Şimdi Ara

2019 Yeni Peugeot 508 (222. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.494
Cevap
91
Favori
432.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mustpre M kullanıcısına yanıt
    Antifriz modelini ben de bulamamıştım. Servis ile telefonda görüştüm, mavi renk demişti :) bence bir servise gidip ekledikleri antifrizin kutusundan bakın yada bakım danışmanı arkadaşlardan rica edin.
  • mustpre M kullanıcısına yanıt
    Bende de 1.6 puretech var. Servis ile konuştuğumda bana pembe renkli antifriz kullanabilirisiniz demişlerdi. Bende de 5-6 ayda 300 ml civarı bir eksilme oluyor. Ama şu da var şimdiye kadar kullandığım bütün araçlarda bu sürede az bir miktar eksilme vardı. Ben normal olduğunu düşünüyorum.
  • Dn_Quartez D kullanıcısına yanıt
    Valla bugün teste çıktık,borularla alakalı tum yerlere bakabildigimiz kadar baktık, conta testi de yapıldı hiçbir sıkıntı yok onlarda kırmızı olandan ekleme yapmışlar. Ben kapaktan şüpheleniyorum değiştirsek olur mu dedim eğer devam ederse gelin bakalım dediler.
  • Bir arabada coolant eksiliyorsa bir sorun vardır. Düzgün çalışan bir soğutma sistemi sıvı eksiltmez. Bunu asla kabul etmeyin.


    Bu motorun BMW versiyonunda su kaçağı iki yerden oluyordu:


    1. Nispeten düşük km/yeni arabalarda turbo o-ringlerinden kaçırıyordu. Bunun da sebebi turbonun aşırı ısınıp o-ringleri bozmasıydı. En azından BMW'de kendiniz dahi değiştirebileceğiniz kadar kolay bir işlemdi. Sizin ki de yavaş bir kayıp olduğundan turbonun sağını solunu kontrol etmeniz faydalı olabilir. Onlara baktınız mı?


    2. BMW'de motorun arka alt tarafında (longitudinal - rwd) ve tahminen peugeot'nun eksoz/önden bakarken sağ alt tarafında (transverse - fwd) bir plastik boruda kaçak olmasıydı ama bu ihmail edilmiş/yanlış antifriz konmuş arabalarda görülüyordu ve daha hızlı bir kayıptı.


    2019 Yeni Peugeot 508



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsail -- 23 Şubat 2024; 22:19:43 >




  • bsail B kullanıcısına yanıt

    Değerli bilgilendirmeleriniz için teşekkür ediyorum kesinlikle kabul edilemez bir durum olduğu belli. Ankara'ya döndüğümde bu sefer Göral ile en uygun vakitte tekrardan enine boyuna baktırmam lazım bugün yapılan işlemler Aksaray Ağaçlı'daydı.


    Öncesi: Not! : Bu fotoğraf araç gece boyu yattıktan sonra sabah çalıştırmadan önce çekildi.

    2019 Yeni Peugeot 508



    Sonrası: Bu fotoğraf ise ekleme yapıldıktan sonra ve motor sıcakken çekildi.


    2019 Yeni Peugeot 508


    O-ring problemi olabilir ,ben hala emin olamasamda antifriz türünden bir şekilde renkli bir antifriz koyuldu. Umarım bir sorun yoktur ancak varsada bu renkle daha kolay anlarız diye düşünüyorum.


    Ayrıca paylaşmış olduğunuz teknik broşür için de ayrıyeten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu belgeyi daha öncede incelemiştim ve önceki mesajımda paylaşmış olduğum "PSA B71 5110" standartına erişmiştim. Ancak bu ürün aktif bilinen markalarda sadece

    "Motul Inugel 5110" : "https://www.motul.com/df/en/products/inugel-5110" olarak çıkıyor.

    Ancak TR de e-ticarette hiçbir yerde yok yetkili dağıtıcılara da sormadım bu ekleme işleminin servis tarafından yapılmasını da daha doğru buluyorum diyelim. Servislerde sadece Eurorepar antifriz var renk söylüyorlar teknik detay bulunmuyor üzerlerinde.


    Son olarak şanzıman için ilk kalkışlarda ki kaçırma probleminden dolayı kalibrasyon yaptıran oldu mu?. Bir arkadaşım 1.5 2008'i için aynı şikayetle yaptırmıştı ve düzelmişti.





  • mustpre M kullanıcısına yanıt

    Tork konvertorlu araçlarda ilk kalkışta bir kavrama olmadığı için kaçırma olsa olsa hidrolik basıncın düşmesine sebep olacak bir durumdan olur diye tahmin ediyorum. Şanzıman yağı az vs. olabilir mi?


    Gaza basıyorsunuz motor devirleniyor ama araba yürümüyor mu? Sport mode'a aldığınızda da aynı mı mesela? Lock-up clutch devreye girene kadar güç aktarımı biraz daha kayıplı oluyor haliyle, acaba o mu yaşadığınız?


    Bu arada Inugel için Motul TR'ye mail attım ama bir dönüş yok henüz. Hepimiz yollarsak aksiyon alabilirler belki?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsail -- 27 Şubat 2024; 16:32:56 >
  • bsail B kullanıcısına yanıt
    Yani şanzıman ilk zamanlardaki gibi değil start stop da çok nadir kullanıyorum. Önceki mesajımda dediğim gibi bir arkadaşım da aynı şikayetle gidip kalibrasyon yaptırınca şikayetleri geçmişti.

    Bu arada ineguel 5110 u biraz daha dikkatli incelediğimde bu hybrid olan antifrizlerdenmiş. Tam organik de değil inorganik de değil. Cuma günü Göral’dan randevu aldım bakalım ne olacak. En azından ilk aradığımda kırmızı mavi çok farketmiyor dedi 🤣.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustpre -- 27 Şubat 2024; 16:47:14 >
  • Kalibrasyon konusunda bir bilgim yok malesef ama bunu arabanın kendi yapmasını beklerim.


    Onun dışında 508'de var mı bilmiyorum ama şanzıman yağı ve coolant arasında bir ısı eşanjörü oluyor şanzımanı (şanzuman?) soğutmak için. O eşanjörde oluşan delinmeler vs. şanzıman yağına su ve/veya suya şanzıman yağı karışmasına sebep olabiliyor. Ciddi bir sorun bu. Belki yağı kontrol ettirmek faydalı olabilir.



    O soğutma sıvılarındaki renklerin hepsi boya. Bir anlamı var mı emin değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsail -- 27 Şubat 2024; 17:16:12 >
  • bsail B kullanıcısına yanıt
    Ama aynı zamanda renkler genel olarak türleri hakkında bilgi veriyor kırmızılar genellikle organik oluyor ve alüminyum bloklar için uyumlu değiller korkum o. Şanzıman dediğim gibi sadece kalkışlar da belki yokuş kalkış desteğinin kalibrasyonudur.
  • mustpre M kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil benzinli motorların çoğu alüminyum blok hocam. Eski dizel motorlar döküm blok. Tdi blokları da döküm mesela ama mavi değil pembe kullanıyor. Bizim puretech motorlarında da pembe takviye edilir. Benim bulduğum kaynaklarda hep kırmızı/pembe kullanın diye tavsiyeler vermişler. Bende pembe ekliyorum.
    https://tr.totalenergies.com/son-kullanici/arac-bakim-ipuclari/antifriz-ve-sogutma-sivisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dn_Quartez -- 27 Şubat 2024; 21:28:4 >
  • mustpre M kullanıcısına yanıt
    2019 Yeni Peugeot 508
  • Cam tavan ses sorunu için kalıcı bir çözüm bulabilen var mı. Havalar ısındıkça gerçekten çok ciddi ses yapmaya başladı açık kapalı fark etmeksizin. Bu durum baya canımı sıkar oldu. Ne yapmak nasıl bir yol izlemek lazım acaba.
  • Hardtouch kullanıcısına yanıt
    Umarım çözüm bulunur hocam. Cam tavanlı olana param yetmediği için alamamıştım geçen yaz, fakat sorunu gördükçe üzüntüm azaldı. Facebook gruplarında vs sorun yaşayanlar var.
  • Hardtouch kullanıcısına yanıt
    Bakım yaptırırsanız çözersiniz hocam.
  • Dn_Quartez D kullanıcısına yanıt

    Bugün servis randevusu aldım bakalım. Umarım kolay ve hızlı bir çözüm bulunur.

  • Hardtouch kullanıcısına yanıt
    Hocam malesef conta sıcakta yumuşayınca ses yapmaya başlıyor. Çözümü yok gibi.
  • seneskilic kullanıcısına yanıt

    Pazartesi göral’a gideceğim. Özellikle güneşte kaldıktan sonra ya da klima sistemi ile iç ısı 22 23 derecelere geldiğinde bozuk yollarda aşırı ses var. Aşırılık gitse bile benim için şimdilik yeterli olacaktır.

  • Hardtouch kullanıcısına yanıt
    Ben İstanbul da yaklaşık 5 bayiye götürdüm. Sunroof söküldü, mekanizması değişti birkaç gün ses yapmadı sonra yine yaptı.
  • mustpre M kullanıcısına yanıt
    2019 508 dizel aracımda benzer sorunu yaşamıştım . Gaz vermeyip kalkış yapıp gaza bastığımda sorun olmuyordu ama manevra yapmak gerektiğinde bazı zamanlarda sallıyordu aracı. Büyük bir sorun olacağını düşünmüyorum. Sorun oluştuktan sonraki 15 bin km de daha kötüye gitmedi.
  • Herkese merhabalar. Kısmet olursa yakın zamanda 508 gt almayı düşünüyorum. Üzerinde elbet konuşulmuştur lakin bulamadım. 0-100 değeri güncelleme vs. ile iyileştirildi mi? Ayrıca peugeot neden 0-100 değerine 7.3sn vermiş anlamadım, izlediğim tüm videolarda 8.2-8.7sn civarında gözüküyor. 130luk clioda bile 8.5lu değerler alınırken koskoca 225hp nin bu kadar hantal olması arabanın tek eksik yanı bana kalırsa.

  • 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.