Şimdi Ara

AK4396 DAC kullanan ses kartları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
12.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bence gerek yok onbord ses kartı ile tüm ses kartları aynıdır fark yoktur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: amdlinux

    bence gerek yok onbord ses kartı ile tüm ses kartları aynıdır fark yoktur


  • quote:

    Orjinalden alıntı: terranigma

    quote:

    Orjinalden alıntı: helsloot

    Abartmaya gerek yok sonuçta bir ses kartı ve 100-200 dolarlık kartların hi-end işlerde kullanılması absürt kaçar , stüdyo ortamındaki cihazlar ile bu ses kartları yarışamaz


    stüdyo ortamındaki anfi, kolon ve kablolardan bahsetmiyoruz zaten. ayrıca hi-end cihazlar stüdyolarda kullanılmaz frekans respons'u istikrarlı olan "monitör"ler kullanılır.

    evinde hi-fi setine bağladığın cihazın ses kartıysa ve genelde müzik dinlemek için kullanıyorsan bu sistemi, -uygun bütçeye- şu an için alabileceğin en iyi ses kartları yukarıdakilerden biridir. bunu anlatmaya çalışıyorum. ayrıca bu durum, bu tür pc'leri high-end bir sisteme bağlayamıyacağın anlamına da gelmiyor. bu ses kartlarıyla uygun bağlantı tertibatı ve kaliteli kayıtlarla gayet başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.


    Demekki siz o kalitede bir stüdyo görmemişsiniz öyle stüdyolar vardırki hi-end cihazların alası vardır... ses kartı ile sadece amatör uygulamalar yapılır olay mix masasında biter,, bu işlerin içinde yıllarını vermiş olan bizim pederde o kaliteli stüdyolarda birçok kayıt ve mix yapmıştır,...




  • İşin esprisi bir yana "http://www.bluegears.com/b-Enspirer.html " bu kart benimde oldukça ilgimi çekti ne yalan söyleyim , incelemelerini okudum ve her incelemede 5 üzerinde 5 not almış elbet kalitelidir ama gel görki tr piyasasında bulmak imkansız gelmezde zaten tr'ye yurt dışından alıp tadına bakmak lazım aslında
  • arkadaşlar hi-fi nin mantığında killforyou üstadında sölediği gibi pc kavramı yoktur... ancak dinlenebilir bir performans alınır... insanlar 10 binlerce dolarlık sacd player lar alıyorlar... en basidinden kalite bir cd playerın fiyatı şu sıralar 500 usd civarında... senin 100 usd lik ses kartının yaşatacağı kayıp odyofile acı çektirir emin ol...
  • Hımm auzentech'in yeni ses kartı imiş bu,, en son " Auzen X-Plosion 7.1DTS Connect'i" incelemiştim ondanda övgü ile bahsediliyordu , bu tür kartların hastaları var bildiğim,,, yıllardır creative'in egemen olduğu ses kartı dünyasında farklı farklı ses kartlarının olması güzel , fakat forumdaki çoğu arkadaşımız bu tür kartları alamaz hem bulunamaması yüzünden hem markası farklı geldiği veya daha önce hiç duymadığı için bu tür markalara ön yargı ile yaklaşabilirler, ama bu tür kartları alıp kullanmak isterim şahsen fakat x-fi'yıda bir kenarda tutarım herzaman çünki eax efektlerinide oyunlarda doğru düzgün hiçbir kart veremiyor, özellikle eax5.0 destekleyen oyunlardaki ses efektleri bambaşka oluyor x-fi ile...
  • ya ben audigy 2zs kulllanıyorum aslında çok ama çok memnunum ama hep daha fazlasını istiyorum nedense ses kalitesinde.. bu kartlardan "Auzentech X-Meridian 7.1" ilgimi çekti ama alınırmı .. alınırsa bişie yararmı bilemiyorum.. megaworks THX 550 im de kullanmak istiyorum..

    bu arada ben de bi odyofilim ama parasız bi odyofil.. ama yine de megaworks+ audigy 2 zs m olduğuna dua etmelyiim sanırım..
  • terranigma sana bi sorum var o zaman.. megaworks gibi ileri bi multimedia sisteme bu ses kartlarından birini alırsak ne fark eder yada ne kadar fark eder.. oyun ,müzik (mp3 özellikle) ve filmde ne olur ne yaşanır.. ses kalitesi bariz farkedilebilir mi audigy 2 zs ye göre .. yada X- fi ya göre ??

    Auzentech X-Meridian 7.1" özellikle bu kartı alsak nasıl olur ayrıytten ..açıklamanı bekliyorum .. ytşkler
  • audigy value 100dB, x-fi extreme music 109dB snrye sahip ve 9dB in farkı ortada. aynı farkın Auzentech X-Meridian ve x-fi arasında olduğunu düşünürsek teoride value - x-fi ilişkisine döner durum
  • ama işte herzaman dB olarak bakmamak gerek .. dB si iyi diye atlarsan beklediğin gibi iyi olmayabilir.. ki creative in kartlarının dB sinin aslında sölenenden daha düşüjk değerler olduğunu8 falan okumuştum doğru olabilir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: amdlinux

    bence gerek yok onbord ses kartı ile tüm ses kartları aynıdır fark yoktur

    aynı işi görürde abi kalite farkı vardır.her onboardda kötü değildir zaten.mesela asus boardların digital home serisi sadece ses için tasarlanmıştır.boardı koca bir ses kartı gibi düşünebilirsiniz
    ancak yinede profesyonel olarak ses kartları daha iyidir.çünkü geniş ayar seçenekleri vardır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: terranigma

    dostum kartı test etmiş veya dinlemiş biri değilim. AK4396 çipinin teknik verileri başlangıçta çok dikkatimi çekti ve bu çipi kullanan ses kartları varmı ona bakayım dedim ve yanılmamışım.. Creative'nin E-MU 0404 USB prof. ses kartı dahil bu çipleri kullanan ses kartlarının yeni yeni piyasaya çıkmaya başlamış olduğunu gördüm. Ciddi sitelerin incelemelerini okuduğumda kartları test edenlerin hayretlerini belirttikleri cümlelerini okuyunca tamamdır dedim. Çünkü çiplerin teknik özellikleri ile kartların performansları birebir örtüşüyor

    Mesela:

    " I must say, after tweaking the EQ where I wanted it, I was totally blown away by the sound quality pumped out by this card. The highs were crisp, the bass was solid, and the sound separation was outstanding. Even when listening to stereo recordings, the card did an outstanding job of channel separation and creating a good "surround sound" experience.

    Even when I switched back to the 2.1 speakers I was using with the on-board audio, there was an astounding difference in how everything sounded. The card did an awesome job emulating a surround sound environment. In fact, it was so good, I could barely believe it was actually coming from my 2.1 speakers (I actually had to check to make sure). "

    yukarıdaki paragraflarda test yapan şahıs sesin kendi sisteminden geldiğinden emin olmak için bağlantıları kontrol etmiş..inanamamış yani

    aradığın şey, uygun fiyata "top-class" gerçek ses kalitesi ise yukarıdaki 7.1 kartlardan herhangi biri kesinlikle tatmin edecektir seni.

    ben bir şekilde bir yolunu bulup bir tane X-meridian edinmeyi düşünüyorum.



    bu yapılan yorumlar hangi kart için ?? ayrıca bu kart türkiyede yok mu yaAA ?? 5.1 de kullansak nasıl olur acbaa??




  • Pros: Incredible sound!!!!No more hissing sound from my logitech speakers that was present when using creative x-fi!!!!No more stuttering bug in Half-Life 2!!!!!Easy out of the box install,works like a charm and did I mentioned sound is incredible?!?!?!?!?!?!!??

    Cons: Why?Why?Why?did I use creative for so long???????

    Other Thoughts: Just get it you will believe.I affraid creative is going to come out with some bogus patent lawsuit to kill this company as they did with aureal,they are not creative but destructive in my opinion.


    Bir de bu şekilde bir yorum var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknymz -- 7 Ocak 2007; 2:29:42 >
  • özendim bu karta... her yerde olumlu yorumlar war
    satın alma şansımız war mı acaba?? çok merak ediyorum doğrusu
  • yaa iyi güzelde dostum
    alamicaksak daha özendirmeyin walla... kendimi yiyorum
  • Model
    Brand bluegears
    Model BG01091 8C
    Audio core
    Audio Chipset C-Media CMI8788
    Channels 7.1
    Sample Rate 192KHz
    Digital Audio 24-bit
    SNR 110dB
    Hardware Decode AC-3, DTS
    Ports
    Line In Yes
    Line Out Front/Rear/Center/Subwoofer/Rear Center
    SPDIF In Optical
    SPDIF Out Optical
    MIC In Yes
    MIDI/Joystick No
    Spec
    Interface PCI
    Remote Control No
    Features
    Features DTS Interactive - a real-time 5.1 channel encoder that takes 2 or more channels and encodes them into a DTS bit stream.
    DTS NeoPC - an up-mix matrix that turns any 2 channel audio into 7.1 channel surround sound.
    Dolby Digital Live(AC-3) real time 5.1 channel encoding bit-stream to facilitate the connection with CE AV receiver.
    Dolby Pro-Logic IIx surround processor, spreading stereo audio into 7.1 channel surround sound.
    Renowned Dolby Headphone technology, conveying 5.1 surround and 3D gaming audio over stereo headphones.
    The latest Dolby Virtual Speaker solution, creating amazing virtual surround sound from a generic two-speaker configuration.
    C-Media FlexBass- configurable LFE channel crossover frequency(from 50 to 250Hz).
    C-Media Magic Voice, a popular feature for disguising voice in online chatting.
    C-Media Xear3D 7.1 Virtual Speaker Shifter technology.
    C-Media's unique Karaoke functions: Microphone Echo, Key-shifting.
    Individual 10-band EQ for each channel.
    27 global reverberation environments.
    Play 3D demo program.



    Model
    Brand AuzenTech
    Model AZT-XM71
    Audio core
    Audio Chipset C-Media CMI8788
    Channels 7.1
    Sample Rate 192KHz
    Digital Audio 24-bit
    SNR 115 dB
    Hardware Decode Dolby Digital, DTS
    Ports
    Line In Yes
    Line Out Front/Rear/Center/Subwoofer/Rear Center
    SPDIF In Yes
    SPDIF Out Yes
    MIC In Yes
    Spec
    Interface PCI
    Features
    Features Dolby Pro Logic IIx expands any existing stereo- or 5.1-channel audio for a 6.1- or 7.1- channel playback, creating a seamless, natural surround soundfield that immerses you in the entertainment experience.

    DTS Digital Surround is the sound format found in movie theaters. The Auzentech X-Meridian turns your PC into a DTS-Connect enabled PC capable of playing full surround sound from DTS-enabled movies, music videos, music discs, and games, as well as providing surround sound from normal stereo sources.

    Dolby Digital Live, a real-time encoding technology, converts any audio signal into a Dolby Digital bit stream for transport and playback through a home theater system. With it, your PC or game console can be hooked up to your Dolby Digital-equipped audio/video receiver or digital speaker system via a single digital connection, ensuring the integrity of the audio signal.

    Dolby Headphone technology allows users to wear any set of headphones and listen to music, watch movies, or play video games with the dramatic surround effects of a 5.1-channel soundtrack. Listeners enjoy a spacious, natural soundfield without disturbing others.

    Engineered for Sound by Auzentech, the X-Meridian is designed by the award-winning engineers at Auzentech and constructed to a level of quality in order to thrill the most demanding of audiophiles.



    Aslında ikiside 24 bit/192 KHz ama meridian daha ağır basıyo gibi,seçim yapamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknymz -- 7 Ocak 2007; 10:35:19 >




  • ingilizce bilmeyen arkadaşlar i,ngilizce bilmediğinize bu yüzden şükredin ben yapılan yorumları okuyunca.. (yani ingilizcem saolsun anlıyorum) cidden etkilendim türkiyede olsa para biriktirir alırdım valla.. ama şimdi oraya giden biri lazım bize maalsef..

    adamlarr baya abartı iyi yorumlar yapmışlar.. umarımm foss değildir.. ses kalitesinden creative den üstü n kartlar görmek baya güzel ama reklam lazım pazarlama lazım.. ve türkiyeye gelmesi lazım..
  • bu arada auzentech x-meridian daki değiştirilebilir çip olayı çok akıllıca ve karizmatikç e doğrusu ç.. bayıldım valla nediyimm


    http://www.referenceaudiomods.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=RAM&Category_Code=OPAMPS



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 7 Ocak 2007; 12:59:12 >




  • Lynx L22 Çok iyi bir diğer ses kartı. Başlıktaki model için dünyanın en iyisi demek biraz iddialı olmuş bence.

    Lynx L22, en önemli uygulamalar olarak tanımlanan kayıt, post-prodüksiyon, boradcast, ölçüm ve geriçalma uygulamalarına mükemmel ortaklık yapacak şekilde tasarlanmıştır. LynxL22, LynxTWO PCI kart temeline bağlı kalınarak tasarlanmış olup, kaydetme ve geri çalma çözünürlüğünü 100kHz üzerine ekstrem doğrulukta taşımaktadır.

    Özel devre topolojileri ve Lynx Studio Technology özel devre elemanları kullanılan ve son dönüşüm teknolojisiyle kuple analog devreleri 117dB dinamik aralığa ulaşmaktadır. En önemlisi ise üzerinde barındırdığı "noise-rejection" dizayn tekniği sayesinde bu performans kalitesini gerçek hayatta bilgisayardan bilgisayara korumasıdır.

    LS-ADAT ve LS-AES opsiyon kartları ise bu mükemmel kartı dijital protokolle diğer dijital cihazlarada rahatlıkla entegre edebilmenizi sağlamaktadır.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.