Şimdi Ara

1993........2003........2013

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
4
Favori
2.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1993 de windows3.1 lerimizde digger, prince of percia, targhan,test drive1,..... gibi oyunlar oynadık. Sesler pc hoparloründen sesler ,drink, cazırt , cuzurt, pink, ponk .... gibi çıkıyordu. İki renkli(bazılarında 4 renkli) görüntüler bize zevk veriyordu. Nasıl yapmışlar yaw şuna bak diyorduk, gawur gene yapmış ulan.... diyorduk.
    2003 senesine geldik, yani aradan yalnızca 10 sene geçti.
    doom3, colinmcrae3, unreal2, ut2003, fifa2003, nfsHP2, mafia, GTA3, silen hill2, stalker, deusEX-2,.......gibi oynadığımız ve bu sene oynayacağımız çok oyun var. Bu 10 sene de işler baya gelişmiş yani.

    Peki 10 sene sonra ne olacak arkadaşlar. Bunu konuşalım da ağzımızın suyu aksın biraz...:)
    ----
    Bence 10 senedeki gelişmeyi gözönünde bulundurursak, olacaklar tahminlerimizi birazcık aşıcak gibi görünüyo, ne dersiniz? Gerçekten ben 2013 yılını tahminde zorlanıyorum. 2013 yılının sistemini tahmin edebilir küçük bir hesap ile ama hayal gücüme güvendiğim halde bu benim için zor. Sanırım artık film içindeki karakterler le oynayacağız oyunları. Sanırım filmler kadar önemli hale gelecek oyunlar ve çok büyük bütçeli oyunlar hazırlanmaya başlanacak, sanal karakterler kullanılacak yalnızca ve onlara aktörler hayat verecek. Ve filmlerin önüne geçmeye başlayacak yavaş yavaş. İleride oyunlar insan hayatının çok önemli bir parçası, vazgeçilmez doğal bir unsur haline gelecek. Çok büyük bir sektör oluşacak. Şu anki film sektörü nasıl inanılmaz ise, belki 10 sene sonra değil, ama sanırım bundan 20 sene sonra oyun sektörü film sanayisi ile başabaş olacak...Ama bu dediğim olduğunda ,mesela 2023, insanlar oyunları onların içinden oynayacak, minority report ta olduğu gibi...Saçma gibi ama günümüzden 20 sene öncesini düşünelim. Ne görüyoruz? Hiçbirşey, karakutulu atariler bile yeni çıkmış(belki henüz çıkmamıştır bile)
    , windows3.1 in çıkmasına 9 sene var.cep telefonu yok.

    Oyunlardaki görüntüler çok fazla gelişeceğine eminim ama sesler şu an bile çok gelişmiş halde, bence şu anki sesler bile yeter. Silent hill deki aptalca ses bozukluğunu saymazsak tabi.

    Son diyeceğim, şu an ancak akşam saatlerinde oynayabildiğim Silent hill 2 oyununun, 2023 deki versiyonunu gece üçte oynayabileceğimi hiç sanmıyorum arkadaşlar, ama sağlığım ve biraz param yerinde olduğu müddetçe de 43 yaşında bile oyun oynayacağımdan eminim.:))))
    Ve biraz param olunca, 3-4 sene içinde bir de direksiyon alıcam inşallah!







  • dostum sen fazla etkilenmissin sh2 den oynadık bitti güzel oyundu.
    şimdi bence 1992 yerine 1998 sonunu al hl çıktında azımızın suyu açık vodoo 3dfxlerini almaya koşmuştuk. şimdi sh2 olsun bf1942 olsun hiç biri bana eski oyun zevklerini vermio şimdi oturup eski oyunlar oynarmısın desen oynamam ama ilk çıktıında emin olki çok daha fazla sarıodu beni bügünkü oyunlardan kara kutum warke saklambaç oyunu wardı o aptal oyunu bile 4 saat aralıksız oynuoduk :P flashback yaptık neyse 2013 de sanal gerçeklik gerçek olcak bu kadar basit :P
  • 2013 te artık oyunları üzerimize giydiğimiz aparatlarla oynuycaz yani bir nevi dediğin gibi oyunun içine giricez hatta belki daha bile erken ama bu olay olana kadar artık oyunların o kadar zevk vermediği görüşüne katılıyorum...

    Prince of Persia yı 1 saat içinde bitiricem diye sağlam bi 5-10 kere oynamışımdır şimdi hangi oyunu 1 kereden fazla oynuyoruz ki...
    Aslında bu birazda oyunların fazla oluşundan çok oyun çıktığı için artık oyunları genelde bitirmek için oynuyoruz çünkü bizi başka bir oyun bekliyor sırada vs vs...

    Yakın gelecekte tahmin bile edemiyceğiniz bi çok şey olucak merak etmeyin...
  • Cepten CS iyi olurdu
  • Oyunda kahraman oyunu oynayan olur. Herhalde
  • ewet, aslında bu çok iyi bir fikir. SAnırım yakında artık herkezin üç boyutlu görüntüleri olur bilgisayarlarında vesikalık fotoğrafları yerine. Hatta bunun için fotoğrafçı gibi yerler açılır, dileyen bu tür ihtiyaçları için cd içinde üç boyutlu hallerini alırlar. Tabi fotoğrafçı sorar: donlu mu, donsuz mu istersiniz efendim 3 boyutlu resminizi?:))

    Ondan sonra mesela oyunda seçenekler olur, kendi üç boyutlu görüntünüzle oynamak için üç boyut dosyanızı şu klasöre kopyalayın daha sonra oyun içinden gerekli ayarları yapın. Sonrası çok zevkli olur sanırım. tabi saçlar bile gforce-fx den daha ileri düzeyde ayrıntılı olmalı. Hatta elbiselerine kadar biz olmalıyız. elbise hazırlama programı da olacağından oyunun içine ayrıca hazırladığımız giysileri de koyabilmeliyiz.:)) Düşünsenize silent hill deki kadın karakter yerine kendi kız arkadaşımızı koyabilmemiz ne manyak olurdu, onu kurtarmaya çalışırdık o aptalca görünüşlü tam manasıyla götten bacaklı yaratıklardan::::)




  • nba 2001 de kendi fotonu kendi adamına koyabiliyodun ole super olmasa da fena olmuyodu !!!
  • çok güzel konuymuş ama 2013 bişey olduğu yok bas pikseli sür piyasaya belki 2023 te bişeyler olur




    hort mort ama güzel konuymuş
  • Valla helal olsun konuyu açan arkadaşa. Ta o zamandan bugünün öngörüsünü yapmış. Gerçi inanılmaz şeyler olmadı ama çok isabetli tahminler olmuş . 2023 yılında da oyunlar nasıl olur diye düşünemiyorum bile. Adamlar bizim aklımıza gelmeyen şeyleri düşünüp yapıyorlar. 2005 senesinde bile ipad gibi bir cihaz görsem ağzım açık kalırdı. Tek bir gerçek var: Ne icat edilirse edilsin teknoloji bizi hep şaşırtacak.
  • helal olsun 2023 te tahminim şu kafaya komple geçirilen sistemden olur ses görüntü tamamen hissedilir. Bir üst versiyon olarak insan sinirlerini veya beyni direk etkileyen bir sistem olayı gerçekmiş gibi hissettirebilir vücuda hack gibi bir şey . Hoş bu sistemi çoktan icat etmişlerdir ama ürünleri piyasaya 10 15 20 sene sonra süreceklerdir.
  • 2000'lerin başlarında ciddi anlamda kullanılmaya başlayan motion capture teknolojisini 2003'de oyunlara adapte etmiş arkadaş, yarını iyi görmüş.
  • Çevre detaylarında artış bekliyorum ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asaltek

    1
    Bence 10 senedeki gelişmeyi gözönünde bulundurursak, olacaklar tahminlerimizi birazcık aşıcak gibi görünüyo, ne dersiniz? Gerçekten ben 2013 yılını tahminde zorlanıyorum. 2013 yılının sistemini tahmin edebilir küçük bir hesap ile ama hayal gücüme güvendiğim halde bu benim için zor. Sanırım artık film içindeki karakterler le oynayacağız oyunları. Sanırım filmler kadar önemli hale gelecek oyunlar ve çok büyük bütçeli oyunlar hazırlanmaya başlanacak, sanal karakterler kullanılacak yalnızca ve onlara aktörler hayat verecek. Ve filmlerin önüne geçmeye başlayacak yavaş yavaş. İleride oyunlar insan hayatının çok önemli bir parçası, vazgeçilmez doğal bir unsur haline gelecek. Çok büyük bir sektör oluşacak. Şu anki film sektörü nasıl inanılmaz ise, belki 10 sene sonra değil, ama sanırım bundan 20 sene sonra oyun sektörü film sanayisi ile başabaş olacak...Ama bu dediğim olduğunda ,mesela 2023, insanlar oyunları onların içinden oynayacak, minority report ta olduğu gibi...




    Kahin




  • çok teşekkürler arkadaşlar, özellikle @clubber80, tozlu raflardan bu konuyu bulup meydana çıkardığı için, bunu da tamamen unutmuştum bunu. kendimi biraz ileriyi görebilen biri olarak gördüğümden, zamanında bu tür tahminler yapıp yazar dururdum foruma, o zamandan attığım taş yakına düşmüş görünüyor. sabah sabah içimi bi hoş ettiniz valla. nostaljik oldum resmen.

    öncelikle, bunları yazarken zaten bir makina mühendisiydim, buna rağmen uzun seneler daha param olmadı ve direksiyon setini ps3 ile beraber yaklaşık iki sene önce alabildim ancak kahinlik yetmiyor yani arkadaşlar.

    e devam edelim o zaman 2023.......2033

    -şu an sanal dünyanın içine girmemize en fazla 10 yıl var arkadaşlar, yani 2023 de oturma odamızda otururken gözlüğümüz takıcaz ve diğer koltuklarda sanal olarak oturan arkadaşlarımızla gerçek hayattaki gibi muhabbet edebilecez.

    -evin camları 2023 ile 2033 arasında şeffaf ekranlardan oluşacak, yani evimiz nerede olsun istiyorsak orada olacak, istersek ayda bir kahvaltı, istanbulda nezih bir iskele kenarında, ya da niyagara şelalelerinde... ses destekli tabiki de.

    -peki tv ler? 2023 ile 2033 arasında şimdiki oyunlar (casual gaming hariç) kesinlikle tv den oynanmayacak arkadaşlar, sanal nesneleri gerçekmiş gibi hissedebilmemizi sağlayan dijital eldivenlerimiz ile, tam teçhizat dijital ekranlı gözlüklerimiz ile oynayacağız. Yani tv ler tamamen bir keyif aracı olacak. o zamanlar tvlerin üzerinde marka falan yazmayacak, birbirine monte edilebilen çok ince panellerden oluşacak tv ler. Bunları birbirine ekleye ekleye isteyen istediği büyüklükte tv ler oluşturabilecekler. Bu da duvarların boydan boya ekrandan oluşmasını sağlayacak ve tabiki de dijital pencerelerimizle de uyumlu olacaklar. Siyahın tam siyah görünebildiği teknolojiler kullanılacağından, bizleri inanılmaz deneyimler beklediğini söyleyebilirim.

    -telefonlar? bir kere herkesin, sporcuların bileklerinde kullandıkları türden bir esnek ekranlı bileklikleri olacak. Herkes klasik saatlere odaklandı bu aralar ama, kayışın zincir gibi sıra sıra dizilmiş ince uzun pillerden ve ekranı da yatay konumlandırarak 5-6 inch ve 24/9 formatta olabileceğini düşünmüyorlar. Bu sayede hem şimdiki telefonlardan daha büyük bir kullanım alanımız olacak, hem de pili ince çubuklar halinde kayış kısmına döşeyerek, kullanım süreleri uzatılmış olacak. Kulaklık olarak ise, gerektiğinde dışarıdaki sesleri geçirebilen, kulak içi kulaklıklar kullanılacak. pil ömrüne gelirsek, normalde 7 gün birçoğumuz için yeterli aslında, fakat o konuda bir tahminim yok açıkça, çünkü kapitalist düzen pilden ciddi paralar kazandıkça, bizleri yine maksimum 2-3 güne mahkum edebilirler.

    -bu bileklikler herşeyimiz olacak. arabalarımızın, evlerimizin, işyerlerimizin anahtarı, kredi kartı, kimlik, pasaport... ha bir telefon tabi. Bildiğimiz anlamda telefon ise tarih olacak, sosyal medyayı sanal gözlükler ve tabletlerden takip edicez. Bu bileklik, gözlük ve ultra ince ve esnek tabletler, uzunca bir süre hayatımızda olacak.

    -Şimdilerde yana yana hayran kaldığımız o muhteşem cep telefonları, televizyonlar, o günlerde pek bir kalın ve basit görünecek, biz nasıl kullanmışız bu takozları diyecez.



    -Şimdiki zamanın tadını çıkartın arkadaşlar, bu günleri mumla arayacaz. 10-20 sene bu yazıyı okuyanlar olursa, şimdilerde ağzımızın suyunu akıtan tüm o nefis teknolojilerin içinde, kimsenin nerede olduğumuzu bilmediği o efsane manuel dünyayı özlediklerine şahit olacaklar, bizlerin bazen 1960 ların dünyasını özlediği gibi...

    Saygılar cümleten




  • İnsanoğlu teknolojinin getirdiklerinin yanında götürdüklerini de görecek. Yaşlandıkça geçmişe olan özlem artacaktır.
  • 10 yıl öncesi için yaratıcı bir konu açılmış ama hiç rabet görmemiş. Yaklaşımlar isabetli olunca bugün değerlendi şimdi o satırlar. Ne diyelim tebrikler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akcay

    İnsanoğlu teknolojinin getirdiklerinin yanında götürdüklerini de görecek. Yaşlandıkça geçmişe olan özlem artacaktır.

    +1

    teknolojinin en acı verici yanlarından biri bizi sürekli geçmişimizi hatırlatması sanırım. zaten 80ler 90lar deyince bir çok kişi üzülüyor.daha bu bişi değil bugünleri bile arayacağız ihtiyar olunca ...


    ekleme :2003 de bende pc yoktu la

    eklem 2 : 2006dan beri üyeyim bu bölüme ilk kez girdim ve ilk kez mesaj yazdım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 10 Ekim 2013; 13:08:07 >




  • 2023 'te görüşmek üzere..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.