Şimdi Ara

Airfel Klima Montajı resimleri ve birkaç kötü izlenim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
10.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARkadaşlar peki benim durumda neticede iç üniteye giden boru dış üniteden söküldü. Ciddi bir gaz kaybı yaşamış oluyor muyum? Tekrar gaz verilmedi neticede.
  • Bu islermi yapmadan once klimayi calistirdilarmi?Yani bildigim klima bir sure calistirilip gazin dis unitede toplanmasi saglaniyor ve boru cikisindan gaz kaybi yasanmiyor.
  • Evet önce bir iki dakika kadar çalıştırdık klimayı soğutma modunda. Sonrasında bana klimayı kapamamı söyledi görevli arkadaş.
  • gazi toplamasi icin kac dakika calismalidir ben onu tam bilmiyorum ama gazda ciddi bir kayip olmadigi surece klima normal calisir, zaten gaz cok azalsa klima kendini kapatir. Kafaniz rahat olsun, ha yine icinize sinmezse arayin airfel servisini klimam iyi sogutmuyor deyin, cagirin servisi olcturun gazini (gazi olcmeden once, olcme cihazinin gostergesinde hangi degerle hangi deger arasinin normal oldugu sorun oyle olcturun). Sonucta garantili cihaz, iciniz rahat etmedigi surece servisin canini okuyun
  • Çok teşekkürler önerileriniz için. Zaten soğutması da iyi. Bir sıkıntı yok henüz. Belirttiğiniz gibi artık garanti işlediği için çok fazla umursamıyorum. Benim en büyük derdim dış ünitenin sağlam durmayışı idi ki onu 2 adet sağdan soldan tij ile sabitleyince bu endişelerimde ortadan kalktı. Tekrar yorum yapan ilgilenen herkese çok teşekkürler.
  • slm.,

    artful ile turquaz gold arasındaki fark nedir. hangisini tavsiye edersiniz. demirdöküm geç teslim olacağı için bu ikisinden birini sipariş vermek üzereyim. acil yardım lütfen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEZFAR

    slm.,

    artful ile turquaz gold arasındaki fark nedir. hangisini tavsiye edersiniz. demirdöküm geç teslim olacağı için bu ikisinden birini sipariş vermek üzereyim. acil yardım lütfen

    artful yıllanmış eski ürün(2008 uretımı hep), turkuaz gold 2010 uretımı yenı teknolojılı bır urun, turkuaz serısı alın
  • turquaz ı 875 tl 4 taksite saat aldım. amşamda takıldı. takma işlemi çesitli aksilikler nedeni ile 2,5 saat sürdü. servise gelen arkadaşlarda karot olmadığı için duvarı delemediler. allahtan servis varken karotçu bulduk. deliğimizi açtık. ekstra 100 tl ye maloldu. tüm işler bitti derken serviste vakum cihazı için uygun kalıklıkta hortum olmadığını fark ettiler. alıp gelmeleride 30 dakka sürdü. 20 dakka vakumun ardından teslim ettiler. 35 m2 salonda fazlası ile yeterli oldu. aldığıma memnunum. son derece sessiz bir cihaz. iç ünitesinin kalitesi iyi. ancak daha kaliteli olabilirdi. servisten ve satın aldığım bayiden ve servisten son derece memnunum. saat. 15 te aldığım cihaz için servisi 17:30 a ayarladı bay. servis 18 de geldi. ufak aksilikler nedeni ile iş 20:50 bitti. son derece temiz çalıştılar. dış üniteye takozda kooydurdum. gerçi bayiye açık açık takoz konacağını, en az 20 dakika vakumlama yapılacağını ve ayaklar için bedel ödemeyeceğimi iletmiştim. kıradı ve sözünü yerine getirdi. tek planlanmayan karot ücreti idi. bayiye ve servisçalışanlarına teşekkürler.

    bir sorum olacak. dvardaki deliği doldurtmadım. beyaz çimonto ile doldurmayı planlıyorum. siz ne önerirsiniz?

    desteği geçen herkese teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEZFAR

    turquaz ı 875 tl 4 taksite saat aldım. amşamda takıldı. takma işlemi çesitli aksilikler nedeni ile 2,5 saat sürdü. servise gelen arkadaşlarda karot olmadığı için duvarı delemediler. allahtan servis varken karotçu bulduk. deliğimizi açtık. ekstra 100 tl ye maloldu. tüm işler bitti derken serviste vakum cihazı için uygun kalıklıkta hortum olmadığını fark ettiler. alıp gelmeleride 30 dakka sürdü. 20 dakka vakumun ardından teslim ettiler. 35 m2 salonda fazlası ile yeterli oldu. aldığıma memnunum. son derece sessiz bir cihaz. iç ünitesinin kalitesi iyi. ancak daha kaliteli olabilirdi. servisten ve satın aldığım bayiden ve servisten son derece memnunum. saat. 15 te aldığım cihaz için servisi 17:30 a ayarladı bay. servis 18 de geldi. ufak aksilikler nedeni ile iş 20:50 bitti. son derece temiz çalıştılar. dış üniteye takozda kooydurdum. gerçi bayiye açık açık takoz konacağını, en az 20 dakika vakumlama yapılacağını ve ayaklar için bedel ödemeyeceğimi iletmiştim. kıradı ve sözünü yerine getirdi. tek planlanmayan karot ücreti idi. bayiye ve servisçalışanlarına teşekkürler.

    bir sorum olacak. dvardaki deliği doldurtmadım. beyaz çimonto ile doldurmayı planlıyorum. siz ne önerirsiniz?

    desteği geçen herkese teşekkürler.

    Pardon da, duvarı delme işi tamamen servisin sorunu, nasıl böyle bir şeyi kabul ettiniz? neden 100 tl ödediniz?? hayretler içinde kaldım... duvarı delemeyecekse , bence ürünü teslim almayıp geri yollayacaktınız, şahsen şu an yerinizde olsam, harcadığınız tutarı fatura düzenlettirip, firmadan talep ederdim. Ödemezlerse hakem heyetine verip, ücretin tahsilinide yapabilirsiniz.




  • Aslında doğru söyluyorsunuz. ancak ellerinde karot yok. ve darbeli büyük matkapları ile (tam adı nedir bilemiyorum) kaçamdılar. oturduğumu sitede duvrlar prde beton. karotçu delme işlemini yaklaık 20 dakikda tammldı.ara damakine duvarda sıkıştu. zor çıkadı. bene ndense bu iş bugün bitsin iye fazla istekli olunca bu bedeli ödedim. gaba bu durmda airfel e giderken 1000 tl yi gözden çıkarmıştım.klimayı beklediğimden ucuza alınca krot bedelinide kabullendim galiba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEZFAR

    Aslında doğru söyluyorsunuz. ancak ellerinde karot yok. ve darbeli büyük matkapları ile (tam adı nedir bilemiyorum) kaçamdılar. oturduğumu sitede duvrlar prde beton. karotçu delme işlemini yaklaık 20 dakikda tammldı.ara damakine duvarda sıkıştu. zor çıkadı. bene ndense bu iş bugün bitsin iye fazla istekli olunca bu bedeli ödedim. gaba bu durmda airfel e giderken 1000 tl yi gözden çıkarmıştım.klimayı beklediğimden ucuza alınca krot bedelinide kabullendim galiba.

    Darbeli büyük matkap ile duvar da buyuk delık acılmaz, bana gelen airfel servisi, KIRICI DELICI ıle geldı, matkap harıcınde, dıver duvarda kocaman delık acıp gectıler,matkap ıle zaten 1 saat uğraşsalar bendede açamazlardı, kocaman çok kalın beton duvar yani

    ohh servise bak, siz 100 lira ödeyin, o şimdi gidicek, sanki duvarı kendi gelmiş gibi, firmadan 80-100 lira montaj parası alıcak

    ucuz almak ayrı mesele, hakkınızı savunmak apayrı, bence, fatura isteyin karotçudan, 100 lira az para değil, hakkınızı savunun derim.




  • Darbeli matkaptan kastım kırıcı delici idi. parantez içindede belirttiğim gibi. işleri bittikten sonra salon ile ufak tuvalet arasına da delik açmalarını rica ettim. 3 ayrı noktadan uğraştık. ilkinde 18 cm kadar girdi kaldı. 2 ve 3. deliklerde 4-5 cm den fazla gitmedi. hakkı savunma konusunda haklısınız. o sıralarda tek derdim bir an önce taktırmaktı. karotcu nun telini sitemizdeki teknik servis elemanı verdi. çok peşmurdeydi. öyle fatura kesebileceğini sanmıyorum. ama dediğiniz gibi işi takip etmek gerekecek. ilgileneyim. siz üzerinde durunca acaba servise en başında ayaklar için bedel ödemem demiştim. ayakların bedelini böylemi çıkardılar dersiniz.
  • Klima dış unitesi, duvar ayağımı kastınız anlamadım?

    ürünü aldığınızda, montaj + 5mt bakır boru + klima ayağı contası ,vakumlama yapma tamamen firma nın sorumluluğundadır.(drenaj hortumu,dıs sınyal ve elektırık kablosu dahıl, size calısır halde teslım etmek zorundadır)

    Buna dahıl olmayan sadece elektrık ve sıgorta ıslerıdır. Yukarıda yazan seyler ıcın kesınlıkle sızden para talep edemez,
  • Evet dış ünite ayaklarını kastedmiştim. servisten bu yönde bir talep gelmedi. ben forumda bu yönde talepler geldiğini okuyunca önceden bu yönde talep gelmemesini iletmiştim. ancak kesinlikle gelen arkadaşlar o duvarı delecek donanımda değillerdi. ama pazartesi günü ilk iş bu işlerle uğraşacağım. iilginize teşekkürler.
  • bende airfal turkuaz gold almak üzereyim ama bu montaj işinde aklımda ciidi sorular var sorduğum servisler yaparız ederiz gibi üstün körü cevaplar verdiler

    ben 4 katlı binanın 4 ünde katında oturuyorum bu sebeple 4 üncü katta pencere önüne bu L aparatları adam gibi takabilecek konusunda şüphem var onu taksalar dış üniteyi pencere içinden geçirip ki bu dış ünite sanırım 20 kg vardır. nasıl l üzerine takozar üzerine koyup vidalıyorlar tam anlamış deilim bunuj için özel apaatlar mı var yoksa işinde çok usta servis mi bulmak gerek yoksa adam gibi iş yapamıyorlar ise ben klima almaktan vaz geçeceğim
  • Arkadaşlar öncelikle şu karot işine bir açıklık getirelim.Hiç bir servis karotla delme işi ile sorumlu değildir.Zaten karotta öyle herkeste olan bir takımda değildir.Bu iş kendi başına bir meslektir.karot ve kimyasal dubelleme işi için ektra firmalar vardır.Karot denilen alet beton ,çelik vs. maddeleri darbe vermeden panç benzeri kesen alettir.Yani suntaya pançla açılan delik gibi özel bıçaklarla betonun yapısın zarar vermeden delip geçer.Bu özel bir uygulamadır vede müşterinin yükümlülüğündedir. Ha karotçuyu siz bulursunuz veye servis yardımcı olur,ama parayı müşteri karşılar.Bu arada kullanılan konsol çıkma,sanırım yoğunluktan malzeme almaya yetişemediler ve elde olanı kullandılar.Servis problemlerine gelince eğer sorun varsa rahatlıkla Airfel müşteri hattını arayın size mutlaka çözüm üreteceklerdir.

    Pencere altına Dış ünite asma konusuna gelince çeşitli Dubeller mevcut piyasada,ha çok problem oldu,duvar boydan boya delinip tij diye adlandırdıgımız m8 uzun civatalarla çok güvenli montaj yapılabilir.Bu arada en küçük dış ünite 30-35 kilodur.18 lik ler 45-55 kilo arasıdır......




  • Slm.,

    turquaz gold 12000 btu klimanın dış ünitesinde bakır boruların bağlantı yerinden terleme ve damlama yapıyor. balkonda asılı olduğu için yer ıslanıyor. bu durum normalmidir? yapılabilecek birşey varmıdır.

    tşk.
  • yok mu yardımcı olacak bir arkadaş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEZFAR

    Slm.,

    turquaz gold 12000 btu klimanın dış ünitesinde bakır boruların bağlantı yerinden terleme ve damlama yapıyor. balkonda asılı olduğu için yer ıslanıyor. bu durum normalmidir? yapılabilecek birşey varmıdır.

    tşk.



    evt nomal kardes bendekılarde aynen
  • tşk.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.