Şimdi Ara

Albea janttan gelen ses

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. 2008 Model fiat albeam var. Aracı yakın bir zamanda aldım. İLK önce sağ ön janttan hafif bi gıcırdama sesi gibi bir ses geliyordu. Aracın frenleride daha önce kullandığım araca göre çok sert gelmişti baştan. Sorun heralde balatalarda deyip biraz ihmal ettim. Böyle jant döndükçe sürekli devir eden bir ses ve hafif bi titreme geliyordu. Gürültüde hissedilmiyor ama yavaş gidildiğinde ses ve titreşim çok bariz hissediliyor. daha sonra tamirciye götürdüğümde usta aracın heryerine baktı. motorunu açtı beraber sürdük ettik jantların bilyalarına falan baktı. sesin mekanik olmadığını söyledi. Rot balans a götürmemi söyledi. Rot balansçıya götürdüğümdede çok aşırı kalabalık bir güne denk geldim öyle fazla inceleme şansı olmadı adamın. Kış lastiğini alan oraya koşmuş bana sıra gelene kadar 2 saat geçti. neyse orda ki adamda üstün körü baktı etti bana bi reçete yazdı. Sağ sol salıncak değişecek, direksiyon kutusu rot edilecek dedi. Tekrar geri ustaya döndüm reçeteyi uzattım. Adam bunlara hiç gerek yok dedi. Ses buralardan gelmiyor dedi. Bende bastım gittim eve. Ama bu ses hala beni rahatsız ediyor. Şimdi nereye götüreceğimi de tam bilemiyorum. Nesi olduğunuda tam anlatamıyorum. arkadaşlara sorduğumda rot başlarında bi sorun vardır dediler. Aklımda rot-balansa tekrar gitmek var ama usta seçmekte önemli. Öyle üstün körü baksın istemiyorum. Böyle bi sorunla karşı karşıyayım. sizce sorun ne arkadaşlar, böyle bi sorunla daha önceden karşılaşan oldu mu? Nerelere gideyim, nasıl edeyim?







  • direksiyon kutusu veya rotlardan olabilir , ses nasıl geliyor ? direksiyon hidroliği tammı ? hidrolik keçeden kaçırıp eksildiyse ses yapabiliyor ama binmeden uzaktan yorum yapmak yanlış iyi bir usta ile hem bozuk yol hem de düz yolda test sürüşü yaptırsanız iyi olur .. hatta herşeyden anlayan usta ve rotçuyu beraber bindirip gezdirebilirseniz daha iyi sonuç olur biz buradan ezbere yorumlarız çünkü ses nedir ne zaman gelir canlı göremiyoruz .. kolay gelsin umarım sorun çözülür .. ha birde ben de torpidonun içinde unuttuğum büyük cam nazar boncuğun sesini ön takımda kesin büyük bir arıza var diye düşünürken rastgele keşfettim , bazen torpido ve kapı içlerindeki ufak şeyler kronik ve büyük sesler gibi gelebiliyor , iyice dinleyin derim ..




  • Sorun çözüldü beyler. Meğer ses lastikten geliyormuş. Sanırım lastikten bir tel kopmuş sesi o yapıyormuş. o kadar rotçuya lastikçiye elektrikçiye götürdükten sonra bende rastgele keşfettim. Olan ustalara döktüğüm paralara oldu. Küçücük bişey için bile dünyanın fiyatını istiyorlar birde şuranında değişmesi lazım. oooo buralarda gitmiş bunlarıda yenile diye çarpmaya çalışıyorlar. Allah kimseyi sanayicilere düşürmesin. Ya da kötü niyetlisinden korusun. muhakkak işini hakk ile yapan vardır onları tenzih ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.