Şimdi Ara

10 başlıkta Android 12 özellikleri ve gelen yenilikler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
7.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt

    hocam diyorum ya malesef pazarlama her şey. reklamcılara vs. yeterince para yedirirsen algıyı da istediğin gibi yönetiyorsun ama dediğim gibi onlar memurlar net kitlesine falan çalışır. burda sökmez. aklı başında hiç kimseye sökmez. ilerde avrupada falan type c ye geçerse apple onu da görürüz haberlerde birkaç sene sonra. iphone larda var olan type c ile geliyor falan diye. gidişat o yönde. tek umudurm inş dh para almıştır appledan. yani reklam ürünüdür bu haber. aksi taktirde direkt cahillik demek oluyor çünkü ki bu da adından donanım geçen bi sitenin bittiğinin göstergesi olur.

  • Şimdi Android 12 için konuşmadan önce yazıyı yazan arkadaşa birkaç şey söylemek istiyorum. Android için gelen yenilikleri ios üzerinden anlatmakla çekinmiyor fakat mesela tam ekran ss alma özelliğinin yıllardır Samsung üzerinde yapılabildiğinden bahsetmiyor. Kaldı ki gelen özelliklerinin derinine inmek yerine sanki bire bir aynısı olacakmış gibi iosta gördüğümüz diye kestirip atıyor.

    Bu şekilde editörlük olmaz. Bu şekilde yazarlık olmaz. O özelliklerinin derinlemesine getirdilleri hakkında bilgi vermeniz gerekiyor. Veremiyorsanızda bunu şunda bunda olan özellik demenizin çok bir anlamı yok. Herşey kendi ekosisteminde yeniliktir. Mesela mercedes üzerindeki bir özellik bmwye gelince mercedeste olan falan özellik diye anlatılmaz herşey kendine göre bir yeniliktir hele ki bu yazılımsal nir konudam bahsediyorsak. Donanım olarak Xiaomi de ilk olarak kullanılan 108 mp sensör falanca da kullanılacak dersiniz bunun anlamı olur ama bunun anlamı ne ben anlayamadım.

    Android'e gelince son yıllarda Android'te gelişmeler devrimsel atılımlardan uzak bir yerde olduğunu düşünüyorum. Stabilite sorunları büyük ölçüde çözülsede Android kullanan firmaların güncelleme desteği sorunu çözülemeyen bir noktaya geldi. Bugün Android 12 olan bir cihaz satın aldığınızı varsayarsak 2 ana Android güncellemesi alacağınızı bilmek oldukça üzücü bir durum. Bazı firmalar bu süreyi 3 yıla çıkarmak için bir çaba harcasada esas sorunun aldığınız cihazın en az 4 yıl ana sürüm güncelleme alacak bir duruma gelmesi gerekiyor. Zaten tek bir elden yönetilemeyen Android dünyası firmaların anlamsız güncelleme takvimi içersinde 2 ana sürüm güncelleme verme durumuda kendi içinde eriyip anlamsız bir noktaya gidiyor. Netice itibariyle elinizdeki cihazın donanımını karşılayacak yazılımdan yoksun bir kullanım ömrü geçirmiş oluyorsunuz.

    Eskiden başka yollarla Android'te yenilikleri kovalayan power user kullanıcılar bile artık o işlerden oldukça uzak duruyorlar. Nedeni ise günümüzde güvenliğin herşeyden daha da önemli bir noktaya gelmesi ile herkes bu sulara fazla açılmak istemiyor. Hal böyle olunca eğer Android 2021 itibariyle dahi hala ilk günkü sorunlarını yaşatmaya çalışıyorsa burada kullanıcıların memnuniyet ölçüsü ve geri dönüşlerinden sitem etmesi mümkün değildir.

    Saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 10 Ekim 2021; 21:40:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Şu habere bakıp okuduklarını değerlendirince az buçuk ROM yüklemiş birisi bile ulan bunlar basit sürüm artışını bile ana değişiklikmiş gibi sunuyorlar der.
    Apple'ın bu durumda tek farkı daha az hata ile çıkıp toplanda daha sorunsuz çalışmasıdır diyebiliriz.
    Harmony'den de pek bir ses çıkmıyor belliki çalışmalar var ama reklamlar az. belki'de huawei ses kes yaparak üzerindeki ilgiyi azaltmaya çalışıyordur.

  • Son yıllardaki en iyi sürüm kesinlikle. Pixel 5 portu bile çoğu romdan daha akıcı çalışıyor. Tasarım ve animasyonlara söylenecek laf yok zaten. Google bu sefer gerçekten güzel çalışmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mi6 için yeni can suyu geliyor diye bakarım ben olaya

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Forumun editörlük seviyesi gerçekten dipleri görüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne biçim haber yapar oldunuz 


    Sayılanların çoğu Android telefonlarda olan ve hatta bazısı IOS 'un Androidden özendiği özellikler.  

  • Samsung a10s 12 sürüm olacak mı

  • Bunların çoğu samsungta var zaten yeni özellik diye tanıtılıyor.

  • tek el modu ve kaydirmali ekran goruntusu alma ozelligi benim android 6 kullanan note 4 cihazimda zaten aldigimdan beri var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senelerdir iphone kullanıyorum. telefon değiştirme niyetim var. bütçeme göre olan iphone modellerini beğenmediğim için samsunglara da baktım. insanlar kullandıkları ürünü markasından daha çok savunuyor. şaşılacak kadar fanboyluk var bu forumda.

  • Adam bir şey yapmamış İOS u takip etmiş yani

  • Andoridi kim geliştiriyor ?

  • Stok android kullanmamış cahiller yorum sıçmış konuya yine.

  • Google, pixelleri tr'de satışa sunsa da artık iphone alternatifi telefon satılsa şu ülkede. Pixel dışındaki android cihazlar yazılım çöplüğüdür.

  • mert1907 kullanıcısına yanıt

    Ekstra yazılımdan kastım üreticilerin kendi arayüzleri, yazılımları vs. Mesela Huawei telefonlarda 2 senedir (belki daha fazla süredir) falan bu kaydırmalı ss olayı var.

  • Tek elle kullanma zaten yıllardır olan bir nane değildi diye biliyorum ben de. Hakikaten zırt pırt kullanılan "Ios'taki gibi, Ios 14 ile gelen" ifadeleri gerçekten sığ ve anlamsız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için özeti;
    Şekil den başka bir değişiklik yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakteristik61 -- 11 Ekim 2021; 17:49:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ztalan kullanıcısına yanıt
    Mi 6ya nasıl can suyu geliyor usta? Benim telefon da mi6 ve hiç değiştirmek istemiyorum çok memnunum ama android 9da custom EU romda kaldım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • WesterLandX kullanıcısına yanıt

    Demek istediğim firmalar ekstra özellikler ekliyor yada üçüncü partilerle halledilebiliyor ama doğrudan sürüme ekli olarak gelmesi iyi olur anlamındaydı.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.