Şimdi Ara

YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU (131. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: wixland
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
2.687
Cevap
112
Favori
166.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tektek19 T kullanıcısına yanıt
    Bende benzinli kullanıyorum ne kdr süre bekliyorsunuz. Kılavuzu okudum hiç böyle bir şeyle de karşılaşmadım cerry kullanan arkadaşım benim araç 1.5dk sabahları uyarı veriyor öyle kalkıp yapıyorum deyince sormak istedim gruba.
  • 06yalcin kullanıcısına yanıt

    doğru mu yapıyorum bilmem ama devir 900 cıvarı yani rölanti devrine düşünce harekete başlıyorum. bu havalarda 10 sn falan sonra kalkıyorum araç benzinli

  • free men F kullanıcısına yanıt
    Sanki benim aracı çekmişsiniz..ayni yerde kalmış minik bir parça var..cımbız tarzı biseyle çekmek lazım koruma bandı o
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techworm

    Bu kadar olur.

    Sol arka camdaki tutuklugu yazayım deeken okumuş oldum 😅

    Bende de oldu aynısı, başka arkadaşlarda da olduğuna göre kronik bir sorun var demektir

    Bu kadar kişide sorun olduğuna göre gerçekten de kronik olabilir. İnternette biraz araştırdım ama bizim gibi bıdırdanan kimseyi de göremedim :) Yani o kadar yaygın bir sorun olmayabilir de.


    Hafta Salı sabahına Ankara servisten randevu aldım. Muhtemelen yukarıda da yazıldığı gibi motoru değişecektir.


    Her gün bir umut çalışır belki diye deneyip avcumu yalıyorum :)

  • free men F kullanıcısına yanıt

    Bende de bir benzeri var. Fabrikadan gelen koruma jelatininin parçası değil mi o? Zaten üst ve alttaki malzemelerden renk ve yapı olarak çok farklı. Bildiğiniz naylon poşet :)

  • Güncelleme konusunu da iyice salladı bu Kia. Bu kadar teknolojik alete daha sık güncelleme beklemek yanlış olmasa gerek
  • Kapi iclerinin camur ve su olmasi sorununu yasayan baskalari var mi? Acaba kapi fitillerini mi degistirtmem lazim veya kapinin kapanmasi ile ilgili ayar mi yaptirmam lazim? Arka kapilarda bir tik zor kapaniyor sert ittirmek gerekiyor vs

    Aracim henuz 5bin km olmadi, fakat yagmurlu havalarda veya sadece dis yikama arac yikatinca kapi alt ic kisimlari islak oluyor

    İsaretledigim alandan bahsediyorum,


    YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roverman -- 19 Mayıs 2024; 14:24:6 >




  • Al PaC kullanıcısına yanıt

    Belki birinin işine yarar ileride diye sonuçları paylaşıyorum.


    1) Homurdanma, spor egzoz efekti, hava filtresinin kapağının açık kalmasından kaynaklanıyormuş. İki ayrı usta ile test sürüşüne çıktık, ikinci usta ilk duyuşunda doğru tahminde bulundu, aracı sağa çekerek kaputu açtı ve kapağın yerine tam oturmadığını gördük. Yerine oturttu ve sorun çözüldü. Nasıl açık kaldığı hakkında bir fikrim yok o kısma hiç dokunmadım çünkü.


    2) Direksiyonda tam tur çevrilip hareket edildiğindeki vuruntu ise, ilgili yerdeki mafsal vidalarının gevşekliğinden kaynaklanıyormuş. Fabrikadan bazen bu şekilde gelebildiği belirtildi (üretim kaynaklı diyelim). Vidalar sıkıldı ve bu sorun da çözüldü.


    İyi forumlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al PaC -- 19 Mayıs 2024; 16:2:52 >
  • Bizim araçta Adblou çeyrek kalmış araçta marka falan farkediyo mu .ilk defa dizel araç kullanıyorum 5 bin km ye geldik..farketmezse benzinlikten falan alıp doldurmak mi lazım..araç gitmiyomus galiba bitince tamamen..
  • Arkadaşlar ikidir trafikte egzozdan su geldiği yönünde diğer şöförlerden haber alıyorum. Eco modda süzülme modunu kullanırken aldım haberleri. Sizde bu durum normal mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thekocak -- 19 Mayıs 2024; 22:15:9 >
  • onder20 O kullanıcısına yanıt

    Dizel spo varken bilindik benzin istasyonlarından adblue almıştım. Üre çözeltisi sonuçta. (% 32.5 luk sanırım). Bir sıkıntı yaşamazsınız

  • thekocak kullanıcısına yanıt

    Merhabalar

    Motorda yakıtın yanmasıyla su buharı oluşur. Bu buhar soğuk egzoz borularıyla temas edince yoğunlaşlaşır ve egzostan su gelir. Çoğu kez araç çalıştırıldığında veya hava soğukken görülür ve egzozdan su damlaması veya gaza yüklendikçe su fışkırması şeklinde olur. Eğer bundan dolayı ise bu zararsızdır.

  • Arka koltukları yatırıp araçta uyumayı deneyen oldu mu? Oraya uygun bir yatak alıp 1-2 gecelik kamp yapılabilir gibi geliyor bana da :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hEro_

    Sol arka cam açılmıyor. Ne iniyor ne de kalkıyor. Düğmeye bastığımda kapı içindeki motorun tık sesi geliyor ama pencere hiç hareket etmiyor. Ön koltuk kumandasındaki pencere kilit düğmesi açık durumda. Zaten diğer 3 pencerede sorun yok. Çocuk kilidi açık değil.


    Sizce neden sol arka cam çalışmıyor? Sanki bilmediğim bir şekilde kilitlenmiş gibi.

    Bugün Ankara Oto servise götürdüm. (Mesa Plaza'nın oradaki)


    Açıp bakmışlar, soketlerini söküp takmışlar düzelmiş. Motor bazen kendini kilitliyor, genellikle araba bir darbe alacağını düşündüğü zaman yapıyor bunu, tekrarlarsa gelin motoru değiştirelim dediler. Bana da motorun kendini kilitlemesi falan değil de sokette bir şekilde temassızlık oldu gibi geldi :)


    Neyse 1-2 saat içerisinde çözüldü.





  • Merhaba, bugün benim araçta egzoz filtre uyarısı verdi. Servisten yarın için randevu aldım. Araç 5800 km de, benzin hybrid.

  • Merhabalar, Prestige Mild Hybrid Sportage alma arifesindeyim. 3008 ile çok arada kaldım. Objektif bir kıyaslama yapabilir misiniz rica etsem?
  • Vanhelsing_ V kullanıcısına yanıt

    Aracı sürekli şehir içinde düşük devirde ya da eco modda mı kullanıyordunuz?

  • PreDLoNa kullanıcısına yanıt

    3008 i yeni kasa alacaksanız düşünülebilir yoksa yıl içinde kasa değiştirecek aracı almak bence doğru olmaz. Güncel kasalar ile kıyaslarsam her anlamda sportage önde. Böyle düşündüğüm için prestige mhev aldım. Ayrıca sıfır alırsanız sportage hp ve tork olarak güncellenmiş haliyle satılıyor. (yeni hali 160 hp, 265 Nm - eskisi 150 hp ve 250 Nm) performans daha iyi olacaktır. 3008 in iç kısımda insanın üstüne gelen bir yapısı var. Görüntü güzel ama ben sürücü koltuğunda rahat edemedim.

  • sarppy kullanıcısına yanıt

    Evet çoğunluk kullanım dediğiniz gibi. Şu an servisteyim, 30 km devirli kullandım ama uyarı silinmedi. Bilgisayar da uyarı görmemişler. Nasıl siliyorlar bu uyarıyı?

  • PreDLoNa kullanıcısına yanıt
    Hocam PSA grubu araç alıp çok memnun olanda var, nalet olsun blr daha binmem diyende. Kendi gruplarında dahi onlarca sorundan bahsediyorlar, Sportage da şu an en bilindik egzoz filtresi uyarı var şikayet olarak konuşulan. Benim başıma gelmedi ama serviste ücretsiz olarak çözülen, yazılımla uyarı süresi uzatılan bir durum olarak biliyorum. Hacim, konfor ve donanım ve sorunsuzluk olarak ben Sportage'i önde görüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.