Şimdi Ara

31 İLDE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kortekes kullanıcısına yanıt
    Net bir sayıyı kimse veremiyor ama iyi ve kötü senaryolar mevcut. Okulların açılması da eylüle kalacak gibi görünüyor. 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması başarılı olursa iyiye gidiş sürer, aksi halde Avrupa ülkelerinden farkımız kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde Sağlık Bakanının kabineye bilgi verirken kullandığı ifadeler son dakika bilgisi şeklinde yayınlandı: Hazırladığı sunumu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer bakanlarla paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il son durumu anlattı. İstanbul'da virüsün pik yaptığını ve rahatlamaya geçtiğini belirten Koca, "İstanbul'u Kocaeli, İzmir ve Bursa takip ediyor" ifadelerini kullandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 23 Nisan 2020; 10:20:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-2-3 MAYIS'TA 3 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELEBİLİR
    Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; 1 Mayıs'tan itibaren 3 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanması gündeme gelirken, bu uygulamanın bayrama kadar her hafta sonu devam ettirilmesi de tartışılıyor. Uzmanlardan hükûmete verilen raporlarda da sokağa çıkma yasaklarının salgınla ilgili olarak 'zincirin kırılması' konusunda büyük önem taşıdığı belirtiliyor. Kurallar esnetilmeden bayrama kadar tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulanması durumunda ise üçüncü aşamaya geçileceği ve normalleşme sürecine girileceği değerlendirmesi yapılıyor. Yasakla ilgili son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlık Bakanı az önce 23 Nisan 2020 tarihli corono virüs verilerini açıkladı. Merak edenler için linki ekliyorum: https://covid19.saglik.gov.tr/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İSTANBUL TÜRKİYE'NİN VUHAN'I OLDU
    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'de Kovid19 vakalarının ilk görüldüğü Vuhan şehri ile İstanbul'u kıyasladı ve şu değerlendirmeleri yaptı:
    Türkiye'nin Vuhan'ı, İstanbul oldu. Hatta İstanbul, Vuhan'a göre daha iç içe bir kent. Salgını İstanbul'da kontrol altına aldık. 3'er uzmandan oluşan ekiplerimiz 1300 araçla tüm İstanbul'u bulaşı zincirini tespit için dolaştı. Tıbbi dedektif gibi iz sürdü. Bu yöntemi uygulamasaydık İstanbul'da salgını kontrol altına almamız çok zor olurdu. Neden? Çünkü ilk gelen hastalar solunum desteğine ihtiyaç duyacak halde idi. Bulaşı zinciri belirlendikçe hastalar erken tanı ile tedaviye alındı ve süreç yönetilebilir düzeyde gelişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 24 Nisan 2020; 9:53:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KRİTİK EŞİK
    Ramazan ayında da toplumsal hareketliliğin kontrol edilmesi salgınla mücadelemizde kritik bir eşik. Henüz vaka sayısının sınırlı olduğu illerin önümüzdeki dönemde yeni odaklar haline gelmemesi için sosyal izolasyon mutlak gereklilik. Toplum sağlığı için bayramda tokalaşma, kucaklaşma olmamasını arzu ediyoruz. İnşallah bu zorlu günleri geride bıraktığımızda çifte bayram yaşayacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖNCELİK GIDA VE TARIM
    Nüfus hareketinin ve temasın en fazla olduğu alanlar, hizmetler sektöründe yoğunlaşıyor. Nispi olarak hareketliliğin daha az veya kontrol edilebilir olduğu alanların özellikle tarım, hayvancılık, gıda sanayi ve imalat sektörlerinin hızla önünün açılması çok mühim. Mevcut analizler 3-6 ay sonra gıda ve tarım sektörlerinin öncelik ve öneminin artacağını gösteriyor. Bu nedenle, salgının gıda ve tarımı olumsuz etkilememesi için hızlı davranmamız gerekiyor. Bugünkü gayretlerin yanında ekonomik açıdan hızlı toparlamayı da tüm yönleri ile düşünüyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?
    Okulların ne zaman açılacağını bayram öncesi gelişmelere ve genel tabloya bakarak belirleyeceğiz. Ancak liselere ve üniversiteye giriş sınavlarının, Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda, belli kurallar ve önlemler dahilinde yapılmasını hedefliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 24 Nisan 2020; 10:5:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİRİKİMİMİZİ DOĞRU KULLANDIK
    Kovid19'la mücadeleye başlarken eldeki ilk veriler Çin kaynaklı idi. Sağlık Bakanlığı ve Türk hekimleri, kendi birikimini sahaya yansıttı. Birçok ülkenin yoğun bakım aşamasında kullandığı ilaçları biz, erken tedavi döneminde verdik ve olumlu sonuçlarını gördük. Bu sayede hastanelerimizde, ciddi hasta yükü oluşmadı. Yoğun bakım kapasitemizin gücü de tedaviye yansıdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BAĞIŞIKLIK HARİTASINI ÇIKARIYORUZ
    Bilim Kurulu'nun da önerileri doğrultusunda Türkiye Bağışıklık Haritası hazırlıyoruz. 10 bin örneklem üzerinden, PCR yöntemi ile vatandaşlarımızdan numune alarak, Kovid19 bağışıklığı gelişenleri, henüz bu hastalığa yakalanmamış olanları yüzde dağılım olarak belirlemeye çalışacağız. Bu veriler de ilerideki kararlarımıza ışık tutacak nitelikte olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CORONA GÜNLERİNDE 10 ALTIN RAMAZAN KURALI
    Uzmanlara göre uymamız gereken kurallar şunlar:
    1. Mutlaka sahura kalkılmalı, sahurda hafif besinler tüketilmeli.
    2. Sıvı ihtiyacını karşılamak için günde 2-2,5 litre su tüketilmeli.
    3. İftarda ilk önce hafif, az yağlı gıdalarla yemeğe başlanılmalı.
    4. Yemekler yavaş yavaş ve az porsiyonlarda tüketilmeli.
    5. Kan şekerini hızla yükselten besinler yerine posa miktarı fazla kepekli ürünler tercih edilmeli.
    6. İftarda kızartma ve yağlı besinler yerine ızgara, haşlama, buğulama yöntemleri kullanılarak pişirilmiş hafif yemekler tercih edilmeli.
    7. Tatlı düşünülüyorsa, hamurlu, ağır tatlılar yerine sütlü ve hafif tatlılar tercih edilmeli.
    8. Ara öğün olarak meyveye yer verilmeli.
    9. Haftada 3 kez düzenli hafif egzersize devam edilmeli.
    10. İftar mönüsü hazırlanırken her grup besinden dengeli bir mönü hazırlamaya özen gösterilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN RAMAZAN TEDBİRLERİ
    Sağlık Bakanlığı Ramazan ayında vatandaşlar arasındaki iletişim ve temasın daha da fazla olduğunu, bu durumun da COVID-19 salgınının seyrini olumsuz yönde etkileyebileceği uyarısı yaptı. Bakanlık, bu nedenle Ramazan’da alınması gereken tedbirleri açıkladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 24 Nisan 2020; 14:11:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte özetle o tedbirler:

    ORUÇ TUTARKEN HEKİMİNİZE DANIŞIN

    Sağlıklı insanlar istedikleri taktirde bu Ramazan boyunca önceki yıllarda olduğu gibi oruç tutabilirler. Oruç tutmayı düşünen 65 yaş üstü veya diyabet, yüksek tansiyon gibi hastalığı olanlar hekimlerine danışarak karar vermelidir. Oruç tutmanın COVID-19 enfeksiyonu riskini artırdığı ile ilgili yapılmış çalışma bulunmuyor. COVID-19 hastaları da diğer hastalıklarda olduğu gibi hekimlerine danışmalıdır.

    Çok sayıda insanın bir araya gelmesi ve sosyal mesafenin korunamaması nedeniyle Ramazan ayında yapılan etkinlikler, eğlence ile fuar ve çarşı faaliyetleri ile türbe ziyaretleri yapılmamalı. Bu konuda televizyon ve sosyal medya desteği ile faaliyetler yapılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖKSÜRÜĞÜ OLAN YARDIM DAĞITMASIN

    Gerçek ve tüzel kişiler tarafından iftar çadırları ve iftar organizasyonları gerçekleştirilmemeli. Bunlar yerine önceden hijyen kurallarına uygun olarak paketlenmiş gıdalar evlere dağıtılabilir. Bu dağıtımın organizasyonunda sosyal mesafe ve hijyen kuralları ön planda tutulmalı.

    Dağıtımda görev alacak kişilerin el hijyeni, maskenin doğru kullanımı ve sosyal mesafe konularında önceden bilgilendirilmeleri ve kullanacakları maske, el antiseptiği gibi malzemelerin sağlanması gerekiyor. Ateş, öksürük, nefes darlığı olanlar yardım çalışmalarına alınmamalı.

    Dağıtım görevlileri yardımları hane içine girmeden kapıdan teslim etmeliler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TOPLU İBADET YAPMAYIN

    Salgın devam ettiği müddetçe sosyal izolasyon kuralı çerçevesinde başkalarıyla temastan kaçınmalı, bu doğrultuda akraba, komşu ve dostlarla beraber evde iftar yemekleri düzenlemekten kesinlikle uzak durulmalı.

    Camiler kapalı olduğu için teravih namazları, mukabeleler ve dualar gibi ibadetleri herkes kendi evinde yapmalı. Bu faaliyetler için televizyon, radyo, dijital ve sosyal medya gibi platformları kullanarak sanal alternatifler oluşturulabilir. Ev, apartman, bahçe, site ya da mahalle gibi yerlerde toplu ibadetler kesinlikle yapılmamalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PİDE KUYRUKLARINA DİKKAT

    İbadetler sırasında kullanılan seccade, tesbih gibi malzemelerin kişiselleştirilmesi ve herkesin kendisine ait malzemeyi kullanması gerekiyor.

    Ramazan ayı boyunca yapılacak zekat, sadaka, fitre, bağış gibi her türlü ayni ve nakdi yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması esnasında maske takılmalı ve sosyal mesafe kuralına uyulmalı.

    Evden çıkmanın zorunlu olduğu durumlarda kişilerle temasta en az bir metrelik sosyal mesafe korunmalı, maskeler uygun şekilde kullanılmalı, tokalaşmadan kaçınılmalı, uzaktan selamlama yapılmalı.

    Ekmek ve pide sıralarında maske takılmalı ve en az bir metre aralıkla durulmalıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CORONA MÜCADELESİ VE TÜRKİYE
    Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 adı verilen hastalığa yol açan koronavirüs salgını dünyada yayılmaya devam ediyor. Tüm dünya bu lanet virüsle mücadele etmeye çalışırken, bir taraftan da aşı çalışmaları hızla sürüyor. ABD, koronavirüsle mücadelesinde başarısız kalınca, sağlık sistemini sorgulamaya başladı. Türkiye ise aldığı tedbirler ve sağlık politikalarıyla birçok ülkeye örnek olmaya devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CORONAYI DİZE GETİREN ÜNLÜLERİMİZDEN AKLA GELENLER
    Türkiye’de virüse yakalanıp hastalıkla mücadelesini kazananlar arasında tanıdık isimler de var. Spor dünyasından Fatih Terim, Abdurrahim Albayrak, milli kaleci Rüştü Reçber; iş dünyasından Osman Boyner, Esra Oflaz-Ziya Güvenkaya, Yasemin Sadıkoğlu, Hatice Süren, Arzu-Numan Ceyhan, Zafer Mutlu; sunucu Burak Akkul, müzisyen Levent Dörter ve oyuncu Cansın Çekili, bu hastalığı yenenler arasında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 Nisan yani bugünkü Corona virüs verileri açıklandı. Sokağa çıkma kısıtlaması işe yarıyor gibi. Oranlar düne göre daha iyi. Meraklısına: https://covid19.saglik.gov.tr/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 24 Nisan 2020; 19:25:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 NİSAN CORONA VERİLERİNDE BİR İLK YAŞANDI
    Türkiye'deki koronavirüs salgınında 24 Nisan günü bir ilk yaşandı. Bakanlığın verilerine göre; bugün 3 bin 122 yeni vaka tespit edilirken, 3 bin 246 kişi ise iyileşti. Böylece bir günde iyileşen hasta sayısı yeni vaka sayısını geçmiş oldu. 109 yeni ölüm yaşanan koronavirüs salgınında toplam ölüm sayısı 2 bin 600'e yaklaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü salgınına ilişkin son verileri sosyal medya hesabından açıkladı.

    İYİLEŞEN HASTA SAYISI, VAKA SAYISINI GEÇTİ
    Türkiye'de corona virüs nedeniyle son 24 saatte 109 kişi daha hayatını kaybetti. Toplam can kaybı 2 bin 600'e yükseldi. 3 bin 122 yeni vaka tespit edilirken, 3 bin 246 kişinin iyileştiği bildirildi. Böylece bir günde iyileşen hasta sayısı yeni vaka sayısını geçmiş oldu.

    ALINAN SONUÇLARA TEDBİRLE DESTEK ŞART
    Vaka sayısıyla ilgili paylaşımında Sağlık Bakanı Fahfettin Koca, "Son 24 saat içinde taburcu olan hasta sayısı, bugüne kadar iyileşen toplam hasta sayısının yaklaşık %15'ini oluşturuyor. Taramada, erken tanı ve tedavide başarılıyız. Bu noktadan geri dönüş olmamalı. Alınan sonuçlara tedbirle destek şart. Bize güç verin." ifadelerini kullandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 24 Nisan 2020; 21:15:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.