Şimdi Ara

2012 Toyota Avensis (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
6
Favori
56.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba avensisler depoda 9 litre benzin varken benzin ışığını yakar ortalama yakıt tüketimini çok iyi hesaplıyor ama depoda 2 tık varken 30 km gösteriyorsa yol bilgisayarınızda sorun var demektir 1.5 senedir avensis kullanıyorum anlık yakıt tüketimiinede alışınca sorun kalmıyor. ama bir kez daha söylemek gerekirse ortalama yakıt tüketimi ni neredeyse hatasız ölçüyor.
  • bir de ek olarak depoda 9 litre varken range 0 km oluyor . kısaca ışık yandıktan ve range sıfırr olduktan sonra aracınız kullanımıza göre 100 km civarında bir yolu rahatlıkla alabiliyor...
  • Merhabalar, bende nisan ayında makyajlı kasa 1.6 elegant extra aldım, şu an 5000 km. civarındayım.
    Bazı bilgilerimi paylaşayım istedim.
    Öncelikle araca yeni alışabiliyorum dersem yeridir. İlk zamanlar düşük devirlerde hayal kırıklığına uğrar gibi olmuştum. Vites değişim göstergeleri benim araç sürüş tarzıma hiç uygun değildi. Hep vites değişim göstergesine uymaya çalışmıştım ve bu tarz kullanımdaki performans hoşuma gitmiyordu.
    Sonradan farkettim ki; o değişim göstergesi, benim sürüş tarzıma göre minumum yakıt tüketimini sağlatmaya çalışıyor. Yumuşak kullanırsam daha çabuk zamanda vites yükseltmemi, sert kullanırsam daha geç (yüksek devirde) vitesi yükseltmem için uyarıyor. Örnek vercek olursam kimi zaman 2000 devirde 3ten 4'e yükseltmemi söylerken; birkeresinde 4000 devirde 3ten 4 e yükseltmemi söyledi. Tam olarak bilmiyorum neye göre galgılıyor (yokuş-gaza abanma-yük miktarı vs.) ama anladığım şey benim sürüşüme göre kendisi minimum yakıt için uyarıyor.
    Şu anda tamamen alıştım, artık o göstergelere çok takılmıyorum, yola-hızıma-keyfime göre vites değiştiriyorum ve en ufak bir performans düşüklüğü yaşamıyorum. :) Sonuçta ne kadar devir o kadar performans ve yakıt...
    3500-4000 devirden sonra zaten hissediyorsunuz araç iyice mükemmelleşiyor. Yüksek hızlarda yol tutuşu, direksiyon hakimiyeti, güvenlik hissi, sessizlik mükemmel.
    Süspansiyon ilk zamanlarda sert gibiydi, şu anda yumuşadı biraz.

    Eksiklik olarak; arka camın önüne de hoparlör koysalarmış daha iyi olurmuş.
    Gündüz farı olarak yanan ledlerin değilde, park lambası gibi olanları kapatma opsiyonu sunsalarmış iyi olurmuş.

    şimdilik aklıma gelenler bunlar, gerçek kalitesini zaman içerisinde gösterecektir umarım :)




  • aracın ecusu ayağınızın gaza basma şeklni hafızasına atıyor ve gaz hafif basarsanız sizi ekonomik kullanıma yönlendiriyor ve böylece yakıt tüketimini minimuma indiriyor gaza sert basarsanız sizi performans kullanıma yönlendiriyor ve en uygun tork benzin aralığını ayarlayıp güzel hızlanmanızı sağlıyor. birde ek olarak frenler dikkatinizi çekmiştir fren pedalıda sizin kullanımızı hafızaya atıyor ve frene her zaman bastığınızdan daha sert basarsanız tehlike algılayıp anında abs leri devreye sokuyor
  • bende dün incelediğim aracı beğendim özelliklede iç görüntüsünü ve bmw tarzı stoplarını motoru önemli değil kapının önüne koyacam duracak zaten arada birde tozunu silerim( tabiki şaka alay arabası yapaacam onu kısmetse avensisi hakeden gelin bulursam :D ) yakışı az diyorsunuz ki hoşuma gitti mevcut sedan aracımın burnuna küfür ederken daha büyük bir arac almayı anlamıyorum ama lanet olsun şu içimdeki sedan sevgisine sırf arabayı doldurma için 3 çocuk yapacam kalabalık kalabalık gezeriz

    yanlız toyotada beğenmediğim olay takasa az veriyor bölükteki uzman çavuşum komutanım sat deyip duruyodu ona nasip olacak herhalde yanlızca navigasyon özelliğinin çalışmaması saçma geldi
  • Yav şu Avensis güzel araç, dayımda 2010 elegant var, 1.6. Benzin göstergesindeki geçici birkaç tutarsızlık yol bilgisayarı ile ilgili ve evet oluyor bazen.

    Onu geçtim, bu Toyota sınıf ve kültür yükseltip Avensis Cabriolet yapsa metal katlanır tavanlı süper rakip olur üstsüz 200 binliralık Almanlara. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika yahu daha ne denebilir ki? Mü-kem-mel.
  • bende araba da gri sevmiyorum , siyah mavi kırmızı falan olucak yani sonuçta sokakta 100 tane gri beyaz varsa 1 tane siyah var farklılık iyidir
  • bende 2011 elegant extra düşünüyorum 2012 ile arasındaki farklar nelerdir acaba, birde arabanın oluşan bir piyasası yok o yüzden fiyat konusunda bir netlik yok aynı model arabalarda fiyatlar 42 ile 50 arasında değişiyor, piyasasının ne olduğunu bilmiyorum ne kadar vermeliyim renk olarak beyaz düşünüyorum, bu arabada sunroof varmı araba yere çok yakın görünüyor bulunduğum yerde yollar biraz kötü ve çok kasis var altını sürtermiyim ayrıca bagajı geniş görünüyor lpg takıldığında (1-2 sene sonra düşünüyorum) bagaj yine yeterli gelirmi, ayrıca lpg de sıkıntı yaşarmıyım.
  • Yeni Avensis düşününler için bir özet yapacağım...

    2011 avensis elegant ekstra - 30 binde prins keihin enj. lpg uygulaması yapıldı ve 56 lık simit depo takıldı. 1000 km dir lpg de kullanıyorum.

    Aracın artıları;
    -Motor çok sessiz, bazen çalışıp çalışmadığı zor anlaşılıyor,
    - Ses yalıtımı gayet başarılı
    -Uzun yolda 6 ileri vitesten dolayı oldukça ekonomik (bunu aşağıda sayısal verilerle anlatacağım)
    -İç dizaynı ve malzeme kalitesi çok iyi
    -Kaporta çok sağlam, Allah korusun böyle bir araç tarafından çarpılmak istemem
    -Güvenlik çok ön planda, araba ağır, 9 airbag, esp ve bir suru sey standart...
    -Uzun yolculuklar için (hız sabitleyici ile) yormuyor..
    -İç hacim dehşet, boyum 1,90. Öne oturdum ve koltuğu kendime göre rahatca ayarladım, sonra arkaya geçtim arka koltuğa oturunca dizim öne değmiyor!
    -Bagaj hacmi süper, simit depo taktırdım, 510 litre hacimli hem de bagaj agzının geniş olması herşeyiyle güzel...

    Eksileri;
    -Araç büyük, park esnasında ön rahat görülmüyor, tamponu çizebiliyorsunuz.
    -Sürekli şehir içi trafikte kullanıyor olsaydım daha küçük ve seri bir araç alırdım.
    -Yokuşlu inişli bir semtte oturuyorsanız rampada durunca araç doluyken aracı kaldırmak kolay değil.
    -SHIFT uyarısı ile vites değiştirirseniz araç sizi delirtir (performans takıntım olmamasına rağmen bunu söylüyorum).
    2000e varmadan değiştir diyor, sonra da araç hızını alamıyor bir turlu. Ben 2500-3000 arasında değiştiriyorum sorun yok.

    Gelelim yakıt tüketimine;

    50 litre lpg ile klima full kapalı, 270 km lik Konya Ankara arasında 90 km/h sabit hızla sadece tek kişi bagaj yok (%95 i sehirler arası diyelim) 5,9 litre lpg/100 km yakıt tüketimini gördüm (13,5 kuruş).

    Aynı şekilde 50 litre gaz ile 115 tl lik (2,29 dan aldım) 647 km yol yaptım -17,8 kuruş. (%20 şehir içi + %80 sehirler arası)

    Başka bir zaman araçta iki kişi + ufak bir bagaj ile 110 a sabitleyince 7 lt lpg/100 km ye ulaştım (2,35 den almıştım) yani 16,5 kuruş. (%100 şehirler arası)

    FULL Şehir içi 14,5 lt gaz ile km ile dolu araçta 10,2 LT gaz/100 km değerine ulaştım (23,5 kuruş)

    Araçtan son derece memnunum. Dizel bundan az yakar mı bilmiyorum:) Eğer yukarıdaki yorumları dikkate alıyorsanız ve kullanım amaçlarınıza uyuyorsa hemen alın bu arabayı...




  • 5.9 lt lpg

    Baya iyi bir değer yakalamışsınız... O kadar yol 90 km hızla sıkıcı gelmiştir muhakkak.
  • Araba gitmiyor gibi :)

    110 da gittiğini biraz anlıyorsunuz...

    Yol da duble ve ayrıca 2-3 şerit olunca sıkıcı oluyor tabi. Ama inanılmaz ekonomik! Başarabilirsek süper...
  • aracı dün test ettim bir araç bu kadar mı sessiz olur tek kelimeyle mükemmel virajlardaki yüksek hızlardaki dönüşleri muhteşem tek eksik denilecek yönü 1.6 benzinli mmotorum o kasaya ucu ucuna yetiyor. cok performans beklemeyiniz.
  • 04.05.2013 tarihinde de avensisin 2011 modelini denedim fakat 2011 modelini 2013 modeli gibi övemeyecegim malesef içeri lastik sesi giriyor ve ön takımlardan ses geliyor
    lastik markasından kaynaklanıyordur diyebilir bazı arkadaşlar fakat lastik mich. yumusak lastigi
    ön takımdan gelen seste yüksek km de olsa neyse zamanla oluşmuş diyecegim fakat araç daha 17.750km deydi.
    benim şahsi fikrim 2013 modelde ben bu ön takım sesini duymadım fakat o araç alındıgında oda büyük bir ihtimalle o km lere geldiginde ondan da ses gelecek gibi yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar.
    çünkü 2011 ile 2013 arasında sadece makyaj farkı var yine aynı parçalara sahip bu sebepledir ki o km lere geldiginde sıfır alınan araçtanda ses gelecek diye tahmin ediyorum
    ve bu sebeple bu araçtan azıcık bir miktar sogumaya başladım :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vatansever20

    04.05.2013 tarihinde de avensisin 2011 modelini denedim fakat 2011 modelini 2013 modeli gibi övemeyecegim malesef içeri lastik sesi giriyor ve ön takımlardan ses geliyor
    lastik markasından kaynaklanıyordur diyebilir bazı arkadaşlar fakat lastik mich. yumusak lastigi
    ön takımdan gelen seste yüksek km de olsa neyse zamanla oluşmuş diyecegim fakat araç daha 17.750km deydi.
    benim şahsi fikrim 2013 modelde ben bu ön takım sesini duymadım fakat o araç alındıgında oda büyük bir ihtimalle o km lere geldiginde ondan da ses gelecek gibi yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar.
    çünkü 2011 ile 2013 arasında sadece makyaj farkı var yine aynı parçalara sahip bu sebepledir ki o km lere geldiginde sıfır alınan araçtanda ses gelecek diye tahmin ediyorum
    ve bu sebeple bu araçtan azıcık bir miktar sogumaya başladım :(


    2010 modelini kullandım. Herhangi bir ses yok. 1.6 litre motorun aracın limitlerinde kalması ve torpido kapak yayının zırt pırt kopması dışında mükemmele yakın bir araç olmuş. Gerçekten çok kaliteli ve stabil bir araç. Ah şu vergiler olmasada 2.0 versiyonunu alabilseydik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Mayıs 2013; 12:37:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba 2011 model 1.8 CVT elegant extra multidrive S avensisim var düşünürseniz size satabilirim
    irtibat bilgim
    0 532 633 16 36
    renk galaksi mavi hiç kaza boya değişen yok tüm bakımları yapıldı ve TOYOTA yetkili serviste yapıldı
    21207 km.'de
    İyi günler.
  • Ayrıca 2010 Avensis'de beni irrite eden tek bir ciddi malzeme kusuru var. 70000 km yaptık ve 3 sene doldu. Direksiyon simidindeki ince deri-polymer karışımı malzeme dökülüyor. Her sürüş sonrası elim kapkara kalıyor. Simidin değişmesi bir şekilde lazım. Bu kadar dandik malzeme olmamalı bence.

    Onun dışında müthiş araç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili buyuklerim intorn hekimim,uzunca arastirmalarim sonucunda mezun Oldugumda 2010-2012 model Arasi 1.6 elegant extra almaya iyice yoneldim,bilmem ne Kadar dogru Olur Ama bence cok Dogru Olur ;-) siz Degerli Avensis sahiplerine Ve Severlerine tesekkur Ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avensis Multidrive S kullananlar acaba bilgi verebilirmi?

    CVT şanzıman hızlanırken her vites atışında devir saati ibresi devir düşüşünü gösteriyormu? Yoksa motorsiklet gibi sabit motor devrinde hız ibresi sürekli yükselerekmi hızlanıyor?
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    2011 Verso'da aynı sorunu yaşadım. Garantiden 10bin bakımında değiştirdiler.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.