Şimdi Ara

YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU (129. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
2.618
Cevap
110
Favori
162.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hEro_

    Ben de aynı ölçü için 36 basıyorum. Lastikler soğuduğunda aracı çalıştırırsam 33 civarında başlıyor. Sürate ve süreye göre tekrar 34->35->36'lara çıkıyor. (En azından sensör öyle gösteriyor.)


    Bu arada Haziran güncellemesinde kablosuz Android/Apple %99 ihtimalle gelmeyecek, bekleyen varsa beklemesin derim :)

    Lastik sıcaklığına göre değerler, dediğiniz şekilde değişiyor. Lastikler soğuk iken 36 basılırsa gayet ideal oluyor. Carlinkit ile kablosuz apple carplay mükemmel çalışıyor. Herkese tavsiye ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izosucu

    Araçda kapılarda varmı ambiyans aydınlatma ben orta konsol ve on sag konsolda var biliyorum dikkat edeyim :-)

    Tucson için söylemiştim. Kapı iç ceplerinde aydınlatma ledi mevcut

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar uzun süredir, Kia Sportage Prestige 150 PS mild hibrit 4x2 almayı düşünüyordum, güncel liste fiyatı 2.240.000 TL.

    Fakat bugün Hyundai Tucson Hibrit Elite Plus'a gözüm takıldı. Fiyatı 2.300.000. Fakat sportage göre hibrit olması (230 PS), 4x4 olması, 3 bölge klima gibi avantajları var.


    Aradaki 60.000 TL fiyat farkına fazlasıyla değer gibi geldi, zaten çok benzer araçlar. Acaba yanlış mı düşünüyorum?

  • rV R kullanıcısına yanıt

    Bu koşullarda bence Tucson daha mantıklı duruyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epey PS farkı varmış. 4x4 ve klima farkı da önemli bence. Ben de Tucson alırdım. Ancak bence iki araca da binin mümkünse binip biraz deneyin derim. Kağıt üzerinde avantajlı görünse de bir şekilde içinize sinmeyebilir sonuçta.


    Tucson hayırlı olsun diyelim şimdiden :)

  • Herkese merhaba, yaklaşık 1 ay önce 2024 Sportage Live donanım paketiyle aranıza katıldım. forumun neredeyse tamamını tek tek okudum sadece son br kaç sayfam kaldı. ilk fırsatta bir meerhaba demek istiyordum bu güne nasipmiş. ama ufak bir sorunla merhaba demek zorunda kaldım. bugün sabah iş yerinde biri arabayla nereye düştün tekerleri ezdirmişsin dedi. araba henüz 1300 küsür km. öyle sert bir kasise girmediğimden o kadar eminim ki adama kızdım kendi kendime saçmalama ne ezilmesi diye. sonra lastiklere baktım. sağ ön ve sağ arka lastikde gerçekten de biraz bombelenme var. arka lastikde daha fazla. ben sert kasise girmediğimden çok eminim hiç hatırlamıyorum öyle bir kasis. kaldı ki girdim diyelim 65 yanaklı 17 inç lastikde böyle bir bombelenme mümkün mü normal mi sizlere danışmak istiyorum. bir de şöyle bir durum var. arka lastikte bombelenmenin 15 cm mesafesinde küçük bir iki cmlik bir içe ezilme var. kasise girmiş olsam bombelenen yere sebep oldu diyelim. 15 cm mesafesindeki bu küçük ezilme neden oldu o zaman? servise gideceğim ama servise gitmeden önce sizlerden de fikir almak istiyorum. fotoğrafları yorumla birlikte yüklüyorum ve değerli yorumlarınızı bekliyorum. saygılar.

    (fotoğraflardan jant ile birlikte gözüken arka teker. sadece alt yanağı gözüken ön teker.)

    YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU


    YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU




  • erdiano E kullanıcısına yanıt
    Michelin çok konforlu ancak narin bir lastik. Tek tekerde olsaydı fabrikasyon hatası ihtimali olabilir diyecektim ancak sağ taraf iki teker ve tekerlerin aynı bölgelerinde olunca darbe ihtimali daha fazla gibi. 1 ay içinde de darbeye maruz kalmadıysa büyük ihtimalle teslimat öncesi araç yükleme işlemlerinde sağ tarafı kaydırdılar ve iki tekerde zarar gördü. 1 ay içinde de siz kullandıkça bombe belirginleşti. Ancak bu durumu servis nasıl kabul eder onu bilmiyorum. Geçmiş olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thekocak -- 8 Mayıs 2024; 9:32:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hEro_ kullanıcısına yanıt
    İki araca da binince Kia kesinlikle daha cezbedici.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rV R kullanıcısına yanıt

    Tucson makyajlandı. Tercihinizi yaparken bunu da gözardı etmeyin ancak mantık her türlü tucson diyor.

    2023 sportage mhev sahibiyim. Şimdi olsa bu şartda büyük ihtimalle Tucson alırdım.

    Beygir ve tüketim farkı tek başına 60 bin eder. 4x4 opsiyon listesinde 100 bin tl.

    Aynı araç sportage de 2930 tl.

    Benim için kazanan belli.

    Yalnız malzeme kalitesi ve sürüş hissiyatına yorum yapamam. Yeni Tucsonu kullanmadım. sportage her anlamda premium hissettiren bir araç.

  • erdiano E kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun. Bir yerlerde bir şansızlık olmuş belli ki. Özel bir sigortanız yoksa garantiden faydalanabileceğinizi düşünmüyorum. Teslim almadan önce görülseydi kabul etmezdiniz olabilirdi ama şu an o 1300km içerisinde her şey olmuş olabilir gözüyle bakılır. Bana kalırsa bir an önce kontrol ettirip gerekirse değiştirin. Üzücü tabii sıfır lastikle durduk yere böyle bir sorun yaşamanız. Belki de lastiklerde bir üretim hatası vardı, kimbilir.



    Ben de geçtiğimiz bayramda uzun yolda sol arka tekeri patlattım. Aracın lastik sensörleri bir anda ekranda yandı ve araç sesle uyarmaya başladı. Ekrana bir baktım ki sol arka lastik için 35 yerine 20 gösteriyor. Anında sağa çektim, araçtan indim ve lastik resmen kuvvetli bir "foss" sesiyle sönüyordu. 2-3 saniye içinde yere çöktü. Görünürde hiçbir şey yoktu ama çekici çağırdık, lastikçiye gittik ve gördük ki 1cm çapında bir şey lastiğe girip çıkmış ve delmiş, vida mı artık her neyse. Aynı marka ama 19".



    Bu işlerin uzmanı değilim ama size çok hafif görünen yoldaki bir bozuklukta falan olmuş olabilir belki.





  • bodemind B kullanıcısına yanıt

    Merhaba, Ankara'da yaptırdım ama istenilen bir yerde yaptırılabilir, aşırı komplike bir durumu yok. Delinen bir yer olmadı ve hoparlör değişmedi.

  • Merhabalar,


    2023 aralık ayında sıfır olarak 1.6 180bg El.Konfor paket araç almıştım. Şu an 4.700 km lerde, yaklaşık 3 gündür düşük devirde, özellikle yavaşlayıp tekrar hızlanmalarda, sanki turboyu doldurana kadar gibi, kısa süreli olarak homurdanma sesi geliyor araçtan. Spor egzoz takmışsınız da homurdanma yapıyor sanki. Durur vaziyetteki gaz vermelerde veya yüksek devirlerde böyle bir ses çıkmıyor. Nette biraz baktım ama pek birşey bulamadım. Yaşayan, denk gelen var mıdır?


    Bir diğeri, direksiyon tam tur olarak herhangi bir yöne döndürülüp manevra yapıldığında (en rahat kapalı otopark içerisinde manevra yaparken hissedebiliyorum/duyabiliyorum) direksiyon alt kısımda, direksiyon kutusundan belki de emin değilim, "kıt kıt" şeklinde hafif darbelerle vuruntu oluyor. Dikkatimi çeken bu hususlarla ilgili henüz servise uğrama fırsatım olmadı. Önümüzdeki hafta içerisinde aracı baktıracam servise.





  • Merhabalar, Sportage alma arifesindeyim birkaç sorum olacak. Aydınlatırsanız sevinirim.


    1. 1.6 T-GDI Hybrid ile bagaj kapağının arkasında HEV yazan model arasındaki fark nedir?
    2. Kullanılan hybrid teknoloji toyoto hybrid gibi mi yoksa ondan daha alt kademe bir teknoloji midir?


    Teşekkürler

  • PreDLoNa kullanıcısına yanıt

    Merhabalar

    1. 1.6 t gdi olan hafif hibrit. Gaza basıldığında elektrik motor gücü ile aracı hareket ettirmem mümkün değil. Ayağınızı gazdan çekince araç şartlar uygun ise yelken moduna geçiyor. Ayrıca ani hızlanmalarda bataryanın benzinli motora anlık destek verdiği söyleniyor. Hafif/mild hibritler 150 hp. Plus olanları 160 hp olmuş. Prestij smart olanlar ise tam hibrit. 230 hp.(bagajda hev yazanlar) Belli bir hıza kadar elektrik motor ile gitmek mümkün sanırım. Batarya benzinli motor ile kendini şarj ediyor. Bir de 265 hp lik plug in hibrit var. Bu aracın bataryası fişe takılıp şarj edilebiliyor. Ancak sanırım forumda bu aracın kullanıcısı yok. Bildiğim kadarı ile durum bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi free men -- 12 Mayıs 2024; 9:38:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilkeriscan İ kullanıcısına yanıt
    Yatık türü dizel- elektrikli yazıyo

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PreDLoNa kullanıcısına yanıt

    Arkasında HEV yazanlar tam hibrittir aynı Toyota hibritler gibi aracı hareket ettirebilen elektrikli motorları vardır ve yakıt ekonomisi yüksektir.


    diğer 1.6 T-GDİ Mhev denilen mild hibrittir elektrikli motoru yoktur sadece küçük 48V batarya destekli gelişmiş/büyültülmüş bir Marş motoru bulunur. yakıt ekonomisi uygun şartlarda kullanılırsa max %10 -%15 falan olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wixland -- 12 Mayıs 2024; 16:19:31 >
  • roverman kullanıcısına yanıt
    Güncelleme araçlara nasıl yüklenecek daha önce marka kullanmadım bilemiyorum ayrıca kablosuz carplay ile ilgili bilgi var mıdır halen kanlllu carplay kullanıyoruz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • seloen S kullanıcısına yanıt

    Güncelleme Rehberi bu linkte var inceleyin çok zor değil


    https://update.kia.com/TR/TR/updateGuide


    kablosuz carplay ile ilgili şahsi fikrim gelmeyecek/gelemeyecek

    inş. yanılırım ama bence nedeni yazılımsal veya lisans falan değil donanımsal eksik

  • Etrafta söylenen iki söylenti var:


    - Filanca sokette GPS alıcısı kullanılıyormuş o yüzden kablosuz autoplay'e yer yokmuş, yani evet donanımsal bir sorun.

    - Gömülü navigasyon firması Tomtom ile Kia'nın yaptığı bir sözleşmeden dolayı Kia kablosuz carplay/android ekleyemiyor.

  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.