiş.

    85773019 nolu siparişinizde yer alan Samsung Galaxy S6 Edge Plus (İthalatçı Garantili)-Siyah-32 GB ürünü ile ilgili işlemleriniz teknik servis bünyesinde devam etmekte olup, işlem süresi 20 iş günüdür. Bu süre içinde işleminiz kesin olarak sonuçlandırılacak ve tarafınıza geri dönüş yapılarak bilgilendirme sağlanacaktır.


    Şimdi büyük ihtimalle bu EVO denen ithalatçı firma ürüne en son yazılımı yükleyerek geri gönderecek. Asıl şikayetim olan ürünün daha önce yazılımsal müdahalede bulunması ve işlem görmüş ayıplı telefon satılması ve iade talebim büyük ihtimalle gerçekleşmeyecek. Ardından Tüketici Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemesi'ne gideceğim artık işi inada bindirdiler.

    Forumda birçok arkadaş aynı sorundan şikayet edip ürünü basit bir şekilde iade edebilmiş. Bu süreçte abartmıyorum 20 30 kere müşteri temsicisiyle görüştüm. Artık telefon iadelerinde servis raporu bekliyoruz tarzı bişeyler söylediler ve her seferinde talebinizi yetkili birime ilettik başka yapacağımız birşey yok diyerek telefonu kapattılar. Defalarca site üzerinden mesaj attım. Otomatik mesajlardan başka sorunumu çözücü hiç bir cevap alamadım. Şikayetvar.com'a yazdım onlar da büyük ihtimalle hepsiburada'dan para alıyorlar şikayetim komik gerekçelerle yayınlanmadı. Bu yazdıklarım son 1 haftamın özeti arkadaşlar. Ekran görüntülerini de ekleyeceğim. Sizden ricam bu şikayetimi her ortamda yaymanız. Sözlüklerde üyeliği olan arkadaşlar bilhassa sizlerden yardım bekliyorum. Bu rezilliği yayabileceğim başka bir ortam yok.

    Çevrenizde Hepsiburada.com üzerinden elektronik eşya alacak olanlara bu konuyu okutun. Eminim birçok kişi işlem görmüş telefon satın aldı ama KNOX sayacından haberleri yok. Şöyle bir bilgi de paylaşıyım. Telefon elime geçtikten sonra hepsiburada'da ürün sayfasına ürün hakkında bilgilendirici bir yorum yaptım. Yaptığım yorum telefonun dış görünüşü, kutu içeriği, imei no'su, ithalat yeri ile ilgiliydi. Pek çok işi o yoruma bakarak telefon hakkında olumlu düşüncelere sahip oldu sanıyorum. Daha sonra Knox sorunu olduğunu anladığımda ürün yorumumu silmek istedim ama silinmiyor arkadaş! Bilerek mi yapıyorlar bilmiyorum sil butonu işlemiyor. O yorum da kaldı orada telefonu o yoruma bakarak alanlar KNOX'tan bi haberler haklarını helal etsinler.

    Yapabileceğiniz her türlü yardıma ihtiyacım var arkdaşlar. Tavsiyelerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taptazesut -- 1 Aralık 2016; 21:58:50 >







  • Kredi kartı harcama itirazı yap ve telefonu sana geri gönderdiklerinde teslim alma.
  • knox olayını nasıl sorguluyoruz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siegfried

    Kredi kartı harcama itirazı yap ve telefonu sana geri gönderdiklerinde teslim alma.

    size o şekilde ödeme yapıldı mı? İade kabul olmazsa daha detaylı anlatmanızı rica edeceğim.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cartel001

    knox olayını nasıl sorguluyoruz?


    Knox durumunu öğrenmek için en hızlı yöntem mağaza üzerinden şu uygulamayı yüklemeniz. Telefonu yeni almışsanız internete bağlanmak istemiyorsanız ses kısma+ana menü+tel. kapatma tuşlarına basarak telefonu download modda açınız. Daha sonra ekrandaki KNOX satırından kontrol edebilirsiniz.

    [10.08.2016 Para iadesi yapıldı.] Hepsiburada.com Rezaleti. Telefonun KNOX'u 1 olarak geldi!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taptazesut -- 4 Ağustos 2016; 14:32:54 >




  • O yorumlara bakarak ben de sipariş geçtim. Daha kargoya verilmedi ama aynı problem çıkarsa benden helallik alman gerekecek
  • Samsung Türkiye garantili olanı değil de ithalat garantili olanı ise şimdi müsteri hizmetlerini arayarak siparişini iptal etmek istediğini söyle. Eğer kargo işlemi başladıysa telefon gelsin. Hiç açmadan, site üzerinden siparişlerim-kolay iadeyi seçerek ürünü iade et. Bende o yorumlar ile gaza geldim ve bir çok kişinin bu durumdan haber bile yok maalesef.
  • Paralel ithalat cihazların bir kısmında root işlemi cihazı garanti kapsamı dışına çıkarmıyor. Firmalar amacını tam olarak bilmesem de cihazları alıp rootluyorlar ve o şekilde satıyorlar. Garanti kapsamı dışına çıkmıyorsa bence bir sorun teşkil etmiyor demektir. Ama içinize sinmediyse iade etmeye çalışın.
  • taptazesut T kullanıcısına yanıt
    Ödeme yapılmadı ama banka kabul ettiğini söyledi başvurumu (harcama itirazlarında ödeme iadesinin yapılması birkaç ayı bulabiliyor). Eşim telefonu tekrar gönderdiklerinde kargoyu dalgınlıkla kabul etmiş (normalde iş adresim yazılıydı adamlar uyanıklık edip ev adresime göndermiş), şu anda telefon bende. O yüzden ben de bilmiyorum ne olacağını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siegfried -- 4 Ağustos 2016; 15:57:00 >
  • @yusuf24 bu paralel ithalet olmuyor bu 3.sınıf alışveriş sitelerinin dolandırma şekliyle aynı. Belki 1 ay kullanıldı telefon sonra bi rom attılar sıfır gibi oldu. Belki de bana satılan ürün daha önce iade alınmış tekrar paketlenmiş. Ben bunu nereden bileyim? İşin komik tarafı EVO garanti belgesinde ROOT işleminin telefonu garanti dışı bırakacağı yazıyor. Harbiden anlamak mümkün değil bu kafayı. Bu gibi şeyler tüketiciyi yanıltmadır. Bunun adı da dolandırıcılıktır. İadem alınmazsa zaten Tüketici Hakem Heyeti böyle bir rezilliği affetmeyecek, her türlü o ürününün iadesi alınacaktır.

    @siegfried Tüketici hakem heyetine gidip durumu anlatan bir dilekçe verirseniz. Haklı görüleceğiniz kanaatindeyim.
  • hepsiburada artık kafasına göre iade koşulları oluşturuyor. Mesafeli satış sözleşmesi askıya almışlar, yaptıkları hukuksuzluk
  • Beni demin hepsiburada'dan aradılar. Sanırım Bimer şikayetim işe yaramış. Avukatları telefonu iade almaları gerektiğini söylemiş. Yarın geri göndereceğim. Bakalım sonuç ne olacak.


    Bu arada konumu uçuran modlara burdan koca bir gönderiyorum. Başlık biraz sert olmuş olabilir ama başlığı değiştirmek yerine konuyu komple uçurmak nedir.
  • Ah şu EVO yokmu banada iyi bindirdi J5 ekran değişimi için 250 tl verdim evlat acısı gibi oturdu
  • @siegfried Konunun uçurulması yazık olmuş, rezilliklerini örtmeye çabalıyorlar belli ki. Benim telefonum da EVO'ya ulaşmış. KNOX sorunundan zaten haberdarlar gerekli incelemeyi yapıp size ve hepsiburadaya bildireceğiz dediler. İade olmasını bekliyorum bakalım. Umarım süreç sonunda mağduriyetimiz giderilir ve Hepsiburada hak ettiği gibi yerlere düşer.
  • edit...
  • bu evo firması ile evotab tablet firması arasında bir bağ var mıdır arkadaşlar
  • omer14 kullanıcısına yanıt
    sitelerini inceledim de görünüre göre yok arkadaşım. yarın arayıp sorabilirsin 444 2 111 evo bilgi teknolojileri telefon numarası.
  • anladığım yenilenmiş ürün göndermişler, şu zamanda bunlardan beklenir
  • taptazesut T kullanıcısına yanıt
    Hadi hayırlı olsun. Benim para iadesi de bugün yapıldı. Bir daha da bulaşmam bunlara.
  • Merhaba. Aynı site üzerinden bende telefon almış bulunmaktayım. Fakat benim 14 günlük sürem dolmamıştı. Bu gün telefonum EVO ya ulaşmış bulunuyor. Para iadesi talebinde bulunmuştum bende. Fakat iade yapmazlar ise ben ne yapabilirim? Siz nasıl para iadesi aldınız? Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. Bimer e nasıl bir şikayette bulunabilirim? Elinizde örnek bir şikayet var mıdır?
  • Merhaba hocam, benim de 14 günlük sürem dolmamıştı. 3.gün farketmiştim. 1 hafta müşteri hizmetleri ile yazışma yaptım. 22 Temmuz'da aldığım teli 1 ağustosta iade talebinde bulunarak (arıza ya da onarım değil) bana verilen kod ile hepsiburadaya kargoladım. Ürünün aksesuarlarını orjinaline yakın olarak kutulamıştım sadece telefonun jelatinini atmıştım bir o eksikti. Neyse ürün 2sinde hepsiburadaya ulaştı sonra aşağıdaki maili yolladılar.

    [10.08.2016 Para iadesi yapıldı.] Hepsiburada.com Rezaleti. Telefonun KNOX'u 1 olarak geldi!

    "telefonun güncelleme alamıyorum" arızasını ben yazmadım onu telefonu teslim alan kişi yazmış. Hatta ben iade için gönderdim fakat arıza kaydı tutulup servise yönlendirilmiş diye stres üstüne stres yaşadım. Telefon 8 ağustos'ta Evo garantiye ulaştı. 444 2 111 nolu telefon arayıp imei vererek sorgulattım. (e-Fatura'da yazıyormuş Allahtan) Evo müşteri temsilcisini her arayışımda durumumu anlattım. -Onların da KNOX'tan haberleri var sanıyorum- Her arayışımda durumum hakkın bilgi istedim. Acil diye not düştürttüm falan. Ne kadar doğru bilmiyorum hesiburada'da gerekli bilgilendirmeyi yapmış. 10 Ağustosta Hepsiburada'ya gerekli işlemleri yapması için bilgi verdik dediler (iade raporu verdik de demiyorlar). Hepsiburada gün içerisinde İade işlemleriniz başlamıştır mesajı attı. Akşam 8 gibi de iade alındı yazısı gözüktü ve param karta geri yattı.

    Hem mesajına cevap vereyim hem de durumumu özetleyeyim dedim. Bimer ya da Tüketici Hakem Heyetine başvurmadım. Şimdilik onları düşünmeyin. Tavsiyem, Evo ve hepsiburada ile iletişiminizi koparmayın. Evoyu arayıp cihazınız hakkında bilgi isteyin, iade raporu çok için beklemek istemediğinizi zaten mağdur olduğunuzu söyleyin. Aynı durumu yaşayan arkadaşlarım var iade işlemleri uzun sürmemiş tarzı konuşabilirsin. Hepsiburada'ya da müşeri hizmeteri mesajları kısmından yazın. Evoyu aradım size bilgilendirme yapmışlar iademin durumu nedir diye falan sorun. Telefon üzerinde sizden kaynaklı başka bir arıza bulmazlarsa iadeniz alınır büyük ihtimalle. Umarım yardımcı olmuşumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taptazesut -- 13 Ağustos 2016; 1:02:02 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.