Şimdi Ara

31 İLDE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncelleme: 1-2-3 Mayıs tarihlerinde 31 İlde sokağa çıkma kısıtlaması için genelge yayınlandı.
    .................
    Korona ile mücadele kapsamında 23-24-25-26 Nisan tarihlerinde 30 Büyükşehir ile Zonguldak'ta sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Bu linkten fikir sahibi olabilirsiniz:
    https://www.dunya.com/gundem/4-gun-sokaga-cikma-yasaginin-detaylari-belli-oldu-haberi-468286
    ***Önlemler işe yarayacak mı? Halkımız bu duruma uyum sağlayacak mı? İleriki günlerde 7 gün veya daha fazla zaman için kısıtlama gelebilir mi? Ülkemiz ne zaman normale dönecek? Sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 28 Nisan 2020; 23:42:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Valla tum dunyanin bu sorunla bogustugunu dusunursek yakin zamanda duzelmeyecek gibi geliyor bana.

    Hastaligin ciddiyeti gorundugunden daha fazla, cunku tum bu olanlar okullar ve bir suru muessese kapanip, insanlar disariya cikmayi birakip birbirine genelde fazla yaklasmazken oluyor. Herkes normal hayatina devam etseydi suan her sey cok daha korkunc olurdu.

    Beni asil korkutan sey grip gibi bu hastaligin her sene geri gelmesi. Oyle olursa hayatimiz komple degisebilir yaygin ve etkili bir asi olana kadar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o diil de ne saçma filmler çıkcak bu işler bitince

    bitmedii



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Er.Ralp -- 21 Nisan 2020; 9:47:9 >
  • Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, iyileşen hasta sayımızla ölüm oranlarının diğer ülkelere kıyasla düşük olmasının en büyük avantajımız olduğunu söylüyor. "Ancak" diyerek parantez açıyor:

    "Şu an çok hassas ve kırılgan bir noktadayız. Salgını kontrol altına almış değiliz. Vaka sayımızda artış sürüyor. Diğer ülkelere kıyasla düşük olsa da kayıplarımızda da artış var. Henüz eğrinin çıkan kolundayız. 'Pik' yaptık diyemeyiz. Bunu diyebilmek için en az 15 gün geçmesi ve bir iniş gözlemlemek lazım. Şu an bir iniş yok. Vaka sayıları ne zaman tutarlı olarak azalacak, işte o zaman bir platodan (duraklama ve sabitlenme dönemi) söz edebiliriz."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günlük yapılan test düşük olduğu için böyle.

    Tehlike var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Prof. Dr. Özlü beklenen 'pik' noktasına ulaşmış olsak bile zannedildiği gibi bir rahatlama olmayacağının altını çizerken, tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini söylüyor.

    Özlü, "Almanya ve Norveç gibi bazı Avrupa ülkeleri plato dönemine girmiş olabilir. Ama unutmayın ki onlar sokağa çıkma yasaklarına bizden 1.5 ay önce başladılar. Biz daha salgınla mücadelede 5. haftadayız. Sağlık Bakanımızın da dediği gibi 2 hafta içinde 'pik' görülmesine dair bir beklenti var. Ama altını çizeyim. Bu kesin bir tarih değil. Salgın ne zaman pik yapar? Ne zaman platoya ulaşır? Halkın davranışlarına bağlı. Bakın, önümüz ramazan. Mesela insanlar kalkar teravihe gider. O zaman tehlike yeniden başlar. Bulaş artar. Tam geçti geçecek derken, tüm emekler çöpe gidebilir. O nedenle özellikle bu günlerde kurallara harfiyen uymak şart" diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "ÖNÜMÜZDEKİ 15 GÜN HAYLİ ÖNEMLİ"
    Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek, vaka sayısındaki artışta ufak bir azalma olduğunu belirtiyor. Yani, bu salgının henüz plato (duraklama dönemine) vardığı anlamına gelmiyor.

    Şimşek, önümüzdeki 2-3 haftanın yayılma hızını durdurmak adına hayli kritik olduğunun altını çizerek şöyle devam ediyor:

    "Risk hâlâ devam etmekte. Durma ya da azalma trendine girmek istiyorsak önlemleri sıkı bir şekilde devam ettirmek zorundayız. Önümüzdeki haftalar kritik. Biliyorum, hava güzel. Ancak en ufak bir gevşeme, 'pik' noktasına varmamızı yavaşlatacak. İyiye giden dengeyi altüst edecek..."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer böyle devam edersek, bakanlığın da açıkladığı gibi önümüzdeki 15 gün içinde pik noktasına ulaşıp, iki haftalık plato döneminin ardından düşme eğilimine girebiliriz. Ancak dediğim gibi en ufak bir gevşemenin sonucu ağır olur ve en üst seviyeye ulaşmak mayıs ortalarına kadar sarkabilir."

    Test sayılarının artması gerektiğinin de altını çizen Prof. Dr. Şimşek, Avrupa'daki rahatlamanın salgının yayılma hızının kontrol altına alınmasıyla alakalı olduğunu söylüyor.

    Şimşek, "Almanya'da ****asyon yani hastalığın bir kişiden diğerine yayılma hızı sabitlendi. 1'e 1 gibi bir oran. Enfekte hastaları buldular. İzole ettiler. Bizde durum henüz o aşamada değil. Oraya varmak için çabalıyoruz" diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 21 Nisan 2020; 10:11:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemize ait son veri tabloları için linki inceleyebilirsiniz:
    https://covid19.saglik.gov.tr/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 21 Nisan 2020; 10:29:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o deel de tv haber bültenlerini islambolun farklı noktalarından görüntüleri servis edip ahanda baqhın sokaklar bomboş islambol hayvanlara kaldı demelerine ifrit olyom
    resmen suça teşfik
  • Son dakika haberine göre Bilim Kurulu toplanacak...

    Bugün gerçekleştirilecek Bilim Kurulu toplantısında kapsamlı bir şekilde koronavirüsle mücadelenin detayları ele alınacak. Toplantının öğleden sonra gerçekleşmesi bekleniyor. Ardından Sağlık Bakanı kameralar karşısına geçerek son koronavirüs rakamlarını açıklayacak ve gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 21 Nisan 2020; 11:9:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • day1972 D kullanıcısına yanıt
    dünkü kabine toplantısında önemli bazı bakanların göz yaşları içinde istifalarını talep ettiklerine zaten hiç inanasım gelmiyor
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Aynı fikirdeyim ama asıl konumuz ülkemizde gidişat nasıl olacak? İnsanların psikolojileri bozuldu, 65 yaş üstü 35 gündür kısıtlı yaşıyor. Okullar kapalı, insanlar işsiz güçsüz ve ekonomik şartlar ağırlaşabilir. Her yönden normale dönmemiz lazım ama corona günleri bitmek bilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha fazla test öneriyorlar
    Ama öyle herkesede test yapmıyorlar ne iş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salgın o pik noktasına gelse bile halka açıklanmamalı çünkü zekiliği paçalarından akan insan evlatları bunu duyunca salgın bitiyor sanıp sağa sola çıkmaya başlar eminim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt
    Ayrıca, 4 gün kısıtlamaya dayanabilecekler mi yoksa bolca ceza mı yiyecekler? Gevşeklik, umursamazlık halinde acısını toplum olarak fena çekeriz gibi geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 günlük sokak kısıtlaması öncesi İstanbul'un çoğu semtinde insanlar zincir marketlere hücüm ettiler. Gelen son dakika görüntülerindeki uzun kuyruklar ürkütücü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 21 Nisan 2020; 18:18:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son dakika haberi geldi, 21 Nisan itibarıyla toplam vaka sayımız 95.591, toplam test sayısı 713.409, toplam iyileşen sayısı 14.918 oldu. Bugünkü ölü sayısı 119, bugünkü iyileşen sayısı 1488, bugünkü test sayısı 39.429 şeklinde açıklandı. Yatay seyir ve az da olsa iyiye gidiş görünüyor. İncelemek istiyorum diyenler için son durum linki: https://covid19.saglik.gov.tr/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 21 Nisan 2020; 19:19:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlık Bakanı basın toplantısı düzenliyor. Son veriler kamuoyu ile paylaşılıyor. Virüsle mücadelede düne göre bir miktar iyi durumda olduğumuz söylenebilir. Bakanlığın resmi sayfasından son durum linkini paylaşalım: https://covid19.saglik.gov.tr/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 22 Nisan 2020; 20:5:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu korona kolay kolay bitmez, yayıldı bir kere , tahminimce 1 milyon insan ölecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.