Şimdi Ara

Akran zorbalığı yaşıyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
3
Favori
9.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kardeşim senin gibi 10-15 kişi ile arkadaş olun sataşana toplu birlikte dalın. Bir meslek lisesi mezunu olarak 4 yılım böyle geçti.
    Ondan sonra bize sataşan leşler 10 metre uzağımızdan geçmeye başladı.
  • Hangi şehirdesin kardeşim bir uğrayayım istiyorsan bana yakınsan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skanderbeg

    Serseriler sataşacakları kişiyi tipindende seçebiliyorlar beni seçmelerinin sebebi zaten beni zayıf görmeleri ve uslu görmeleri versemki yırtık davransam sigara kullansam garip bir saç şekli yapsam pek karışmazlar fakat sigara kullanmam zararlı hiçbir alışkanlığım yok üstüne üstelik yüzüm çok düzgün durduğundan dolayı saldırıyorlar evet tanıdıklarım var ve beni koruyacak kişilerde var fakat sıkıntı şurda onlarda yatıştırıcı politika izliyorlar yani boşver gelir geçer gibisinden konuşuyorlar fakat bana her bir laf atıldığında her vurulduğunda yapılan şeyler küçük çaplı olsa bile alınıyorum ve aşırı derecede üzülüyorum.
    dış görünüşünü veya kendini değiştiremezsin. onların dilinden de konuşmayı öğrenirsen senden ilgilerini çekerler. Stres çok kötü sağlık sorunudur. kurtulmak için cesaretini toplamalısın. sağlıcakla




  • Şimdi sana kısa süreliğine göz yakan ve acı veren bir toz tarifi verecem toz tarçın ve zencefil karbonat un azıcıkta kireç(çatlak duvarlardan bula bilirsin) bunları karıştır ayakkabının önüne iğne sok saatin varsa altındaki kordana bir makas sok ve her daim dize çeneye ve buruna vur en kötü displine gidersin ama iyi göz korkutursun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başbilen -- 19 Aralık 2019; 21:55:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Belki bunları beğenmezsin napalım senin düşüncelerin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siz bir de o okula para mı ödüyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okumadığımı belirtmek için yazıyorum. Okuyan da işsizdir.

    Türkçe öğretmenini seveyim.
  • sinanakgl kullanıcısına yanıt
    Evet özel meslek lisesi olarak geçiyor ilk başta böyle bir okul olduğunu bilseydim zaten yazılmazdım artık ne yapacağımı şaşırdım düz lisemi okusam diyorum işsiz kalmak beni aşırı derecede çok korkutuyor.Ben meslek lisesine meslek öğrenmeye gidiyorum ama öğrenmek hariç herşeyi yapıyoruz.Başarılı olduğum ve sevdiğim dersler var fakat ya üniversite sınavını kazanamasam diye kendimi yiyip bitiriyorum hafta sonuna kadar inşallah mantıklı birşey ortaya çıkarabilirim
  • Bu tipler kavga etmeyle bitmez. Sen kendine şahit bulmalısın, müdüre düz gitmekle de olmaz karakoldan telefon falan gitmeli ki müdürün götü tutuşsun.

    Müdür zaten sizleri kendi içinizde potada eritmeye çalışıyor onun dıngılında bile olmayabilirsin. Bir noktada müdür disiplin suçuyla öğrenciye ayar vermeliydi

    iki tokat ne alümünyüm.

    Sen işi resmiyete taşıdığında karakol olsun, avukat olsun bunlar müdürü iki saniyede görevini yapmaya itikler. Dediğim gibi şahit önemli, yazılı beyal alacaksın o arkadaşlardan

    yoksa bu iş yürümez ihale sana kalır. Lokasyon nere? Bir aile büyüğünüz falan yok mu?
  • Ailene baskı kur okulunu değiştir mutlaka. Gitmeden evvel de mebe şikayet et. Emin ol Ilgileniyorlar. Lise hayatın önemli ileride sinavlara gireceksin kavga etmeye falan da kalkma değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lise 2'de iken bir tane serseri sarmıştı iyiden iyiyse, malın bayrak tutanıydı. Büyük ihtimalle platonik olarak aşık olduğu kızla takılıyordum o zamanlar. Neyse bi gün öğle arası çıkışında epey uzaktan kafama pat diye portakal geldi, kız da yanımdaydı. Arkama döndüm bu eleman. 30-40 metreden fırlatmış portakalı, iyi de isabet etti kafamda patladı portakal. Bu da benim deli yanımı hiç görmemiş tabi arkasını dönmüş gidiyor ben pısacam sözde. Usta ben kayışı bir kopartırsın, yemin ediyorum o 40 metreyi 5-6 saniyede koşup çocuğun üzerine Achilles gibi zıpladım, ense köküne yumrukla nasıl indiysem artık çocuk mal oldu 4-5 saniye zaten knock-out. Yer misin yemez misin, o çocuk evde babasından, sanayide ustasından, sınıfta öğretmeninden öyle dayak yememiştir... Bir daha koridorda yan yana geçerken gözümün içine bile bakamadı.

    Neyse, kavga et demiyorum ama biraz da kendine güvenli durmanı tavsiye ederim. Bunlar laftan anlayacak tipler değil. Tabi devir değişti şimdi bir şey yaparsın takıverir bıçağı sonra uğraş dur. En iyisi öğretmen veya müdür ile görüşmek.

    NOT: Çok zorlarsa ve bir gün şartel atarsa hiç bağırmakla falan uğraşma, tüm gücünle tam burnunun üzerine indir, en kötü sen de dayak yersin ama en azından hıncını almış olursun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skanderbeg

    Müdür bizi hizmetçi olarak kullanıp hakaret eder hizmetçi derken genellikle sabah okula geldiğimiz zaman ayak işlerini bize yaptırır çayları çay ocağına götürmek gibi tabi gitmezsen bağırıp çağırıp küfür eder
    Bi de bu okula para veriyorsunuz ha.Onların vereceği eğitimden hayır gelmez.Başka okul bulun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin ananı s.... diye bir gün birine kafa göz dal emin ol bir daha bulaşmazlar. yapamazsan da ailene söyle başka okula alsınlar
  • Burada kavga et diyenlere çok da rağbet etme. O işler öyle değil.

    Sana bir zarar gelmesi olayı ayrı bir konu ama şöyle de bir durum var.

    Diyelim sana atarlandı birisi, sen de çaktın kafayı, elemanın burnu kırıldı. Öyle tiplerin nasıl da bir anda hukuk nerede kanun yok mu diye ağlaştığına şaşırırsın. İlk işleri gidip rapor alıp seni karakola şikayet etmek olacaktır. Bir anda vay arkadaş ben nasıl bir serseriymişim, pamuk gibi çocuğa saldırmışım dersin.

    Bir abin olarak sana tavsiyem, yapacağın en güzel şey kavga etmeden göz dağı vermek. En basitinden bir dövüş sanatı öğren, vücut geliştir ve o tarz arkadaşlarınla biraz okulda takıl. Bak seni koruyan elemanlar var diyorsun üst sınıfta mesela. Onlarla takıl biraz ortamın olduğunu görsünler.(yoksa da yukarıda birisinin dediği gibi o tarz arkadaşlar edinip biraz şekil yapmalısın.) Dişini göstermek için illa başını belaya sokmana gerek yok. Muhtemelen fiziksel olarak da çevresel olarak da zayıf görünüyorsun. Sorun biraz da burada.

    Yine söylüyorum, yapacağın en son şey kavga edip kendi başını belaya sokmak. Bir laf var ya canlısı para etmez, ölüsü para eder diye. Kalkıp dövsen anasının evden kovduğu zibidi bir anda anasının babasının kuzusu olacak(ki harbiden %95i falan öyledir). Git okul değiştir daha iyi.




  • Kavga falan boşver eğer artık çok bunaldıysan direk hukuki sürece yönlen haraç istiyorlarsa ses kaydına al bunları ailene söyle bir avukatla gerekli işlemleri yapın. Ondan önce tabi okul yönetimine söyle böyle böyle onlar düzeltemesse hukuki süreç başlat. Tabi adalet ne kadar güvenilir burda tartışılır.
  • Aynı şeyi ben de 10.sinifta yaşadım (haraç kesme derecesinde değildi) sonra boksa yazıldım hepsi suspus ;)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anthym

    Okumadığımı belirtmek için yazıyorum. Okuyan da işsizdir.

    Türkçe öğretmenini seveyim.
    Düzgün konuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karakola git şikayetçi ol bir daha sana yaklaşamazlar.polis karşısında hepsinin dili tutulur.ailesinin de haberi olacağı için korkarlar.
  • Sana yaptıkları gibi davranan diğer arkadaşlarınla iletişim kur ve hepiniz bir olun. Haraç filan kelimeleri kullanıyorlarsa ses kaydı yapabileceğin bir cihaz bul kendine. Telefonunda olabilir. ses kaydı tut. Fiziksel şiddete karşı Özellikle kamera olan yerleri seç koridorda filan. Öyle bir durumda görüntü ve ses kayıtlarını emniyete götürüp şikayette bulunun. Derslerini çalışmaya bak. Kavgaya filan sakın karışma ve elinde olmadan karışman durumunda da ilk yumruğu atan sen olma. hakkını da yedirme. Geleceğin dolandırıcıları ve serserileri malesef onlar işte. Dna'larında var. Her okulda malesef bu tür tipler var. Ben lisedeyken 95-99 yıllarında lakabı akrep denen biri vardı sınıfımda. Bana sürekli sataşır laf eder beni o tür piçlik laflarıyla rencide eder gururumu incitirdi. Hiç unutmuyorum ders aralığında yine bana sataşırken bacak arasında öyle bir diz koymuştumki gözleri ağlamaklı olmuştu. O günden sonra bir daha yanaşmamıştı.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.