Şimdi Ara

2016 model TOYOTA COROLLA 1.4-D-4D Multimode şanzıman araç ile ilgili Uzun kullanım Testi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
115
Cevap
2
Favori
35.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antispider


    quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    205 tork benzinli bir araç için çok iyiyken dizel bir araç için çok düşük. Zira dizellerin devri arttıkça torku hızla düşüyor.



    Ekrana gelince ekram rezistif. Rezistif ekran tırnakla daha iyi çalışır. Kapasitif olaydı hiç çalışmazdı tırnakla. Golfün ekranı da rezistif ama böyle sorunlu değil

    205 tork dizel bir araç için yetersiz gerçekten, Golf ekranını da kullandım. Dokunmatiğini başarılı buldum. Corollaya göre mükemmel denebilir.

    100.000 liralık bir araca rezistif ekran yakışmıyor. Ne golfte ne de corollada rezistif ekran olmamalı artık. 100 tllik tabletler bile kapasitif. Daha yeni 25 tlye ipad ekranı aldım. O derece ucuz yani. 50 kuruşun hesabını yapıyorlar. Tabii ki araçta binlerce parça var. Üç kuruş üç kuruş ama ekranda olmamalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arif


    quote:

    Orijinalden alıntı: kerotobil

    Bayiye gitiğimizde yetkili ile muhabbetimiz şöyle olmuştu Araç bakıyoruz otomatik baktığımızı belirttik. Adam diyorki corollada hem dizel hem benzinli otomatik mevcut. Ulan be adam. Dizel tamam da o dizelden ne hayır gelecek.



    Sözün özü bence ülkemizde çoğu kişi aldığı aracın teknik verisine pek bakmıyor. Yolda görüyor güzel bir araç. Diyor ki bidaha araç alacaksam bundan alırım. Araç alacağı gün geliyor. Bana bunun dizel otomatiği ver yeaa, diyor. Sanıyorki yolda gördüğü araçla hepsi aynı gidiyor.



    Corolla alanlarda zaten sorunsuz olduğundan gidiyor. Git bayiye bana bir dizwl otomatik ver, tamam abi ayarlıyorum hemen. Muhabbet böyle 1,4 ama gidiyor mu yakıyor mu bakan yok.

    Lojmanda bir arkadaş da ablasına almak için bayiye gittiklerinde Günlük km sayacının 2 adet olduğunu göstermişler, bakın bu araçta hem Trip A hem Trip B var, diğer markalarda hep bir tane olur demiş.

    Bir çok araçta hem yol bilgisayarında hem de km sayacında çoğu araçta 2 adet var zaten.

    Ama toyota iyi ki 2 tane koymuş, birini bakımda sıfırlıyorum bakım zamanını takip edebilmek için. Malum araç göstermiyor bakım zamanını.

    Çok komikmiş. 2001 de yola çıkmış eski aracım stiloda 2 trip vardı. Yerine aldığım golfte 3. En güzeli de kendim sıfırlamıyorum. Biri her yola çıkarken sıfırlanıyor, diğeri benzin aldıkça, üçüncüsü neye göre sıfırlanıyor çözemedim. Üçünü de ayrıca büyük ekranda da veriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oquzdag

    aaa olurmu dünyanın en çok satan modeli hakkında nasıl böyle yorum yaparsınız. Ayrıca o "çevik" direksiyon diye özellikler listesinde varmış...

    özellikler listesinde ön çamurluk ve arka çamurluk standart olarak yer alıyor. hem de tüm donanım versiyonlarında

    ayrıca bagaj aydınlatması ve torpido aydınlatması bile var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 13 Ocak 2018; 13:39:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerotobil

    Hocam yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın, bu aracın tutulmasının sebebini kastettim aslında. Sizin araştırma yapıp yapmamanızı değil, özür dilerim bu yüzden.



    Tabi ki mantık çerşevesinde baktığımızda arabanın alınabilmesi için artıları var. Ayrı mevzu. Şuan bu araba dizel diye benzinlisinden pahalı satılıyor. Oysaki 1,6 olsa gene aynı fiyatta olur. Hiç bir oynama olmaz adım gibi eminim. Tamamen insanların psikolojik taleplerine göre oluşturulmuş fiyat politikası. Sonuç olarak bunları da yapsın gibi firmada kazansın. Ama ben bu motor şanzımanın peynir ekmek gibi gitmesine yanıyorum.

    Estağfurullah ben de aslında sizin dediklerinize katıldığımı belirtmek istedim. Iyice araştırma yapmadan, kronik arızalari araştırılmadan sadece dış görünüşüne bakmadan araba almamali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RoLaN

    yahu herşey iyi güzel de birisi bir açıklasın bu araba ne b.k yemeye sınıfında dünyanın en çok satan aracı?

    neden bilmem kaçincı nesildir üretimde hala bu araç?

    neden jetta değil?focus değil?megane değil?civic?octavıa değil de corolla satıyor?

    neden neden milyonlarca insan neden bu kadar aptal?

    neden sadece bu forumdakiler bu kadar uyanık,zeki,akıllı ve otomobil gurusu?

    başka sorum yok

    Arabayi kullandiktan sonra bu eksilerine rağmen neden bu araç bu kadar çok satiyor diye ben de düşündüm. Daha sonra Türkiye için gerekcelerimi şöyle sıraladım.

    1- Corolla Türkiye' de üretiliyor. Devlet ile anlaşma geregi üretim karşılığında kamu kurumları toplu halde bir cok Corolla aracını satın alıyor.

    2- Yine Corolla toplu alimlarda filolara tatmin edici indirimler yapiyor. Serviste de indirim sunuyor. Bu durumda sirketler bu araci daha cok tercih ediyor.

    3- Haliyle bu arabalar bir müddet sonra piyasaya satılıyor ve bu sayede corolla piyasa ikinci elde satışı çok olan bir araba oluyor.

    4- Toyota 90li yillardaki konforlu ve sorunsuz arabalarinin kaymağını yiyor.

    5- Yurtdisinda ise Toyota diger markalara göre daha uygun. Bu nedenle cok satmış olabilir.

    Sonuç olarak nasıl ki Samsung markası Sony'in önüne geçerek tv ve telefonda piyasaya hakim olduysa Toyota markası da bu gidişle gerilere doğru gidecek ve hakimiyeti diger araclara birakacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Veterozer

    Yakıt konusunda size katılmıyorum , 2014 model mmt 1.4 dizel prem. aracımın bahsettiğiniz şartlarda ort. yakıt tüketimim 5lt civarı.
    Anahtarsız çalıştırma yok demişsiniz, benim prem. araçta var. Yokuş kalkış desteğini zor şartlarda kullanınca balata kokusu geliyor demişsiniz , şimdiye dek böyle birşey yaşamadım. Burnum da gayet hassastır.

    Sizin aksinize ben aracımdan gayet memnunum ve aldığıma pişmanlık duymuyorum.

    Aracınızdan memnun olmaniza sizin adiniza sevindim. Ama ben 1 yıldan fazla kullandığım araçta ne gördüysem onu yazdim. benim kullandığım model orta donanim olan Advance paket ve anahtarsız çalıştırma yoktu, orta donanimda da olmalı demek istedim. Ama siz yine de ara sıra yağınızı kontrol etmeyi unutmayin. Servis kullanıcı araliklarla kontrol etmek zorunda diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

    2009 modelinin sorunlarını satarak kurtulabildiğimiz modeldir kendisi..

    Sorunlarıniz nelerdi acaba? benzer sorunlar ise Toyota için şanına yakışmayan bir araba diyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stasi

    Şu 90’ lı yılların ekmeği bitse de kurtulsak. 120 km hızda direksiyonu elimin altından kayan tek araçtır bu. Ayrıca çekiş gücü önemlidir. Ben de sakin kullanırım. Ataklık hız veya hız düşkünlüğü değildir. Konfor ve güvenliktir.

    Anayola bağlandığında, tırın arkasında en sağ şeride mahkum olmamaktır. Otobanda orta şeride üstüne birden direksiyon kıran tırdan kaçmak için, solu kontrol ederek rahatça o şeride uyum sağlayabilmektir. Böyle durumlarda, tırın arkasının sizi süpürme riski olacağından ya sert fren ya da sola akmak gerekir. Hantal Toyota gibi araçla, ani fren yaparsınız. Atak araç soldan rahatça uzar gider. Bunlar konfor ve güvenliktir. Atak olmayan araba şehir içinde de, dışında da yorar.

    Sakin kullanım yoktur. Güvenli kullanım vardır. Ve hantal araç, özellikle Türkiye’ de güvenlik zafiyeti yaratır. Trafik düz yol ve tek şeritten ibaret değildir.

    O kadar güzel bir yorum ve tespitte bulunmuşsunuz ki gerçekten tebrik ederim. Umarim bircok kisi okur. Hantal arac güvenlik zaafiyeti yaratır. Bence kesinlikle doğru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: comanchee

    Dualogic 1,4 77 hp puntomda hız sabitleyici vardı.

    Corollanin dizel otomatik hiç bir modelinde hiz sabitleyici yok maalesef. Bir de sunroofa 2013 ve üzeri bir corolla modelinde denk gelmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macropolo

    Sizin soeun yaşamanız marka sorunlu anlamına gelmez. 1992 den beri 4 corolla 2 yaris sahibi olmuş bi aileyiz. 2006 d4d corolla hb halen kullanılıyor (140bin km de). Rutin bakımlar hariç hiçbir aracımız tık demedi.

    Peki benimle aynı sorunu yaşayan bir çok insanin bulunmasi halinde hala sorunsuz mu diyelim? Kusura bakmayin ama Corollanin kronik yağ yakma sorunu var. Bu da bir araba için en önemli sorun. Yag yakan bir arabanin patlama riski bile vardir. Beni asıl hayal kırıklığına uğratan servisin bu durumu geçiştirmesi. Geçiştiriyorlar çünkü araba sorunlu algısı yaratmak istemiyorlar. Ve bunu yapan Japon firma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evin ikinci aracı olarak 7 senedir Toyota Yaris 1.4 d var. 130000 km de. 0 km olarak alınmıştı. Bizde de yağ eksiltme problemi oldu. Bir ara garantinin bitmesine rağmen, servise de 2 senedir uğramama rağmen ucretsiz 2500 TL lik parça değişimi yaptılar. Bu Türkiye'de iyi birşey. sonra yağ eksiltme yapmadı. Ama 10000 km de bir bakım fazla. Servisler de bir renault gibi uygun fiyatlı değil.



    Yağ değişiminde en dandik yarı sentetik 10 40 fıçı yağ kullanıyorlardı. Daha sonra servise giderken mobil veya Castrol tam sentetik kendi yagimi alıp gittim. 70000 km den sonra servise ugramadim.



    evin diğer aracı Citroen C4 1.6 HDI. Citroen daha güçlü ve daha ağır olmasına rağmen 0.5 litre az yakıyor. Toyota iç aksam yıpranması ve yürüyen dayanakligi olarak daha sağlam. Citroen biraz nazik.



    Corolla alabilirim. Fakat alacaksam kesinlikle 1.6 benzinlisini alırım. Tüp taktirmayacaksam onu da almam. Turbo benzinli bir araç alırdım.

    Şahsi fikrim Kore araçları daha sorunsuz. Fransız araçları dizel olarak Toyota dan çok iyi, fakat onlar da Türkiye yollarına göre biraz dayanıksız (iç aksam ve yürüyen).



    Kisaca bu aralar Citroen i değiştirmeyi düşünüyorum. 7 senelik Toyota kullanıcısı olarak Toyota almayı düşünmüyorum. Kimseyede ne sıfır olarak ne de 2. El dizel Corolla veya Auris önermem. Yarisde 1.4 dizel performansı iyi. Zaten küçük araba. Fakat o da Citroen den fazla yakıyor. Bir ara uzun yola giderken bagajda 1 litre lik motor yağı ile geziyordum. Sorunsuzluk ile nam salmış firmaya 10000 km de bir bakım ve yağ eksiltme yakışmıyor ne yazık ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • antispider A kullanıcısına yanıt
    Komik olmayın, yağ yaktığı için patlaya kaç tane corolla var? İlk nesil 190nm tork üretiyordu bu motoru revize ederek torkunu 205nm ye çıkardılar bu ilk çıkan seride yağ yakma sorunu vardı. Sizin aracınız kaç model?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antispider


    quote:

    Orijinalden alıntı: Veterozer

    Yakıt konusunda size katılmıyorum , 2014 model mmt 1.4 dizel prem. aracımın bahsettiğiniz şartlarda ort. yakıt tüketimim 5lt civarı.
    Anahtarsız çalıştırma yok demişsiniz, benim prem. araçta var. Yokuş kalkış desteğini zor şartlarda kullanınca balata kokusu geliyor demişsiniz , şimdiye dek böyle birşey yaşamadım. Burnum da gayet hassastır.

    Sizin aksinize ben aracımdan gayet memnunum ve aldığıma pişmanlık duymuyorum.

    Aracınızdan memnun olmaniza sizin adiniza sevindim. Ama ben 1 yıldan fazla kullandığım araçta ne gördüysem onu yazdim. benim kullandığım model orta donanim olan Advance paket ve anahtarsız çalıştırma yoktu, orta donanimda da olmalı demek istedim. Ama siz yine de ara sıra yağınızı kontrol etmeyi unutmayin. Servis kullanıcı araliklarla kontrol etmek zorunda diyor.

    Her araçta olduğu gibi bunda da yağ lambası var. Arabayı normal şekilde kullanan için yağ kontrolüne gerek yok. Sürüş sırasında herzaman yapılması gereken ayna ve gösterge ekranı kontrolü yapmak yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynı aracı iş yerinde 1 ay kullandık. İş yerinde 5 farklı şoför kullandı aracı. Binenlerin hiçbiri memnun değil, benzinlisi nasıldır bilmiyorum ama dizel otomatik modeli toyotanın yüz karası bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunsuz diyenler Şikayetvar a girsin baksın ne acayip ve sinir bozucu şikayetler var orada. Sanki başka marka sanırsın . Servis ağı da berbat anlaşılan . Nasıl oldu da bu marka dünyanın en değerli otomobil markası oldu bilemedim . Eskilerin ekmeğini yiyor hala



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbringer -- 13 Ocak 2018; 22:0:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fat_old_sun

    Evin ikinci aracı olarak 7 senedir Toyota Yaris 1.4 d var. 130000 km de. 0 km olarak alınmıştı. Bizde de yağ eksiltme problemi oldu. Bir ara garantinin bitmesine rağmen, servise de 2 senedir uğramama rağmen ucretsiz 2500 TL lik parça değişimi yaptılar. Bu Türkiye'de iyi birşey. sonra yağ eksiltme yapmadı. Ama 10000 km de bir bakım fazla. Servisler de bir renault gibi uygun fiyatlı değil.



    Yağ değişiminde en dandik yarı sentetik 10 40 fıçı yağ kullanıyorlardı. Daha sonra servise giderken mobil veya Castrol tam sentetik kendi yagimi alıp gittim. 70000 km den sonra servise ugramadim.



    evin diğer aracı Citroen C4 1.6 HDI. Citroen daha güçlü ve daha ağır olmasına rağmen 0.5 litre az yakıyor. Toyota iç aksam yıpranması ve yürüyen dayanakligi olarak daha sağlam. Citroen biraz nazik.



    Corolla alabilirim. Fakat alacaksam kesinlikle 1.6 benzinlisini alırım. Tüp taktirmayacaksam onu da almam. Turbo benzinli bir araç alırdım.

    Şahsi fikrim Kore araçları daha sorunsuz. Fransız araçları dizel olarak Toyota dan çok iyi, fakat onlar da Türkiye yollarına göre biraz dayanıksız (iç aksam ve yürüyen).



    Kisaca bu aralar Citroen i değiştirmeyi düşünüyorum. 7 senelik Toyota kullanıcısı olarak Toyota almayı düşünmüyorum. Kimseyede ne sıfır olarak ne de 2. El dizel Corolla veya Auris önermem. Yarisde 1.4 dizel performansı iyi. Zaten küçük araba. Fakat o da Citroen den fazla yakıyor. Bir ara uzun yola giderken bagajda 1 litre lik motor yağı ile geziyordum. Sorunsuzluk ile nam salmış firmaya 10000 km de bir bakım ve yağ eksiltme yakışmıyor ne yazık ki.



    Yorumlar yapıldıkça Toyota'nın eksikliklerini daha çok görmeye başlıyorum. Gerçekten 10 40 motor yağını neden kullanıyor anlamıyorum. Ben de yağının kaliteli olduğunu düşünmüyorum. Evet Toyota iç aksam olarak Fransız grubu araçlara göre daha iyi olabilir ama bu motordan daha önemli değil.




  • Günahlarını almiyim. Ben serviste bakım yaptırırken rutin olarak dizellere 10 40 yarı sentetik yağ kullanıyorlardı. Bence yine aynısını yapıyorlardır. Bu nedenle araba ilk bakımdan sonra daha fazla yakıyor ve daha sesli çalışıyordu. Ellerinde 5 30 tam sentetik yağ var. Fakat söylemezsen kullanmıyorlar. 5 30 kullanırlar iseler ücret farkı istiyorlardı



    İşin kötüsü arabanın kitapçığında 5 30 kullanmayı öneriyor. Adamlar kendi verdikleri kitapçığın tersini yapıyorlar.



    Özel Toyota servise gitmeye başladım. Usta ben hiçbir şey demeden 5 30 tam sentetik kullanıyordu.



    Bakım faturanizda hangi yağı kullandıkları yazar. 10 40 mı 5 30 mu. Bir bakın isterseniz. Sizin araçta dpf var. Sizin araçta kesinlikle 10 40 kullanmamaları lazım. Yoksa bir süre sonra dpf uyarısı verir. Hatta dpf li araçlar için özel üretilmiş 5 30 yada 5 40 kullanmaları lazım.



    Bir de orijinal Toyota yağı derlerdi. Bildiğin mobil veya Castrol 10 40 fıçı yağı bidona doldurup, vitrine koyar, ona da orijinal Toyota yağı derlerdi. Ama Allah var, kendi yağımi götürdükten sonra arabayı garantiden çıkarmadilar. Hatta garantiden 2 sene sonra motor da ücretsiz 2500 TL lik parça değişimi yaptılar.



    Bir daha alacak olursam benzinli Toyota alırım. Onu da tüp taktıracaksam alırım. Dizeli ne performans olarak, ne tüketim olarak, ne de sorunsuzluk olarak bence iyi değil.



    Kolay kolay sağı solu bozulmuyor, dökülmüyor. Ama en önemli parça da motor dediğiniz gibi. Çünkü en pahalı parça motor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: macropolo

    Komik olmayın, yağ yaktığı için patlaya kaç tane corolla var? İlk nesil 190nm tork üretiyordu bu motoru revize ederek torkunu 205nm ye çıkardılar bu ilk çıkan seride yağ yakma sorunu vardı. Sizin aracınız kaç model?

    Komik olmak gibi bir niyetim yok ama bu yaşanılanlar trajikomik. Bakin aurisi olan kişinin yağ yakma şikayeti üzerine bilirkişinin verdiği rapor. Yağ yakan aracın adeta bir el bombası olduğu belirtilmiş.



    Bu da linki inceleyebilirsiniz.



    https://youtu.be/f_E1DSQHN1Q

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu araca 10 a 40 yağ kullanmayın. Yağ yakıp yakmadigini 5 e 30 dpf li castrol mobil motul gibi yağlarla deneyin. Bu markaların sitesinde, kitapcik vs her yerde 5 30 yazar bu araç icin. 5 30 ve c2 tipi dpf li yag alın.



    Türkiye de hiçbir markanın servisine çok güvenmeyin. Sanayiden tek farkı 2 yıl garantili is yapmasıdır. Onda da sıkıntı yasarsanız yine de arkanızda durmama ihtimali yüksek. Her markada böyle.



    10 a 40 da yağ yakması normal. Bu aracın yağı degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, benim 2009 da sıfır aldığım toyota auris 1.4 dizel aracım var. manuel vites

    Şu an 135.000km de. Bu sene şarj dinamosundan ses gelmeye başladı, revizyonu yapıldı yetkili serviste, başka bir arızası olmadı 8 senedir.

    firma aracım 90 binde iken turbo, turbo intercooler, birçok parçayı yeniledi, gaz pedalı, elektrikli cam kumandası, hava yastığı fişeği gibi birçok parçayı ücretsiz güncellediler.

    Malesef sorunsuz araç üretilmiyor yok öyle bir şey, tabi ki toyotanın da eksikleri var, ancak karşılaştırdığınız araçların da birsürü sorunu var.

    Aracım 8 yaşında ve 135.000 km dedir.
    80 binde arka balata değişti
    120 binde ön balata değişti ve diskler torna yapıldı.
    120 binde ilk kez akü değişti
    debriyaj balatası hiç değişmedi
    yağ yakma sorunu bende olmadı

    Yakıt tüketimi, 5-6 litre arasında değişir. Düz yolda 90km hızla giderseniz 4.5 litreyi rahatlıkla yakalarsınız. aracım en yüklü durumunda port bagaj ve bisiklet taşıyıcı ile 4 kişi ve klima açık durumda 120km hızla en fazla yakacağı 7 litredir.

    Şirket aracı kullandığım için çok farklı araçları test etme imkanım oldu, bunların içinde en sorunsuzu, kullanımı en çok keyif veren marka toyota oldu.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.