Şimdi Ara

[10.08.2016 Para iadesi yapıldı.] Hepsiburada.com Rezaleti. Telefonun KNOX'u 1 olarak geldi! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
6.279
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar hb den ürün alırken dikkatli olun bende oradan aldım teli artık güncelleme almamasını vs kabullenerek kullanıyorum tek sevindirici olan şey şarjı çabuk bitmiyor deep slep sorunu yaşamıyorum kablosuza bağlayınca oluyor o sorun bende kullanmadım kablosuz şarjı.hb olumsuz yorumları yayınlamıyor arkadaşlar olumlu yorumda atmıyorum ben artık hiçbir ürünü ile ilgili
  • Geçmiş olsun. İthalatçı firmaların bazıları cihazı root halinde jelatinliyor. Yazılım yükleme, radyo apk silme vs işlemler için bunu yapıyorlar. Almadan önce firmanın knox yapıp yapmadığını araştırmak lazım.
  • Telefonun KNOX'u 1 ise iade etmeyi deneyebilirsin @Afacan Dennis tabi deepsleep yok ise yine kullanılabilir. Ben iade ile uğraşmayayım diye telefona custom kernel atacaktım neredeyse :)

    Sağol arkdaşım. Nereden bileyim ithalat diyince "almanyadaki akrabalar" aracılığı ile getirilen telefonlar gibi sandım. Sim kilidini kırmak için rootlayıp tekrar unroot işlemi yapıyorlar büyük ihtimalle. Dolayısıyla KNOX sayacı da aktifleşiyor. Biz kurtulduk darısı diğer arkadaşlara. @Skayn
  • taptazesut T kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için. Güzel bir şekilde özetleyip anlatmışsınız.
    Bende ufak bir bilgilendirme yapayım. S6 Edge+ için deepsleep sorunu şimdilik çözülmüş gibi KNOX sayacı 1 olanlar için. Cihazı tekrar auto root ile rootlayınca deepsleep sorunu ortadan kalkıyormuş. Kernel normal çalışıyormuş. Ana konuda bir arkadaş SS ler ile destekledi bu durumu.
  • deepsleep sorunu KNOX'un 1 olmasının sonuçlarından sadece birisi. Telefon güncelleme almaz (anca odin ile), My knox uygulaması kullanılmaz, Samsung Pay (henüz türkiyede yok) kullanılmıyor. Eminim başka şeyler de vardır benim bildiklerim bunlar. Telefonu her türlü root yapıp öyle kullanan arkadaşlar için KNOX sorun olmayacaktır ama normal kullanıcılar için o kadar para verip KNOX'u aktif telefon almak ciddi bir sorun.

    Umarım mağduriyetiniz kısa zamanda giderilir.
  • Ben de telefonu 2 gün deneyip aynı sorunları yaşadığım için iade ettim. Önce geri gönderdiler, sonra Bahattin Cıntık mı nedir onun dikkatine tekrar gönderdim. İadeyi yaptılar. İthalatçı garantilerin tümü sorunlu heralde, alanlar jelatini açmadan telefonu denesinler, kullansınlar taşıma yapmadan, resetleyip problem varsa iade etsinler.
  • ithalatçı garantiye tövbe bundan sonra
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Ben de temmuzun 27'sinde aldım bu telefonu hepsiburada'dan oldukça uygun fiyata. Telefonda donanımsal olarak bir sorun görmedim, sadece burada bahsedilen şarjın kısa gitmesi ve knox'un 1 olması durumu var. Aynı stock romu yeniden yüklemeyle sorunun çözüldüğü ve bunun knox değerinde artışa neden olmadığını internette birçok kaynakta okudum. Anladığım kadarıyla sorunun kaynağı, telefonun menşei vietnam olduğundan root olup CSC 'yi değiştirmeleri. Hem knox'u bir arttırmışlar hem de şarjın çabuk bitmesine neden olmuşlar. Şu anki CSC Birleşik Arap Emirlikleri (XSG). CSC dedikleri şey de telefona yüklenecek rom'un kontrolünü sağlaması. Yani bizim telefona yüklenecek rom XSG koda uygun olması lazım. Uygun olmazsa nolur; knox değeri artar ve telefon güncellemeleri otomatik almaz.
    Bugün aradım EVO'yu romu yükleyeceğim diye, dedikleri şey paketleyin, sorunu yazın bize gönderin. Açıkçası sorunun kaynağı kendileriyken, üstelik de anlatılanlara göre servis kaliteleri de problemliyken donanımsal olarak sorunsuz cihazımı onlara göndermek istemiyorum. Aynı şekilde donanımsal sorunu olmadığı için iade etmeyi de düşünmüyorum. Sonucu tekrar yazacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridalm -- 15 Ağustos 2016; 22:21:41 >




  • ridalm R kullanıcısına yanıt
    Telefonun o kadar uygun fiyata satılmasının sebebi KNOX'tan kaynaklanıyor zaten durumun da gayet farkındalar. Edge plus ile aynı zamanda satışa sunulan note 5'in ithalat garantili ürünlerinde KNOX'un olması gerektiği gibi 0 olduğunu belirtmiş bazı arkadaşlar ama Evo garantili Edge plusların KNOX'u 1. Bir arkadaş bunun sebebini tahmin etmişti benim de aklıma yattı.

    Yakın zamanda yurtdışından samsung telefon getirenler bilir. Samsung'un bölge sim kilidi diye bir koruması var. Avrupadan alınan telefonu Türkiyede kullanamıyorsun mesela Sim takarsan telefon bölge sim kilidi istiyor. Bunun da iki türlü çözümü var başıma geldiğinden bahsedeyim.
    1.si telefonu aldığınız ülkede/avrupa bölgesinde tanımlı bir sim kart takıp 5 dk telefon görüşmesi yapmak.
    2.si samsung'un avrupa ülkelerindeki yetkili servislerine e-mail atıp durumu anlatmak. Türkiye yardımcı olmuyor. Romanya, Avusturya, Almanya dönüş yapıp benden faturanın örneğini istemişlerdi. Ben 1. seçeneği kullanarak çözmüştüm sorunu.

    Neyse bu durumu ithalatçı firmalar telefonu rootlayarak çözüyor olabilir. Daha sonra da stock rom'u yükleyip telefonu satışa hazır hale getiriyor olabilirler. Bu işlemler de KNOX'u arttırıyor dolayısıyla.
    Evo'ya bende güvenmiyorum. Müşteri temilcilerinin bazısı dengesiz, bazısı yardımcı oluyor. (Bana hepsi aynı bayanmış gibi geldi gerçi) Telefon onlara ulaştıktan sonra 3.gün iade raporu çıktı bana.(Knox olayının farkında olduklarının kanıtı).

    KNOX'un geri dönüşü yok. Rom yükleseniz de knox eski haline (0x00) gelmeyecektir. Sadece bir arkadaş s6 edge plus ana konusunda telefonu rootlayarak deepsleep'in tekrar devreye soktuğunu söyledi. Bana yeter diyorsanız linki aşağıya yapıştırıyorum son yorumlara bakmanız yeterli olacaktır. Sonuc hakkında bilgilendirirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/m_109057241/mpage_33/tm.htm




  • hb dan samsung tr garantili cihaz alınmasını tavsiye eder misiniz peki? knox sorunu oluyor mu tr garantide?


    mesela şu alınmaz mı :http://www.hepsiburada.com/samsung-galaxy-n920-note-5-samsung-turkiye-garantili-p-TELCEPSAMN920-S
  • BurakLEE kullanıcısına yanıt
    kendi adıma hepsiburada'ya bir daha bulaşmayı düşünmüyorum. KNOX'u 1 olmaz derim KNOX'u 1 gelir. O sebeple yönledirmek istemiyorum.
  • Dün sammobile'dan XSG bölge kodlu bizim telefon ile uyumlu G928CXXS2BPG1_G928COJV2BPE8_XSG stock romu indirip kurdum ama sorun düzelmedi. Halbuki birçok sitede stock romun yüklenmesi ile sorunun çoğunlukla çözülebildiği yazıyordu. Bugün EniqmaticTr'ın bahsettiği root işlemini linkteki gibi yaptım. Root sonrası hemen düzeldi. Sabah 8'den beri telefonum açık ve şimdiye kadar çoktan bitmiş olan şarj hala yarıya ulaşmadı. CPU spy ile baktığımda şimdiye kadar hiç kullanılmamış olan Deep Sleep kullanımı %68 (6 saat 27 dakika). Ayrıca Knox değerinde değişme olmadı, hala 1. Servise gönderme ve bekleme derdinden kurtuldum en azından.




  • Geçmiş olsun... Ama sonunda 20 gün stresden sonra alabilmiş buna şükür. Ben eskiden beri hep hepsiburadadan alışveriş yaptım. Telefon, bilgisayar, elbise, parfüm filan ama hiç birin de sıkıntı yaşamadım. Daha doğrusu çok nadir sorunla karşılaşsamda onuda hemen halletmiştilerdi! Ki buna rağmen hepsiburada. Comda gittigidiyor tarzı birşeye dönüşünce acayip soğudum, ve ondan beri hiç alışveriş yapmadım ve yapmayıda düşünmüyorum! Bunlara mesaj attım niye böyle oldu filan diye yok efendim ince eleyip sık dokuyolarmış herşey kontrolleri altındaymış falan filan! Artı telefonun evo garantisinde böyle birşey olmasıda çok ilginç.. Bu YouTube da ki yalakalar filan, yok evo şöyle iyi böyle iyi resmi garantiden bile iyi diyen mallar vardı evoyuda görmüş olduk! Son olarak hepsiburadanın 20 gün süründürmesi tam bi yavşaklık! Olmuş ! Siz değilde bilmeyen biri olsaymuştı tel elinde patlayacakmıştı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ridalm R kullanıcısına yanıt
    KNOX değeri zaten 1 olduysa daha da artmaz. 0 hiç rootlanmamış demektir. Tekrar root atınca o değer artmaz.
  • Teşekkürler @madeofrage . Telefonu hepsiburada.com'dan alırken aynı şipariş ile Spigen marka Curved ekran koruyucu jelatin(55tl) ve başka bir siteden de Spigen'in Neo Hybrid Carbon kılıfını da (70tl) almıştım. Telefon elime geçtiğinde ekran koruyucu jelatini ve kılıfı takarak kullanmaya başlamıştım. Daha sonra konuda belirttiğim gibi KNOX sorununu farkettim ve iade edeceğim için jelatinini çıkarmak zorunda kaldım. Telefonun parasını iadeyle bir şekilde kurtardım. Ama bu sefer de aldığım jelatin kullanılmaz duruma geldiğinden dolayı bir mağduriyetim oluştu. Bu konuyu hepsiburadaya aktardığım zaman yapacakları bir şey olmadığını söylediler. Aldığım telefonu ayıplı diye iade ediyorum ve hepsiburada da bunu kabul ederek iade alıyor. Ama ekran jelatininden kaynaklı mağduriyetimin sorumluluğunu üstlenmiyorlar. Bu da ikinci rezalet. Zaten hepsiburada'ya tövbe etmiştim ve artık bu kalitesiz cuma pazarı kılıklı ticaret sitesiyle uğraşmak istemediğimden THH'ye başvurma gereği duymadım. Dün de aklıma geldi üyeliğimi kapatmak istedim. Hesabım bölümünde öyle bir menü koymadıkları için müsteri hizmetlerine mesaj atarak üyeliğimin silinmesini istedim. Talebimi önce otomatik mesajla cevapladılar tekrar iptal talebinde bulundum ve hesabımı kapattırdım.

    Bu arada ilk telefonda knox sorunu oldu diye s6 edge plus'tan vazgeçmedim. Ama maalesef Teknosa, bimeks, vatan gibi teknoloji marketlerinde ürünün stoğu bitmiş. Hatta öğrendiğime göre samsung da s6 edge plus üretimini durdurmuş. (Büyük ihtimalle s7'nin önünü açmak için.) Telefonu mağazalarda bulamadığım için yine internetten sipariş verme durumunda kaldım. Bu sefer n11.com kullandım, ürünün silver renkli ve distribütör garantili almaya karar verdim. n11'in 1500 üzeri alışverişe 100tl indiriminden yararlanıp geri dönüşleri olumlu olan bir mağazadan 2300'e aldım telefonu. Telefon elime geçtiğinde ilk olarak KNOX'a baktım. Knox 0 gözüküyordu herşey tamam derken telefonun ekranının sağ üst köşesinde leke olduğunu fark ettim. Amoled ekranda toplu iğne başı kadar bir leke bulunuyordu. Telefonu aldığım mağazayı aradım durumu anlattım ürünü kutusuna koyup gönderin değişim yapalım dediler. Öyle yaptım ve bu hafta başında yeni telefon elime ulaştı. İnternet üzerinden telefon aldığınızda yapılması gereken çoğu şeyi tecrübe ederek öğrenmiş oldum. Bunları da burada paylaşmak istiyorum. Öncelikle,
    1-Telefonu kargodan teslim almadan ürünün kutusuna bakın eziklik var mı diye varsa kutuyu açmayıp kargocu tarafından tutanak tutulup ürünü geri gönderin. Telefonun kutusunu açıp kırık bir ekranla karşılaşırsanız büyük ihtimalle firmalar yardımcı olmayacaktır.
    2-Telefonu kargodan aldınız ve kutuda bir sorun gözükmedi. Bu durumda kutunun koruyucu bantlarını kesmeden kutu üzerinde bulunan imei numarasını sorgulamak faydalı olacaktır.Ayrıca ürünün distribütör garantisini kim veriyorsa kvk, genpa vb. garanti sitesinden cihaz takibi diyerek cihazın imeisini sorgulayın. Ürünün yenilenip yenilenmediği böylece anlaşılabilir. Herhangi bir sorun yoksa koruma bantlarını düzgün kesici bir aletle kesebiliriz.
    3-Kutuyu açtıktan sonra kutu içeriğini kontrol edin garanti belgesi aksesuarlar vb. Samsung cihazlar için ilk yapılması gereken telefonu download modda açmak olmalıdır. Ses kısma+Ana menü+Power tuşlarına basarak telefonu download modda açın ve KNOX sayacının 0 olduğunu doğrulayın. (Aynı kombinasyonla telefonu kapatın) Bu işlemde de sorun çıkmamışsa telefonu sim kart takmadan ve wifi bağlantısı olmadan açabiliriz.
    4- Telefon açıldıktan sonra kutu üzerindeki imei ile telefondaki imeiyi *#06# ile karşılaştırın. Kamera hoparlör gibi denenebilen özellikleri deneyin. Ayrıca telefonda olması gereken Android sürümünü bilip telefondaki ile karşılaştırın. (KNOX ve deepsleep sorunlu telefonum Android 6.0.1 yüklenerek gelmişti olması gereken 5.0.1) Bir sıkıntı gördüğünüzde vakit kaybetmeden iade ya da değişim isteyin.
    5- Ekstra olarak ben telefonu %100 şarj edip 5 saat hiç dokunmayarak telefonun deep sleep modunu kontrol ettim. Bunun için CPU Spy Plus programından yararlandım.

    Tüm bu işlemlerden sonra telefona sim kartımı takıp normal kullanmaya başladım ve gayet memnunum. Isınma, şarjın çabuk bitmesi gibi sorunlar yok. Bir güzel şeyden daha bahsedeyim. İade ettiğim telefona taktığım ekran jelatinini köşelerinden bantlayarak çıkarmıştım ve gergin bir şekilde pürüzsüz bir defter kapağına bantlamıştım. Aynı jelatini yeni telefona takamayacağımı düşünmüştüm fakat zor da olsa bantlar yardımıyla jelatini orjinaline yakın bir şekilde yeni telefona takabildim. Bazı yerlerde ince tozlar kalmış sadece. Spigen kılıfta zaten sorun yoktu onu da taktım. Şuan telefon ile 4. günüm ve sonunda telefonumun tadını çıkartabiliyorum. Telefonu kesinlikle tavsiye ediyorum.

    Umarım sıkıntı yaşayanlara bir faydam dokunmuştur. Her şey için teşekkürler.




  • taptazesut T kullanıcısına yanıt
    Valla birader hepsiburadadan uzaklaşmakla iyi yapmışsın ama, n11den telefon almak, hele bu başına gelenlerden sonra çok büyük cesaret ve 😒 risk, ki ilk başta yine sıkıntı yaşamaşsın ama yüzde 1lik bi oranla iyi satıcıya denk gelmişsin bide heralde allahın sevgili kuluymuşsun ki seni uğraşrırmadan halletmişler. Artı bu konularda n11 suçu hb'den çok daha fazladır, bilen bilir ve genelde n11 burjuva temellidir önce kendine para kazandıranların yanındadır. müşterilere ise kobay gözüyle bakan bir firmadır!! Ricam (tamam başına geleni yazmışsın ama) n11i övüp insanları maduriyete itmemen.. Bence en mantıklısı biraz daha fazla olsa bile major mağazalara gidip (extrem kazıkçı teknosa hariç) anında, görerek, dokunarak almak. Ha sonrasında fark etmediğin n bi sıkıntımı çıktı!! Sonrasında birebir ağız dalaşına girip yada işte bunu bana sen sattın deyip, kafa göz dalabileceğin birilerini bulmak bence paha biçilemez!! Şunu asla unutmamak lazım bir firma ne kadar büyük olursa olsun siz bilgisizseniz, önce sizi kandırmaya. Suçu size atmaya, işi yokuşa sürmeye çalışır! Artık siz ne kadar dirayetliyseniz ona göre sonuç alırsınız. Ki kapitalizm böyle çalışır! Ki elden satış yapan mağazalar da böyledir ama göz göre mağazasında, müşterilerine rezil olmak yada çıngar çıkmasını istemez! Vesselam O yüzden elden almak daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlk mesajımın edit kısmında internetten elektronik eşya almayın tavsiyem hala geçerlidir. Ben bu telefonu almayı inada bindirdim biraz. Bu nedenle bu sefer daha bilinçli ve mağaza ile iletişime geçerek aklıma takılan tüm soruları sorarak sipariş verdim. Sıkıntı çıkmama garantisi aldım diyebilirim. Kendi adıma mağazanın Hepsiburada'dan çok daha iyi müşteri memnuniyeti sağladığını söyleyebilirim. n11'den bir beklentim yoktu zaten üründe bir sorun çıkması durumunda satıcıyla iletişime geçin demekten başka bir çözüm önerilerin olmadığını biliyorum. Dediğiniz gibi tüketici bilgisiz ve haklarını bilmiyorsa bir sıkıntı karşısında çok zor durumda kalabiliyor. Mesajımı yazarken uyardığınız konuyu göz önünde bulundurdum, insanları yönlendirmemek için n11'deki mağaza ismini bilerek vermedim. Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taptazesut -- 26 Ağustos 2016; 12:28:39 >
  • taptazesut T kullanıcısına yanıt
    Eyvallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paralel ithalat almayın aldırmayın. Samsung bayinden gidip alıyorum biraz fazla ödüyorum ama içim rahat. Paralel telefonlarda donanımsal sıkıntılar da var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes bilsin bunların yaptıklarını
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.