Şimdi Ara

Airfel Klima Montajı resimleri ve birkaç kötü izlenim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
10.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Üstadlar,

    Dün itibari ile klima montajım tamamlandı. Airfel Turkuaz gold serisi. İstanbulda oturuyorum. Montaj tamamlandı ama bazı güzel olmayan durumlar ile tamamlanmış olsa da servis tekrar gelecek ve resimden de anlayacağınız durumları değiştirecek. Şöyleki:
    - Montaja gelen arkadaşlarla iyi anlaştık. Montaj 2.5 saat kadar sürdü.
    - Montaj akşam olduğundan klima dış ünite bağlama/oturtma dirseklerinin paslı olduğunu görmemiştim. Maalesef resimden de gördüğünüz üzere boyası dökülmüş ve paslanmış. Bu çok hoşuma gitmedi. Sıfır bir cihazda montaj için kullanılan ürünlerin de sağlam olmasını bekliyor insan.
    - Klima dış ünitesinde her bacak vidalanarak sabitlenmedi. Nedeni tamamen çalışacak arkadaşın klimanın montajı yapılacak yerde zorlanması oldu. Eli pek yetişmediğinden olsa gerek buraya sanıyorum uzanmak istemeyerek vida takmadı. Aslında sadece Dış ünite ön bacaklarından vidalama yapmıştı ki bizi hanım bu ünite oynuyor değince ben 3. vidayı da attırdım ama bir vida hala yok ve diğerleri de çok iyi sıkılmış değil.
    - Klima dış ünite ayaklarında maalesef takozları koymayı unuttular. Bu da duvara montajı olan klima dış ünitesinin bağlı olduğu metal bağlantı dirsekleri ile teması ile ses yapmasına neden oldu. Açıkçası artık akşam olduğundan ve bunu farkedemediğimden böyle montajlandı ünite.

    Kısacası dış ünite adam gibi duvara yerleşmedi ama vakumlamayı 10 dakika yaptık :) . 5 dakika yapmak isteselerde konuştuk ettik 10 dakika yaptık. Haftasonu umuyorum tekrar dış ünite ayakları sökülecek ve takozlarda konularak tekrar montaj olacak.

    Benim merakım dış ünitede ayakların vidalanması için camdan salınmak dışında başka yol olup olmadığı?

    Resimler ektedir

     Airfel Klima Montajı resimleri ve birkaç kötü izlenim


     Airfel Klima Montajı resimleri ve birkaç kötü izlenim


     Airfel Klima Montajı resimleri ve birkaç kötü izlenim







  • bunlar kesinlikle airfele yakismamis. Benimde klimami takmaya airfel servisi geldi 4 saat ugrastilar ve 25 dk vakum yaptilar. Bence tekrar vakum yapmalarini soyleyin, vakum motorlari buyukmu kucukmu bilmiyorum ama 10 dk az bir sure. Montaja gelince dogru montaj olmazsa ileride sorun yasayabilirsiniz kesinlikle eksikleri gidermeleri icin baski kurun.
  • Artık vakum için çok geç :( Ama diğer eksikleri giderecekler inşallah. Bekliyorum haftasonuna. Teşekkürler önerileriniz için. Ben 10 dakika için bile akla karayı seçtim.
  • << Sorun, dış ünite bağlantı aparatlarının cihaz ile beraber gelmemesinden kaynaklanmakta. Servis bunu bildiğinden,
    bu bağlantı ayaklarını yanında ayrıca getirmekte, sanırım size gelen ayaklar çıkma yani kullanılmış olsa gerek.
    Lastik takozlar da ayni şekilde kutudan çıkmıyor, hatta bazı servisler takmayı önermiyor.
    < Sorunu birazda biz yaratıyoruz, sanırım gelişmiş ülkelerde yolda-bahçede yürüyen vatandaşın tepesine her an
    düşebilecek klima dış ünitesi montajına müsaade etmezler. Ayrıca bu üniteyi buralara monte eden için de,
    montajın sağlıklı yapılması adına da ayrı bir tehlike sözkonusu. Sizdeki durum buna örnek oluşturuyor; 4. ayak
    bağlantı civatasını istese de bu haliyle yerine takamaz, çünkü (fotoğraftan da görüldüğü gibi) duvara takılan
    ayakların ara mesafesi alınırken veya duvar delinirken kayma olmuş ve ayaklar arası ölçü 5-10mm daralmış,
    görülen o yere civata girmez. Sanırım bu hatanın baş nedeni zor çalışma koşulları olsa gerek.
    < Marka ve model seçimi bence isabetli, servisler farlılık gösterebiliyor... Hepimize kolaylıklar diliyorum.




  • Aslında montaj tam camın önüne yapılıyor ve camımda çok büyük derinlikte mermer var. Tek sorun klima ayaklarının oraya doğru biraz sarkmaları gerekiyor. :( Resimleri çekerken tamamen elimi uzatarak çektim ve zoom yapmadım. Mesafeyi biraz olsun anlatır sanırım.Buraya uzanırlarken onlardan çok ben endişe ediyorum ve neden çok da pahalı olmayan bir güvenlik iplerinin olmadığını soruyorum.Ama cevap malum...

    Ama ne olursa olsun hem görüntü hem de sağlıklı olması açısından ele alırsak içinde bulunduğum durum iyi değil. Bu nedenle tekrar geldiklerinde ki umarım sorun çıkmaz lakin çıkarsa tüketici hakem heyeti vs uğraşmak istemiyorum.

    Ayaklar bence de çıkma. Yoksa böyle paslanma olmazdı ve klima hafif öne eğik duruyor. Benim endişem ayakları duvardan söktükten sonra tekrar yenisi takılırken vida delikleri eskisi gibi sağlam olmayacak. Neyse 4 vida ve takozları taktırmaya çalışacağım. Belirttiğiniz gibi bir kaydırma söz konusu bencede ve delikler haliyle örtüşmüyor ama 3 vida + takoz ve vidalanamayan yere de bir takoz taktırarak en azından ses olayından kurtulurum. 3 vida da iyi sıkılırsa sanıyorum sorun yaratmaz ilerisi için. Elden gelenin en iyisini yaptırmaya çalışacağım artık.

    Bir de bu binadan boru çıkarken açtıkları delik etrafına konulan macun bildiğimiz cam macunu mudur? Meraktan soruyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihcelik -- 23 Temmuz 2010; 17:18:49 >




  • O servisten bi halt olmaz hacı o dış ünitieyi adam gibi işini iyi bilen birine yaptır yada yap yoksa o dış ünite uçar
  • Gelenlere burda anlattıklarını birbir anlattır ne yazıkki her servis aynı hassasiyeti göstermiyor.Tekrar sorun olursa eğer bölgeyi ara hemen çözeceklerdir zaten.Sanmıyorum gerekenleri yapmayacaklarına sizin isteğiniz doğrultusundaki.Yöntem varmı diye sormuşsunuz evet var aslında ilk önce vida ve takoz konsola monte edilip daha sonra cihaz oturtulabilir.Vida sıkma işi artık ordaki duruma bağlı olarak ama daha sonradan vida ve takoz işi biraz daha zordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 23 Temmuz 2010; 19:39:42 >
  • Şimdi Servis de çok iyi yaklaşıyor aslında. Tamam diyor halledeceğiz diyor da işte herşeyin ilkinde adam gibi olması her iki taraf için de iyi olan bir durum. Şimdi yarın tüm gün bekleyeceğim yine.Randevular vardı doktor vs şimdi onları nasıl ayarlayacağız bakalım. Neyse tek sevincim muhattap olduğum yetkilinin yapıcı olması ve durumu düzelteceğini belirtmesi.

    @eina çok teşekkürler tavsiye için.Ben onu da yarın anlatacağım. Olmadı kendim yapacağım onlarla.Zaten geçen sefer elimden geleni yaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihcelik -- 23 Temmuz 2010; 19:55:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihcelik

    Şimdi Servis de çok iyi yaklaşıyor aslında. Tamam diyor halledeceğiz diyor da işte herşeyin ilkinde adam gibi olması her iki taraf için de iyi olan bir durum. Şimdi yarın tüm gün bekleyeceğim yine.Randevular vardı doktor vs şimdi onları nasıl ayarlayacağız bakalım. Neyse tek sevincim muhattap olduğum yetkilinin yapıcı olması ve durumu düzelteceğini belirtmesi.

    @eina çok teşekkürler tavsiye için.Ben onu da yarın anlatacağım. Olmadı kendim yapacağım onlarla.Zaten geçen sefer elimden geleni yaptım.


    Hocam sen işe gelecek servisi değiştirmekle başla bence. Bu memlekette işi bilen 1 kişi işi yapan 10 kişidir. Gelen ekip hallederiz modunda seni yumuşatıp şişirme iş yapıp kaçmış apaçık. Bu işler ustalık ve ciddiyet ister. Ama piyasada usta enflasyonu var. Kısaca bu işler ayağa düşmüştür. Memlekette işin hakkını vereni bulmak mesele olmuştur.

    Bu arada bölge müdürüyle görüşüp durumu anlat. Hatta gelsin bizzat çıkarılan işi görsün. Görsün ki sonra kim ne iş çıkartıyor öğrensinler. Bu işler sadece mal satmakla olmuyor. Hele konu klima gibi montaj gerektiren ürünlerde hem de hiç olmuyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihcelik

    Artık vakum için çok geç :( Ama diğer eksikleri giderecekler inşallah. Bekliyorum haftasonuna. Teşekkürler önerileriniz için. Ben 10 dakika için bile akla karayı seçtim.



    yani şimdi ben şu nu anlamıyorum bi vakumlama olayıdır gdiyor...kimi 10 dk yapıo kimi 25 dk...bu standart dışı uygulamalar neden kaynaklanıyor nye dil dökmek rica etmek durumundayız..??..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihcelik


    Bir de bu binadan boru çıkarken açtıkları delik etrafına konulan macun bildiğimiz cam macunu mudur? Meraktan soruyorum...


    Diger arkadaslar dogru soyluyor, servis elemanlarindan servis elemanlarina kalite ve iscilik degisiyor. Mesela bana gelen servis ayrica ucretsiz plastik koruma borulari dahil 4 metre elektirik kablosu cekti ve bunun icinde ayrica 1 saat ugrasti. Macun olayina gelince benim duvarimdaki actiklari deligi kalekimle kapattilar bunu yapma nedenleri yagmur yagdiginda duvar suyu delikten iceri gecirmesin ve duvari kabartmasin diye. Birde airfel aldiniz sanirim, onlardan boru deligini distan kapatan klipsli bir beyaz kapak cikiyor, onu taktilarmi? Takmadilarsa mutlaka taktirin. Servis geldigindede adamlari duzeltmeleri icin zorlayin, size her gelislerinde bu adamlar para kazaniyorlar, bu kazandiklari paranin tam karsiligini vermek zorundalar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zgrzgn


    quote:

    Orijinalden alıntı: melihcelik

    Artık vakum için çok geç :( Ama diğer eksikleri giderecekler inşallah. Bekliyorum haftasonuna. Teşekkürler önerileriniz için. Ben 10 dakika için bile akla karayı seçtim.



    yani şimdi ben şu nu anlamıyorum bi vakumlama olayıdır gdiyor...kimi 10 dk yapıo kimi 25 dk...bu standart dışı uygulamalar neden kaynaklanıyor nye dil dökmek rica etmek durumundayız..??..


    Hocam bu olay biraz sans isi birazda bilincli ve baskin olmakta. Adamlar gelince eger hicbirseyden anlamadigini gorurlerse yalap salap montaj yapip giderler. Ustlerine baski kurmak gerekiyor bazen. Birde soylediklerine gore bazi vakum makinalari kucuk ve uzun zamanda vakum yapiyor, bazilari ise buyuk makina kullandigini iddaa edip 5 dk da vakumlar diyor. Bana gelende bendeki vakum makinasi buyuk dedi ama ben yinede 25 dk vakum yaptirdim. Ha belki 5 dk vakum icin yeterli bir sure olabilir yada tam tersi 25 dk da yeterli bir sure olmayabilir. sonucta makinanin uzerindeki basinc ibresi hangi degeri gosterince vakum islemini bitirmis oluyor bilmiyorum.




  • Arkadaşlar çok teşekkürler değerli yorumlarınız için. Söylediklerinize gerçekten bu ve benzeri konularda hassas birisi olarak çok değer veriyor ve katılıyorum. Ama gerçekten biz neden dil dökmek zorunda oluyoruz bunu da anlayamıyorum. Yarın olsun bakalım. Bir baksınlar bu sefer daha da dikkat edeceğim. Olmadı montaj resimleri elimde mevcut ve bunları yollarım genel merkeze ve olayın peşini de bırakmam. Vakumlamada çoğu neden olduğunu bilmiyor. Söylemişler onlara vakumlama yapın diye bu kadar.

    Peki arkadaşlar şimdi yarın gelecekler ve bu L şeklindeki askı aparatlarını değiştirecekler, takozları da ayaklara takacaklar diyelim. Bunun için dış üniteden boruyu sökecekler mi? Eğer sökerlerse gaz vermek ya da vakumlama yapmak gerekecek mi? İşte bu mide bulandıran bir durum. Nasıl anlayacağım ben gazın eksilip eksilmediğin böyle birşey yaparlarsa... Eğer haklıysam gel de çık işin içinden...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihcelik

    Arkadaşlar çok teşekkürler değerli yorumlarınız için. Söylediklerinize gerçekten bu ve benzeri konularda hassas birisi olarak çok değer veriyor ve katılıyorum. Ama gerçekten biz neden dil dökmek zorunda oluyoruz bunu da anlayamıyorum. Yarın olsun bakalım. Bir baksınlar bu sefer daha da dikkat edeceğim. Olmadı montaj resimleri elimde mevcut ve bunları yollarım genel merkeze ve olayın peşini de bırakmam. Vakumlamada çoğu neden olduğunu bilmiyor. Söylemişler onlara vakumlama yapın diye bu kadar.

    Peki arkadaşlar şimdi yarın gelecekler ve bu L şeklindeki askı aparatlarını değiştirecekler, takozları da ayaklara takacaklar diyelim. Bunun için dış üniteden boruyu sökecekler mi? Eğer sökerlerse gaz vermek ya da vakumlama yapmak gerekecek mi? İşte bu mide bulandıran bir durum. Nasıl anlayacağım ben gazın eksilip eksilmediğin böyle birşey yaparlarsa... Eğer haklıysam gel de çık işin içinden...


    Konsollar değişmesi için ilk önce çalışan cihazdaki gazı toplarlar.Dış ünitenin içine sıkıştırılır bi nevi.Daha sonra boruları sökerler gaz kaçağı olmaz eğer güzel toplandıysa.Daha sonra dış üniteyi komple kaldırıp konsolları sökecekler.Yeni konsollar önceki takılmış olan dübellere monte edilecek.Tabi bunu yaparken bakır borular açıldığında içine toz girmemesi amaçlı uçlarını bantlamaları lazım yada tekrardan vakum yapılması lazım (vakum bakır borularda kalan toz kir hava vs gibi ufak parçaların vakum makinasıyla temizlenmesidir.Gerekli sürede yapılmazsa eğer ve bakır borular içinde pislik varsa sisteme kaçar ve sistemin içinde sürekli gezinerek zarar veriri.) Tekrardan dış ünite koyulara boruları sıkılıp gazı açılacak.Yapılacak işlem sırası bu şekildedir.Sizde dikkatli olduğunuz sürece sıkıntısız olacağını umuyorum.




  • Dün bize de montaja geldiler. Herifler suyun aktığı drenaj hortumunu aşağı sarkıtmışlar. Aşağıda dükkanın önüne şırıl şırıl su akıyor. Aradım bu gün servisi Pazartesi gelebiliriz dedi. Dedim bugün muhakkak gelsinler. Servis yerine acaba müşteri hizmetlerini mi arasaydım?
  • @eina tekrar teşekkürler. Aynen bu şekilde dikkat ederek izleyeceğim arkadaşların çalışmalarını. Bugün geleceklerde ama bir ara bir dere ben de dedim pazartesi rahat rahat gelin işlerinizi ayarlayın. Alelacele yapmadan sakin sakin değiştirelim. Tamam dediler. Haydin hayırlısı artık.

    @sabriaga eğer siz iyi yaklaşıp karşı taraf da umursamaz davrandıysa elbette ana merkezlerini aramakta yarar var. Benim durumumda yaklaşımları şuana kadar gayet iyi. Bakalım mutlu sonla biter inşallah ama başlarda da dediğim gibi herşey ilkind güzeldir. Neyse size de geçmiş olsun. Eğer pazarteside ısrarlılarsa bugünlük bir kova vs koyun geçici. Yarın da pazar dükkan kapalıdır sanıyorum su olsa da sorun olmaz gibime geliyor. Pazartesi de halletirirsiniz kısmetse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabriaga

    Dün bize de montaja geldiler. Herifler suyun aktığı drenaj hortumunu aşağı sarkıtmışlar. Aşağıda dükkanın önüne şırıl şırıl su akıyor. Aradım bu gün servisi Pazartesi gelebiliriz dedi. Dedim bugün muhakkak gelsinler. Servis yerine acaba müşteri hizmetlerini mi arasaydım?


    Drenaj horumu işi biraz çetrefilli bir iş ne zaman nereye rahatsızlık getireceği belli olmaz.Bazen mecburiyetten bazen dikkatsizlikten su fakrlı yerelere gidebiliyor.Bu yüzden servisinize kızmayın tekrar gelip çözüm getireceklerdir.Bu her servisin sıkıntılarından birisidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eina


    quote:

    Orijinalden alıntı: sabriaga

    Dün bize de montaja geldiler. Herifler suyun aktığı drenaj hortumunu aşağı sarkıtmışlar. Aşağıda dükkanın önüne şırıl şırıl su akıyor. Aradım bu gün servisi Pazartesi gelebiliriz dedi. Dedim bugün muhakkak gelsinler. Servis yerine acaba müşteri hizmetlerini mi arasaydım?


    Drenaj horumu işi biraz çetrefilli bir iş ne zaman nereye rahatsızlık getireceği belli olmaz.Bazen mecburiyetten bazen dikkatsizlikten su fakrlı yerelere gidebiliyor.Bu yüzden servisinize kızmayın tekrar gelip çözüm getireceklerdir.Bu her servisin sıkıntılarından birisidir.

    Ama hocam insan suyun nereye gittiğine bir bakmaz mı? Bir de ben de dikkat ettim duvarı tutması için demirlerde 8 vida yeri varken sadece 4 tanesini vidalamışlar. Dış ünitenin ağırlığı 29 kg. Yarın öbürgün düşmesin milletin kafasına.




  • Şimdi o duvara monte olayında ben de çok tedirgindim. Malum yeni evlerin dış taraflarında kullanılan tuğlalar artık çok zayıf ve mantolamada olunca işler karışıyor. Şimdi bende şöyle yaptık. Uzun bir vida ile içten dıştan benim odanın içine girdik ve içten perçinledik.Fakat bunu tek tarafta yapabildik diğer tarafta petek olduğundan iç tarafta vidanın gireceği yere el pek girmiyordur. Tabii bu yeterli olur deseler de bir baktım ertesi gün içten perçinleme olmayan direkt dışarıdan vidalanan ayakta vidalar oynuyo ve çıkıyor.. Servis diyorki tek taraf onu tutar ağır kısmın olduğu yerde vida içten perçinlendi ve dış üniteyi bu tutar vs.vs.vs. Tabii bu da bana yalnış geldiğinden geldiklerinde içeride petek olsa dahi dışarıdan içeriye vida attıracağım. Elim zor girsede peteğin oraya artık bir şekilde sıkacağım içeriden.

    Kısacası eğer sizin de imkanınız var ise içeriye kadar vida attırıp içeriden de vida ağzını sıktırın.Böylece dış ünite düşse düşse duvar ile komple düşer :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihcelik -- 25 Temmuz 2010; 12:30:20 >




  • Berbat bir montaj yapılmış, adam neyseki abi ben bunu ayakların üstüne koyamam çok ağır içerde kalsın salonun köşesinde bağlantısını yaparız dememiş.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.