Şimdi Ara

10 başlıkta Android 12 özellikleri ve gelen yenilikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
7.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 10 başlıkta Android 12 özellikleri ve gelen yenilikler



    Arama devi Google, geçtiğimiz günlerde Android 12’nin kararlı sürümünü yayınladı. Google Pixel telefonlar önümüzdeki haftalarda Android 12 güncellemesini alacakken Samsung, Xiaomi, Oppo ve Realme gibi markalar ise 2021 sonuna kadar güncelleme dağıtımına başlayacak. Peki Android 12 ile birlikte telefonlar hangi yeniliklere kavuşacak? İşte Android 12 ile gelen 10 yeni özellik:



    Ayrıca Bkz.Veri madenciliği ortaya çıktı: Cep telefonu konum bilgileri 12 milyar dolara satıldı



    1. Şimdiye kadarki en büyük tasarım değişikliği



    10 başlıkta Android 12 özellikleri ve gelen yenilikler



    Android 12, Google'ın "Material Design" adını verdiği yeni tasarım diliyle kullanıcıları karşılıyor. Yeni tasarım; daha yuvarlak düğmeler, çok sayıda renk seçeneğiyle birlikte işletim sisteminin tamamına yayılan renkler ve daha yumuşak animasyonlar getiriyor.



    2. Yeni gizlilik panosu



    10 başlıkta Android 12 özellikleri ve gelen yenilikler



    iOS 14 ile birlikte görmeye alışık olduğumuz gizlilik özelliklerinin birçoğu Android 12'de de bizleri karşılıyor. Öyle ki veri toplamayı daha şeffaf hale getiren Google, uygulamaların kullanıcı verilerine nasıl ve ne zaman eriştiğini daha iyi yönetmelerine yardımcı olmak için kullanıcılara uygulama izinleri üzerinde daha ayrıntılı kontrol sağlıyor. 



    3. Ekstra parlaklık azaltma



    10 başlıkta Android 12 özellikleri ve gelen yenilikler



    Android 12 ile birlikte, ekran parlaklığını dip seviyelere çekebilmek mümkün. Kullanıcılar bu özelliğe hızlıca erişebilmek için bildirim çubuğunda bir düğmeye de sahip.



    4. Arkaya dokunma kısayolları



    10 başlıkta Android 12 özellikleri ve gelen yenilikler



    iOS 14'te gördüğümüz arkaya dokunarak kısayolları çalıştırma özelliği, Android 12 ile Android telefonlara da geliyor. Kullanıcılar bunun için telefonlarının erişebilirlik ayarlarından çeşitli kısayollar atayabiliyor.



    5. AppSearch ile cihazda arama



    10 başlıkta Android 12 özellikleri ve gelen yenilikler



    Android 12 ile birlikte, internet erişimi olmadan da uygulamalar içerisinde içerik araması yapılabiliyor.



    6. Tek elle kullanım modu



    10 başlıkta Android 12 özellikleri ve gelen yenilikler



    iOS işletim sistemindeki tek elle kullanım özelliğinin bir benzeri Android 12'de de bizleri karşılıyor. Bu özellikler birlikte ekran neredeyse yarı yarıya küçültülerek, aşağı alınıyor.



    7. Yeni widgetlar





    Android 12 ile birlikte, widget kütüphanesine yeni saat ve hava durumu widgetları ekleniyor.



    8. Bildirim çubuğundaki yeni düğme tasarımları



    10 başlıkta Android 12 özellikleri ve gelen yenilikler



    Android 12 ile birlikte bildirim çubuğundaki yuvarlak simgeler yerini dikdörtgen düğmelere bırakıyor.



    9. Kaydırmalı ekran görüntüsü



    10 başlıkta Android 12 özellikleri ve gelen yenilikler



    Andoid 12 ile gelen bir diğer özellikse kaydırmalı ekran görüntüsü alabilme. Bu sayede bir web sayfasının tam boy ekran görüntüsünü alabilmek mümkün.



    10. Performans geliştirmeleri



    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=UHQPdP8qgrk&t=1s]



    Android 12, sistem çekirdeği tarafında yapılan optimizasyonlar sayesinde CPU kullanım süresini %22 ve sistem sunucusu tarafından büyük çekirdeklerin kullanımını ise %15'e kadar azaltıyor.









  • ne apple yalayıcılığıymış bu arkadaş   her iki cümleden biri ''iOS 14  de de gördüğümüz...'' diye başlıyor. tek elle kullanıma da sanki ilk iosta görmüşüz gibi onu yazmışlar.   androidde yılllardır var olan özellik olmadığını bilsek yiyecez. tamam siz yine övün apple ınızı ama dh de yapmayın bari yemezler çünkü burda. bunu hürriyet teknoloji veya memurlar net kitlesine yedirirsiniz de dh ölücüsü yemez bunları. peh. gizlilikmiş iosla girdi hayatımıza gizlilik evet. fappening falan hep xiaominin eseri. tek elle kullanımı da sağolsun apple keşfetti 2021 de   hiç güleceğim yoktu. biraz teknolojiden anlayan editörler getirin şu ''teknoloji'' sitesine... utanmasanız yarın apple usb type c girişli cihazlar üretmeye başladığında ondan sonra yeni çıkan bi android model telefonun haberine '' iphone 15de de gördüğümüz usb type c ile geliyor'' falan yazacaksınız. ayıp.

    edit: şimdi gördüm seo uzmanıymış arkadaş. kusura bakmayın bi muhaha daha patlatıcam buraya.. biraz fazla oldu ama idare edin artık.  

    Şimdi Android 12 için konuşmadan önce yazıyı yazan arkadaşa birkaç şey söylemek istiyorum. Android için gelen yenilikleri ios üzerinden anlatmakla çekinmiyor fakat mesela tam ekran ss alma özelliğinin yıllardır Samsung üzerinde yapılabildiğinden bahsetmiyor. Kaldı ki gelen özelliklerinin derinine inmek yerine sanki bire bir aynısı olacakmış gibi iosta gördüğümüz diye kestirip atıyor.

    Bu şekilde editörlük olmaz. Bu şekilde yazarlık olmaz. O özelliklerinin derinlemesine getirdilleri hakkında bilgi vermeniz gerekiyor. Veremiyorsanızda bunu şunda bunda olan özellik demenizin çok bir anlamı yok. Herşey kendi ekosisteminde yeniliktir. Mesela mercedes üzerindeki bir özellik bmwye gelince mercedeste olan falan özellik diye anlatılmaz herşey kendine göre bir yeniliktir hele ki bu yazılımsal nir konudam bahsediyorsak. Donanım olarak Xiaomi de ilk olarak kullanılan 108 mp sensör falanca da kullanılacak dersiniz bunun anlamı olur ama bunun anlamı ne ben anlayamadım.

    Android'e gelince son yıllarda Android'te gelişmeler devrimsel atılımlardan uzak bir yerde olduğunu düşünüyorum. Stabilite sorunları büyük ölçüde çözülsede Android kullanan firmaların güncelleme desteği sorunu çözülemeyen bir noktaya geldi. Bugün Android 12 olan bir cihaz satın aldığınızı varsayarsak 2 ana Android güncellemesi alacağınızı bilmek oldukça üzücü bir durum. Bazı firmalar bu süreyi 3 yıla çıkarmak için bir çaba harcasada esas sorunun aldığınız cihazın en az 4 yıl ana sürüm güncelleme alacak bir duruma gelmesi gerekiyor. Zaten tek bir elden yönetilemeyen Android dünyası firmaların anlamsız güncelleme takvimi içersinde 2 ana sürüm güncelleme verme durumuda kendi içinde eriyip anlamsız bir noktaya gidiyor. Netice itibariyle elinizdeki cihazın donanımını karşılayacak yazılımdan yoksun bir kullanım ömrü geçirmiş oluyorsunuz.

    Eskiden başka yollarla Android'te yenilikleri kovalayan power user kullanıcılar bile artık o işlerden oldukça uzak duruyorlar. Nedeni ise günümüzde güvenliğin herşeyden daha da önemli bir noktaya gelmesi ile herkes bu sulara fazla açılmak istemiyor. Hal böyle olunca eğer Android 2021 itibariyle dahi hala ilk günkü sorunlarını yaşatmaya çalışıyorsa burada kullanıcıların memnuniyet ölçüsü ve geri dönüşlerinden sitem etmesi mümkün değildir.

    Saygılar..

    İnsan hayret ediyor gerçekten  

    Ben bu tek elle kullanım özelliğini 2015te Windows Phone kullanırken keşfetmiştim başlat tuşuna basılı tutunca aynı "iOS 14" gibi ekran yarıya iniyordu. Pek işlevsel olduğu söylenemez. Yanlış olmasın ama daha sonra aynı özellik yine 2015 yılında Galaxy Note 5'e gelmişti belki Note 3 veya 4te bile vardı zamanında. Bu sefer ekranın tamamı tek elle rahatça kullanabileceğiniz küçük bir pencereye dönüşüyordu. Sonra Sony Xperia serisine geldi bu özellik falan falan. Apple marketing ekibini tebrik etmek lazım tabi. 5-6 yıldır diğer işletim sistemlerinde olan özelliği adeta kendileri icat etmiş gibi insanlara yedirmeyi başarabilmişler. Sırada Always On Display'in icadı var. 2012de Windows Phone 8 ile tanıdığımız bu özeliğin diğer adı da Glance Screen. Hatta daha da gerilere gidersek eski tuşlu Nokialarda bile bulabiliriz bu özelliği, yıllardan 2005 falan. Ekranı kilitlediğimiz halde saati, şebeke durumunu, şarj ikonunu, kilit ikonunu falan ekranın en üstünde bir şerit şeklinde görebiliyorduk hatırlayın. Apple icat etti deriz tabi orası ayrı 

  • Boş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İosta olduğu gibi elmada olduğu gibi ayfonda olduğu gibi. Cart curtta olduğu gibi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Garbage litter

  • Kaydırmalı ekran görüntüsü zaten vardı. Diğer özellikler de ekstra yazılımlarla halledilebiliyor. Gereksizlik abidesi bir güncelleme olmuş.

  • 5 tane yorum var bir tanesi belki kayda değer. Yani yoruma çöp yazınca bi halt mı oluyor?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BATARYA PERFORMANSINDA IYILEŞME YOKSA GERISI BOŞ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bboyy -- 9 Ekim 2021; 22:40:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu özelliklerin hepsi ve daha fazlası diğer üreticilerin romlarında zaten vardı. Şimdi sadece saf Android için standart oldular.

    Haberde hep ios ile kıyaslama olmuş gizlilik özellikleri hariç hepsi oem üreticilerin özelleştirilmiş android romlarında daha önceden vardı.

  • Android güncellemeleri özellikten ziyade güvenlik üzerine olmalı. Herhangi bir Android sürümünde herhangi bir Android sürümünün özelliklerini görebiliriz, özelleştirme sınırsız gibi bişey. Zaten bu yüzden Android oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WesterLandX kullanıcısına yanıt
    Şahsen üçüncü şahıslarla uğraşacağıma kullanışlı özelliklerin sürüme entegre olmasını yeğlerim. Zaten ne gibi değişiklikler olacak ki piyasada olan şeyler.

  • MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Çöp diyen arkadaş emin ol bir bardak suyu dolduracak becerisi yoktur. 1000 lerce saatlik 100 lerce kişinin emeğine çöp diyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ne apple yalayıcılığıymış bu arkadaş 10 başlıkta Android 12 özellikleri ve gelen yenilikler  her iki cümleden biri ''iOS 14  de de gördüğümüz...'' diye başlıyor. tek elle kullanıma da sanki ilk iosta görmüşüz gibi onu yazmışlar. 10 başlıkta Android 12 özellikleri ve gelen yenilikler  androidde yılllardır var olan özellik olmadığını bilsek yiyecez. tamam siz yine övün apple ınızı ama dh de yapmayın bari yemezler çünkü burda. bunu hürriyet teknoloji veya memurlar net kitlesine yedirirsiniz de dh ölücüsü yemez bunları. peh. gizlilikmiş iosla girdi hayatımıza gizlilik evet. fappening falan hep xiaominin eseri. tek elle kullanımı da sağolsun apple keşfetti 2021 de 10 başlıkta Android 12 özellikleri ve gelen yenilikler  hiç güleceğim yoktu. biraz teknolojiden anlayan editörler getirin şu ''teknoloji'' sitesine... utanmasanız yarın apple usb type c girişli cihazlar üretmeye başladığında ondan sonra yeni çıkan bi android model telefonun haberine '' iphone 15de de gördüğümüz usb type c ile geliyor'' falan yazacaksınız. ayıp.

    edit: şimdi gördüm seo uzmanıymış arkadaş. kusura bakmayın bi muhaha daha patlatıcam buraya.. biraz fazla oldu ama idare edin artık. 10 başlıkta Android 12 özellikleri ve gelen yenilikler 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodofran -- 10 Ekim 2021; 0:26:50 >




  • Android 12 ye kısa vade de kim geçiyor ki? Ekran ışığını kısma yada gece ışıgı modu iyi olur. Bir de telefonlar ilk açılırken en yüksek ayarda ışıkla açılıyor bu da gereksiz. Google - Xiaomi ortaklığında android 12/13 lü bir cihaz olursa alınabilir. MiA3 ün tahminim fişi çekildi 2021/mart itibariyle , ancak güvenlik güncellemesi alır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Android 12 hikaye google fuchsia os çıkana dek bekleyin büyü o zaman başlayacak belki yıllar sonra android alabilirim. Ama android hiç heyecan uyandırmıyor bende fuchsia os bir çıksın belki android o zaman adam olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • android 4.4.2'nin desteğini kessinler artık

  • Android 10'da wifi direct ile 4K videolar telefondan telefona evdeki wifi ağını kullanarak 500 mbps hızda aktarılıyordu. Android 11'de bunu yapabilmek için nearby share, bluetooth, wifi, location (gps), NFC ve bilimum ne kadar yakın paylaşım özelliği varsa hepsüni aktifleştirip, telefonların hata vermeden birbirini görmesini bekleyip sonra da yine hata vermeden transferi bitirmesi in dua etmeye başlıyorsunuz. Gece modu çekimleri Galaxy S10+ ve Android 10'da Profesyonel Kameralara taş çıkartırken Android 11'de gece modu eski S8+ serisine dönmüş! Karanlık ve filtresiz! Pil eskiden 1 günü çıkarıp geceye kadar 30% kalırken şimdi akşam 4-5 gibi bitiyor. Planlı eskitme denilen şey işte budur. Android 10'a geri dönderin telefonlarınızı lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 10 Ekim 2021; 3:38:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Android 7 desteği çekilmeli.
    Ortalık eski telefon kaynıyor.
    Böylece piyasa canlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pixel 4 var elimde 12'ye güncelledim, buradaki falan fıstıktan önce en çok sevdiğim özellik, son kullanılan uygulamanın alttaki sabit menüye yerleştirilmesi oldu.

    Atıyorum instagramda bir şey bakıyorum, sonra mesaj geldi mesajı açtım okuyup cevapladım, ana menüye döndüm. Instagram'a geri dönmek için 4-5 sayfa içerisinde uygulamayı aramak yerine direk alttaki sabit menüden basıp kaldığım yere geri dönebiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rimesia R kullanıcısına yanıt
    Arkada açık uygulamaları gösteren tuşa 2 kez dokununca son uygulamayla "alt tab" yapmış gibi olmuyor mu? Acaba sadece Samsung ta mı var bu özellik?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.