Şimdi Ara

Airfel Klima Montajı resimleri ve birkaç kötü izlenim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
10.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihcelik

    Şimdi o duvara monte olayında ben de çok tedirgindim. Malum yeni evlerin dış taraflarında kullanılan tuğlalar artık çok zayıf ve mantolamada olunca işler karışıyor. Şimdi bende şöyle yaptık. Uzun bir vida ile içten dıştan benim odanın içine girdik ve içten perçinledik.Fakat bunu tek tarafta yapabildik diğer tarafta petek olduğundan iç tarafta vidanın gireceği yere el pek girmiyordur. Tabii bu yeterli olur deseler de bir baktım ertesi gün içten perçinleme olmayan direkt dışarıdan vidalanan ayakta vidalar oynuyo ve çıkıyor.. Servis diyorki tek taraf onu tutar ağır kısmın olduğu yerde vida içten perçinlendi ve dış üniteyi bu tutar vs.vs.vs. Tabii bu da bana yalnış geldiğinden geldiklerinde içeride petek olsa dahi dışarıdan içeriye vida attıracağım. Elim zor girsede peteğin oraya artık bir şekilde sıkacağım içeriden.

    Kısacası eğer sizin de imkanınız var ise içeriye kadar vida attırıp içeriden de vida ağzını sıktırın.Böylece dış ünite düşse düşse duvar ile komple düşer :)


    O kullandıkları vida (tij) ile 100 lerce klio olan cihazlar taşınabiliyor.Özellikle kanallı diye tabir ettiğimzi veya kaset tipi gibi yüksek btu lu cihazların dış üniteleri genellikle tij ve çelik dübellerle sabitlenir.Düşme gibi endişeniz olmasın dübelin bir tanesi 80 kg taşır zaten tijin orasındanda düşmesi için komple duvarınız gelmesi lazım.Ama tabi diğer sorunlarınızı kesin çözdürün.




  • Benim sorum Vakumlama ile ilgili

    Bu işlem hangi tip cihazlara yapılıyor;Klasik ve Inverter???? veya Gaz410 isemi vakumlama yapılacak?
    R22 Gaz ve Kliask cihaz ise olmuyormu bu işlem?

    Nedir Beyler Vakumlama nın espirisi,hadi süresini geçtim,zira herkes kafasına göre bunu süre olarak belirliyor ama
    hangi cihazlara bu işlem yapılıyor;yani Gaza göremi yoksa Klasik/inverter olmasına göremi?

    ++
    Yukarıda ise kötü bir işçilik görmekteyim!
    Netten bir ara Airfel için araştırma yaptığımda,şayet bazıları "kasıtlı" değilse çok absürt işler gördüm de
    Anlaşma yapılan "Servisler" maalesef çoğu Markada böyle!bazılarında ise çok kötü,bu konuda direk Markayı etkiliyor,
    kaldıki bir sürü para veripte,iyi mal aldım diye,kötü montajlı cihaz kullanmakta akıl işi değil!
    Airfel bunun içinde yeri neresidir bilemem ama bana zayıf geldi!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 25 Temmuz 2010; 22:56:09 >




  • Aslında ben airfelden direkt vazgeçiyordum lakin müşteri hizmetleri numarasını aradığımda karşımza çıkan bayanın umursamaz ve tuhaf konuşması yani sanki başka bir iş yapıyormuş da siz müşteri değilmişçesine konuşması ve buna ilaveten eve keşif için aramalarının aynı gün içerisinde mesai bitimine yakın olması beni çok rahatsız etmişti. Hatta demiştim almayacağım diye bu markayı. Ama keşif için arayan arkadaş gayet ılımlı güzel yapıcı konuşunca dedim tamam alalım diye.

    Aslında genelde ben bir markadan servisinin davranışına göre vazgeçmem. Bu nedenle servisin yaptığı bazı hataları çok büyütmeden mutabık kalarak halletmeye çalışırım. Ama çağrı merkezlerindeki ilk izlenimlerim beni çok etkiler böyle ürünlerde...
  • Bugun tekrar servisin gelecegini soylemistiniz, ne oldu sonuc? Aslinda bu tip sikayetler genelmudurluge bildirilse eminim onlar bu durum hakkinda biseyler yaparlar.
  • Cumartesi geleceklerdi. İkimizin de saatleri uymayınca bir de rahat rahat olsun diye bugüne sözleştik. Akşama 6 dan sonra gelecekler. Lakin ben anca o saatte ede olabileceğim bugün. Heşey bitince yeni resimleri de çekerek sizlerle paylaşacağım.

    Ben şimdilik öyle bir şikayette bulunmak istemedim serviste asıl muhattap olduğum beyefendinin nezaketi üzerine. Neticede kendisi yapıcı konuşuyor. Yani bu noktada sonucu görmeden bir girişimde bulunmak istemiyorum aslında. Bakalım söz verdikleri gibi bugün gelecek ve sorunları halledecekler mi...
  • ARkadaşlar. Bugün Servisin öğrendiğim üzere asıl yetkilisi geldi. Tüm ayaklar vidalar sökülerek yeni ayaklar ile dış ünite montajlandı. Önceki sefer eğik duran klima bu ayaklar üstünde şimdi çok güzel duruyor. Takozlarda biraz uğraş sonrasında takıldı. Ayaklardan biri tij ile sabitlenmişti ve ben diğer ayağa da aynısında yaptırdım bir tane. Şimdi çok sağlam oldu. Macunlama da yapıldı ev dışına açılan deliğe. Ama biraz zor biryerde olduğundan bu delik macunlaması da zor oldu. Ayreten 4 ayak bu sefer vidalandı güzelcene yani ayakların montajında kayma olmadığından delikler birbirini tuttu. Yarın resimleri çekince buraya koyacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihcelik -- 28 Temmuz 2010; 0:21:15 >
  • iste simdi hayirli ugurlu olsun
  • Bende ankara aldığım airfel 12.000 inverter klima montajında çok mutlu kalmadım,

    oncelıkle, dıs unıtenın demırlerını balkon duvarına takarlarken, balkon duvarıda bıraz adı olmasıyla, attıkları dubel(plastık bır dubel) boşta kaldı,yaklaşık 7 cm gibi bir vida ile denediler, ama olmadı, dübel ıle çözemeyınce (ellerinde daha kalın ve uzun vida yokmus??? ) dubel yerıne tahta parçalarını matkapla actıkları delıge cakarak,7 cm lık vıdalarla vıdalamayı yaptılar, ne kadar sağlam oldu bılmıyorum ama dıs unıte epey epey agır, 40 kılo cıvarı,

    Tıtresım olmaması ıcın ozellıkle ıstedıgım takozlardan da takmadılar, ellerınde de olmayabılır bılemıyorum,

    Ayrıca boru olcusunu yanlıs alıp kesınce (30 cm kadar) kısa boruyu ucu ucuna zor yetıstırdı,dedım bır 10 cm fazla kes dıye de dınleyen kım? daha olcuyu dogru alamamıslar...

    Montaj oncesı telefonla ıstedıgım vakum aparatlarını, getırmedılerı ıcın montaj bıtınce 30 dk vakum bekleyıp, zorla zorla 8-10 dk anca vakum yaptırabıldım.

    7mt bakır boru kullandılar, ekstra gaz basılması gerekıyormuydu bılemıyorum lakın,servıs ısrarla fabrıkadakı gelen gaz her boruya yeter dıye boyle bır ıslem yapmadılar.

    Urun montajı bıtınce,urunun ılk calıstırmada cekılen akımı, fabrıka standartlarını saglayıp saglamadıgını tabıkı test ettıremedım.Kumandadakı ıslevlerı sordugumda kendılerı de bır haber cıktı,bazı tuslarda (termostat tusu,blow tusu gıbı)

    Tek endışem ruzgarlı fırtınalı havada dıs unıtenın yerınden cıkması, umarım bır sey olmaz. yaklasık 2-3 haftadır kullanıyorum sımdılık bır sorun yok
    Temızlıge dıkkat edıp,eve zarar vermeden calıstılar, kibar bir servıs elemanları ama bana yeterınce bılgılı ıs yapmadılar gıbı geldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cydonia -- 28 Temmuz 2010; 1:41:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yelken85

    iste simdi hayirli ugurlu olsun


    Çok teşekkürler :) Akşama da resimlerini koyarım.

    @cydonia maalesef bende de kumanda fonksiyonlarında biraz takıldılar hatta bazı tuşlar çok net açıklanamadı. İşin kötü tarafı kitapçıkta da yok açıklaması. Misal I feel tuşu ne işe yarar hala bilmiyorum. Bir de şu iç dış ortam sıcaklığı ölçmesini gösteren tuşa basınca bu özelliğin doğru çalıştığını pek düşünmüyorum. Kısacası bunlar ben de hala muallakta olsa da artık çok soru sormayıp sadece soğuk hava almanın mutluluğunun tadını çıkarmaya çalışıyorum..
  • I feel heralde ortam sicakligini olcme ile ilgili olmali. Yine siz iyisiniz, mitsubishi heavy de ic unitede de dis unitede de sicaklik olcer var ama kumandasinda ne i feel tusu var nede ortam sicakligini olcturebilecegim bir tus var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    Benim sorum Vakumlama ile ilgili
    Bu işlem hangi tip cihazlara yapılıyor;Klasik ve Inverter???? veya Gaz410 isemi vakumlama yapılacak?
    R22 Gaz ve Kliask cihaz ise olmuyormu bu işlem?

    Nedir Beyler Vakumlama nın espirisi,hadi süresini geçtim,zira herkes kafasına göre bunu süre olarak belirliyor ama
    hangi cihazlara bu işlem yapılıyor;yani Gaza göremi yoksa Klasik/inverter olmasına göremi?
    ..


    Klima dış ünitenin iinde kompresör denen, ama işlevsel olarak pompa diyebileceğimiz bir düzenek var ve bu ünitenin içinde büyük haznelerdeki ısı taşıyıcı gazı (freon 22 - R22 veya r410) sıkıştırarak sıvılaştırıyor, iç üniteye gönderiyor, iç ünitede (iç üniteye evaporatör de denir) sıvılaşmış durumdaki bu gaz tekrar gaz haline dönerken evaporatörde ısı alıyor, evaporatörde aldığı ısı da iç odanın ısısı oluyor haliyle. klima kompresörü çalıştığı müddetçe bu döngü böyle devam edip gidiyor. sıvıyı kaynatırsınız gaz haline geçer, aynı hesap.
    Fabrika çıkışında, dış ünitedeki haznede, tüm dolaşım sisteminde dolaşacak soğutucu gaz, 3m - 5m iletim borusu miktarına göre konmuş olarak ambalajlanıyor satışa çıkıyor.
    Monte edildiği yerde,
    Vakumlama olayına niye ihtiyaç duyuluyor konusuna gelirsek, hava iyi bir ısı iletkeni değil, bu yüzden ısı taşıyabilen, çalışma sıcaklıklarında sıvı ve gaz fazına geçen özellikte pahalı gazlar kullanılıyor. Dış ünitede fabrika çıkışında doldurulmuş olarak gelen bu gaz, iç - dış ünite arası bir çift, gidiş ve geliş bakır borusu döşendikten sonra vananın açılmasıyla, bu boruları dolduruyor. Bu boruların iç boşluklarında, montaj sırasında, bildiğimiz hava bulunuyor, bu da klima gazına göre istenmeyen, iyi ısı taşımayan, yabancı bir gaz ve vakumlama yapınca bakır tesisat borusunun boşluklarındaki bu istenmeyen havayı kısmen boşaltabiliyorsunuz; bu oksitlenme yapabilecek, nem de içeren istenmeyen havayı boşaltmazsanız, klima kompresörünüz soğutucu gazın yanısıra bu havayı da sıvı hale geçmediği halde sıkıştırmaya çalışacak, ısı taşımadığı halde oradan oraya iletmeye çalışacak, verim kaybı olacak. Kompresör daha çok çalışıp daha az ısı transferi yapacak.

    Vakum yapılmasının sebebi, sistemde sadece klima gazının bulunması ve kompresörü verimli şekilde kullanmak.
    R410 gazlı yahut R22 li sistem olmasına bakılmaksızın vakumlama yapılmalı. ilk montajda vakumlama yapılmadı ise sonradan vakumlama yapmak masraflı olur, çünkü bir kere kompresördeki soğutucu gazı vakum yapılmamış sisteme verdiyseniz, sonradan vakumlama yaparak borulardaki hava ile karışan soğutucu gazı, ikisini birden sistemden atarsınız, vakum sadece istenmeyen havayı değil, ne var ne yoksa onu boşaltır, sonra tekrar sadece soğutucu gaz doldurmanız gerekir. Bu da çok pahalı bir işlem olur.

    Vakumlama işleminin süresi kullanılan vakum cihazı (pompa) kapasitesine göre, boru uzunluğuna göre değişecektir. Bunu anlamak için basınç ölçer vardır, 5 dakika az 10 dakika olsun yok yarım saat olsun diyen yanlış söyler. Doğruyu manometreden görürsünüz, o söyler.
    Vakum çalışmaya başladığı ilk dakikada 3 litre hava boşalttıysa, sistemde ne kadar hava olduğuna göre, ilk dakikada 3 litre hava boşalttıysa, ikinci dakikada 1 litre, beşinci dakika 0,2 litre boşaltıyor olabilir, (bu durumda dördüncü dakikada manometreden basıncın yeteri kadar eksiye düşmüş olduğunu görürsünüz zaten) aynı sistemde devam ederseniz 10.dakikada 0,06 litre boşaltır (ilk dakika boşalttığının ellide biri kadar yani) 30 dakikada 0,00003 litre boşaltır.; yani dördüncü dakika ile otuzuncu dakika arasında vakum motoru kapasitesine ulaşmıştır, nafile zorluyor olabilirsiniz. dediğim gibi vakumlamanın süresi vakum aletinin kapasitesine, borunun içinden tahliye edilmek istenen, sistemdeki havanın hacmine bağlı birşey.




  • bir üstteki gönderime ek,
    yazdıklarımdan da anlaşılacağı gibi,
    normal kompresör yahut inverter (vidalı kompresör, rotary kompresör, inverter kompresör vb.) hepsinde de vakumlama aynı sebepler nedeniyle yapılmalı, bunda ylır bunda gerek yok diye bir sistem ayrımı olmamalıdır. kendine usta diyen, matkap kullanmasını, bakır kaynağı yapmasını da üstünkörü bilen kendine klimacı diyen kişilerin kulaktan dolma bilgileri bu şekilde olabilir, yahut bildikleri halde işten kaçmak için böyle diyebilirler. Neticede kompresörünüz yabancı gaz yüzünden tam verimle çalışmaz, montaj yapan parasını alır gider, vakumlama yapmıyor diye günde 6 iş alacağına 7 iş alır, daha çok kazandım hesabı yapar. Seneler geçer oksitlenme olur, nem pas olur, 10 sene bakımsız gidecekken 5.sene bozulur kompresörünüz, tüm bu seneler boyunca aynı ısıyı atmak için çalışması gerekenden daha fazla çalışır, bu arada elektirk faturasını, bakım faturasını siz ödersiniz, bu klima iyi soğutmamaya başladı dersiniz.




  • Vakum olayı klimaya özel bir işlem değildir.Tüm soğutma sistemleri için geçerlidir.Gaz cinsi ne olursa olsun R12,R136,R407,R22,R410 vs.vs. fark etmez.Eğer Soğutucu akışkanın geçeceği hacim atmosfer havası ile buluştuysa,mutlaka vakum yolu ile bu hava boşaltılmalıdır.Atmosfer havasının en büyük zararı içinde bulunan nem miktarıdır.Havaların nemli olduğu zamanlarda çok daha önem kazanız vakum.Eger ki sisteminize nem girerse önüne geçilmeyecek problemler yaşamaya başlarsınız.Özellikle de Kılcal boru veya çeşitli kısıcı sistemlerin içersinde donmalar ve soğutucu akışkan dönüşümü durur.Buna teorik olarak cihaz tıkanma yapıyor diye adlandırılır.tabi performans vs. dede sıkıntlar olur.

    yani vakum soğutma sisteminde olmazsa olmazdırrrrrr.....

    Klima ilk kurulumunda ise 10 dakikalık bir vakum yeterlidir.Tabi boru mesafesi ve cihaz kapasitesine göre değişebilir.Kısaca 5 mt ye kadar 9-24 luk cihazlar için min.10 dakika sorun yaşamaz diyebiliriz.Fazlasının zararı yok tabikide.Ama abartmayada gerek yok.30-40 dakikalık vakum ancak gaz kaçak vs. gibi tam gaz şarjları için gereklidir.




  • Sn.Birol ve İyigün Hocalar

    Bilgiler için teşekkürler+

    Zira sizinde bildiğiniz gibi her yerde bir "vakum muhabbeti" gitmektedir

    Bende işin tekniğini bilmediğim için hep kafama takılırdı ne iştir bu vakum diye!! hani vakumu kelime/anlam manasında hemen herkes
    bilebilir,bir şeyleri çekmek v.s için ama klima olayındaki tam esprisini ben bilmiyordum!

    ++
    Bendeki Klimalar(4xVestel)3 sene önce takıldı ama o zaman evde oturmadığımız için herifler gelip,kapıcıdan anahtarı alıp,montajlayıp
    gittiler,ne yaptılar bilmiyorum tabiki
    Klimalar adı üstünde,öyle aman-aman cihazlar değil(18lik hariç diyebilirim çünkü ısıtmada Antalya için bana çok iyi geldi ama soğutmada şişiyor
    yada idare eder cinsinden diyebilir ama işinde gerçeği soğutmada hikaye!) 3 tane 9 luk yine tabiri caizse hikaye!!ama yinede idare ediyor
    diyebilirim!

    ++
    Yaz bitince "adam gibi" bir usta bulup(Vestel Servisi değil ama!!)4 klimayıda söktürüp hepsini hem temizletmek hemde bakım v.s yaptırmak niyetim vardır.
    Klimalar normalde sıkı sık siliniyor ve doğrusu geçen sene Servis bile şaşırdı "çok temiz" bunlar demişti

    Bu bahsettiğim sökülüp Servise götürülme ve gazın boşaltılarak yeniden basılması+vakumlama olayı o zaman olurmu???? sorum budur işte?
    yada nasıl bir işlem yaptırmak gerekiyor?

    Geçen sene bizim Koko69 Panasonic Klimalarını böyle yaptırmıştı(temizlik bakım v.s)

    Bu iş içinde birde Servisler ne ücret alır/alıyor,hani bunuda bileyimde "geçirmece" olayı olmasın
    Kısaca yeniden Gaz basımı+Vakum+Temizlik v.s işleri yapılacaktır++

    Selamlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    Sn.Birol ve İyigün Hocalar

    Bilgiler için teşekkürler+

    Zira sizinde bildiğiniz gibi her yerde bir "vakum muhabbeti" gitmektedir

    Bende işin tekniğini bilmediğim için hep kafama takılırdı ne iştir bu vakum diye!! hani vakumu kelime/anlam manasında hemen herkes
    bilebilir,bir şeyleri çekmek v.s için ama klima olayındaki tam esprisini ben bilmiyordum!

    ++
    Bendeki Klimalar(4xVestel)3 sene önce takıldı ama o zaman evde oturmadığımız için herifler gelip,kapıcıdan anahtarı alıp,montajlayıp
    gittiler,ne yaptılar bilmiyorum tabiki
    Klimalar adı üstünde,öyle aman-aman cihazlar değil(18lik hariç diyebilirim çünkü ısıtmada Antalya için bana çok iyi geldi ama soğutmada şişiyor
    yada idare eder cinsinden diyebilir ama işinde gerçeği soğutmada hikaye!) 3 tane 9 luk yine tabiri caizse hikaye!!ama yinede idare ediyor
    diyebilirim!

    ++
    Yaz bitince "adam gibi" bir usta bulup(Vestel Servisi değil ama!!)4 klimayıda söktürüp hepsini hem temizletmek hemde bakım v.s yaptırmak niyetim vardır.
    Klimalar normalde sıkı sık siliniyor ve doğrusu geçen sene Servis bile şaşırdı "çok temiz" bunlar demişti

    Bu bahsettiğim sökülüp Servise götürülme ve gazın boşaltılarak yeniden basılması+vakumlama olayı o zaman olurmu???? sorum budur işte?
    yada nasıl bir işlem yaptırmak gerekiyor?

    Geçen sene bizim Koko69 Panasonic Klimalarını böyle yaptırmıştı(temizlik bakım v.s)

    Bu iş içinde birde Servisler ne ücret alır/alıyor,hani bunuda bileyimde "geçirmece" olayı olmasın
    Kısaca yeniden Gaz basımı+Vakum+Temizlik v.s işleri yapılacaktır++

    Selamlar

    Albani üstad, senin yazılarını takip ediyorum , kafaya koydum 6090 alıcam ( bitemeden yetişirsem) :) ancak kullandığın klimaları duyunca şaşırdım açıkçası :D
    yani benim gidip REGAL lcd ya da Sunny lcd almam gibi bir şey olmuş :) değişmeye niyetin olursa haberim olsun, sana Zİbro verelim :)
    selametle....




  • Orhan ın elinde sanırım bir kaç tane daha sıfır 6090 kaldı! rakamı genelde herkes biliyor ama ben yine söyliyeyim 9,5 kağıt

    Bir çok diyemesem bile,belli bir sayıda bütçesi müsait olan dostlarımıza aldırdım,zira rakam malum,yani harcı alem mal değil bu
    Ancak 6090/5090 için çok Gaz veriyorum,bilen bilir ben aslında Sharp ve Pio cuyum

    +
    Benim klimalar olayı biraz değişik oldu,bunlar alınırken ben İstanbul da idi o zamanlar ve bizim çocuğun arkadaşı var Vestel Bayisi ....abi sana Vestel
    verelim... deyince ve rakamda haliyle cazip olunca bu 4 klima takıldı!
    Açıkçası benim "hikaye" demem,laf olsun diye,ama "Marka" klimalarla elbette mukayese etmiyorum ama gerçekte bizi götürmektedir,özellikle
    en çok Salonda oturduğumuz için 18 lik kışın bize göre çok iyi! yazın ise biraz zayıf ama kesinlikle idare ediyor,yani kaldırıp atalım bir malda değil!
    Kısaca gittiği kadar gider,kafamda şimdilik Hitachi var(Klasik 18lik Salona)General ve baktığım bazı marka klimaların EER/COP ları Hitac tan düşük!(18 liklerde!)

    Şimdi bizim Vestel kışın idare ettiğine göre hemde güzel sayılabilecek kabilinden,bu Hitac uçurur diye tahmin ediyorum???İzmir den biliyorum Hitac ları(Klasik)
    bizim bir kaç tanıdıkta var,kışın çok güzel ısıtıyor İzmir de,haliyle Antalya da dahada uçurur
    Soğukta ise EER 3,29 A sınıfı görünüyor,bu değer bana çok güzel geldi,heleki Vestel kaçıncı sınıfta acaba

    +




  • Hocam bu gecen sene begendigimiz ama Turkiye de bulamadigimiz sharplar daha gelmedilermi buraya?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    Orhan ın elinde sanırım bir kaç tane daha sıfır 6090 kaldı! rakamı genelde herkes biliyor ama ben yine söyliyeyim 9,5 kağıt

    Bir çok diyemesem bile,belli bir sayıda bütçesi müsait olan dostlarımıza aldırdım,zira rakam malum,yani harcı alem mal değil bu
    Ancak 6090/5090 için çok Gaz veriyorum,bilen bilir ben aslında Sharp ve Pio cuyum

    +
    Benim klimalar olayı biraz değişik oldu,bunlar alınırken ben İstanbul da idi o zamanlar ve bizim çocuğun arkadaşı var Vestel Bayisi ....abi sana Vestel
    verelim... deyince ve rakamda haliyle cazip olunca bu 4 klima takıldı!
    Açıkçası benim "hikaye" demem,laf olsun diye,ama "Marka" klimalarla elbette mukayese etmiyorum ama gerçekte bizi götürmektedir,özellikle
    en çok Salonda oturduğumuz için 18 lik kışın bize göre çok iyi! yazın ise biraz zayıf ama kesinlikle idare ediyor,yani kaldırıp atalım bir malda değil!
    Kısaca gittiği kadar gider,kafamda şimdilik Hitachi var(Klasik 18lik Salona)General ve baktığım bazı marka klimaların EER/COP ları Hitac tan düşük!(18 liklerde!)

    Şimdi bizim Vestel kışın idare ettiğine göre hemde güzel sayılabilecek kabilinden,bu Hitac uçurur diye tahmin ediyorum???İzmir den biliyorum Hitac ları(Klasik)
    bizim bir kaç tanıdıkta var,kışın çok güzel ısıtıyor İzmir de,haliyle Antalya da dahada uçurur
    Soğukta ise EER 3,29 A sınıfı görünüyor,bu değer bana çok güzel geldi,heleki Vestel kaçıncı sınıfta acaba

    +

    Üstadım , normaldir, ben klima işi yapıyorum toptan-perakende , evdeki klimaları sorma hiç :D eğer ki almaya karar verirsen haber verirsen daha uygun fiyata alabiliriz, diğer distribütör firma ile çalışıyorum, Hitachi'nin.Ben de Antalya'dayım, maliyetine alırız sana üstad.
    şu sezonu bir geçirelim ciddi ciddi düşünüyorum Pio almayı , tabi sadece tv değil amfi, receiver ,hoparlör vs , ben de eskiden beri pio cuyum, ama hep takipteydim :D takipteki pioculardan yani :) hep bir bahane çıktı.. belki de iyi oldu, neyin ne olduğunu gördük yeni teknolojiler çıktıkça.. bende de sony crt var gayet de memnunuz ailecek :) ama maçları artık daha farklı ve keyifli izlemek istiyorum,maç hastalığı var bende de ..
    saygılar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtg07


    quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    Orhan ın elinde sanırım bir kaç tane daha sıfır 6090 kaldı! rakamı genelde herkes biliyor ama ben yine söyliyeyim 9,5 kağıt

    Bir çok diyemesem bile,belli bir sayıda bütçesi müsait olan dostlarımıza aldırdım,zira rakam malum,yani harcı alem mal değil bu
    Ancak 6090/5090 için çok Gaz veriyorum,bilen bilir ben aslında Sharp ve Pio cuyum

    +
    Benim klimalar olayı biraz değişik oldu,bunlar alınırken ben İstanbul da idi o zamanlar ve bizim çocuğun arkadaşı var Vestel Bayisi ....abi sana Vestel
    verelim... deyince ve rakamda haliyle cazip olunca bu 4 klima takıldı!
    Açıkçası benim "hikaye" demem,laf olsun diye,ama "Marka" klimalarla elbette mukayese etmiyorum ama gerçekte bizi götürmektedir,özellikle
    en çok Salonda oturduğumuz için 18 lik kışın bize göre çok iyi! yazın ise biraz zayıf ama kesinlikle idare ediyor,yani kaldırıp atalım bir malda değil!
    Kısaca gittiği kadar gider,kafamda şimdilik Hitachi var(Klasik 18lik Salona)General ve baktığım bazı marka klimaların EER/COP ları Hitac tan düşük!(18 liklerde!)

    Şimdi bizim Vestel kışın idare ettiğine göre hemde güzel sayılabilecek kabilinden,bu Hitac uçurur diye tahmin ediyorum???İzmir den biliyorum Hitac ları(Klasik)
    bizim bir kaç tanıdıkta var,kışın çok güzel ısıtıyor İzmir de,haliyle Antalya da dahada uçurur
    Soğukta ise EER 3,29 A sınıfı görünüyor,bu değer bana çok güzel geldi,heleki Vestel kaçıncı sınıfta acaba

    +

    Üstadım , normaldir, ben klima işi yapıyorum toptan-perakende , evdeki klimaları sorma hiç :D eğer ki almaya karar verirsen haber verirsen daha uygun fiyata alabiliriz, diğer distribütör firma ile çalışıyorum, Hitachi'nin.Ben de Antalya'dayım, maliyetine alırız sana üstad.
    şu sezonu bir geçirelim ciddi ciddi düşünüyorum Pio almayı , tabi sadece tv değil amfi, receiver ,hoparlör vs , ben de eskiden beri pio cuyum, ama hep takipteydim :D takipteki pioculardan yani :) hep bir bahane çıktı.. belki de iyi oldu, neyin ne olduğunu gördük yeni teknolojiler çıktıkça.. bende de sony crt var gayet de memnunuz ailecek :) ama maçları artık daha farklı ve keyifli izlemek istiyorum,maç hastalığı var bende de ..
    saygılar..


    Yanlis topicte yazisicaz ama artik diger arkadaslardan da sizdende af dileyerek yazismaniza katilmak isterim.
    Oncelikle bu piolarin uretiminin durduguna en cok uzulenlerden biriyim. tam 3 sene once (haziran ayiydi) model numarasini unuttugum ama buyuk ihtimal 5090 (en ust segmentte olan) 50" pio kuro plazma ve sony 52x3500 lcd arasinda gidip gelmistim. Sony yi agirlikli ps3 oynamak ve malesef aradigim pioneer bayilerinin hic biri henuz benim istedigim modeli getirtemedikleri icin secmek zorunda kaldim. Sony'imden cok memnunum ama birazda elemek zorunda kaldigim pio yuda almadigim icin hep icimde ukte kalmistir. Simdi o kadar kaliteli plazma bulmak cok guc, fiyatina gelince su andaki tv fiyatlarini bilmiyorum ama 60" icin 9500TL normal fiyat gibi geldi bana. Benim tv yi aldigim sene 52x3500 12.500TL ye satiliyordu, 50" pio tahminim dahada pahaliydi. Suanda param olsa hic dusunmeden alirim, bence bu fiyata o televizyon kacmaz




  • Beyler Pio için Tren kaçtı gari

    Ben çok fazla kişiye G8/9 yani KURO lar aldırdım ama Dükkan kapanınca,mallarda bir süre sonra bitti!

    Şimdilerde sıfır olarak 6090 lar hala bulunabiliyor ve rakam yüksek oluncada çabuk satılamıyor haliyle!

    X35x ler çıktığında rakamı acaip yüksekti ama 5090 lar ise 2008 Şubat ta açılış yaptı 5,5 kağıttan sonra Mayis gibi 5,9 olmuştu ve uzun süre
    öyle gitti ve hem Dükkan kapandı hemde mallar bitti ama bitişe yakın rakam 4,5/4,6 lara indi ve kapanın elinde kaldı

    Bu arada son 6090 lar bittimi açıkta kalırsınız ona göre

    Millet 9,5 kağıdı şimdilerde görünce aynen kaçıyor yaw,eskiden 12/15 e Pio lar çok rahat gidiyordu

    +
    Sharp ta alınası panel Avrupada yok!!

    +

    Bu arada Hitac işine sevindim,katalogları(Marka Klimalar dan bahsediyorum) bir kaç gündür araştırıyorum F/P olarak bana Hitac lar
    en uygunu geldi! 18bin Klasik ten bahsediyorum!
    Sanırım Antalya da bir tek PIHLIS ta var(Mustafa Pıhlıs)Hitac lar Ana IPI Bayisi olarak??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 29 Temmuz 2010; 19:17:29 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.