Şimdi Ara

2019 Honda Civic 1.6 Eco aldık, almaz olaydık. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
4
Favori
27.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Son gelişmeleri anlatayım.

    Servis 2200 lira tutan benzin filtresini 80 bin bakımına kadar sallamamıza izin verdi.

    Ama 950 lira tutan buji değişimini yapılmaz ise ateşleme sistemi arızaları garanti dışı bırakacağını söyledi.

    Yağ bakımı

    Filtre değişimi

    Lpg bakımı

    Lpg filtreleri

    Buji değişimi.


    2200 tl ödemede anlaştık.

  • Bu kadar bakımı Tata ya yapsalar o bile en sorunsuz araç olur.
  • Bugun 2021 egea 1.3 multijet ilk bakim için bayilerden ortalama 1850 tl fiyat aldim. 450 tl ye sanayide yaptirdim. Koyduklari motor yaği adblue icin uygunmus sadece yağ 900 tl mis yersen.
  • Bir benzin filtresi nasıl 2200 tl tutar yaaaa hahahhah müstehak bunlara valla. gerçekler acıdır ve acıtır. DH de konudan konuya gezip fanboyluk yapmaya benzemez adamın gözünden yaş getirirler  

  • 2 ay evvel sadece Standart bakım[filtreler ve yağ) CRV bakımı 1563TL kampanya… 155Euro bana çok ucuz gelmedi ama Avrupa ile eş düşünmek lazım.

    LPG “bakımı” parçalar ve kampanya bitimi düşünülürse ne yazık ki normal gibi 220Euro .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 28 Ağustos 2021; 20:52:59 >
  • O kadar laf edilen vw bile 15000 km de bir ve bakım ücretleri bu kadar yüksek değil. Hazirandaki bakımda buji değişimine ekstra 450₺ almışlardı. Honda resmen sövüşlüyormuş sanki?
  • Hanımda 2021 xc90 var

    bakımları 4-5 arası

    Honda fiyatına göre servis ücreti çokmuş

  • Honda bayileri taş mı yesin? Adamların tek sattığı araba Civic.
    Satışta elden para alır, bakımda acımadan geçirir ve hatta kaza durumunda eksper raporunda 18bin TL görünen tamirat masrafını (arkadan çarpma, sadece tampon değişimi var oradan hesaplayın) kasko firmasına katakulli edip 30bin çekmeyi başarır.

    Yakınım şuan dava sürecinde bunla uğraşıyor.

    Arkadaşım geçen yıl aldığı BMW aracını 3400 TL ye bakıma soktu. Honda bundan geri mi kalsın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: autindustry

    Kimse yazmamis sanirim

    Lpg.de calisan aracin benzin filtresi neden boyle sik degisiyor

    Bugune kadar toplam kac litre benzin suzmus de, kirlenmis degisimi gelmis. Bircok benzinli aracta filtre benzin pompasinin dahili elemanidir ve degismez. Hele boyle kara duzen hitler mpi bir motorda degisim bence hic gerekmemeli

    Honda servis konusunda buyuk pismanlik yaratiyor. Hondalarin ekonomik bir tarafi yok

    Lpg'de calissa bile benzin pompalanmaya devam eder, sadece motora besleme yapmaz, yakit donusunden depoya geri doner.

  • Civic güzel araba geniş bir kere içi bagajı falan dolusu da epey dolu oluyor .honda servisine boşa araba götürmeyin sorun olduğunda kullanıcı hatası der koyarlar kapıya
  • UberJager kullanıcısına yanıt

    Almışsınız artık, bence sonraki bakımları dışarıda özel serviste yaptırın. Tam sentetik 0 20 yağ koydurun. 15 binde bir bakıma sokun araç kitapçığında kaç km de ne değişeceğine , bakımda ne yapılması gerektiğine ilişkin çizelge var onu takip edin.


    2. olarak bencede yanlış araç tercih etmişsiniz hondanın hem servisi "kazık" hem bakım aralığı km yapan için çok kısa. Bakımları serviste yaptırılacaksa aracı almadan araştırmakta fayda var. Bende de 2018 civic var bakım fiyatlarını honda konusuna yazmıştım uzun süredir girmiyorum ama hala yazılıyordur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ESER14

    Fiat'larda motora göre farklılık var.

    Benzinli'yi bilmiyorum ama 1.3 mj 15bin, 1.6mj ise 20bin km de bir servise giriyor.



    Alıntıları Göster
    1.3 de 10bin.

    Sadece 1.6 20 bin
  • daha bunu sileceği var silecek suyu var karter tapası var.

  • 1.6 eco ama mazot filtresi para


    anlaşıldı tamam



    şahsen ben 3 yıldır servise götürmüyorum , o zaman gerçekten eco oluyor

  • Honda gibi bir dünya markasının Türkiye'de düştüğü durumu Japonlar bilse bu utançla harakiri yaparlar herhalde.


    Sorunsuz atmosferik motor ve otomatik şanzıman ile LPG uyumu da birleşince uzun vadede ekonomi adına çok faydalı bir araç aslında Civic. Ancak bu aracı sıfır almaya kalkarsanız önce bayiden sonra servisten yediğiniz kazıkları telafi etmek için aracı şöyle bir yirmi sene filan kullanmanız gerekir.


    Yakın zamana kadar 2. el almak mantıklıydı, ama maalesef 2. el piyasası da şu anda çok şişti. Yakın zamanda da piyasanın düzeleceğine dair bir alamet de yok. Araç sahibi olmayanlar için gerçekten çok sıkıntılı bir zaman dilimindeyiz.


    Söz Honda servislerinden açılmışken çok bahsedilmeyen bir şark kurnazlığını eklemiş olayım. Kullanım kılavuzundaki bakım tablosunda değişim ve servis süreleri ağır kullanım koşullarında yarıya iniyor, mesela normalde 80 binde değişen ot. şanzıman yağı 40 bine düşüyor. Ülkemizde ağır kullanım koşullarına sadece İstanbul uyarken servisler bunu Türkiye'deki her ilde aynı şekilde kullanıyor.


    Son kasada otomatik şanzımandan CVT'ye geçtikleri için kullanıcılar garantiden çıkmaya korkuyor, zira CVT yeni bir şanzıman türü olduğu için tamirinden anlayan fazla yok. Servis de astronomik rakamlar çıkarıyor.


    Gerçi ne yerinde duruyor ki servis ücretleri yerinde dursun. Her sene Çakallı'da yediğim menemen bile 35 lira olmuş (iki sene önce 15'ti). İki senede hemen her kalemde %100 ve belki de üzerinde artış var. Yani uzun lafın kısası sıfır araç fiyatı, servis fiyatları filan aslında hepsi de göçük ekonomimizin birer yansıması.





  • Ufak bir bilgi vereyim. Araba benim iş arkdaşımın. Ben kiradan kurtulmak için arabamı sattım ev aldım. 220 bin tl arabaya gömecek para yok. Günde 9 saat karşılıklı çalıştığım iş arkadaşım ev alamayınca, Civic aldı. İkimizinde parası vardı. Onun 180 bin lirası , benim 140 bin liram. O aradaki farkı kredi çekip 220 bin tl araba aldı. Bende Ziraat kredisi çekip 320 bin tl ev aldım.


    Ben bir arabaya bu kadar çok para verilmesine karşıyım. Benim arabam yok, babam arabasını hibe etti . Onunla gezip tozarım.


    Araba yapacağım masrafları kısıp ev aldım, şimdi ikinci yazlık evinde temelini atıyoruz. Toplam 4 tane evim olucak.


    Honda civic bende olsa , bakımından masrafından 4 ncü evin temelini atamazdık.


    Ailemin piyasa durgun iken 40000 tl ödeyerek aldığım bir Cruze var. 3 senedir biniyorum. Ayrılmayada niyetim yok. Cruze sanayiden çıkmaz denilen arabayı idame ederken 1 ev alıp, 1 evinde temelini attım.


    Üstelik benzinli Cruze. Yakıt filtreside bulunmuyor ...


    Varımı yoğumu arabaya vermem, verenede karşı çıkarım. Ama bu arkadaşım beni dinlemedi, Genç olduğu için yaptı bir hata. Benden yardım istedi. 2200 liraya bağladık .


    Saygılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberJager -- 29 Ağustos 2021; 0:13:2 >




  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Valla yakınen Mk4 ile 2. Bakıma girenler biliyorum. 2500 lira uygun bile olabilir şu an. 1500 ler sadece bir hayal. :)

  • Ülkemizin ekonomisi Almanya gibi gelişmemiş ülkeler tarafından kıskanılması ve nazara gelmemizden dolayı oluyor bütün bunlar. Ne zaman ki Somali, Papua Yeni Gine vb. zengin ülkeler bizi kıskanmaya başlarsa o zaman düzeliriz ama bu ülkeler de kıskanmıyor arkadaş. Somali'nin bizden haberi mi yok, ayıp olur diye mi kıskanmıyor bilmiyorum. Yarı şaka yarı ciddi bir yana; @münzevii arkadaşın da bahsettiği gibi artık herşey pahalı. Honda diğer markadan biraz pahalı ama öbür markadan biraz ucuzdur sadece ama fiyatlar birbirine yakın, ucuz birşey kalmadı. Pazar, market,otomobil, yakıt, kırtasiye, kıyafet ... var mı unuttuğum!

  • Civic çok güzel bir araç, ilk arabam 1.4 otomatik civicdi, konforluydu, bozulmazdı, gel gelelim düz yolun dışında gitmezdi,
    Bu ay tatile gittim bizim 0.9 clio keçi gibi burduru, antalyayı tırmanırken o son model civicler sağ şeride kaykılıyor, 1.6 atmosferik+lpg+cvt, sen 300.000 e araba sat ama gitmezin, bakımına da 5.000 iste, iki gün önce 10.000 bakımımı 999 TL ye yaptırdım bu arada. Bizim memlekete uygun araçları avrupalı üreticiler yapıyor, küçük hacimli turbolu araçlar yani. Bakımı da 20.000 veya yılda bir bu arada.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.