Şimdi Ara

%94 kısıtlanıyoruz! (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
842
Cevap
39
Favori
25.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
210 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet umduğumu söylüyorum.

    Umudum var diyorum.

    10 sene içerisinde diyorum. Bugün sen TT'nin sahibi olsan para kazanma dışında bir şey yapar mısın? Ben olsam yapmam. Ödediğim parayı zaten fersah fersah alıyorum.

    @mustifb hocam bugün düzgün veri hizmeti alamama sebebimiz sadece devlet değil. Toplumsal olarak bir "aman ya boşveeer" var. Kendimde bile var. Çalıştığım yerde inovatif bir şey yapmak istedim yapana kadar bir güzel çalıştım ve yaptım. Ne mi oldu "Amaaaan boşver ya ne gereği var" dendi.

    Alışılmış kalıpların dışına çıkamıyoruz. Çıkmak istemiyoruz.

    3Mbps alamayan yerlerde de Türk Telekom'un YATIRIM konusunda nazlanmasını görüyorum. Ulaştırma Bakanımız da bu konuda TT'yi eleştirdi. Mobilde cırlayan TT sözkonusu kablo olunca bir tarafına bile sallamıyor.


    Onedrive'a 75 TB dolduran adam yüzünden de onedrive ücretsiz kotayı 15 GB'dan 5 GB'a , loyalty ve camera roll bonuslarını da düşürme ve yoketme kararı aldı.

    Hele ki Office 365 ile gelen sınırsız depolama da 1 TB'a indirildi.

    Upload konusunda ÇOK kötüyüz. 1 Mbps artık kimseye yetmez.

    Symmetric hatlar konusunda da Türk Telekom tekeli kalkmadan bir gelişme yaşayamayacağız sanırım. Yakındır BTK'nın 4G'deki uploadları sınırlandırma tebliği...




  • Seçim zamanı gelince, siyasetçilerden AKK'nin kaldırılmasını, yada makul ölçülere çıkarılmasını isteyebilirdik ama bizdeki boşvermişçilik olduğu için, o zamanlar bu konuya pek değinilmedi.
    Asgari ücret örneğinde olduğu gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasgesci -- 4 Mayıs 2016; 17:38:38 >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz katılıyorum. Ama 10 yıl beklemek işi mantıklı değil, çünkü adam bu konumdayken 50 yıl geçsede düzelmez. 4G'ye upload konusunda sınırlama gelmez çünkü kotalar çok az adam o kotayla download mı yapsın upload mı? O yüzden bir sınır geleceğini sanmıyorum.

    Konunun yeri değil ama Microsoft tam bir ahmaklık yaptı. Kendi ülkesinde 250 Mbps'e kadar upload hizmeti veriliyorken bir adamın 75 TB doldurması şaşırılacak bişey değil. Hazırlığını buna göre yapmalıydı, tüm dünyada sınırsız anlamı bellidir.
  • Bugün hollandalı arkadaşla oyun oynuyoruz bunun oyununda bi sıkıntı çıktı. oyunu silip tekrar kurayım dedi ben de o zaman akşama doğru görüşürüz yazdım. Nereye gidiyosun işin mi var dedi. Oyunu baştan indirmeyecek misin diye sordum. Evet %40 indi bile dedi 17 gb oyun max 4-5 dk sürdü inmesi. Öyle çok uçuk bir tarifesi de yok standart ev kullanıcısı. Telefon+TV+İnternet sabit 45€ ödüyormuş. Ne akk var ne kısıtlama ne de hızda bir yavaşlama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasgesci

    Fiber internet altyapısını operatörler ortak yapsa, hem maliyet çok azalır, hem de her yerde alternatif seçenekler olur bizim için.
    Fiber interneti koblosuz wi-fi gibi havadan modem ile alamaz mıyız? cep telefonunda olduğu gibi.
    Fiber kabloyu sadece verici istasyona kadar çekilir ve kablosuz olarak modem ile evlere kadar çok daha ucuza girmiş olur, imkansız mı?

    Hocam benim bildiğim yasalar gereği fiber gelen yere bir daha fiber veya bir altyapi cekemezsiniz ama bizim ulkemizde hakka hukuka onem verilmediginden. İss ler belediyeden izni kopardiginda herseyi yapabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Ne yapabiliriz peki?

    Çıkıp protesto mu edelim? Yeminle bu kadar şehit varken çevik kuvvet bizi silindir gibi ezer.

    BTK'ya mail ya da imzalı dilekçe ile mi başvuralım? Terörist bile ilan edilebiliriz.

    Bu hassas dönemde kolay bir şey yapamayız. İstesek bile olmaz, olmayacak. Ben konumum gereği bazı bilgileri size veremiyorum ama şunu söyleyeyim devletin bu paraya ihtiyacı var. O yüzden unutuyorum. Kötünün kötüsü 10 yıl sonrası.

    Microsoft ahmaklık yaptı ve benim de severek kullandığım hatta Onedrive mı Google Drive'mı diye gidip geldiğim dönemde böyle bir karar alarak beni kararsızlıktan kurtardı.
  • dogukan733 kullanıcısına yanıt
    MMO türü oyunlarda durum daha vahim. Koreli bir arkadaşım vardı. Bundan 5-6 yıl önce 100Mbps hızı beğenmiyordu. Bizde hat 40Mbps destekliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogukan733

    Bugün hollandalı arkadaşla oyun oynuyoruz bunun oyununda bi sıkıntı çıktı. oyunu silip tekrar kurayım dedi ben de o zaman akşama doğru görüşürüz yazdım. Nereye gidiyosun işin mi var dedi. Oyunu baştan indirmeyecek misin diye sordum. Evet %40 indi bile dedi 17 gb oyun max 4-5 dk sürdü inmesi. Öyle çok uçuk bir tarifesi de yok standart ev kullanıcısı. Telefon+TV+İnternet sabit 45€ ödüyormuş. Ne akk var ne kısıtlama ne de hızda bir yavaşlama.

    AKN uygulaması sadece mobilde var bildiğim kadarıyla EU ülkelerinde. Hatta cep telefonları tarifeleri bile SINIRSIZ KONUŞMA ve SINIRSIZ SMS standard olarak sunuluyor.

    İngilizcesi olan luna bakabilir;

    https://www.reddit.com/r/thenetherlands/comments/3ddu1m/why_is_mobile_internet_so_expensive_in_the/

    Muhtemelen 50 Mbps'lik no-data-cap (AKN olmayan) hat kullanıyordur.

    Benim Almanyadaki arkadaşım da 25 Mbps hizmetini 50'ye çıkartmış kampanya ile hiç fark ödemeden. Ben böyle yutkunarak bakıyorum bu gelişmelere. Ki kendisi teknolojiden anlamaz. Teklif gelmiş tamam demiş.

    Hey gidi...




  • astegon kullanıcısına yanıt
    Hocam devletin paraya ihtiyacı var derken biraz daha ipucu verebilirmisiniz?Mesela memur maaşı ödeme konusunda mı yoksa tsk ile alakalı bir şeymi?Yoksa bunlarla alakası hiç yokmu?

    Bugün içinde bulunduğumuz durum neticesinde kendi kendime düşündüm ve tsk'ya ayrılan bütçe geçmişten beri en büyük bütçelerden biri diye biliyorum.Gündemin durumu ise belliyken, acaba? demekten kendimi alamıyorum.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    hocam ülke deki internet sansür ve youtube bant genişliği kısmaları vpn varken %94 kısıtlanıyoruz!
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Kutu kutu pense, elmamı yerse... Bilmem açıklayıcı oldu mu?
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Eğer cevabı tekerlemenin son kısmıysa fazlasıyla
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Devletin paraya ihtiyacı var çünkü bütçe dengeleri çok hassaslaştı. Sebepleri için ekonomi sayfalarına bir süredir bakmanız yeterlidir.

    Maaş ödemelerinde olsun başka şeylerde bir dengesizlik yok şükür. Ancak yatırımsal anlamda yavaşlamalar var. Çünkü derinden bir ekonomik dengesizlik var ülkede.

    Devlet aldığı vergilerle hizmet ediyor (teoride) bize. Ama şahıs işletmelerinden A.Ş.'lere kadar kapatan o kadar çok ki. Bugün 100 TL'lik bir fatura kestiğinizde devlet size ortalama %45 oranında ortak oluyor. O paranın %45'i devletin cebine gidiyor. Bundan dolayı hemen herkes merdivenaltına geçmeye ve FATURASIZ ve dolayısıyla VERGİSİZ iş yapma yoluna gidiyor. Bu da vergi gelirlerinde düşüş yaratıyor.

    Bizim konumuzla alakası da var. Düşünün, yalın internet var ama telefon istemiyorum deseniz bile telefon ile yalın internet arasında ÇOK FARK yok. Oysa ses hizmeti almasam da bana daha uygun fiyata vermelerini beklerdim.

    Konumuzla da kısmen alakası olarak, Flemenkçe bilen varsa daha iyi bakacaktır, ama şu adresteki verilere bakınca ülkedeki VERGİ YÜKÜNÜN'de ciddi anlamda yüksek olduğunu görebiliriz.

    https://www.tele2.nl/thuis/tarieven/

    Ben burada CAP felan görmedim.

    50/50 Mbps fiber internet 45€




  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Maalesef sansür konusunda olsun, engelleme konusunda olsun tuhaf ve ileride "ya arkadaş biz ne yapmışız" diyecek kadar ilginç bir dönemden geçiyoruz.

    Temel sorunumuz da toplumsal olarak bu. Biz Ataerkil bir toplumuz ve maalesef her zaman güçlünün o serin gölgesinde durmak istiyoruz...
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.Genellikle karşılanamayan vergilerle alakalı bir konu topluma mal ediliyor gibi anladım.Bu konularla pek içiçe değilim ekonomiye pek hakimiyetim yok, yanlışım varsa düzeltin.
  • Aylık kota saçmalığı dolmadığı hâlde 8 saattir aldığım hız:

     %94 kısıtlanıyoruz!
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    hocam tanık var çin de aylık 90tlye 2000 Mbps alıyormuş fakat WeChat dan atılan mesajlar bile okuyorlarmış
  • up
  • fazla söze gerek yok ;)
     %94 kısıtlanıyoruz!
  • Bugün akknin 12.günü ve sadece 10gb'ım(150) kaldı:(((((( Allah'ım şu illet kalksın!!!!
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.