Şimdi Ara

97 corolla gli

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
10.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, dün 97 model corolla gli otomatik vites bir araba aldım. Bundan yaklaşık 7 yıl önce 92 model corolla gl vardı. O arabayı 1.5 yıl kullandım ve hiç bir arıza çıkarmamıştı. Ama kaza yaptım ve satmak zorunda kalmıştım. Sonunda tekrar corolla'ya kavuştum fakat bir kaç merak ettiğim şey var. Arabanın ruhsatında 105 hp olduğu yazıyor. Arabanın motor tipi EFI değil mi, değilse ne? bir de ECU nedir ve benim arabayla alakalı birşey midir?
    Ayrıca otomatik vites sorun çıkarır mı?
    İki gündür yaklaşık 150 km yol yaptım ve arabadan tık ses gelmiyor, sıralı sistem lpg var, ortalama ne yakıyor daha hesaplayamadım.
    Kısacası bu araba hakkında bana biraz bilgi verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.



  • öncelikle hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin..

    ruhsatta yazanlara pek itibar etmeyin çoğu zaman yanlış yazıyorlar.

    quote:

    ECU (Motor Kontrol Ünitesi) otomobilin motor bölümünde veya yolcu kabini içinde bir yere monte edilmiştir. Boyutları bir oto teybinden daha küçüktür. Bu küçük cihaz birden fazla microbilgisayar içermekte ve motorun değişen koşullarda en verimli şekilde yönetimini sağlamaktadir. Bu microbilgisayarlar, EPROM bir chip içerisinde bulunan bir programı çalıştırmaktadır. ECU, tüm motor yönetimi ve kontröllerden sorumludur, ve motorun çalışma şartlarını sürekli olarak denetler, parametreleri hesaplar ve sürekli olarak değişkenleri ayarlar. Tüm bu ayarlamalar, motorun yükü, devri, çevre değişkenleri (hava sıcaklığı, hava yoğunluğu, motor sıcaklığı, barometrik basınç vs…) göz önüne alınarak bir saniye içerisinde yüzlerce kez gerçekleşir…Tüm bu ölçümler, basınç, sıcaklık, devir, hız, hava yoğunluğu vs…gibi değişkenlerin, milyarda bir sapma ile, motor içinde bulunan yüzlerce sensör tarafından yapılması ile mümkün olmaktadır…ECU bu değerleri algılar, ardından EPROM içerisinde bulunan haritadan ilgili değerleri bulur, ve de ateşleme zamanlaması, optimum yakıt miktarı, turbo basıncı, emisyon değerleri gibi değişkenleri hesaplayıp uygulamaya geçirir…Tüm bu işlemler saniyenin binde biri cinsinden sürelerde gerçekleşmektedir.


    düzenli bakımlarını yaptırdığınız sürece ne araç ne otomotik vites ne de başka kısımlar hiçbir sorun çıkarmaz.




  • adapazarındaki fabrikada üretilen corollaların 96 modellerinin tümü ve 97 modellerin bir kısmı 105 hp dir..daha sonra 115 hp olarak üretilmiştir..aradaki fark işletim sistemi yazılımından kaynaklanır..her iki motor da 1.6 16v üstten çift egzantrikli ve direkt püskürtmeli sistemdir..
    ECU yu yukarıda arkadaş yazmış..sizin arabanız da da vardır..
    ben şimdiye kadar corollaların otomatik vites sistemi ile ilgili bir sorun duymadım..
  • Arabanız hayırlı olsun. Tam isabetli bir seçim yapmışsınız...

    Arabanızın kaç Hp olduğunu Toyota'ya şase ve motor numaranızında yazılı oldu bir mail atarak öğrenebilirsiniz...

    2004 Yılında satmış olduğumuz 96 Xei 114 Hp

    1 Ay önce sattığımız 97 Xei Ac 110 Hp'di...

    Birde sakıncası yoksa ne kadara aldığınızı öğrenebilirmiyim?
  • Aracın fiyatı 13.000 ytl'ydi üzerinde daha 3 ay önce takılmış milano sırali sistem lpg bulunmakta. Ancak arabanın direksiyon keçelerinden yağ kaçırıyordu ve kutuda boşluk vardı o yüzden 250 lira indirim yaptırdım ve 12.750 ytl' ye aldım. Km'side 150.000 yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada ön camın sol direğinden ve ön sağdan iki kazası var ama kupalara falan baktırdım şasede sorun olmadığını söylediler. Birde ben arabayı gördüğümde boyası çok soluk görünüyordu ve çizikler vardı. Aldığım kişi komple boyatıp öyle verdi. Arabamın durumu böyle.

    Şimdi merak ettiğim bi kaç konu daha var sizinle paylaşmak istiyorum. Bu yukarıda yazdığınız ECU ünitesine yazılım atılarak, hem performans artışı hemde % 15 lere varan yakıt tasarrufu sağlanıyormuş bu konuda bilginiz varsa yazarsanız sevinirim.

    Yorumlarınız için teşekkürler....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TaNeR_c

    Aracın fiyatı 13.000 ytl'ydi üzerinde daha 3 ay önce takılmış milano sırali sistem lpg bulunmakta. Ancak arabanın direksiyon keçelerinden yağ kaçırıyordu ve kutuda boşluk vardı o yüzden 250 lira indirim yaptırdım ve 12.750 ytl' ye aldım. Km'side 150.000 yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada ön camın sol direğinden ve ön sağdan iki kazası var ama kupalara falan baktırdım şasede sorun olmadığını söylediler. Birde ben arabayı gördüğümde boyası çok soluk görünüyordu ve çizikler vardı. Aldığım kişi komple boyatıp öyle verdi. Arabamın durumu böyle.

    Şimdi merak ettiğim bi kaç konu daha var sizinle paylaşmak istiyorum. Bu yukarıda yazdığınız ECU ünitesine yazılım atılarak, hem performans artışı hemde % 15 lere varan yakıt tasarrufu sağlanıyormuş bu konuda bilginiz varsa yazarsanız sevinirim.

    Yorumlarınız için teşekkürler....


    toyotanın o modellerine sadece yazılım ile orjinal 115 hp gücünü vermek mümkün..daha fazlası için farklı yazılım ile tuning etmek ve direkt hava filtresi uygulamak gerekiyor..yanlız yakıt tasarrufu sağlanamıyor..eskiden ne yakıyorsa yine o kadar yakar..hatta belki çok az bir miktar sarfiyat artabilir..ayrıntılı bilgi için aşağıdaki adrese göz atmanızı öneririm..

    http://www.bestservis.com/




  • Hayırlı olsun.96-97 modellerinin 105 beygir olduğunu biliyorum.95 ve 98 modelleri ise 114 beygir.Bizde de 98 oto. vites olanı var.Full donanımlısı.Araç 6 aydır bizde.Km.si 196.000 civarı.Masrafı az olan araçlar.Son derece memnunuz.
  • Bugün saniyeye gittim, klimayı açtığımda birden öksürmeye başlıyordum ve polen filtresine baktırıp değiştirecektim. Usta torpido kapağının olduğu bölümü söktü ve baktı ki polen filtresi yok dedi. Bende nasıl olur klimalı arabada filtre olmaz mı dedim bazı arabalarda olmadığını söyledi. Bu konuda bilgisi olan var mı? Var da tamirci mi yerini bulamadı merak ettim.
  • o model corollalarda polen filtresi yoktur..usta doğru yere bakmış...her klimalı araçta polen filtresi olmaz..yanlış hatırlamıyorsam o sınıf araçlarda polen filtresi 99 yılında ilk olarak astra larda uygulandı...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TaNeR_c

    Bugün saniyeye gittim, klimayı açtığımda birden öksürmeye başlıyordum ve polen filtresine baktırıp değiştirecektim. Usta torpido kapağının olduğu bölümü söktü ve baktı ki polen filtresi yok dedi. Bende nasıl olur klimalı arabada filtre olmaz mı dedim bazı arabalarda olmadığını söyledi. Bu konuda bilgisi olan var mı? Var da tamirci mi yerini bulamadı merak ettim.


    Teşekkür ederim bilgi için.
    Peki, ikincei el 16" jant ve lastik nerden bulabilirim bu konuda bilgisi olan var mı?
  • Arkadaşlar 98 model Corolla Gli'ler yerli imalat mı yoksa Japon mu?Bilgisi olan var mı?
  • soracağım sorunun cevabı mutlaka daha önce verilmiştir. ama tam da yerine yazıyorum.
    gli ve xei arasında ne fark var
    g ile başlayanlar japon
    x ile başlayanlar adapazarı üretimi mi ?
    şimdiden teşekkürler....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KUNG-FU 61

    Arkadaşlar 98 model Corolla Gli'ler yerli imalat mı yoksa Japon mu?Bilgisi olan var mı?


    yerli imalattır..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dondurmacı

    soracağım sorunun cevabı mutlaka daha önce verilmiştir. ama tam da yerine yazıyorum.
    gli ve xei arasında ne fark var
    g ile başlayanlar japon
    x ile başlayanlar adapazarı üretimi mi ?
    şimdiden teşekkürler....


    gli ile xei arasındaki fark donanım farkıdır..gli daha donanımlıdır..motor aynı motordur..her ikisi de adapazarı üretimidir..(birde en alt donanım xli var)
  • Arabamın otomatik vitesi üzerinde bulunan low ve 2 kademelerini hangi zamanlarda kullanmayılım?
    Birde ikinci el jant almak için önerebileceğiniz bir yer var mı?
  • şimdi benim araba 93 model 93 beygir yazılım yüklenirse 114 beygir olur mu ? mümkün mü?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TaNeR_c
    Arabamın otomatik vitesi üzerinde bulunan low ve 2 kademelerini hangi zamanlarda kullanmayılım?
    Birde ikinci el jant almak için önerebileceğiniz bir yer var mı?

    Bende de otomatik vites toyota var L ve 2 vitesleri hızlanma için süper ama ben servise sorduğumda bunları kullanmamı önerdi en iyi d konumuymuş L ve 2 konumu sadece motor freni için kullanılmalıynış
  • motor fireni yada tork için kullanıldığı kesin ama benim merak ettiğim şey, yüksek süratlarda frenler yetersiz kaldığında vites küçülterek motor freni yapılıyor. Acaba bu L ve 2 konumu bu amaçlı kullanabiliyor mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TaNeR_c

    motor fireni yada tork için kullanıldığı kesin ama benim merak ettiğim şey, yüksek süratlarda frenler yetersiz kaldığında vites küçülterek motor freni yapılıyor. Acaba bu L ve 2 konumu bu amaçlı kullanabiliyor mu?

    Vitesin sol tarafındaki over drive düğmesine basarsan araba 3. vitese düşecektir yüksek hızlarda bunu kullanabilirsin
    L ve 2 konumunu sadece motor freni için kullanmalısın

    2 için 103 km ve aşağısı L için 50 km ve aşağısında kullanılmlı motor ferni için !

    bunları arabyı aldığım zaman verdikleri kullanıcı kitabından yazıyorum hala saklıyorum
  • Bu güzel bilgiler için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.