Şimdi Ara

ABD'den iPhone 11 & 11 Pro alacaklar! Uluslararası garanti konusuna dikkat! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
16
Favori
79.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    1. Hepsiburada'da DEMO cihaz adı altında satılan cihazlar SWAP cihaz mıdır? Bilgisi olan var mı?

    2. Sahibinden'de 4400-4800 TL arası A2105 kodlu cihazlar satan yerler var. Cihazın daha önce kullanılıp kullanılmadığını Apple Destek'den sorgulayıp öyle alabilirsiniz diye not düşmüşler. "Apple Destek sayfasından sorgulamadan ürünün sıfır olduguna inanmayınız." bu kontrol nasıl yapılıyor bilen var mı?

    3. 64 GB cihaz ABD'de 749$, 70 $ vergi ile satış 819$'a geliyor. Bugünün $ kuru 5.8 TL olsa, 64 GB A2105 cihazı 4400-4800 TL arası satanlar nereden kar ediyor olabilir? Bilgisi olan varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 22 Nisan 2019; 14:12:24 >
  • barisg B kullanıcısına yanıt
    1.Demo cihazda garanti yok diye biliyorum ve arızalı çıkanı çok oluyormus sorun yaşama ihtimaliniz yüksek bence uzak durulması daha iyi
    2.Googledan Apple garanti sorgulamadan seri no yazarak bakılıyor diye biliyorum eğer etkinleştirilmemiş ise açılmamıştır
    3.o genelde daha önceden alınan eski kura göre olan tel diye biliyorum hocam atıyorum ozmn dolar 5 lirayken almıştır bazıları daha ucuza satıyo sahibinden acelem var diye onları yakalamak lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • barisg B kullanıcısına yanıt
    Hepsiburadadan demo XS aldım ve 2 ay sonra kurulum hatası ve FaceID arızası verdi. Garantiye almadılar. Normal ithalat ürünü olmadığı için demo ürünü hangi mağazaya kayıtlıysa orası sadece onarım yaptırabilir. Zaten kutunun arkadasında Not for resale yazıyordu. Sitede yazan garanti bilgileri doğru ama bunun onarımını sadece mağaza yapabiliyor, son kullanıcı değil.
  • DEMO CIHAZLAR
    Demo cihaz almayın, fırsatçılara para kazandırmayın. Demo cihazlar Apple tarafından perakende zincirlerine ve medyaya teşhir/inceleme amaçlı gönderilen cihazlardır (iş hacmine göre bedava ya da iskontolu rakamlarla gönderilir). Satış amaçlı ürünler değildir ve son kullanıcıya satılması yasaktır, bu cihazlar garanti hizmeti de alamaz (Apple kullanıcıyı mağdur etmemek için garanti hizmeti verebilir). Özetle bu cihazlar Apple'ın tanıtım/teşhir için gözden çıkardığı cihazlardır, bedava verilmediği sürece her türlü pahalıdır. Son yillarda ozellikle cihaz fiyatlarinin cok yukseldigi Turkiye, Hindistan vb. pazarlarda insanlar demo cihazlara yonelmeye basladi. Kanada’da, Danimarka’da, Isvicre’de kimsenin aklina demo cihaz satmak ya da almak gelmiyor, sebebini tahmin edin. 500 TL icin kendinizi riske atmayin, demolarda garanti konusu riskli. Normal, retail cihazlardan sasmayin. Demo cihaz alarak, adeta 5’li paketteki uzerinde SATILMAZ yazan kekleri tek tek satan bakkal amcalara para kazandiriyorsunuz.

    @barisg Sordugun sorularin hepsinin yaniti baslikta mevcut aslinda. Keske ilk sayfadan itibaren okusaydin. Dünyanın neresinden alınırsa alınsın, iPhone'un sadece kutusunun altındaki Part no ve Model no'ya bakarak o cihazın hangi ülke cihazı olduğunu, Facetime olup olmadığını, garantisinin TR'de geçerli olup olmadığını anlayabilirsin. Onceki sayfada kocaman kutu ornegi var. Ayrica aldigin cihazin daha once kullanilmadigina emin olmak icin "kutuyu acmadan once" cihazin seri nosunu https://checkcoverage.apple.com/tr/tr adresinden sorgula. Seri no kutunun altinda ya da SIM kart tepsisinde bulunabilir. Cihazi sorguladiginda "Lutfen cihazinizi etkinlestirin" uyarisi veriyorsa sifir cihaz demektir. Yok, garanti bitis tarihi cikiyorsa, o cihaz daha once SIM kart takilarak kullanilmis demektir. Alma. Bu kadar basit. Butun dunyadaki butun Apple cihazlarinda bu durum gecerli ve neredeyse 10 yildir boyle. Ayrica bavul ticareti her turlu kar etmeyi bilir, fiyatlardan suphelenmene gerek yok. En ucuz ulkeden alirlar, dusuk kurdan alirlar, vergi iadesi ile alirlar, toptan alirlar vs. Avrupa, ABD, BAE, Katar, Bahreyn, Hong Kong, Singapur Japonya vb. her ulkeden cihaz getiriyorlar. Yillardir forumlarda yaziyoruz, yurtdisi cihaz almak icin yurtdisina gitmenize, ese dosta rica minnet etmenize gerek yok. Ayni fiyata Turkiye’de yurtdisi cihazlari getirilmis sekilde bekliyor zaten. Yeter ki sen cihaz alirken bilincli ol, cihazi, part noyu, seri noyu kontrol etmeyi bil.

    @davedevil ZA/A veya ZP/A degil de sadece Z/A ise o cihaz demo cihazdir. Kutunun altinda buyuk harflerle DEMO/NOT FOR SALE yazar zaten. Alma, aldirma.

    @telecaster52s Gecmis olsun. Cihazini dogrudan Hepsiburada’ya gondererek garanti hizmeti alabilirsin. Demo cihaz satarak cakallik yapan Hepsiburada, sattigi cihazin garanti hizmetini saglamak zorunda. Aslinda suclu HB degil, ulkenin en buyuk e-ticaret sitesinde peynir ekmek gibi demo cihaz satilmasina ses cikarmayan Apple Turkiye. Ama satislar o kadar yerlerde surunuyor ki, demo cihaz satislarindan bile mutlu oluyorlar. Sefil bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 28 Nisan 2019; 13:57:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel ve bilgilendirici bir paylaşım, teşekkürler. Ben tüm telefonlarımı ve yakınlarıma aldığım tüm cihazları yurtdışından alıyorum. Sadece sahibinden'deki ilan'daki satışlardan satıcının nasıl kar edebildiğini merak ettim. Kızmayın lütfen. Apple'ın kendine has satış politikası var, anlamak için Apple kullanıcısı olmak veya sistemi takip etmek gerekiyor ki, bunun uzmanı değilim, soruları bunun için sordum.

    Forumda her başlıkta veya her paylaşımda bu kadar bilgi olmuyor, haliyle bir süre sonra okuma sisteminden kopuyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • barisg B kullanıcısına yanıt
    Ben de eskiden iPhone cihazlarimi yurtdisi seyahatlerimde kendim alirdim ama yillar icinde biraktim. Hem yurtici cihaz aldigim icin hem de ese dosta alirken tasimaya degmedigi icin. Turkiye’de cok yogun bir bavul ticareti var. Yurtdisindan cihaz almaya, onun vergi iadesi ile ugrasmaya degmiyor. Dubai’den sonra Istanbul iPhone bavul ticareti konusunda dunyadaki en yogun sehirlerden biri (belki Hong Kong ile yarisir). Uzun yillardir Fatih, Sirkeci, Kadikoy vb. pek cok yerde magazalarda bile yurtdisi cihazlar bulunuyor. Kredi kartiyla alinabiliyor. Zaten sirf bu yuzden, dunyada ornegi olmayan IMEI kayit ucretini 620 TL’ye kadar yukselttiler.

    Ozetle, o yurtdisi cihazlarin fiyatlari seni sasirtmasin. Almanya’dan Ingiltere’den korfez ulkelerinden bizzat gidip vergi iadesi dahil aldigin cihazi, ayni fiyata kapali kutu olarak buradan da alabiliyorsun. Tek fark fatura senin adina olmuyor. Dedigim gibi, alirken cihazi kontrol etmeyi bildigin surece problem yasamazsin. Hatta bazi saticilar cihazla birlikte yurtdisi faturasini bile veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mt512B/A xs Max 2101.çift simli mi facetime falan mevcut mu acaba hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vural460 V kullanıcısına yanıt
    MT512B/A: Xs Max 64GB Silver. Ingiltere cihazi. Facetime mevcut. Garanti Turkiye’ gecerli. Fiziki cift SIM yok, Turkiye cihazlari gibi sadece e-SIM var. IMEI kaydi yaptirirken e-SIM de kayit edilmeli, yoksa TR’de garanti hizmeti alamaz. Ayrica B/A Ingiltere cihazlarinin kutusundan uc igneli Ingiliz tipi sarj aleti cikar. Donusturucu uc gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam cevabınız için. Alınır mı sizce kayıtlı fiyatı 7200₺

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oy oy oy ÖTV zammı sonrası olası Türkiye fiyat listesine bakın 😬😬

    ABD'den iPhone 11 & 11 Pro alacaklar! Uluslararası garanti konusuna dikkat!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-cep-telefonu-modeller-iphone-xs-sifir-64-gb-avrupa-a2097-garantili-silver-ve-siyah-690221081/detay/

    Burası bana yakın almayı düşünüyorum.
    Almadan önce imei kontrolu yapacağım.
    Başka yapmam gereken bir kontrol var mı?

    Daha önemlisi bu ürün bu fiyata alınır mı?
    Kulaklığım, şarj aletim ve dönüştürücü kablom zaten var. Bu sebepten ekstra bir masraf yapmayacağım.




  • Öncelikle bu konuyu açan ve destek veren tum arkadaşlara teşekkür ederim. Sayenizde konuyla alakali bilgim oluştu. Birkac gun icinde batuma gitme dusuncem var. Gurcistan'da satilan urunlerin model part numaralarina rastlamadim forumda. Kutusunda ne yazmasi gerekiyor? Ikinci sorumda seri no sorguladigimiz zaman urun etkinlestirin uyarisi aldigimizda bunun anlami telefon hic acilmamis mi demek, acilmis olabilir ama sim kart takilmamis mi demek?




    ABD'den iPhone 11 & 11 Pro alacaklar! Uluslararası garanti konusuna dikkat!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Servis raporuyla anca iade edebildim hocam. 2 ay sürdü. Beni en çok üzen Apple Türkiyenin 2 yüzlülüğü oldu. Gerçekten rezalet.

    ABD'den iPhone 11 & 11 Pro alacaklar! Uluslararası garanti konusuna dikkat!

    Ucuz diye Demo cihazı alacak arkadaşlara son uyarım, bende alırken Apple Türkiyeyi arayıp sordum garantisi geçer dediler ama servise gidince almadılar. Ayrıca Apple Türkiyenin her çalışanından başka bir ses çıkıyor. Servisin yazdığı açıklamayı SS atıyorum.




  • telecaster52s T kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Ben her zaman insanları demo cihaz almamaları konusunda uyaran biriyim. Anı şekilde Apple Destek Hattı konusunda da hep uyarıyorum, o hattı cidde almayın. Apple'ın çağrı merkezindeki personel, bilgisiz, niteliksiz, önündeki FAQ sayfasında yazanlar üzerinden soruları cevap veren, ekranda cevabını bulamadığı sorular olduğunda da uyduran home office çalışanlarından ibaret. Apple bu insanları ucuz işgücü olarak kullanıyor. Amaç sadece insanlara pozitif enerjiyle kendilerini iyi hissettirmek. "Bugün de hava bir harika, değil mi efendim?", "Oh evet, doğrusu ben de çok seviyorum o oyunu oynamayı", "Gerçekten bir harikasınız" gibi samimiyetsiz zevzekçe muhabbetlerle insanlara psikolojik oyun oynuyorlar. Bilgi sahibi değiller, uzman hiç değiller.

    Net: Apple destek hattında görüştüğünüz home office personelinin söylediklerini ciddiye almayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaslar. Batumdan dün almış olduğum iphone xs max ile ilgili tecrubelerimi asagidaki konu linkinde paylaştım. Batumdan cihazi almayi düsunenler icin yardimci olacagini düşünüyorum.

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=138188969

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar 2097 model cihazini daha once apple da tamir ettiren varmi ? yani alicam ama guvenemiyorum. sanki bana hicbir sekilde garantiye girmedigini soylemisti appledaki calisan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnr.kh kullanıcısına yanıt
    https://www.apple.com/iphone/LTE/

    buraya göre global cihaz.
  • Arkadaşlar merhaba..Tr de garantisi geçen bir 256 gb xs max almayı düşünüyorum 8500 dediler ama pazarlık yapıcam..Konumuza gelirse tek imei kayıtlıysa garantiden faydalanamıyormuyum..@Huysuz İhtiyar hocam öyle bir şey yazmış konuda..Garanti sııntı olursa tek imei kayıtta almıyacağım..Teşekürler cevaplarınız için.
  • Geçen yıl olduğu gibi, bu yılın iPhone modellerinde de aynı durum söz konusu. Yani iPhone 11 modellerinde de ABD/Kanada’da tek tip cihaz satışta olacak ve garantileri Türkiye’de kesinlikle geçerli değil. Yine tek tip Intel modem var, coğrafi uygulama aynen devam ediyor. Çin, Hong Kong, Japonya cihazları yine o bölgeleri özel.

    ABD/Kanada cihazları: iPhone 11 (A2111), iPhone 11 Pro (A2160), iPhone 11 Pro Max (A2161) - Bu cihazlar TR’de garanti dışı
    Avrupa, ortadoğu, asya cihazları (Türkiye dahil): iPhone 11 (A2221), iPhone 11 Pro (A2215), iPhone 11 Pro Max (A2218) - Bu cihazlar TR’de garantili

    https://www.apple.com/iphone/LTE/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 12 Eylül 2019; 1:54:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

    Geçen yıl olduğu gibi, bu yılın iPhone modellerinde de aynı durum söz konusu. Yani iPhone 11 modellerinde de ABD/Kanada’da tek tip cihaz satışta olacak ve garantileri Türkiye’de kesinlikle geçerli değil. Yine tek tip Intel modem var, coğrafi uygulama aynen devam ediyor. Çin, Hong Kong, Japonya cihazları yine o bölgeleri özel.

    ABD/Kanada cihazları: iPhone 11 (A2111), iPhone 11 Pro (A2160), iPhone 11 Pro Max (A2161) - Bu cihazlar TR’de garanti dışı
    Avrupa, ortadoğu, asya cihazları (Türkiye dahil): iPhone 11 (A2221), iPhone 11 Pro (A2215), iPhone 11 Pro Max (A2218) - Bu cihazlar TR’de garantili

    https://www.apple.com/iphone/LTE/
    Üstad merhaba.

    Geçen sene ülkemizde garantisi geçiyor denen XS serilerinin kodları ile ilgili ortalık oldukça karışıktı.
    Öyleki cihazlar çıktıktan aylar sonra dahi Apple Türkiye bile garanti ile ilgili sürecin netleşmediğini söylemişti.
    Sıkıntı parça tedariği noktasında ortaya çıkıyor.
    Bir serinin garantisinin kesinlikle geçerli olmadığını söylerken diğer seri ile ilgili net bir şey de söylemediler.

    Şu an Apple Türkiye ile yeni 11 için görüşsek yine benzer yanıtları alacağız.

    O sebeple bu seri garantisi ülkemizde geçerli şunlar değil demek için bence oldukça erken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12gorkem12 -- 12 Eylül 2019; 22:36:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.