Şimdi Ara

AK4396 DAC kullanan ses kartları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
12.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu kartlar kaliteli olabilir ama x-fi tek gecerim ben gerek harici decoderi gerek yeni işlemcisinin özellikleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @armagedon@ -- 8 Ocak 2007; 18:18:52 >
  • quote:

    b-Enprise'ın fiyatı 109 dolar. X-Meridian'ın sitesindeki fiyatı ise 199 dolar. çiplerini değiştirmeyi düşünmüyorsan bence n-Enprise daha ekonomik bir çözüm olur.
    niye ki, yukarıda okuduğumuz kadarıyla x-meridian enterprise'dan daha kaliteli imiş çipi değişmeden bile. yukarıdaki yorumun biraz bulanık olmuş sanki.
    quote:

    sadece müzik dinleme amaçlıysa sistemin çok kanallı oluşu bişey ifade etmez
    2 kanal yeterlidir... yüksek kalitede müzik dinlemek isteyenler için 2 kanallı ses kartları gayet uygun olur. hele 120dB snr gibi uçuk bi rakam söz konusuysa...
    gerçi sen burada ılımlı konuşmuşsun ama hazır yeri gelmiş o konu hakkında da bişey söyliyim, ama sana değil, illa iddia ediyor ya kimileri illa 2 kanal olacak diye, peki oto sistemleri ne oluyor, onların sesi kötü mü, peki siz hiç hayatınızda 83 model audi filan hariç 2 hoperlörlü oto sistemi gördünüz mü. peki milyarlar harcanan oto sistemleri de mi müzik dinlemek için değil(tamam bi seviyeden sonra mokunun çıkarılıp kabak tadı verdiği kesin ama oto sistemlerinin oldukça iddialı sistemler olduğu da gerçek) o halde ne kalıyor; sizin bana "iyi de kardeşim onlar 2 çarpı 2.0 sistemler veya türevleri" demeniz kalıyor, onun üzerine benim de size e kardeşim önündeki alet patates soyacağı değil ki sınırsız olanakları olan pc, hele de kaliteli bi ses kartın varsa aç ses kartının özelliklerini, hoperlör seçiminden kulaklık seç 2.0 tam stereo olsun, masaüstü speaker seç 2.1 olsun, istersen 4.1 , 5.1 , 7.1 seç nasıl istersen öyle olsun demem kalıyor. arkadaşlar nedense kimse şunu anlamak istemiyor, üstelik her yere defalarca yazıyorum, adam soruyor "2.0 mı, 2.1 mi, 5.1 mi alayım" düşünüyor ki 5.1 alırım hep öyle dinlerim. halbuki bu 5.1 olayı tamamen fiyat ve yer problemi ile alakalı yoksa sesin özelliğiyle değil. ben şahsi fikrimi söylersem eğer fiyat ilk öncelik değilse ve o sistemde değil düzenli olarak yılda bir tane dvd izleyeceksem bile 5.1 alırım. adam al bu 5.1 seti ömrün billah surround dvd dinle demiyor ki, olay bizde bitiyor, dediğim gibi paşa gönlün nasıl isterse çek ayarını speaker ayarından 2.0'dan tut 7.1'e kadar yolun var! ister stereo'yu 2.0 dinle, ister cmss ile 5.1 veya 7.1 surround dinle, herşey biraz yaratıcılıktan geçiyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 8 Ocak 2007; 18:42:08 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: @armagedon@

    bu kartlar kaliteli olabilir ama x-fi tek gecerim ben gerek harici decoderi gerek yeni işlemcisinin özellikleri


    x-fi ye laf yok ztn. ama yine de ön yargılı olmamak gerek. bunlar çok daha üstün görünüyolar ve fiyat aralığı da gayet iyi
  • bu arada ikinci el meridian satan satıcının sorulan sorulara verdiği cevaplar bunlar;

    Q: hi, u sound like would know a lot more about sound cards than i do.. would u recommend this over the Creative X-fi models?
    Jan-07-07
    A: Hi, if you were going to use this card for gaming then I would suggest the creative card. But if you are going to use this card mainly to listen to music than I would get the card that I'm selling. I watch movies directly through my computer, and I have a 5.1 surround sound system hooked to my sound card. That means that all the decoding that has to be done to watch a 5.1 movie has to be done by the hardware of my computer but the auzentech card only encode Dolby Digital and DTS. All decoding has to be done by other hardware.



    Q: do you have any info on the upgraded chips?
    Jan-07-07
    A: No I do not have any specification or information on the chips but if you go to the auzentech website and then look at their FAQ section you will find an article about which amplifiers to choose and where to get them. That is how I made my choice on this, just based on the manufacturers recommendation.



    Q: So which opamps did you replace the stock one with? A model name and number please. thank you
    Jan-07-07
    A: The operational amplifiers that I used on the card were the ones that were suggested by Auzentech in their FAQ section of their web site. They tell you in that same article where you can find and buy the same amplifiers.



    Q: Can you tell me why the card did not meet your needs? I am new the the whole home theater PC thing and want to make sure I don't buy the wrong card. Thanks, Mark Fleming
    Jan-07-07
    A: Hello I would be glad to tell you why this card did not work for me. I too have a home theater PC, which I love by the way, I do not play games very often but I love to watch movies and listen to music.The reason I am not keeping the card is because it does not decode Dolby Digital or DTS. What it does do with those two things is encoding which is terrific for stereo music and other stereo sources with only two channels. Music on this card sounds awesome but you need a high quality amplifier receiver form a component stereo system to decode 5.1 and Dolby Digital in a movie format. That thing alone was the sole deciding factor for my selling this card. Hope this helps you thank you.



    Q: What models are the new op-amps you put on the card? Why are you selling it, because you are not satisfied with the sound quality? Is it because it doesn't have hardware DD/DTS decoding support? Please, explain a little bit, because I'm currently selling my X-Fi elite pro for this card. All I care about is music, I don't play game. Thanks
    Jan-06-07
    A: My reason for selling this item is because it does not have hardware Dolby Digital and DTS decoding support. I watch movies directly through my disk drive on my Westinghouse 1080p monitor. But my computer is also hooked up to my klipsch 5.1 multimedia surround sound system. And like you I do not game either music and movies is all I care about. As far as music goes this card is much more configurable but as much as I like that feature it was completely ruined by the fact that it did not decode Dolby Digital or DTS. It is made to look into a high quality component stereo system amplifier/receiver.



    Q: Q1. What OPAMP chips did you put? Did you replace with 4 identical opamp chips? Q2. Is the card work perfectly? Q3. Does it come with everything from original packaging?
    Jan-06-07
    A: Hello, sorry for the late reply but my computer has been down. As for the operational amplifiers I chose the ones recommended by a auzentech in their question and answer section. It comes with all of the original packaging and items that were within also the old operational amplifiers will be shipped with it to. Yes they are all identical.




  • kardeşler ben tatmin olmadım bu işten söyliyim o kadarını.
    1- enterprise bu üçlünün içinde ses olarak biraz geride kalıyor, anladığım kadarıyla, onun için pıssssss...

    2- meridian'de ses var ötesi hikaye. vatandaş dolby digital ve dts çözmüyo ya, ne anladım ben onun palavra surround desteğinden. bide sitesinde yazmışlar windvd-powerdvd ile çözüyormuş muş umuş yumuş şuş.. pardon! yani onu benim evde bozuk radyodan lehimle yapacağım kart da yapıyo, yemişim onun çözmesini (bakın bunu diyen o çok kaliteli! olan kartın üreticisi, nerede dürüstlük?, hani creative tilkiydi. bunların hepsi öyle ben diyim..)

    3- prodigy HD2'de ise sadece 2.0 destek var. ama ne yalan söyliyim bence gene bu kart şampiyon. hem hepsinin en iyisi ses kalitesi var, hem de zaten diğerlerinin gerçek anlamda( d.digital-dts) surround desteği yok. bence ikinci kart olarak alınır, sisteme takılır, çıkışına da kaliteli bi amfi filan, oradan da kule tipi çift kolona verirsin, ondan sonra allaaaa! ver coşkuyu kolonlara ver coşkuyu kolonlara...

    yani kısaca şunu belirtiyim, enterprise ve meridian öncelikle müzik konusunda x-fi'ı ezer mi bilmiyorum, ama ezse bile multimedya olayında geride kalacakları kesin! e o halde madem alacağımız kart sadece müzik konusunda ön plana çıkacak, adam gibi surround'u da olmayacak, o zaman da bu iki kartı almak anlamsız zira öte tarafta prodigy HD2 bekliyor hepsinin en iyisi olarak (burada dünyanın en iyileri klasmanında olduğu konuşuluyor, diğer ikisi için geçerli değil bu)
    gelelim eğer prodigy HD2 alırsak yol haritasına. ben bu ses kartını ön plana çıkaracak bir multimedya set olduğunu hiç sanmıyorum, 120db deniyor ve daha neler neler deniyor... kısacası bu kartı alanın sadece bu paraya bu işi kapaması çoooook zor hatta imkansız. ööle logi mogi gülünç kaçar bu karta, gidip hi-fi tükanından önce kalite bi amfi sonra da kule tipi çift kolona bikaç bin euro bayılacanız. yani bence diğer kartlar balon, prodigy ise fiyatının kat kat fazlasını gizli hanede barındırıyor.
    tüm bu sesli düşünme seansımdan sonra killforyou'nun dediği köfte ve ekmek paradoksuna katılmamak elde değil. bence bu kart pc aracılığıyla hi-fi'a geçişin sadece pc ayağındaki ZEMİNİNİ HAZIRLAR.




    (ulan nasıl köfte çekti şimdi canım, ben bi mutfağa gidiyorum...)




  • valla sen bu işten anlayan biri olarak meridian'in ses kalitesini elite pro seviyesinde olarak kabul ediyorsan o zaman zaten almaya deymez meridian'i, keza xtreme music ile elite pro arasında çip farklılığı olmasına rağmen dinleyenler seste fark olmadığını söylüyor(gerçi o hangi sistemle dinlendiğine de bakar ama bu yorumu bir değil birkaç kişiden duydum), o zaman xtreme music=meridian oluyor. bir de bu yorumlara fazla duygusal yaklaşmamak lazım, o çok etkilendiğini belirten adam onboard sesten geçmiş meridian'e, e zaten aynı hissi onboard'dan x-fi'a geçen de yaşıyor.
  • auzentech x - meridian istiyoruuuuum !!

    ya X-fi yazılım ve oyunda fark eder.. yazılımı ve ayarları göze hitap ediyo ayrıca ayar seçenği baya iyi.. ama ben oyun oynamıyorum.. nerdeyse pc başında oturduğum her dakika mp3 dinliyorum ve 22" LCD aldıktan somnra çok daha fazla film izlicem..

    b u yüzden er -geç x-meridian a sahip olmam gerekiyo.. helal olsuın.. daha iyisi varrsa X-fi dan .. audigy 2 zs den.. gidip onu alıcamm ! tabi yurtdışından getirtebilirsem..
  • Degerli arkadaşlar.. bu kadar çok yazıdan bir arkadaşımız bir özet çıkarıp sonuç cümlesini yazarsa çok memnun olurum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enemy34 -- 9 Ocak 2007; 18:36:20 >
  • valla ben X-fi elite pro da fazladan ram de olsa.. normal X-fi ile arasında ses kalitesi farkı olacağını hiç zannetmiyorum...


    daha Audigy 2 zs ile X-Fi arasında ses kalitesi farkı old. u bile belli değilken...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild

    valla ben X-fi elite pro da fazladan ram de olsa.. normal X-fi ile arasında ses kalitesi farkı olacağını hiç zannetmiyorum...


    daha Audigy 2 zs ile X-Fi arasında ses kalitesi farkı old. u bile belli değilken...


    Audigy2zs ile x-fi arasında belirgin bir şekilde fark vardır iki kartıda kullandım, sadece elite-pro modelinde akm converter kullanmış creative bazı kullanıcılar elite-pro'nun sesin diğer x-fi' lerden daha iyi olduğunu ve bunu hissettiklerini söylüyorlar yabancı forumlardan okduğum kadarı ile
  • quote:

    Orjinalden alıntı: terranigma


    quote:

    Orjinalden alıntı: juniorx

    valla sen bu işten anlayan biri olarak meridian'in ses kalitesini elite pro seviyesinde olarak kabul ediyorsan o zaman zaten almaya deymez meridian'i, keza xtreme music ile elite pro arasında çip farklılığı olmasına rağmen dinleyenler seste fark olmadığını söylüyor(gerçi o hangi sistemle dinlendiğine de bakar ama bu yorumu bir değil birkaç kişiden duydum), o zaman xtreme music=meridian oluyor. bir de bu yorumlara fazla duygusal yaklaşmamak lazım, o çok etkilendiğini belirten adam onboard sesten geçmiş meridian'e, e zaten aynı hissi onboard'dan x-fi'a geçen de yaşıyor.


    duygusallıkla pek alakası yok. x-fi'nin hakkını da yemiyorum. ya daha iyi ses kalitesi ya da daha yetenekli bir işlemci. ben olması gerekenin daha iyi ses olduğunu düşünüyorum. hifi dünyasındaki herşey "daha iyi, daha da gerçeğe yakın ses" elde etmeye yöneliktir. bu prensiple hareket etmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum.

    İtiraf etmem gerekirse Elite Pro kıyaslaması aslında yanlış oldu. niyetim Creative'nin ulaşmaya çalıştığı en üst modelindeki ses kalitesinin zaten bu kartla çoktan ulaşılmış olduğu idi. sonuçta müzik ve filmle daha çok zaman geçirenler için de öncelik ses kalitesi için olacağından, bahsini ettiğim kartların seçim için çok daha uygun olacağı sonucu ortaya çıkıyor. bu bu kartlarla hiç oyun oynanmayacağı anlamına da gelmiyor. daha da gelişmiş sürücülerle oyun performansı bekleneni aratmayabilir.
    peki acaba ddigital ve dts eksikliği hakkında ne dersin? sonuçta çözmediğini okudum. bunu biraz daha açar mısın gerçi yukarda biraz giriş yapmıştın ama açıklarsan anlarım herhalde.
    bir de acaba multimedya setlerle ne derece belli olur bu fark, dark sormuştu ya, aynısını ben de merak ediyorum, megaworks ile acaba ne kadar belli olur bu fark, buna dair bir yoruma rastlayan var mı, bir de o değişen opamplar sanıyorum 4 tane, tanesi ne kadar onların, bilen var mı?




  • ses mod konusunda en iyi sitelerden biri olan Driverheaven sitesi Auzentech Auzen X-MERIDIAN 7.1 incelemesi yapmış,merak edenler buyursun...

    http://www.driverheaven.net/reviews/auzentech/index.php
  • quote:

    Orjinalden alıntı: helsloot


    quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild

    valla ben X-fi elite pro da fazladan ram de olsa.. normal X-fi ile arasında ses kalitesi farkı olacağını hiç zannetmiyorum...


    daha Audigy 2 zs ile X-Fi arasında ses kalitesi farkı old. u bile belli değilken...


    Audigy2zs ile x-fi arasında belirgin bir şekilde fark vardır iki kartıda kullandım, sadece elite-pro modelinde akm converter kullanmış creative bazı kullanıcılar elite-pro'nun sesin diğer x-fi' lerden daha iyi olduğunu ve bunu hissettiklerini söylüyorlar yabancı forumlardan okduğum kadarı ile



    sen fark var diyosun audigy 2 zs ve X-fi arasında hoş ne güzel de.. fark yok diyenler de baya var.. ve affanın incelemesi başta olmak üzere







    quote:

    Orjinalden alıntı: ilkerinanç

    ses mod konusunda en iyi sitelerden biri olan Driverheaven sitesi Auzentech Auzen X-MERIDIAN 7.1 incelemesi yapmış,merak edenler buyursun...

    http://www.driverheaven.net/reviews/auzentech/index.php


    Siteden alıntı:
    Without doubt the best PC audio product we have tested in the Driver Heaven Labs.



    gel de şimdi bu kartı bulma yaa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 10 Ocak 2007; 0:13:41 >




  • atıyorum X-meridian bulduk bi yerden .. megaworksun basları zaten sert allahtan audigy 2 zs ve jammix enhancer eklentisi yardıma yetişiyo .. ama bu kartın yazılımında bas ayarı yoksa iş kötü.. yazılımlarını da merka ediyorum ben doğrusu.. (sanki kartı bulduk da baslar kaldı geriye )
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild

    quote:

    Orjinalden alıntı: helsloot


    quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild

    valla ben X-fi elite pro da fazladan ram de olsa.. normal X-fi ile arasında ses kalitesi farkı olacağını hiç zannetmiyorum...


    daha Audigy 2 zs ile X-Fi arasında ses kalitesi farkı old. u bile belli değilken...


    Audigy2zs ile x-fi arasında belirgin bir şekilde fark vardır iki kartıda kullandım, sadece elite-pro modelinde akm converter kullanmış creative bazı kullanıcılar elite-pro'nun sesin diğer x-fi' lerden daha iyi olduğunu ve bunu hissettiklerini söylüyorlar yabancı forumlardan okduğum kadarı ile



    sen fark var diyosun audigy 2 zs ve X-fi arasında hoş ne güzel de.. fark yok diyenler de baya var.. ve affanın incelemesi başta olmak üzere







    quote:

    Orjinalden alıntı: ilkerinanç

    ses mod konusunda en iyi sitelerden biri olan Driverheaven sitesi Auzentech Auzen X-MERIDIAN 7.1 incelemesi yapmış,merak edenler buyursun...

    http://www.driverheaven.net/reviews/auzentech/index.php


    Siteden alıntı:
    Without doubt the best PC audio product we have tested in the Driver Heaven Labs.



    gel de şimdi bu kartı bulma yaa




    Bir kere fark olmaması mümkün değil çünki x-fi'da kullanılan componentler daha kaliteli ve insan kulağı ile cok rahat anlaşılıyor özelllikle winampta shibatch ve asio eklentileri ile x-fi kendini belli ediyor ses kalitesinde

    birde x-meriadianın dahili decoderi yok.. yani x-meridianı aldığınız zaman birde harici bir dolby digital, dts decoder almanız gerekecek , yada home theather anfiniz var ise anfiniz decode edecek yoksa sadece xmeridian ile olmuyor




  • quote:

    Orjinalden alıntı: terranigma

    quote:

    Orjinalden alıntı: helsloot
    Audigy2zs ile x-fi arasında belirgin bir şekilde fark vardır iki kartıda kullandım, sadece elite-pro modelinde akm converter kullanmış creative bazı kullanıcılar elite-pro'nun sesin diğer x-fi' lerden daha iyi olduğunu ve bunu hissettiklerini söylüyorlar yabancı forumlardan okduğum kadarı ile


    elite pro'da kullanılan AKM çip codec değil, AK5394 analog-to-digital converter'dir. yani line-in 'deki harici analog sesi dijital olarak kaydetmek için kullanılan çiptir. X-meridian'da bu iş için kullanılan çip ise AK5385.


    Ben zaten codec demedim converter dedim "http://www.nvnews.net/reviews/creative_sb_xfi/index.shtml " bu sitede x-fi'lar arasındaki farkları görebilirsiniz




  • bu arada işte tekel bu yüzden kötü birşey,bizim zararımıza birşey arkadaşlar.
    Microsoft işletim sistemi piyasasını domine ediyor daha iyisi olmasında rağmen zamanında DX ve birtakım olaylar yüzünden hepimiz mecburiyetten Windows kullanıyoruz.
    aynı şekilde Creative de piyasanın sahibi olduğundan(hakimi değil artık bu ikisi sahibi)bu haberdeki gibi daha iyileri olmasına rağmen hepimiz EAX dı foktu yunustu püsürdü sebepler yüzünden elimiz mahkum Creative kullanıyoruz...
    müzik ve DVD konusunda söyledikleri kadar iyiyse ben kaçırmam bunu geldiği an kaparım....
  • ya müzik dinlemek DVD DIVX seyretmek için bir ses kartına 400 dolar veremem kimse kusura bakmasın.
    o kadar parayı ses kartına vereceğime tatmin edici kalitede bir HI-FI düzenek kurarım en güzelini dinlerim.
    eh biz maddiyat sebebiyle böyle ses karıtdı bilmemneydi mahkum kalıyoruz..yoksa Creative ile ne işim olur kalite arıyorsam?
  • bidakka ne yani şimdi helsllot un dediğine göre biz Auzentech X-meridianı alırsak... DVD filmlerde megaworks umle dolby ses alamicakmıyımm ?? iyide kutusunun üstünde dolby desteklediğini yazıyo bu ses kartı ??

    http://www.driverheaven.net/reviews/auzentech/conclusion.php


    bu arada dolby digital ile dolby digital live arasında bi fark var mı ?
  • zamanım olsa auzentech x- meridian incelemesini okuyup bureaya özet geçicektim ama 20 sine kadar pazar günü hariç her gün sınavım var.. böle hayat olmaz olsun bee

    belki snvlardan sonra çevirip türkçe özetini geçerim buraya.. eminim çok heyecanlanır forum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.