Şimdi Ara

2016 model TOYOTA COROLLA 1.4-D-4D Multimode şanzıman araç ile ilgili Uzun kullanım Testi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
2
Favori
35.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _opeth

    yağ yakmanın normal olduğunu söylemesi sinir bozucu gerçekten. 2011'den beri aynı terane

    klasik toyota forumları cevapları:

    toyota mühendisleri yaptıysa vardır bir bildikleri, capon müyendizlerden daha mı iyi biliyonuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 12 Ocak 2018; 16:11:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 61skymoon61

    Ben de uzun araştırmalar sonucu dizel ve otomatik kombinasyonunda sıkıntı ve masraf çıkarmasın,kafam rahat olsun diye premium paket 2016 makyajlı corolla aldım.

    Dediğiniz gibi motor yeterli değil aynı motora sahip 2011 manuel aurisi 4 sene kullanmıştım onda bu yetersizliği hissetmemiştim.2011 aurisim yağ eksiltiyordu ama 5Bin km'de bir 1lt yağ koyuyordum çok da kafama takmıyorum yeni motorlarda bunun çözüldüğünü düşünüyorum çünkü internette bu sorundan şikayet eden pek rastlamadım.Yani eski serilerdeki gibi ortada kronik bir sorun yok.
    Yakıt tüketimi için konuşmak gerekirse uzun yolda 120 km yi pek geçmeden kış lastikleriye 4,6 lt gibi bir tüketim elde ettim ki bence çok iyi.

    Sizin yazdıklarınızın çoğuna katılmakla birlikte C sınıfı dizel otomatik araç alacaklar için corolla yine de iyi bir seçenek.Alternatiflere bakınca onların da birçok eksik yanı,onlarda da sorun yaşayan,beğenmeyen,aldıklarına pişman olan insanlar var.


    Takım tutar gibi otomobil markası tutup toyotanın eksikleri söylendiği için toyotayı savunmanın anlamı yok.Burada herkes deneyimlerini paylaşıyor insanlar da araç alırken bu deneyimlerdeki artı ve eksileri dikkate alarak karar vermeye çalışıyor.
    Ben konfor,sorunsuzluk,düşük yakıt tüketimi,iç mekandaki ferahlık ve dış görünüş bakımından artılarını değerlendirip corolla'yı almayı düşünenlere tavsiye ederim.

    Dizel otomatik corollanin alternatiflerine bakınca ya daha pahalı ya da toyota gibi ikinci el piyasasi yüksek değil. Bu yüzden kullanıcılarin gözünde iyi bir alternatif olarak gözüküyor. Ama açıkçası benim beklentimin altında kaldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2016 model TOYOTA COROLLA 1.4-D-4D Multimode şanzıman araç ile ilgili Uzun kullanım Testi


    2016 model TOYOTA COROLLA 1.4-D-4D Multimode şanzıman araç ile ilgili Uzun kullanım Testi


    yıllarca orjinal park sensörü diye de bunları yutturdular millete, bizim millet saf tabi, herkes de orjinal olduğunu sanıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARES007

    Bir akrabam 260 bin km bu aracın eski ve makyajsız kasasını kullandı. Yağ eksiltme olmadığını söyledi. Benim aurisim 2012. Şehir içi şehir dişi karışık kullanıyorum yağ eksiltme yok. Araç 75 binde



    Bence aracı kullanma tarzinizda bir problem var. Bu araç 110 da 6. Vitesi çok zor kaldırıyor kaldıki siz manuele alıp 6 da gitmeye zorluyormussunuz. Muhtemelen yokuşlarda da yüksek vites seçtiğiniz icin yağ yakma problemi yasiyorsunuzdur.



    İkinci olarak şehir içinde de kastıra kastıra kullandığınız icin dpf doluyordur. Bundan ötürü de hem performans azalıyor hemde yakitiniz artıyordur. Bu motor dpf acısından başarı degil. Yakıtı çok etkiliyor ve devir cevirmediginizde hemen tıkanıyor.



    Ayni aracin manueli arkadasimda vardı. O gaza basa basa kullanırdı. Yol bilgisayarinda 6.3 un üzerini görmedim. Kendi aracımda yazın klima açık 6.3 civarı gösteriyor(2012 Auris). Ama ne zaman 30 km 50 km gibi hızlarda sürekli ilerlediğim bir trafiğin olduğu yanı hızlanma devir çevirme vs olmadan sabit hız ve dusuk devirde ilerlediğim akıcı bir trafikte aracın tüketimi 1-1.5 litre artıyor. Performansida düşüyor. Bununda sebebi dpf in dolması.



    Vites geçişleri icin problemli diyen arkadaşlar bu aracın manuel olduğunu anlayamıyor. Vites geçişlerini açıkcası birçok sürücüden daha sarsıntısız yapıyor.



    Kendi aracım icin konuşacak olursam baskı balata ücreti 2500 tl. Donemin tam otomatik dizeli bildiğim kadariyla sadece i30 ve benim aracımdan 2 litre fazla yakar. Km de 10 kuruş fazla yaktığını düşünürsek 100 bin km de 10 bin tl yakıt tasarrufu var. Ayrıca tam otomatik aracta da balatalar çabuk biter ve şanzıman yağı değişimi olur. Yanı bunları 500 tl gibi düşünsek dahi 8 bin tl karim var. Yanı konfor dusuk performans dusuk ama ekonomik. Karşılıksız bir sistem degil.

    Ben uzun yıllardır dizel araç kullanıyorum. Uzun süre düşük devirde araba kullanıldığında dizel partikül filtresinin tıkanacagini bilirim. O yüzden arabayi düşük devirde kullanmam. Ani gaz ya da fren yapmamak, yakıt tüketimini düşünerek uygun hızda kullanmak devirsiz kullanmak demek değil. Ayrıca bu araçla yokuş yukarı yüksek vitesle çıkamazsınız çünkü kaldırmaz. Zaten ben şehiricinde yüzde 90 otomatik modda kullanırım. Otomatikte kendisi zaten hemen vitesi düşürüyor. Son olarak 110 km hızda bir aracı 6. Vites zor kaldırıyor diyorsunuz ama çoğu araçta 100 km bulmadan 6. Vitese geçiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasan7

    Benim kuzenimde de 2014 model aynısından var, ara ara Karaman-Ankara gidip geliyor, biraz hızlı gelirse 5 yoksa 4-4.5 ile geliyordu. 90 beygir olduğunu kanıksayıp tın tın gelince yakıtı kötü değil.



    Kendisi arabayla pek ilişkisi olan biri değil ama toplam olarak bakınca memnun arabadan. Bunu neden söyledim, arabayla ilişkisi bu şekilde olanlar bu arabayı sever.



    Araba motor şanzımanı hariç hiçbir yerde kötü değil. Hiçbir yerde de çok iyi değil. Hep orta şeker gidiyor. Ha ben almam ama beklentisi az yaksın, masraf açmasın, beni alıp götürsün bir yerden bir yere diyenlere 10 numara gidiyor.



    Ben biraz hızlı gideyim, şu virajı şöyle dönerim, müzik sistemi iyi olsun, araba yakışıklı olsun diyenler haydi başka arabaya.

    Dediğinize katılıyorum ayrıntılara dikkat etmeyen orta seviye kullanıcılarin tercih ettiği model. Ama toyotanin sorunsuzlugu tamamen efsane.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _opeth

    yağ yakmanın normal olduğunu söylemesi sinir bozucu gerçekten. 2011'den beri aynı terane

    Servis 2012 ye kadar sorun vardi ama sonrasinda hiç yok diyor. Oysa sikayervar.com a bakın bu yıllardan sonra alınan araçlarla ilgili bir cok şikayet var. Auris modeli show habere çıktı. Bilirkişi raporunda yağ yakan arabanın saatli bir bomba olduğunu belirtmis. Ben bazı dava dosyalarına baktım. Yağ yakan araba için kullanıcıyı suclamislar. Zamanasimina uğradı artik garantiden bakamayiz diye itiraz etmisler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek kavrama şanzımanda hız sabitleyici olması pek mantıklı iş değil, uzun yolda hız sabitken sürekli 6-5-6-5 yapacağı için istemdışı olan robotize şanzıman değişimleri rahatsızlık verir. Manuelde de muhtemelen güç düşük olunca komple bir uygulamama kararı alınmıştır.

    Bunun harici araba için az bile yazmışsınız, her konusu geçtiğinde yazarım ben 2014'te birkaç gün kiralamıştım aynı şanzıman aynı motor (ben kiraladığımda fiyatı 72bin tl idi, 1.6 dizel DSG Golften en fazla 2-3bin tl daha ucuzdu), çok daha kötü otomobiller kullandım Lada vega gibi ama fiyatına göre düşünüsek kullandığım en kötü, en renksiz otomobil Corolla'dır. Seneler önce euro 4 halini kullanıp bayıldığım 1.4 dizel motoru bile tanıyamadım, bir garip cansız, alt devirler ölü üst devirler ölü, kötü bir dizel motor olup çıkmış. Şanzıman desen zaten içler acısı, her yerinde bir ucuzluk basitlik hissi, arka aksın küt küt vurması, iğrenç denecek kadar kötü bagaj zemini ve bagaj bölümü vs liste uzayıp gidiyor. Arkası çok geniş, az yakıyor o kadar. İçinde toplu iğne ucu kadar otomobil merakı ilgisi olan bir adamın bu arabayla işi olmaması lazım.

    4 gün şu göstergelere bakma işkencesini çektim (son makyajda belki değişmiştir), o 90ların sanal pet oyuncağı ekranlı odometre bölümü nedir, o sağdaki yakıt gösterge bölümüne, ayrılan o devasa alana, bir karış yakıt göstergesine kim hangi niyetle onay vermiştir, göstergelerin zeminini tamamen uyduruk bi yapıştırma yapma fikri kimden çıkmıştır?

    2016 model TOYOTA COROLLA 1.4-D-4D Multimode şanzıman araç ile ilgili Uzun kullanım Testi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    Ben de aynı aracı "0" km olarak 15.12.2016'da teslim aldım, 41.000 km'yi geçtim, şirket aracı 2 yıllığına kiralandı 11 ayımız kaldı.

    benzer şeylerden ben de şikayetçiyim, özellikle bu araç "aptal" cebimdeki 1000 liralık xiaomi telefon kadar aklı yok malesef bu aracın.

    silecekler çalışırken kontağı kapatınca silecekleri yarım kalan kaç araç kaldı?

    ya da kontağı kapatınca farları kapatmayan, kapıyı açınca da renault 9 broadway gibi uyarı veren kaç araç kaldı?

    2011 ticari partner 15.000 km'de bir bakım zamanı yaklaşınca uyarıyor, bakım yapılmazsa anahtar işareti kalıyor ekranda, 2017 toyota bakım zamanı hatırlatıyor mu?

    aynı partner araç hareket edince kapılarını kilitliyor, ya da babamın 2003 model megané I aracı kilitliyor, peki ya 2017 toyota?

    dizel otomatikte hız sabitleyicisi olmayan bir başka marka daha var mıdır?

    sizin hiç silecek suyu azalınca ekranda yazıyla büyükçe uyarı veren kapatmadıkça uyarı silinmeyen, ancak yakıt azalınca ya da lastik patlayınca bir uyarı vermek yerine sadece uyarı ışığı yakan bir aracınız oldu mu?

    multimedya ekranında usb aux bluetooth olup da 6'dan fazla radyo kanalı kaydedilemeyen kaç model vardır?

    sürücü tarafından camlar kilitlenince sürücünün de camları açamadığı kaç model vardır?

    yağışlı havalarda ön yan camlarınız, öndeki araçtan gelen çamurlu su ile aynayı gösteremeyecek kadar çamur oluyor mu?

    peki ya arka camda biriken su rüzgarla gitmiyorsa ve silecek de yoksa?

    2011 model punto evo aracım uzaktan kumandadan camları açıp kapatabiliyordu, 2017 corolla bunu yapabiliyor mu?

    yakıt ortalamam minimum 5,1 maksimum 5,9lt, yokuş aşağı 215km/h gördüm, yokuş yukarı olunca 160'a kadar düşüyor hızı, 10.000km'de bir bakıma giriyor, bakım maliyetlerini bilmiyorum. yedek parçası kolay bulunmuyor makyajlı kasa olduğundan, bir ön panjur için 3 hafta, sol far için 2 hafta bekledi araç serviste

    bagajı geniş, arkası geniş ama malzeme kalitesi, konfor çok yok.

    güvenliğinden şikayetim yok, kışlık blizzak lastiklerimle virajı tutuşu şahsi aracım c4'ün yanından geçmese de gayet iyi, performans ölü, şanzıman vites oranları bir acayip, hız 20'nin altına iner inmez vites tekrar 1'e atıyor. 120'ye falan gelmeden de 6'ya atmıyor.

    yağı hiç kontrol etmedim, 10.000'de bir serviste yapılıyor ne yapılıyorsa, yağ lambası yanmadı hiç

    Valla o kadar güzel özetlemişsiniz ki benim canımı sıkan şeyleri tek tek yazmışsınız. Tebrik ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Tek kavrama şanzımanda hız sabitleyici olması pek mantıklı iş değil, uzun yolda hız sabitken sürekli 6-5-6-5 yapacağı için istemdışı olan robotize şanzıman değişimleri rahatsızlık verir. Manuelde de muhtemelen güç düşük olunca komple bir uygulamama kararı alınmıştır.

    Bunun harici araba için az bile yazmışsınız, her konusu geçtiğinde yazarım ben 2014'te birkaç gün kiralamıştım aynı şanzıman aynı motor (ben kiraladığımda fiyatı 72bin tl idi, 1.6 dizel DSG Golften en fazla 2-3bin tl daha ucuzdu), çok daha kötü otomobiller kullandım Lada vega gibi ama fiyatına göre düşünüsek kullandığım en kötü, en renksiz otomobil Corolla'dır. Seneler önce euro 4 halini kullanıp bayıldığım 1.4 dizel motoru bile tanıyamadım, bir garip cansız, alt devirler ölü üst devirler ölü, kötü bir dizel motor olup çıkmış. Şanzıman desen zaten içler acısı, her yerinde bir ucuzluk basitlik hissi, arka aksın küt küt vurması, iğrenç denecek kadar kötü bagaj zemini ve bagaj bölümü vs liste uzayıp gidiyor. Arkası çok geniş, az yakıyor o kadar. İçinde toplu iğne ucu kadar otomobil merakı ilgisi olan bir adamın bu arabayla işi olmaması lazım.

    4 gün şu göstergelere bakma işkencesini çektim (son makyajda belki değişmiştir), o 90ların sanal pet oyuncağı ekranlı odometre bölümü nedir, o sağdaki yakıt gösterge bölümüne, ayrılan o devasa alana, bir karış yakıt göstergesine kim hangi niyetle onay vermiştir, göstergelerin zeminini tamamen uyduruk bi yapıştırma yapma fikri kimden çıkmıştır?

    2016 model TOYOTA COROLLA 1.4-D-4D Multimode şanzıman araç ile ilgili Uzun kullanım Testi


    2016 model arabada o gösterge işkencesini halen çekiyorum. Dediğiniz gibi sen gel o kadar büyük benzin göstergesi yap ama ekranın iki satir olsun. Gerçi iki satırlık yerde de yol bilgisayari adina birsey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel ve detaylı bir inceleme yapmışsınız.Elinize sağlık.
  • Aynı işyerinde çalıştığımız biriyle işyerine kendi aracımızla gidiyoruz, bir hafta benim araçla bir hafta onunkiyle.

    Bende 2015 dizel manuel Focus var, onda 2015 Corolla var dizel otomatik.

    Ben hiç kullanmadım hep yan koltuktayım onun için performansına yorum yapmayacam, arkadaş da çok sakin kullanır zaten.

    Acemi biri manuel vitesi nasıl değişirirken debriyajı ayarlayamıyosa corolla aynı öyle vites değiştiriyo.

    Focusa göre yalıtım zayıf, çukurlarda takır tukur.

    Fazla yakıyor 1.4 motora göre.

    Konsol çok demode duruyor, direksiyondaki tuşlar çok kaba hiç estetiklik yok.

    Hakkını yememek gerek Focusa göre içi yayla gibi. Gözlemlediğim tek artısı bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwanzig

    Güzel ve detaylı bir inceleme yapmışsınız.Elinize sağlık.

    Teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.
  • Bel fıtığından dolayı otomatiğe geçmek zorundayım, 2009 dizel manuel antorolladan o kadar memnundum ki satıp otomatik antorolla alayım diyordum. konuyu gördükten sonra 1 yıl önceki kararıma dönüp superb almaya karar verdim.

    Hoş artık şu devirde araç satıp tekrar araç alınamıyor ama superb alacam diyerek avutmaya devam edeyim kendimi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alisilin07

    Aynı işyerinde çalıştığımız biriyle işyerine kendi aracımızla gidiyoruz, bir hafta benim araçla bir hafta onunkiyle.

    Bende 2015 dizel manuel Focus var, onda 2015 Corolla var dizel otomatik.

    Ben hiç kullanmadım hep yan koltuktayım onun için performansına yorum yapmayacam, arkadaş da çok sakin kullanır zaten.

    Acemi biri manuel vitesi nasıl değişirirken debriyajı ayarlayamıyosa corolla aynı öyle vites değiştiriyo.

    Focusa göre yalıtım zayıf, çukurlarda takır tukur.

    Fazla yakıyor 1.4 motora göre.

    Konsol çok demode duruyor, direksiyondaki tuşlar çok kaba hiç estetiklik yok.

    Hakkını yememek gerek Focusa göre içi yayla gibi. Gözlemlediğim tek artısı bu.

    Focus dış görüntüsü itibariyle hoşuma giden bir araba ama sevmediğim özelliği dar ve bagaj hacminin küçük olması. Bütün arabalar bagaj hacmini ve koltuk mesafesini yıl geçtikçe arttırırken bir azaltan focus oldu heralde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antor

    Bel fıtığından dolayı otomatiğe geçmek zorundayım, 2009 dizel manuel antorolladan o kadar memnundum ki satıp otomatik antorolla alayım diyordum. konuyu gördükten sonra 1 yıl önceki kararıma dönüp superb almaya karar verdim.

    Hoş artık şu devirde araç satıp tekrar araç alınamıyor ama superb alacam diyerek avutmaya devam edeyim kendimi...

    dizel otomatik düşünüyorsanız octavia ya da superb iyi bir seçenek olacaktır. Corolla da muhtemel yağ yakma sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Eğer ikinci el corolla alacaksanız çok iyi bildiğiniz bir ustaya yağ yakıp yakmadığını kontrol ettirmenizde fayda olacaktır.
  • 205 tork benzinli bir araç için çok iyiyken dizel bir araç için çok düşük. Zira dizellerin devri arttıkça torku hızla düşüyor.



    Ekrana gelince ekram rezistif. Rezistif ekran tırnakla daha iyi çalışır. Kapasitif olaydı hiç çalışmazdı tırnakla. Golfün ekranı da rezistif ama böyle sorunlu değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corolla ortalama Türk insanı arabası. Genelde 40 yaş üstü olanlar alır. Konfor ve tasarımda iddiası yoktur. Ama bu iki konu da kötü de değildir. En büyük silahı sorunsuzluktur. Dizel motor bunu bozuyor ama bence sadece bulunsun diye koyulmuş bir motor. Fazla takılmamalı derim.
  • 2012 (aralık) model d4d aracı sıfır km aldım 53000 km de 3 yıl sonunda sattım. araç 1 defa bile yağ ışığı yakmadı. düzenli kontrol ettim çubukla yağ değişim zamanı geldiğinde maximum çizgisinden orta çizgiye yaklaşmıştı. bence güzel motor. aynı aracı arkadaşımda 6 yıldır kullanıyor, birkez bile bahsetmedi yağ sorunundan.
  • Tamamini okumadim (Okuyana da helal olsun). Yalniz bende, acaba ben baska bir arabaya mi bindim kuskusu olusturdu. Ozellikle su iki noktada:

    - Corolla'da konfor namina hicbir sey yok. Koltuklar ozellikle isinin ehli Japon muhendisler tarafindan iskence icin gelistirilmis gibi. Tasa otursam daha rahat ederim. Konfor ve ergodinamik tamamiyla noksan aracta.

    - Sanzimanin vites gecislerine konforlu diyen kisi hayatinda, cift kavramayi gectim, duzgun bir tork konvertorlu bir arac dahi gormemistir. Vites gecislerinde resmen ani frene basmis kadar on-arka savuruyor araba. O gucun kesilip tekrar kavradigi boslukta insan evrenle ilgili bilgilerini sorgulayabilir, o derece.

    Onun disinda klasik Toyota. Dayanikli, konforsuz, dusuk teknolojili, kolay kolay ariza vermeyen; yolun durumuna, toza moza nazlanmayan araba.
  • Bayiye gitiğimizde yetkili ile muhabbetimiz şöyle olmuştu Araç bakıyoruz otomatik baktığımızı belirttik. Adam diyorki corollada hem dizel hem benzinli otomatik mevcut. Ulan be adam. Dizel tamam da o dizelden ne hayır gelecek.



    Sözün özü bence ülkemizde çoğu kişi aldığı aracın teknik verisine pek bakmıyor. Yolda görüyor güzel bir araç. Diyor ki bidaha araç alacaksam bundan alırım. Araç alacağı gün geliyor. Bana bunun dizel otomatiği ver yeaa, diyor. Sanıyorki yolda gördüğü araçla hepsi aynı gidiyor.



    Corolla alanlarda zaten sorunsuz olduğundan gidiyor. Git bayiye bana bir dizwl otomatik ver, tamam abi ayarlıyorum hemen. Muhabbet böyle 1,4 ama gidiyor mu yakıyor mu bakan yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.