Şimdi Ara

1993........2003........2013 (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
4
Favori
2.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 10 yıl sonra biri uplayıp bize haber versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -berkay-

    10 yıl sonra biri uplayıp bize haber versin

    10 yıl sonra diğer tarafa beni "up" lamış olmazlarsa, hatırlamaya çalışırım kardeş, sonra okuması baya zevkli oluyor hakkaten

    2023, ülkemizin kuruluş yıldönümü zaten, sonra yaparız bir 10 yıllık tahmin daha.
  • hort yapılacaksa bu sekilde yapılmalı helal olsun cok hosuma gitti
  • Yıl 2013 oldu, Kinect, PS Vita, Oculust Rift gibi teknolojik araçlar çıktı, oyunun içindeymişiz veya karakter bizmişiz gibi hissettiriyor. Herhalde 2023 veya 2033 yılında hologram tekniğiyle vs. gerçek anlamda oyunun içinde oluruz. Hayırlısı...
  • adam gta 5 ten bahsetmiş kaç yıl önce
  • evet hoşuma giden bir hort oldu gerçekten...

    teknolojiyi geçte inşallah ülkemiz 2023 te hayal edilen düzeye gelmiş olur.. bu bizim için daha önemli..

    zaten teknolojide artık dur durak yok.. ve bence önüzdeki 10 yıl geçmişteki 10 yılda gösterilen değişimden daha fazlası olacak.. 20 yılı ise tahmin bile edemiyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HungerGames

    Yıl 2013 oldu, Kinect, PS Vita, Oculust Rift gibi teknolojik araçlar çıktı, oyunun içindeymişiz veya karakter bizmişiz gibi hissettiriyor. Herhalde 2023 veya 2033 yılında hologram tekniğiyle vs. gerçek anlamda oyunun içinde oluruz. Hayırlısı...

    Evet 10 yıl sonrası için gerçekci bir tahmin 3d olayı ekranlardan bağımsız yaşanmalı artık.
  • Etkileyici bir konu, tahminler çok isabetli olmuş tebrikler.


    Şu an piyasaya giriş yapmak üzere olan Oculus Rift sanal gerçeklik konusunda çığır açacak bir teknoloji.
    Google gözlüğü de bir aralar gündemdeydi ne oldu en son bilmiyorum.

    10 sene sonra okuyabilecekler için son gelişmeler böyle.
  • Vay be gözlerim doldu 10 yıl önce Gta Vice city bana gerçek gibi gelirdi, işte kusursuz oyun bu derdim daha iyisi yapılamaz derdim kendi kendime

    konuyu açan arkadaşada tebrikler hemen hemen çoğu şeyi tutturmuş

    artık gözler oculus rift'de
  • beyler benden sonra kimse birşey yazmasın 2023 e kadar 2023 de görüşmek üzere.
  • Oculus Rift muhteşem bir teknoloji; şimdilik bu kadar muhteşemken 10 yıl sonraki hâli merak konusu




    ilk defa Pewdiepie oynarken görmüştüm ve şaşırmıştım
  • Acaba HL3 ile Shenmue 3 çıkacak mı?
  • Vayy be harika bir Up olurda 2023 te bu konu uplanırsa bu mesajıda okusunlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *Metin

    Acaba HL3 ile Shenmue 3 çıkacak mı?

    2023 e çıkar.
  • 2033 te görüşürüz

    edit:yıl olmuş 2013 hala dh mobil çalışmıyor mesaj yazılmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dexter Morgan -- 11 Ekim 2013; 9:08:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: POLATAGA

    quote:

    Orijinalden alıntı: HungerGames

    Yıl 2013 oldu, Kinect, PS Vita, Oculust Rift gibi teknolojik araçlar çıktı, oyunun içindeymişiz veya karakter bizmişiz gibi hissettiriyor. Herhalde 2023 veya 2033 yılında hologram tekniğiyle vs. gerçek anlamda oyunun içinde oluruz. Hayırlısı...

    Evet 10 yıl sonrası için gerçekci bir tahmin 3d olayı ekranlardan bağımsız yaşanmalı artık.

    Kesinlikle hocam. Hele ki korku oyunlarında çok harika bir deneyim olurdu.




  • Şuan grafik olarak en ağır oyun Crysis 3. GTA V halen daha PC'ye çıkmış değil PS4 çok güçlü deniliyor şuan en yaygın konsollar PS3 ve XboX360 ve bi çok oyun yapımcısı aynı yemeği ısıtıp ısıtıp önümüze koymaya devam ediyor. Bakalım 2023 'te neler olucak konu çok iyi yahu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asaltek

    çok teşekkürler arkadaşlar, özellikle @clubber80, tozlu raflardan bu konuyu bulup meydana çıkardığı için, bunu da tamamen unutmuştum bunu. kendimi biraz ileriyi görebilen biri olarak gördüğümden, zamanında bu tür tahminler yapıp yazar dururdum foruma, o zamandan attığım taş yakına düşmüş görünüyor. sabah sabah içimi bi hoş ettiniz valla. nostaljik oldum resmen.

    öncelikle, bunları yazarken zaten bir makina mühendisiydim, buna rağmen uzun seneler daha param olmadı ve direksiyon setini ps3 ile beraber yaklaşık iki sene önce alabildim ancak kahinlik yetmiyor yani arkadaşlar.

    e devam edelim o zaman 2023.......2033

    -şu an sanal dünyanın içine girmemize en fazla 10 yıl var arkadaşlar, yani 2023 de oturma odamızda otururken gözlüğümüz takıcaz ve diğer koltuklarda sanal olarak oturan arkadaşlarımızla gerçek hayattaki gibi muhabbet edebilecez.

    -evin camları 2023 ile 2033 arasında şeffaf ekranlardan oluşacak, yani evimiz nerede olsun istiyorsak orada olacak, istersek ayda bir kahvaltı, istanbulda nezih bir iskele kenarında, ya da niyagara şelalelerinde... ses destekli tabiki de.

    -peki tv ler? 2023 ile 2033 arasında şimdiki oyunlar (casual gaming hariç) kesinlikle tv den oynanmayacak arkadaşlar, sanal nesneleri gerçekmiş gibi hissedebilmemizi sağlayan dijital eldivenlerimiz ile, tam teçhizat dijital ekranlı gözlüklerimiz ile oynayacağız. Yani tv ler tamamen bir keyif aracı olacak. o zamanlar tvlerin üzerinde marka falan yazmayacak, birbirine monte edilebilen çok ince panellerden oluşacak tv ler. Bunları birbirine ekleye ekleye isteyen istediği büyüklükte tv ler oluşturabilecekler. Bu da duvarların boydan boya ekrandan oluşmasını sağlayacak ve tabiki de dijital pencerelerimizle de uyumlu olacaklar. Siyahın tam siyah görünebildiği teknolojiler kullanılacağından, bizleri inanılmaz deneyimler beklediğini söyleyebilirim.

    -telefonlar? bir kere herkesin, sporcuların bileklerinde kullandıkları türden bir esnek ekranlı bileklikleri olacak. Herkes klasik saatlere odaklandı bu aralar ama, kayışın zincir gibi sıra sıra dizilmiş ince uzun pillerden ve ekranı da yatay konumlandırarak 5-6 inch ve 24/9 formatta olabileceğini düşünmüyorlar. Bu sayede hem şimdiki telefonlardan daha büyük bir kullanım alanımız olacak, hem de pili ince çubuklar halinde kayış kısmına döşeyerek, kullanım süreleri uzatılmış olacak. Kulaklık olarak ise, gerektiğinde dışarıdaki sesleri geçirebilen, kulak içi kulaklıklar kullanılacak. pil ömrüne gelirsek, normalde 7 gün birçoğumuz için yeterli aslında, fakat o konuda bir tahminim yok açıkça, çünkü kapitalist düzen pilden ciddi paralar kazandıkça, bizleri yine maksimum 2-3 güne mahkum edebilirler.

    -bu bileklikler herşeyimiz olacak. arabalarımızın, evlerimizin, işyerlerimizin anahtarı, kredi kartı, kimlik, pasaport... ha bir telefon tabi. Bildiğimiz anlamda telefon ise tarih olacak, sosyal medyayı sanal gözlükler ve tabletlerden takip edicez. Bu bileklik, gözlük ve ultra ince ve esnek tabletler, uzunca bir süre hayatımızda olacak.

    -Şimdilerde yana yana hayran kaldığımız o muhteşem cep telefonları, televizyonlar, o günlerde pek bir kalın ve basit görünecek, biz nasıl kullanmışız bu takozları diyecez.



    -Şimdiki zamanın tadını çıkartın arkadaşlar, bu günleri mumla arayacaz. 10-20 sene bu yazıyı okuyanlar olursa, şimdilerde ağzımızın suyunu akıtan tüm o nefis teknolojilerin içinde, kimsenin nerede olduğumuzu bilmediği o efsane manuel dünyayı özlediklerine şahit olacaklar, bizlerin bazen 1960 ların dünyasını özlediği gibi...

    Saygılar cümleten

    Tövbe yarabbi aklımı okumuş kelimelerle ifade etmiş benzerlerini çok düşledim en yakın zamanda otomobil ile ilgili aydınlatmalı amblem diyordum yıl başında şimdi mercedes auidi vs yapmış çokta güzel olmuş fikirleri buraya yazmak teknolojiyi ülkemizi ileri götürür lakin diğer ülkeler bizden daha ileri gider diye düşünüyorum. Gelecek çok dehşet gelecek. İyi bayramlar 10 yıl sonra görüşüz. 28 yaşında vay be evlenmiş olurum. Saygılar sevgiler. Samet Karabaş.




  • 2023 te insanımız oyunlarda küfür etmeden konuşmayı öğrensinde başka birşey istemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asaltek

    1993 de windows3.1 lerimizde digger, prince of percia, targhan,test drive1,..... gibi oyunlar oynadık. Sesler pc hoparloründen sesler ,drink, cazırt , cuzurt, pink, ponk .... gibi çıkıyordu. İki renkli(bazılarında 4 renkli) görüntüler bize zevk veriyordu. Nasıl yapmışlar yaw şuna bak diyorduk, gawur gene yapmış ulan.... diyorduk.
    2003 senesine geldik, yani aradan yalnızca 10 sene geçti.
    doom3, colinmcrae3, unreal2, ut2003, fifa2003, nfsHP2, mafia, GTA3, silen hill2, stalker, deusEX-2,.......gibi oynadığımız ve bu sene oynayacağımız çok oyun var. Bu 10 sene de işler baya gelişmiş yani.

    Peki 10 sene sonra ne olacak arkadaşlar. Bunu konuşalım da ağzımızın suyu aksın biraz...:)
    ----
    Bence 10 senedeki gelişmeyi gözönünde bulundurursak, olacaklar tahminlerimizi birazcık aşıcak gibi görünüyo, ne dersiniz? Gerçekten ben 2013 yılını tahminde zorlanıyorum. 2013 yılının sistemini tahmin edebilir küçük bir hesap ile ama hayal gücüme güvendiğim halde bu benim için zor. Sanırım artık film içindeki karakterler le oynayacağız oyunları. Sanırım filmler kadar önemli hale gelecek oyunlar ve çok büyük bütçeli oyunlar hazırlanmaya başlanacak, sanal karakterler kullanılacak yalnızca ve onlara aktörler hayat verecek. Ve filmlerin önüne geçmeye başlayacak yavaş yavaş. İleride oyunlar insan hayatının çok önemli bir parçası, vazgeçilmez doğal bir unsur haline gelecek. Çok büyük bir sektör oluşacak. Şu anki film sektörü nasıl inanılmaz ise, belki 10 sene sonra değil, ama sanırım bundan 20 sene sonra oyun sektörü film sanayisi ile başabaş olacak...Ama bu dediğim olduğunda ,mesela 2023, insanlar oyunları onların içinden oynayacak, minority report ta olduğu gibi...Saçma gibi ama günümüzden 20 sene öncesini düşünelim. Ne görüyoruz? Hiçbirşey, karakutulu atariler bile yeni çıkmış(belki henüz çıkmamıştır bile)
    , windows3.1 in çıkmasına 9 sene var.cep telefonu yok.

    Oyunlardaki görüntüler çok fazla gelişeceğine eminim ama sesler şu an bile çok gelişmiş halde, bence şu anki sesler bile yeter. Silent hill deki aptalca ses bozukluğunu saymazsak tabi.

    Son diyeceğim, şu an ancak akşam saatlerinde oynayabildiğim Silent hill 2 oyununun, 2023 deki versiyonunu gece üçte oynayabileceğimi hiç sanmıyorum arkadaşlar, ama sağlığım ve biraz param yerinde olduğu müddetçe de 43 yaşında bile oyun oynayacağımdan eminim.:))))
    Ve biraz param olunca, 3-4 sene içinde bir de direksiyon alıcam inşallah!




    Bu adam tehlikeli arkadaş nasıl bir öngörü tutturmuş birde




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.