Şimdi Ara

YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU (8. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 4 Misafir - 8 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
2.619
Cevap
110
Favori
162.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • züttürük Z kullanıcısına yanıt

    Hocam seramik kaplamanın kapı vurmalarına ya da taş sıçramalarına karşı hiçbir koruyuculuğu yoktur. Seramik kaplama; boya verniğini dış kimyasallara karşı korur, yüzeye su kaydırıcı özellik kazandırır ve doğru bir ön hazırlık işlemi sonrası uygulanmışsa boyaya güzel bir derinlik katar. Kuş pisliği ve ağaç reçinelerine karşı dirençlidir ancak haftalarca araç üzerinde kaldığında bunlar da vernik içerisine işleyerek boya yüzeyine zarar vermeye başlayacaktır.


    Boya koruma filmleri piyasada çeşit çeşit mevcut durumda(PVC, TPH PPF, TPU PPF). Bayiler uygulama yaparken genellikle ucuz seçeneklere kaçıyorlar ve bunun yanında işçilikler de çoğunlukla kötü oluyor. Her ne kadar bayide yapılan bu uygulamalar bazı kişilere güven veriyor olsa da maalesef işin gerçek yüzü böyle değil. Bu uygulamaların, asıl işi bu olan ve piyasada kendini kanıtlamış olan yerlere yapılmasını öneririm. Bu yerlerde fiyatlar biraz daha yüksektir ancak kullanılan ürünler de işçilik de üst sınıf oluyor.





  • aateshh A kullanıcısına yanıt
    Sizin aracın aynısı bende mevcut.Bundan önceki aracım hyundai tucson 2019 elit paket idi.Tucson u alırken seramik yaptırdım ön kaput koruma, cam filmi yaptırdım.Sadece cam filminden memnun kalmıştım diğerleri olmasa da olurdu (3 senede edindiğim tecrübe).zira uzun yola da gitmiyorum araç zaten sürekli kapalı garajda duruyor günlük yaptığım 20 km kadar.Kaput filmi 3-5 senede değişmesi gerekiyormuş filmine göre.seramik zaten 2-3 senede etkisini yitiriyormuş.tekrar yaptırmak gerekiyormuş.
    Ben detailinin işinden biraz anlarım.Bu aracıma bayide hiçbir şey yaptırmadım.Önce çift kova tekniğiyle yıkadım sonra zaten boya temizdi.
    Autoglym super resine polish i kendim uyguladım.Sonra üstüne bir de autoglym high definition wax attım.Bu wax ın 1 sene boya koruma özelliği var.Koltuklara gene aynı markanın deri korumasını kendim uyguladım.Malzeme maliyeti 2000 TL civarı falandır.High definition wax pahalı biraz 1200 tl ye almıştım ama 30 araç falan yapıyor bir kutusu.Bu kullandığım wax ın yerine biraz daha ucuz olan Soft 99 fusso coat da kullanılabilir bu da efsanedir (fiyatı 450 tl) Bu uygulamalardan sonra araç ne yağmur tutar ne de başka birşey.
    Camların dış kısmına da turtle wax veya carpex ın yağmur kaydırıcı atıldı mı çok güzel olur silecek bile kullanmazsınız. Sadece önlere 2 numara arkalara 3 numara film yaptıracağım o kadar.
    Ben aracı garanti bitmeden satmayı düşündüğümden fazla masrafa gerek görmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr112 -- 3 Aralık 2022; 21:44:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • dr112 kullanıcısına yanıt

    Çok açıklayıcı bir cevap oldu, teşekkür ederim hocam. Bende aynı düşünceyim, esktra masraf yapmak istemiyorum.

    Siz kaskoyu Kia kaskomu yaptırdınız yoksa, kendiniz bayiden bağımsız olarak mı yaptırdınız? Bayi biz yapalım diyerek fiyat verdi ama ben sorguladığımda daha makul fiyatlar aldım. Birde bayi, vekalet istiyor ruhsat için. Geçiçi ruhsat alayım dedim ama, çalışma şeklimiz böyle diyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aateshh A kullanıcısına yanıt
    Ben bayiden yaptırdım kasko 12500 TL tuttu.8 taksit.Eylül ayı içinde alındı araç.
    Ben noterden bayiye araç alımı için ve trafik işlemleri için 1 ay süreli vekalet verdim.Onlar da işlemleri benim adıma yaptılar.Bazı bayiler vekalet istiyor bazıları ise geçici ruhsat mı diyeyim tam bilemiyorum öyle bir şey çıkarıyorlar siz o belgeyle notere gidip ruhsatınızı çıkarıyorsunuz.Ben vekalet verdim bana gönderdikleri vekaletnama örneğine sadece adıma araç almaya (satmaya değil) süreli verdim.Onlarda işlemleri yapmışlar.Sizin araç ne renk bu arada?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr112 -- 3 Aralık 2022; 22:29:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dr112 kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam, bana gönderdikleri vekalet de süreli ve sadece satın alma için. Nöbetçi noterde yarın halledeyim vekalet işlemini. Kaskoya gelince bayi 16.000/9 şeklinde imm 500.000 TL lik rakam verdi. Ben benzer klozlu 2.000.000 imm li 12.500/9 teklif aldım, hatta daha düşük tekliflerde vardı. Bayi ısrar etmez ise kendim yaptırmayı düşünüyorum. Renk bronz kahve hocam. Mavi istiyorduk ama hiç denk gelmedi. Prestige paket beyaz ve bu renk alternatifi vardı, farklı bayilerde buldum araçları. Kahveyi seçtik, içi bej.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayi çok fiyat çıkarmış kaskoda.12000-12500 o araç kaskosu için normal bence.Bayi fiyatlara inerse bayiden yaptırırsınız yoksa dışardan yaptırın niye 3500 TL fazla vereceksiniz ki? Dışardan yaptırırsanız yaptırdığınız sigorta şirketinin o servisine gideceğiniz kia bayisiyle özellikle anlaşmalı olduğuna bakmanız lazım.bazı sigorta şerketleri anlaşması yoksa sıkıntı olabiliyormuş diye duydum.Benim araç aytaşı gri.Ben de o dönemde beyaz arıyordum bulamamıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr112 -- 3 Aralık 2022; 22:55:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dr112 kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz gibi 3500 TL ciddi fark ve anlaşmalı servis olarak araştırma yapmıştım. İkinci araç Octavia var bende. Onun rengi de granit gri. Farklı bir renk istedik açıkçası. Ama aytaşı gri de çok güzel ve çok yakışıyor araca. Güzel günlerde kullanın.

    Peki hocam aracı ne şekilde teslim ediyorlar, siz hangi kontrolleri yaptınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aateshh A kullanıcısına yanıt
    Araç bayiye kadar gelirken taşıma esnasında çizilme olabilir yada kaportasına hasar gelip boya atılabilir olasılığına karşı çoğu insan ekspertiz yaptırıyor veya sadece boya kalınlık kontrolü yaptırabilirsiniz boyanan parça var mı diye.Ben yaptırdım mı? >yaptırmadım.Sadece arabanın çevresinde bir tur attım gözle kontrol ettim.İsterseniz kontrol amaçlı bir tur atarsınız.Arabayı size satan kişi arabanın özelliklerini anlatacak tek tek.O kadar çok ayrıntı var ki tabi özelliklerini anlat anlat bitiremeyecek mutlaka unuttuğu bir şey kalacaktır.Siz gene de aklınıza takılanı sorarsınız.Sonra anahtarı teslim etmeden bir de ufak bir hediye istenebilir.Artık ona göre hazırlıklı olursunuz!.Aracın içine dışına bir bakın gözle görülür bir sıkıntı olmasın(pek olmaz ama genede kontrol etmek lazım)
    Ben profarmada şasi no falan onlar çıkan ruhsatla aynı mı onlara da bakmıştım.Bana aldığım bayi paspasları hediye etmişti.İnşallah size de paspas hediye ederler.Zaten araç garantide bir sıkıntı olursa servise gidersiniz.Benim aklıma gelenler bunlar eklenecek birşey varsa forumdan diğer arkadaşlar eklesinler.Şimdiden hayırlı
    olsun der hayırlı akşamlar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr112 -- 3 Aralık 2022; 23:46:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • dr112 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam yanıtlarınız için. İyi akşamlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aateshh A kullanıcısına yanıt
    Hocam ben olsam bayiye elletmem aracı. Bu parayı verirken tereddüt etmedim. Araçta derin bir çizik olsa değeri zaten bu kadar düşecek. Sonuçta 1.5m yakın fiyatlı araçları konuşuyoruz. Şu an içim rahat. Yoldayız her an herşey olabilir mi tabiki ama tedbir almak istedim.

    Motoru ve koltukları özel Kimyasallar ile koruma altına alıyorlar hocam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mtok kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr112 kullanıcısına yanıt
    Beni yeni kasko yaptırdım Anadolu sigorta elektrikli araç diye 12.300 tl fiyat çıktı diğer kasko firmaları 20.000 ortama fiyat verdi
    Araç prestige 4.4 benzinli

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • miglater kullanıcısına yanıt
    Fiyat normal .Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,


    Elegance konfor pakette sürüş modu her calistirmada eco olarak sifirlaniyor. Aynı şekilde şerit takip özelliği de açılıyor. Bunların ayarını ekranda bulamadım. Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?


    Şimdiden tesekkurler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akaya664 A kullanıcısına yanıt

    Selamlar prestige pakette de aynı durum sözkonusu.Şerit takip düğmesi var direksiyonun sağ tarafında ona uzun süreli basarsanız (3-4 sn kadar) şerit takip devreden çıkar önünüzdeki ekranda da flu görüntüsü gider.Ben her araca binişimde şerit takibi devreden çıkarıyorum.Start stop u da devreden çıkarıyorum.Auto hold a da gerek görmüyorum.Sürüş modu da drive mode dan her çalıştırmada istediğiniz gibi ayar yapmak gerekir.Yoksa sürekli eco mode kalır.Ayarlar içerisinde ben de bulamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr112 -- 7 Aralık 2022; 10:21:37 >
  • Merhabalar,

    Mild Hybrit motora kafam takılmış vaziyette. Bana hibrit motor ekranında 0-100 km/h (normal ve hızlı olacak şekilde) ve 40-120 km/h denemesi yapıp video atabilecek biri varmı? Bende motor çalışmıyor gibi. Yada anlık 1sn devreye giriyor anlamadım. Sizin duruma bakıp servise başvurmak istiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dr112 kullanıcısına yanıt

    hocam auto start bu araçta çok güzel çalışıyor neden devre dışı bırakıyorsunuz. Önceki aracımda da vardı fakat devreye girdiğinde araçta titreşim yapıyordu. Sportage’da devreye girdiğini bile anlamıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla Auto Hold özelliği de bu araçlardaki şanzıman sistemini koruyan bir özellik. Satış danışmanı bu şekilde bilgi vermişti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr112 kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar Ben müsait bir zaman olursa atarım. Mild hybrid hızlanırken devreye girişi anlaşılmıyor açıkçası. Yelkenlemedeyken ayağı gazdan çekince ve ecodayken ben de rahatça hissediyorum. Özellikle yavaşlamıyor araba diğer dizel arabam gibi ve motoru kapıyor.

    Tabi yakışı da düşüyor. Yani hızlanmada etkisi vardır ama ekranda gözüken birşey olmuyor. Gazdan çrkince ayağı şarj oluyor diyor ekran moduns göre o ayrı tabi.

    Bu arada yakın zamanda teklif alan var mı bir arkadaş düşünüyor ama arttı iyice fiyatlar tabi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cakkabo C kullanıcısına yanıt
    Genelde ben de start stop kullanıyorum genelde. Renaulta göre çok daha iyi çalışıyor o kesin. Araba yazılımı gayet kararlı çünkü.

    Ben bir de yalıtımı önemserim. C suvlarda daha iyi yalıtımlı araç var mı sizce bildiğiniz. Bana kalırsa yok.

    İlk bakımı yaptıran var mıdır benzinli için kaç fiyat istiyorlar acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Özellikle ist olmak üzere şehir içi yakıt tüketim nasıl? Somut bilgi verebilecek var mı?

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.