Şimdi Ara

31 İLDE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • TEKİRDAĞ'DA CORONADAN KORUNMAK İÇİN DEZENFEKTAN VE ALKOL İÇEN ŞAHIS ÖLDÜ!
    Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde koronavirüsten korunmak amacıyla dezenfektan ve etil alkol içtiği iddia edilen şahıs hayatını kaybetti.

    Olay, Çerkezköy ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 45 yaşındaki B.Ç, tüm dünyaya korku salan koronavirüsten korunmak amacıyla dezenfektan ve etil alkol içtikten bir süre sonra rahatsızlandı.

    TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI
    Çeşitli şikayetlerle hastaneye başvuran şahıs tedavi altına alındı. Durumu giderek ağırlaşan B.Ç, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 26 Nisan 2020; 16:50:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?
    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şehirlerarası seyahat yasağının ne zaman kalkacağına ilişkin sinyal verdi. Nuri Ersoy, bir sürpriz yaşanmazsa iç turizmi mayıs ayı sonunda başlatmayı düşündüklerini söyledi.

    Bakan Ersoy, "İlk olarak oteller yarı kapasiteleriyle hizmet verecek. Sahillerdeki şezlong sayıları azaltılacak. Otellerdeki açık büfeler açılmayacak" dedi. Hürriyet Gazetesine konuşan Bakan Ersoy, şu anki verilere göre salgınla mücadelede her şeyin olumlu geliştiğini ifade ederek şöyle konuştu:

    "Böyle giderse ve gidişatta sıkıntı yaşanmazsa mayıs ayı sonu itibariyle iç trafik başlayacak. Kontrollü iç hat uçuşlarıyla turizm sezonu açılacak. Bir sertifikasyon kurulu oluşturduk ve konaklamanın kurallarını belirledik. Çok kapsamlı bir kurallar bütünü. Konaklama tesisleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Bu kurallara uymayı taahhüt edenlere sertifikasyon vereceğiz. Sertifikasyon alan tesisleri duyurarak, tatilciye 'Buralara gidebilirsiniz' diyeceğiz. Şehirlerarası seyahat ve iç hat seferleri de bu dönem başlayacak. Vaka açısından sıfır olan ülkelerle karşılıklı kapıları açabiliriz"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İSVEÇ'TE TEDAVİ EDİLMEYEN TÜRK VATANDAŞI ANKARA' DA
    İsveç'te koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktığı halde evine gönderilen 4 çocuk babası Emrullah Gülüşken (47), kızlarının sosyal medyadaki çağrısının ardından ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi. Gülüşken'i taşıyan ambulans uçak saat 13.40 civarında Ankara'ya iniş yaptı. Emrullah Gülüşken ve çocukları, yapılan kontrollerin ardından havalimanında bekletilen ambulanslarla Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Saat 06.00’da başlayan çalışma, 7 saat 40 dakika sürdü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CORONA TESTİ POZİTİF AMA EVE GÖNDERİLDİ!
    İsveç’in Malmö kentinde yaşayan Emrullah Gülüşken, yaklaşık 2 hafta önce yüksek ateş ve nefes darlığı yaşamaya başladı. Gülüşken’in durumundan endişelenen ailesi, sağlık kuruluşunu arayarak yardım çağırdı. Ancak hastaneden herhangi bir geri dönüş olmadı. İki gün önce ambulansla hastaneye kaldırılan Gülüşken’in koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen evine geri gönderildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KIZLARI TÜRKİYE’YE SESLENDİ
    Bunun üzerine Emrullah Gülüşken’in kızları Samira ve Leyla Gülüşken, Twitter üzerinden Türkiye’ye seslendi. Samira Gülüşken, "Ailemle birlikte İsveç'te yaşıyoruz. Babamın 11 gün önce ateşi yükselip nefes darlığı yaşamaya başladı, endişe edip hastaneyi aradık ama maalesef gelmediler ve bizleri geçiştirdiler. Her gün defalarca aradık ama bize dönüş sağlamadılar. Ülkemizden bize sahip çıkması adına yardım talep ediyoruz. Ne yaparız, nereye başvururuz bilmiyoruz. Lütfen sesimizi duyurmamıza yardımcı olun. Babamın durumu çok kötü, bir an önce müdahale edilmeli, lütfen" mesajını paylaştı. Leyla Gülüşken de video paylaşarak, Türkiye'ye seslenip yardım çağrısında bulundu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BAKAN KOCA DEVREYE GİRDİ
    Samira ve Leyla Gülüşkenin çağrıları kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, Türkiye harekete geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samira Gülüşken’i arayarak babası Emrullah Gülüşken’in sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Koca, Emrullah Gülüşken’in 4 çocuğuyla birlikte Türkiye’ye getirilmesi için ambulans uçak gönderilmesi talimatını verdi. Gülüşken ve çocukları Samira, Leyla, Emir Ali ve Mahmut için sabah saatlerinde İstanbul’dan kalkan ambulans uçak İsveç’e hareket etti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BABAN İÇİN HASTANEMİZ HAZIR
    Bakan Koca, Twitter hesabından, İsveç'e hareket eden uçağın fotoğrafını paylaşarak, "Sevgili Leyla, sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06.00’da havalanıyor, İsveç'e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Çok sevgiler" mesajını paylaştı.

    Leyla Gülüşken, Bakan Koca’nın paylaşımına yanıt vererek, "Sayın bakanım Allah bin kere razı olsun sizden. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok mutluyum babam ve ailem adına. İyi ki varsınız. Bu süreçte bize her koşulda yardım ettiğiniz için size minnettarım" ifadelerini kullandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "BİRAZDAN ANKARA'DA OLACAK"
    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Emrullah Gülüşken'in Türkiye'ye doğru yola çıkmasının ardından paylaştığı mesajda ise, "Bir kız evlat, COVID-19 hastası babası için hiçbirimizin unutamayacağı bir şey yaptı. Ülkemiz harekete geçti. Ambulans uçağımız sabah İsveç’ten hastamızı aldı. Birazdan Ankara’da olacak. (Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamızı iyileştirdik. İnşallah Emrullah Bey de iyileşecek.)" ifadelerini kullandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DEVLETİMİZ BU DURUMA DUYARSIZ KALMADI
    Öte yandan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’dan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

    "İsveçte yaşayan vatandaşımız Emrullah Gülüşken’in Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmedi. Devletimiz elbette bu duruma duyarsız kalmadı. Emrullah Beyi ambulans uçakla ülkemize getiriyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimiz için çalışıyoruz."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UÇAK, ESENBOĞA HAVALİMANI’NA İNDİ
    Emrullah Gülüşken ve 3 çocuğunu taşıyan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı’na saat 13.40’ta indi. Sağlık görevlileri tarafından bulunduğu basınçlı sedyeyle uçaktan alınan Gülüşken, ambulansa taşındı. Gülüşken ve çocukları, daha sonra Ankara Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Emrullah Gülüşken, burada tedaviye alınırken, çocuklarının da 14 gün karantinada tutulacağı öğrenildi. Saat 06.00’da başlayan çalışma, 7 saat 40 dakika sürdü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UÇAK GELDİ DEYİNCE BANA İNANMADILAR
    Leyla Gülüşken süreci anlatırken İsveç sağlık çağrı merkezi ile konuşmalarını da nakletti:

    "Babamın izole tutulması gerektiği için ülkemizden gelen uçağa ulaşmak için ambulansa ihtiyacımız vardı. Arayıp bunu istediğimde bana kızdılar "Babanız hasta. Bizi neden çağırıyorsunuz" dediler. Havalimanına nakledilmesi gerektiğini, orada bir uçak beklediğini ve ülkemizde tedavi göreceğini söylediğimde şaşırdılar, "Özel uçak mı istediniz?" dediler. Hayır ülkemiz gönderdi dedim. Şaşırdılar. Birbirlerine söylediler. Yine de ambulans gönderemediler ve oraya da kendi imkanlarımızla ulaştık. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanımıza, İletişim Başkanımıza herkese sonsuz teşekkür ediyoruz."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 26 Nisan 2020; 18:4:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İSVEÇ'TEN UÇAKLA GETİRİLEN CORONA HASTASI VATANDAŞIN KIZI İLE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
    İsveç'te yaşayan ve koronavirüs testi pozitif çıkan ancak hastaneye alınmayan Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken'in kızı Leyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü. Erdoğan, İsveç'ten Türkiye'ye getirilen Gülüşken'in kızı ile yaptığı görüşmede, tıbben üzerlerine ne düşerse yerine getireceklerini söyledi.

    "SEVDİĞİ GURBET ELDE OLSA DA ASLA YALNIZ BIRAKMAZ"
    Erdoğan'ın Twitter hesabından o anların videosu paylaşılırken şu not düşüldü: "Bugün İsveç'ten uçak ambulans ile ülkemize getirdiğimiz Emrullah Bey'in kızı Leyla kardeşimle telefonda görüştüm. Yaşadığı mutluluğu paylaşmayı bizlere nasip eden Allah'a şükürler olsun. Bu devlet, Milletinin mecnunudur. Sevdiği gurbet elde olsa da onu asla yalnız bırakmaz..."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 26 Nisan 2020; 19:12:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TÜRKİYE'DE 6 ÜNİVERSİTEDE CORONA AŞISI İÇİN ÇALIŞMA VAR
    SBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar, "Ülkemizde hali hazırda 6 üniversitemizde aşı ile ilgili çalışmaların başlatıldığını biliyorum. Kısa sürede olmasa da inşallah eylül ayından sonra iyi haberler alabiliriz." dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BUGÜNÜN CORONA TABLOSU AÇIKLANDI: İYİYE GİDİŞ SÜRÜYOR
    Bugünkü test sayısı 30.177, bugünkü vaka sayısı 2.357, bugünkü iyileşen sayısı 3.558, bugünkü vefat sayısı 99 oldu. İşte link: https://covid19.saglik.gov.tr/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day1972 -- 26 Nisan 2020; 19:30:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • day1972 D kullanıcısına yanıt
    Test sayısı azalıyor gibi bu da virüsün bulaşmasının azaldığını gösterir ramazandan sonra bu biter bu şekilde devam ederse 👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah dediğiniz gibi olur. Çünkü büyük küçük herkesi etkiledi. Dünya genelindeki kayıplar çok fazla. Bir an önce aşı bulunsa iyi olacak. Aksi halde yeni dalgalar gelebilir. Umudumuz haziranda normalleşmenin başlaması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme: 1-2-3 Mayıs tarihlerinde 31 İlde sokağa çıkma kısıtlaması için genelge yayınlandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veriler her gün daha iyi görünüyor. Kısıtlamaya uyalım ve hep birlikte kazanalım inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.