Şimdi Ara

307 park sensör bi çalışıyor,bi çalışmıyor,yardım???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
17.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam,
    geri vitese taktığımda sensör uzunca ve ince bi şekilde dıııııtttt diye ötüyor ve çalışmıyor,...tamirciye gidecem de merak ediyorum durduk yerde ne oldu acaba???? başına gelen ve arızayı gideren varmı acabaaa ???



  • Önceki eski kasa Lancer model aracımda bu sorun vardı. Ben de neden olduğunu bir türlü çıkaramıyordum, araç yepyeniydi. Arkadaşın dediği gibi sensörlerin üstünü silebilirsin, ben de bunu denemiştim ve bazen işe yaradığını ve bazen de yaramadığını gördüm. Belki nem ve soğukla ilgili olabilir.

    Şu an eşimin 307si var ve araç ne kadar kirlense de bu tür bir sorunla karşılaşmadık. Bende de Corolla var ve ben de bu tür bir sorunla hiç karşılaşmadım.

    Bence sorun başka, sensörlerde reset sorunu gibi bir şey midir bilemiyorum, kir acaba içeriden bir kısma mı geçiyor acaba?
  • Sensörlerden biri ya da birkaçı arızalı olabilir.Zira aynı problem bende de vardı (307)

    Biliyorsunuz ki sensörler geri vitesin hemen arkasındaki müşürle harekete geçiyor.Bence önce geri vites müşürünü bi değiştirmelerini talep edin....

    Benzer arıza sebebiyle servise gittim, araç bilgisayara bağlandı, arkada 2 sensörün bozuk olduğu söylendi,

    merak ettiğimden, hazır servisteyken ucuzsa değiştireyim dedim, 2 sensör için "0" (sıfır) park sensörü

    fiyatı çıkardılar, sinirle servisten ayrıldım, saneyide geri vites müşürünü değiştirdim ve sorun çözüldü.


    Eğer sensörlerin üzeri kirlense, veya çamur ile kaplansa sürekli uyarı sesi veriyor.Size verdiği uyarı sesi

    arıza olduğunun göstergesi.Zira kullanım kitapçığında yazıyor.

    Bence geri vites müşürünüz arızalı.

    İsterseniz servise gidin, bağlasınlar bilgisayara.Ancak size de "iki sensör arızalı değişmesi gerek" diyip

    okkalı fiyat çıkarırlar ise karışmam :)

    Bence önce geri vites müşürünü değiştirin, 10 lira birşey çok olsa :) sensörler 3 haneli :)

    değiştirilmesi gerek" denirse, okkalı da fiyat çıkarılırsa




  • silince düzelmiiyorda, şu an yine düzgün çalışmaya başladı...,
    dediğin gibi olma ihtimali yüüksek,sanki müşür bi çalışıyor bir çalışmıyor gibi....
    geri vites müşürünü baktırayım bi,,sağolunnn...
  • sensörün tanesi 135 gibi bir rakamdı
    4 tanesi 540 lira. kontrol ünitesi hariç
  • sensörlerden birisinin konnektörü tam temas etmiyorda olabilir.Sarsıntıdan bazen çıkabiliyor.benimkide geçen ay aynısını yapıyordu.Bir çalışıyor bir çalışmıyor.servis soketi tam oturttuk oldu diye geri verdi ve çalışıyor artık..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: teaman1977

    Önceki eski kasa Lancer model aracımda bu sorun vardı. Ben de neden olduğunu bir türlü çıkaramıyordum, araç yepyeniydi. Arkadaşın dediği gibi sensörlerin üstünü silebilirsin, ben de bunu denemiştim ve bazen işe yaradığını ve bazen de yaramadığını gördüm. Belki nem ve soğukla ilgili olabilir.

    Şu an eşimin 307si var ve araç ne kadar kirlense de bu tür bir sorunla karşılaşmadık. Bende de Corolla var ve ben de bu tür bir sorunla hiç karşılaşmadım.

    Bence sorun başka, sensörlerde reset sorunu gibi bir şey midir bilemiyorum, kir acaba içeriden bir kısma mı geçiyor acaba?




    sanırım senin dediği gibi nem den dolayı oluyordu herhalde..amoritsörleri değiştirmeye gittiğimde sordum ustama,
    arabada simit lpg tüp takılı,sensör beynide oralarda bir yerlededymiş.ve tüp buharlaşmadan dolayı üzeri zaman zaman nemlenir dedi,ondan dolayı olur olabilir dedi.
    bu olayan 2-3 gün önce arkadaşın tüpün üzerinde servisi sünger koymuş nemi alsın diye,sordum neden koydular diye,buharlaşmadan dolayı nemleniyor ,eğer önlem alınmaz ise tüpün korozyona uğramasına sebep oluyormuş dedi, mantıklı geldi bana ve bende koymuştum sünger..havalarda ısınınca düzeldi benim sensör,şu an normal çalışıyor,nerden nasıl bir alaka oldu ama şimdilik normal.....
    ve eminim bu soruyu daha birçok 307 kullanıcısı soracak gibi geliyor bana::))




  • merhaba arkadaşım
    ben sana tam olarak ne oldugunu soyleyebılırım.Bu hafta sonu aynı şey basıma geldi ve servise gittim. park sensörünün bagak kilitinin atındakı bolmede beyni var. O arızalanmış. Beyin ücreti işçilik hariç 510tl.Bende Sanayiden çıkmacılardan bir tane budum. Gerçektende taktığında mesafe kontrolunu yapmaya başladı ve geri vitese takılınca o ılk bip sesi yoktu. Ancak tabiki buna da ya tutarsa mısalı 250 tl istediler. Fiyat genede pahalı oldugundan ıyı bır oto elektrıkçisine gititm. Bu ses sistemlerinin tamiratını yapanlara .Bana önerileri piyasada satılan uzak dogu (ki hepsi öyle) bir tane sesli uyarı sestemlisini alalım en fazla 50 tl bizde soketlerını orjınal tampondakı gözlere uyduduruz.sıfır calışan cihazın olur dedi. Yarın bırakacagım aracımı. Arka tampondakı gozlerın kablosunu değiştirmek için tamponun sokulmesı gerekıyormus. O yuzden bıraz uzun surebılır dedi. Sana tavsiyem iyi bir elektronikçi bulursan yaptır.Yoksa zaten normal bir alarmcıya gıtsen en fazla komple 150 yenısını takarlar

    saygılar...




  • aynı sorun bende de oldu ama sıkıntı geri vites müşürünün bozulmuş olmasından kaynaklanıyordu.değişince problem kalmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.