Şimdi Ara

AK4396 DAC kullanan ses kartları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
12.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: terranigma

    quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild

    bidakka ne yani şimdi helsllot un dediğine göre biz Auzentech X-meridianı alırsak... DVD filmlerde megaworks umle dolby ses alamicakmıyımm ?? iyide kutusunun üstünde dolby desteklediğini yazıyo bu ses kartı ??

    http://www.driverheaven.net/reviews/auzentech/conclusion.php


    bu arada dolby digital ile dolby digital live arasında bi fark var mı ?


    sen ona bakma, zannedersem kavram kargaşası yaşıyor şu an. çamur atıyor sadece.. nedenini ne acaba? yoksa x-fi kullanıcısı olabilir mi



    Kavram kargaşası yaşamıyorum X-fi ses kartları harici bir decodere gerek olmadan dolby digital ve dts'i çözebiliyor decoding yapabiliyor yani , ama meridian için harici bir decoder almanız lazım diyorum jazz de-005 gibi yada creative ddts 100 gibi.. buda kullnıcılara ek bir masraf cıkaracak , ayrıca bunda çamur atacak birşey yok iyinin iyisi vardır herzaman,,, ve yıllarca onboard ses ile kendini avutmuş birinin gelip burda " X-Fi mi o da ne? İşte dünyanın en iyi ses kartları" diye bir topic açıp bu tür ses kartları hakkında yorum yapmasıda işin en ilginç boyutu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 10 Ocak 2007; 12:30:56 >




  • 5500 creatıve oyunda ve fılmde performanslı bencede
  • hoca X-fi yı bilmem ama x-meridian gibi bi kartın harici decoder e ihtiyaç duyması çok saçma olurdu.. öle olsaydı eksiklik olarak belirtilirdi yukardaki site incelemesinde.. adamlar şuana kadar incelediğimiz en iyi kart demiş bi kere.. ayrıca kutusunun üstünde dolby digital live yazıyo .. daha neye gerek var anlamadım inanın ??

    yani x-meridian ile DVD izlesek dolby ses alamicaz demeyin sakın bana.. inanmak istemiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 10 Ocak 2007; 12:37:23 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild

    hoca X-fi yı bilmem ama x-meridian gibi bi kartın harici decoder e ihtiyaç duymaması çok saçma olurdu.. öle olsaydı eksiklik olarak belirtilirdi.. yukardaki site incelemesinde.. adamlar şuana kadar incelediğimiz en iyi kart demiş bi kere.. ayrıca kutusunun üstünde dolby digital live yazıyo .. daha neye gerek var anlamadım inanın ??


    Darkchild benim demek istediğimi tam anlamadım sanırım sende bilirsinki hani power dvd 6 da filan dvd izlerken power dvd'nin ses ayarları kısımında sp/dif'i seçince kart dolby digital ve dts'i kendi çözüyor yaa.. işte meridianda bu işi yapmak için harici bir decodere gerek olacağını söylemeye çalışıyorum yani dahili decoderi yok demek istiyorum haa ben bu ses kartını alır birde yanına creative ddts 100 gibi bir decoder alır kullanırım diyorsan ozaman başka ama ek bir masraf getirecek diyorum anlatabildimmi ?




  • ya tamam anladım sanırım sen sadece dijitalden bahsediyosun ..

    iyide benim analog megaworksumle DVD izlerken.. power dvd de.. 2 channell ayarlayıp alltan da virtual speakers ayarlıyorum.. film oynarken sağ tık information diyorum "Dolby Digital 5.1" yazıyo ses formatı .. yani şuan audigy 2 zs de durum böle.. yani dolby ses alıyorum dimi şuan yanlış bilmiyosam.. ??

    X-meridian da bu olmicak mı ?? umarım anlatabilmişimdir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild

    ya tamam anladım sanırım sen sadece dijitalden bahsediyosun ..

    iyide benim analog megaworksumle DVD izlerken.. power dvd de.. 2 channell ayarlayıp alltan da virtual speakers ayarlıyorum.. film oynarken sağ tık information diyorum "Dolby Digital 5.1" yazıyo ses formatı .. yani şuan audigy 2 zs de durum böle.. yani dolby ses alıyorum dimi şuan yanlış bilmiyosam.. ??

    X-meridian da bu olmicak mı ?? umarım anlatabilmişimdir


    hayır işte sen kendine göre ayarlamışsın onu zs'de ve x-fi da sp/dif'i seçince kart kendi çözüyor senin yaptığında ise kart devreye girmiyor ,yani şöyle olacak in use yazması lazım aşağıdaki resimde ;







  • hımm bak DVD film sırasında aldığım capture bu .. yani ben DVD film izlerken Dolby ses alamıyomuyum aslında.. bana açıklsana helslott .. sanırım dediğin doğru ben de bunu sorucaktım.. Audigy 2 zs ye "not in use" kullanımda değil diyo.. nyie böle diye sormayı düşünüyodum bayadır .. bu arada siyah olan yter aslında film ama kaydedince görüntüsü kayboldu.. Dolby Digital yazan yer yeşille.. bahsettiğim information..

    ee sonuç oalrak bu decoder olmadığı sürece böle mi olucak napmak lazım.. decoder al diyosan boşverdim şimdiden...





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 10 Ocak 2007; 13:48:51 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild

    hımm bak DVD film sırasında aldığım capture bu .. yani ben DVD film izlerken Dolby ses alamıyomuyum aslında.. bana açıklsana helslott .. sanırım dediğin doğru ben de bunu sorucaktım.. Audigy 2 zs ye "not in use" kullanımda değil diyo.. nyie böle diye sormayı düşünüyodum bayadır .. bu arada siyah olan yter aslında film ama kaydedince görüntüsü kayboldu.. Dolby Digital yazan yer yeşille.. bahsettiğim information..

    ee sonuç oalrak bu decoder olmadığı sürece böle mi olucak napmak lazım.. decoder al diyosan boşverdim şimdiden...





    o senin bahsettiğin yeşil yer izlemekte olduğun dvd'nin dolby digital ses modunda olduğunu gösterir.. ama zs'nin onu çözmesi için senin ses ayarlarından sp/dif'e alman gerekir zaten alıncada benim gösterdiğim yerde "in use" yazacak işte ozaman kart devreye girip dolby digital olarak sesi decode edip hoparlörlerden verecek ,ve zaten hemen anlarsın sp/dif'e alınca konuşma sesleri center'dan gelecek her bir efekt ayrı uydulardan gelecek,, sen bu zamana kadar hep öyle izlemişsin yaw dvdleri




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild





    hocam ben mi yanlış görüyorum... hardware kısmında "Pentium II running at 503" diyor. P-II de mi dvd izliyosun???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: terranigma

    ses çıkışını spdiften vermenin decode etmeyle ne alaksı var helsloot arkadaşım? spdiften gönderilen ses decode edilmemiş "ham" ac3 tür. bunu bilmiyorsan git araştır da öyle gel.. milletin kafasını karıştırma.

    spdif kullanıcaksan x-fi'ye yada herhangi bir ses kartına da gerek yok ki? onboard anakartın spdif çıkışı da aynı işi yeterince görür zaten.

    tekrar söylüyorum spdif ile yapılan tüm bağlantılarda decoding işlemi ses kartı x-fi de olsa onboard da olsa harici cihaza yaptırılır. ses kartı aradan çekilir. bilmeden yorum yapmayalım.

    hem hw decodingden bahsedeceksiniz hem de spdif bağlantıdan..daha neler görücez bakalım


    Terranigma kullanmadığın ses kartlarının özelliklerini bilip bilmeden yorum yapma istersen X-fi'da ve audigy 2zs'de bu özellik var yani herhangibir dvd izleme programından sp/dif'i seçersen ve aşağıda resmini verdiğim konsoldan ayarı "Off (built-in decoder)" kısmınıda seçtiğin taktirde kart donanımsal olarak sesi çözer ve hoparlörlere iletir eğer üstteki kısmı seçersende "On (External decoder)" yine dvd izleme programlarından sp-dif seçilecek fakat bu sefer kart değil external bir decoder çözme işlemini yapacaktır. (nokta) creative ses kartları hakkında tam bir bilgiye sahip olmadan ve bu ses kartlarından birini kullanmadan yorum yapmasan iyi olur , bana git araştır öğren gel diyeceğine ilk önce kendin biraz araştırma yapıp gel ....







  • Ve benim burda vurgalamak istediğim şey xmeridianın sesi kendi donanımsal olarak çözemediği yani harici bir decodere ihtiyac duymasıdır. xmeridianın sesi x-fi'dan iyi olabilir buna birşey demiyoruz zaten falat bu ses kartını alıpta dvd izleyecek birinin logitech z5500 gibi decoderi olan bir ses sistemine sahip olması gerekmektedir , ama megaworks ,gigaworks gibi decoderi olmayan sistemler için harici decoder şarttır

    ayrıca drivebheaven sitesindeki incelemeden bir alıntı ;


    The 8788 provides the card with various technologies. Firstly we have Dolby Digital Live which provides 48KHz, 640Kbps signals/encoding via the coaxial or optical outputs to a Dolby Digital enabled sound system. Dolby Pro Logic IIx which processes stereo/ 5.1 signals into 6.1 or 7.1 channel output (including movie and music profiles). The Dolby technologies don’t stop there however as the X-MERIDIAN also includes Dolby Virtual Speaker and Dolby Headphone technology to simulate multi-speaker environments on 2 speaker systems.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: terranigma
    turkeyforum'da hifi cihazları modlayan bir arkadaş buldum ona pm ile ulaştım bana opamp çiplere bakacağını söylemiş. ayrıca aynı opa2134 çiplerini sony'nin cd playerlarına takan başka bir arkadaşa rastladım. büyük ihtimalle çipleri bulmak, özellikle istanbulda oturanlar için, X-meridian'ı bulmaktan daha kolay olacaktır. fiyatları hakında bir bilgim yok. çip başına 4 dolar civarında bir maliyet getirebilir.
    terranigma valla çok aydınlatıyorsun, sağ olasın. bir şeye takıldım ama, acaba bu çipleri pıtır pıtır kendimiz takabilir miyiz, bu 4 çipin kartta nereye takıldığını gösterebilir misiniz fotosu yukarıda vardı oldukça ayrıntılı olarak gösteriyordu kartı. bir de acaba kartı pci'dan söktük 4 çipini çıkardık, yenilerini taktık, sonra pci yuvaya taktık diyelim, bu aşamada kart direkt olarak orijinali gibi aynen çalışıyor mu yoksa herhangi bir modlama, yazılım update filan gerekiyor mu.
    4 dolar*4=16 dolar, 25 tl'ye bu iş oluyor ha! bana da saldınız şu virüsü ya






  • Sana tek bir soru bu kart DD ve DTS 'yi kendi hw olarak çözebiliyor mu , çözemiyormu? yani kartın üstünde bu iş için decoding için tasarlanmış bir devre varmı ?

    quote:

    DD ve DTS software tarafından kanallara ayrılıp, her kanal kendine ait multichannel kısmına gönderilmedi mi?

    Ve her kanala ait sesi bağımsız olarak, decodersiz çalışan 5.1 hoparlör setime bağladığım ses kartının çıkışlarından almadık mı? aldık tabiiki..


    bu dediklerinde bu işi ne yapıyor kart mı ? yoksa yazılımmı ?

    bunların cevabını ver




  • quote:

    Orjinalden alıntı: terranigma


    quote:

    Orjinalden alıntı: helsloot



    Sana tek bir soru bu kart DD ve DTS 'yi kendi hw olarak çözebiliyor mu , çözemiyormu? yani kartın üstünde bu iş için decoding için tasarlanmış bir devre varmı ?

    quote:

    DD ve DTS software tarafından kanallara ayrılıp, her kanal kendine ait multichannel kısmına gönderilmedi mi?

    Ve her kanala ait sesi bağımsız olarak, decodersiz çalışan 5.1 hoparlör setime bağladığım ses kartının çıkışlarından almadık mı? aldık tabiiki..


    bu dediklerinde bu işi ne yapıyor kart mı ? yoksa yazılımmı ?

    bunların cevabını ver


    arkadaşım hw decoding elbette yok. bunu yazılım yapıyor. sen de millete öyle bir anlatıyorsunki sanki kartla hiç 5.1 dvd izlenmiyormuş görüşü ortaya çıkıyor. bilgisayar varken hw decodingi ben napim? ha bilgisayarın işlemcisi çözmüş ha ses kartının işlemcisi.. ne farkeder?

    tekrar söylüyorum bu ses kartıyla 5.1 dd/dts formatını uygun programlarla, HARİCİ DECODER KULLANMADAN sorunsuz şekilde ÇÖZERSİNİZ.

    anlaştık mı?


    Hele şükür anladında cevap verdin , Haa çözersinde öyle çözersin açıklayayım... peki sana bir soru dolby digital ses içeren bir divx'i taktın makineye ve ac3 filter adlı programdan resim aşağıda ve 3/2+SW 5.1 channel'i seçtin buda demek oluyorki sesi her kanala ayrı ayrı verecek ve her ses gelmesi gereken hoparlörlerden gelecek böyle bir dvix veya dvd açtın ve sesin hiçde öyle gelmesi gereken yerlerden gelmediğini gördün ,ve birde aynı programdan SP/dif'i seçip external bir decoder ile izledin filmi ve aradaki farkın dağlar kadar olduğunu sesin yazılım tarafından çözüldüğünde nasıl berbat olduğunu fakat ,external bir decoderden yapıldığında yada creative'in hw olarak yaptığı decoding işleminin ise ne kadar farklı ve muhteşem olduğunu gördükten sonra yazılımsal olarak çözmek ile hw ile çözmek arasındaki farkı anladın ve farkı anladıktan sonra hangi insan evlası filmleri YAZILIMSAL OLARAK ÇÖZÜLMÜŞ DVD FİLM İZLEMEK İSTER ?

    quote:

    ha bilgisayarın işlemcisi çözmüş ha ses kartının işlemcisi.. ne farkeder?


    Haa hala iddia ediyorsan hiçbirşeyin farketmeyeceğini Birgün gelde sana aradaki farkın nasıl olduğunu göstereyimde kulakların bayram etsin






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 10 Ocak 2007; 17:36:40 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: helsloot

    İşin esprisi bir yana "http://www.bluegears.com/b-Enspirer.html " bu kart benimde oldukça ilgimi çekti ne yalan söyleyim , incelemelerini okudum ve her incelemede 5 üzerinde 5 not almış elbet kalitelidir ama gel görki tr piyasasında bulmak imkansız gelmezde zaten tr'ye yurt dışından alıp tadına bakmak lazım aslında
    helsloot, peki enspirer mı yoksa meridian mı sence, senin fikrini de alayım bi. meridian hakkında da o kadar övgü duydun mu. bir de o incelemelerin linkini verebilir misin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 10 Ocak 2007; 17:49:48 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: juniorx

    quote:

    Orjinalden alıntı: helsloot

    İşin esprisi bir yana "http://www.bluegears.com/b-Enspirer.html " bu kart benimde oldukça ilgimi çekti ne yalan söyleyim , incelemelerini okudum ve her incelemede 5 üzerinde 5 not almış elbet kalitelidir ama gel görki tr piyasasında bulmak imkansız gelmezde zaten tr'ye yurt dışından alıp tadına bakmak lazım aslında
    helsloot, peki enspirer mı yoksa meridian mı sence, senin fikrini de alayım bi. meridian hakkında da o kadar övgü duydun mu. bir de o incelemelerin linkini verebilir misin.


    xmeridian'dan tüm incelemelerde övgü ile bahsediliyor karta birşey demiyorum zaten çok kaliteli bir kart olduğu belli x-fi'danda kaliteli ses konusunda... üstünde kullanılan malzemeler ile kendini zaten belli ediyor ; incelemeleri;

    http://www.guru3d.com/article/sound/399/

    http://www.nvnews.net/reviews/auzentech_xmeridian/index.shtml

    http://www.cluboverclocker.com/reviews/sound/XMeridian/index.htm

    http://www.driverheaven.net/reviews/auzentech/index.php

    http://www.reghardware.co.uk/2006/11/23/review_auzentech_x-meridian/




  • quote:

    Haa hala iddia ediyorsan hiçbirşeyin farketmeyeceğini Birgün gelde sana aradaki farkın nasıl olduğunu göstereyimde kulakların bayram etsin
    senin ses kartı+sistem ne helsloot?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: terranigma


    quote:

    Orjinalden alıntı: helsloot
    Hele şükür anladında cevap verdin , Haa çözersinde öyle çözersin açıklayayım... peki sana bir soru dolby digital ses içeren bir divx'i taktın makineye ve ac3 filter adlı programdan resim aşağıda ve 3/2+SW 5.1 channel'i seçtin buda demek oluyorki sesi her kanala ayrı ayrı verecek ve her ses gelmesi gereken hoparlörlerden gelecek böyle bir dvix veya dvd açtın ve sesin hiçde öyle gelmesi gereken yerlerden gelmediğini gördün ,ve birde aynı programdan SP/dif'i seçip external bir decoder ile izledin filmi ve aradaki farkın dağlar kadar olduğunu sesin yazılım tarafından çözüldüğünde nasıl berbat olduğunu fakat ,external bir decoderden yapıldığında ise ne kadar farklı ve muhteşem olduğunu gördükten sonra yazılımsal olarak çözmek ile hw ile çözmek arasındaki farkı anladın ve farkı anladıktan sonra hangi insan evlası filmleri YAZILIMSAL OLARAK ÇÖZÜLMÜŞ DVD FİLM İZLEMEK İSTER ?


    durum nasıl da değişip yazılımla çözülen ses ile donanım ile çözülen sesin kalitesine dönüştü? DAC çipleri sesin yazılımla yada ses kartı tarafından kanallara ayrıldığını anlayabiliyorsa ne ala başka birşey demiyorum.

    sana hw decoderinle mutluluklar dilerim. ses kartını bilgisayarından söküp harici bir dvd playera takıp "hw decoder" olarak kullanırsın belki bir gün



    Hey allahım daha bu kartlardan herhangibirini kullanmamış ve hatta 2 stereo hoparlör ile dvd film izleyen birisi ile girdiğim tartışmaya bak, hata bend,e x-meridianı umarım alırsın ve o meşhur 2 stereo hoparlörüne bağlayıp 5.1 keyfi almaya uğraşırsın




  • quote:

    Orjinalden alıntı: juniorx

    quote:

    Haa hala iddia ediyorsan hiçbirşeyin farketmeyeceğini Birgün gelde sana aradaki farkın nasıl olduğunu göstereyimde kulakların bayram etsin
    senin ses kartı+sistem ne helsloot?


    Benim sistem megaworks + x-fi extrememusic + dvd izlerkende jazz de-005 decoder
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.