Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: alfisti_35900
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.165
Cevap
33
Favori
48.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
96. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Servislerle alakalı aklıma gelen başka bir konuda, Alfa Romeo nun satış rakamlarıyla alakalı bir durum olması. Mesela 2021 de sadece 190 civarı araç satmışlar, 2022 de 820 adet ve 2023 de ise 2097 adet araç satılmış. Dolasıyla daha önceden servislere gelene araç, son derce az olduğu için servis elemanları da çok bilgili olmayabilirler, özellikle Tonale yeni sayılabilecek bir araçken , bazı şeyleri deneyerek öğrendiklerine eminim .

  • mdrnist M kullanıcısına yanıt
    Normal servislerin yarım günde değiştirebilecekleri rot baslarini 4 günde değiştirdiler, oradan hesaplayın :) yine de Jeep falan da bakıyor o servisler, bazıları Fiat, Maserati, Lancia da bakıyor, sadece alfa değil yani.
  • Merhaba, 2023 model mild hybrid Tonale Veloce sahibiyim. EV modu çoğunlukla devreye girmiyor. Doğrudan benzinli motor çalışıyor. Normalde bildiğiniz gibi 30 km hıza kadar veya yokuş aşağı yollarda vb. EV yanar, elektrikli motor devreye girer. 2 kere servise gittim resetledik güncelleme yaptık dediler. Başta düzeldi bir süre sonra eskiye döndü. Son gidişimde az yol yapıyorsunuz (günde 10 km gibi), hızınız da şehir içinde fazla yükselmiyor. 150 km falan bir yol yapın, düzelir gibi enteresan bir tavsiye geldi. Konu hakkında fikri olan var mı?

  • EvrenKahramanoglu E kullanıcısına yanıt
    Hocam ayni araç bende de vardı geçen sene. Benimde belli bir süre ev moda gecmiyordu ama havalar soğuktu baya klima calismasa bile gecmiyordu. servise goturmek icin denizliye yola çıktım uşakta yasiyorum. denizli-uşak arasinda belli bir sicaklik farki oluyordu. denizliye geldigimde ev modu tekrar calismaya basladi. servise goturmedim. klima açıkken genelde sadece ev moda geçmez. yasadığınız şehir kac derece oluyor gün içinde?
  • EvrenKahramanoglu E kullanıcısına yanıt
    Hocam aşağıdaki şartlardan en az biri sağlandığı taktirde EV modu devreye girmiyor:
    * Aracın motoru soğuksa ve havalandırmalar açıksa. Havalandırma sıcaklığını HI yapıp fan seviyesini 1 dahi yapsanız EV moduna geçmez (klima kapalı dahi olsa).
    * Klima açılıp soğuğa ayarlandıysa.
    * Batarya bitmiş durumdaysa (kadranların ortasında batarya seviyesini görebileceğiniz bir sayfa var). Batarya boşken kırmızı ışıkta start-stop'u bile devreye sokmuyor.
    * Dynamic (DNA) modunda aracı sürüyorsanız.
    * Vites manüel moddaysa.

    Servisin dediği şeyde bence bir hata var. Aracı şehiriçi hızlarda 3-5 kez frene hafifçe basıp durdurursanız EV modunu devreye alacak kadar bataryayı şarj etmiş olursunuz. Frene biraz fazla basmanız halinde rejeneratif olarak şarj yapmıyor, pedala sert değil hafif dokunmanız lazım. Kadrandaki ilgili sayfada grafiği var (sanırım 6'inci sayfadaydi).

    Yardımcı olabilmişimdir umarım.

    Yusuf hocamın dediği gibi ortam sıcaklığına bağlı olarak da EV sistemini iptal ediyor olabilir. Kapalı otoparka ya da AVM otoparkına park edip denenebilir.

    Kendimi Rational Doors'ta DO-178b aviyonik gereksinim dokümanı yaziyormusum gibi hissettim yalnız ha



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 13 Şubat 2024; 22:46:20 >




  • Öncelikle teşekkürler cevaplar için. Ankara'da yaşıyorum, sorun da kış aylarında ortaya çıktı. Dediğiniz gibi sıcaklık etkili olabilir. Biraz önce arabadaydım. Sıcaklık 7 derece. Havalandırma kapattım, 500 mt kadar EV modunda gitti. Ama EV modu bir kere kapandıktan sonra bir daha hiç açmadı. Işıkta mesela tekrar durduğumda hiç oralı olmadı. Hatta yokuş aşağı ayağımı tamamen gazdan çektim, onda bile EV modu açmadı. Onu çözemedim. Normalde EV modu bu durumlarda sürekli devreye girerdi.


    Batarya genelde yüzde 50-75 bandında dolu oluyor ve otomatik vites modunda. Sürüşte de N modunda oluyor.


    Bir süre servise götürmeden deneyeceğim. Zaten bir faydaları olmuyor. Burası çok daha bilgilendirici :)

  • EvrenKahramanoglu E kullanıcısına yanıt
    Hocam tam olarak ayni dediklerini yaşadim geçen sene kendi kendine şehir degistirince düzeldi. Onemli bir problem oldugunu dusunmuyorum ısı ile alakalidir. bir de bi sure yol yapip arabanin suyunu yagini isitip deneyin bakalim ne olacak.
  • Şimdilik çok kafaya takmayın bence de. Alfa'lar İtalya iklimine göre yapilan araçlar biraz da, Ankara'yı yadirgamistir belki

    Hibrit sistemde arıza olsaydı arıza ışığı yakıp sistemi devre dışı bırakırdı. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde de zaten içten yanmalı motorla yolunuza devam edebiliyorsunuz diye biliyorum.
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Bu soygun maalesef 2012 yılından beri devam ediyor.

    2011 model Lancia Delta 1.4 multiair aracımın bujisini 11000km de 2. bakımda değişmişlerdi. Garanti hatırına mecbur değişmiştim. NGK Iridyum buji minimum 40000km ömrü olan bir ürün resmen milli servet düşmanlığı.Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) 

  • 2023 1.5 Mhev aracı 6 aydır kullanıyorum.silecek suyu ısıtması var diyor klavuzda, servise sordum bilmiyor, bilen var mı? bir de hız limit var benim araçta 180km/s .herkeste böyle mi? teşekkürler

  • Herkese merhaba. 2023 model tonale veloce mhev sahibiyim. 11 ay önce sıfır olarak aldım şimdi 7650 km deyim. bir çok arkadaşın yaşadığı direksiyon ve alt takım sıkıntılarını yaşamadım ancak bir kez bütün sensörlerim iptal oldu, araç çekici ile servise gitti, akü voltajı düşmüş dendi, şarj ettik diyerek araç teslim edildi. bir süre sonra 2-3 gün aracı kullanmadığım bir zaman diliminde araç tamamen aküsünü sıfırladı. aktarma kablosu ile de çalıştırılamadı ve başka bir akü ile çalıştırdık. üstündeki opar marka EFB aküyü exide marka AGM akü ile, akücü arkadaşımın tavsiyesi üzerine değiştirdim o zamandan bu yana bir sorun yaşamadım. aracımla en son yılbaşında uzun yol yaptım, daha sonrasında şehir içi son derece kısa mesafelerde kullanmak durumunda kalıyorum. 15 günden beri EV modu hiç devreye girmedi. sürekli benzinli modda kullanmak durumunda kalıyorum. klima vb. açık mıydı, D modunda mı kullanıyorsun gibi olası sorularınızın hepsine hayır diyorum:) izmir tire de yaşıyorum ve çok daha soğuk zamanlarda devreye girebilen EV modu son zamanlardaki yumuşak havalarda maalesef girmiyor. ya standart akünün bir uzun yol yapıp şarj etmesi gerekiyor ya da yazılımsal bir sorun var diye düşünüyorum. lityum pilin şarj etmesinde ve doluluğunda bir sorun yok çünkü. servisi arasam nasılsa gelin diyecekler, ben bir süre beklemek istedim.


    aracın üstünde 19 inç lik good year f1 asimetrik 5 lastikler var idi. bir talihsizlik sonucu sağ ön lastiğim lastikçi tabiriyle cavladı. lastik yanaklarının üstüne güvenle kenara yanaşabildim. bayram tatili olmasına rağmen yine şans eseri uygun ebatta 2 adet çıkmalastik ile evime ulaşabildim ancak sonrası biraz çetrefilli... good year lastikler AR kodlu yani bu araçlara üretilmiş lastikler. standart üretimlerle desenleri bir miktar farklı. good year türkiye lastikleri kasım sonu tr ye getirebildi ben de temmuzdan beri beklediğim lastiğe kavuşmuş oldum. lastik sorunu olan arkadaşlar bilsinler istedim. bence aracın yol sesi yalıtımı biraz zayıf. özellikle pürüzlü asfalt ve parke taşlı yollarda epeyce yol gürültüsü alıyor. lastiklerin değil araç izolasyonunun buna neden olduğunu düşünüyorum.


    1999 dan beri alfa kullanıcısıyım. 145-147 ve 159 dan sonra 4. alfam. en elektronik ve en hissiz olan araç bu elbette ama yaşlandık artık biraz konfordan zarar gelmez :) yoksa 159 bambaşka idi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfisti_35900 -- 15 Şubat 2024; 10:9:13 >




  • 159+ 1 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba ayni araç vardı ben de. Öyle bir
    limitle karşılaşmadım 200ü görmüştüm otobanda
  • 159+ 1 kullanıcısına yanıt

    Aracı satın aldığım dönemki kataloğunda ve kullanım kılavuzunda aradım ancak silecek suyu ısıtmasına dair bir şeye rastlayamadım. başka bir arabayla karıştırıyor olabilir misiniz? Silecekle ilgili kullanım kılavuzu sayfası şu hatta:



    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)


    En yüksek hız içinse 212 diyor ayrıca, bir limitör olmasa gerek:



    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 14 Şubat 2024; 20:39:3 >




  • alfisti_35900 A kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam, eski bir Alfisti'yi de aramızda görmek güzel. Son zamanlarda epey yeni üye yazıyor buraya, Tonale ailesi genişliyor  


    Akü problemleri araç piyasaya ilk çıktığı zamanlarda vardı. Yanlış hatırlamıyorsam araç fabrikadan çıkıp bayiye geldikten sonra araçta kalibrasyon yapılması gerekiyordu. Araç henüz yeni bir model olduğu için servislerin bundan haberi yoktu. Bazı araçlar müşteriye teslim edilirken kalibre edilmediği için durduk yere aküsü biten ve araçta herhangi bir hata olmamasına rağmen kalibrasyon eksikliği nedeniyle bir sürü hata mesajı ile karşılaşan insanlar vardı. Sizin sorununuzu da buna benzettim. Konunun ilk sayfalarında konuşuldu bu durum, isterseniz inceleyebilirsiniz. EV moduna girip girmemesi ile ilgisi var mıdır bilmiyorum, sanmıyorum.


    Ben de dahil olmak üzere alt takım sıkıntıları ile karşılaşan arkadaşlar oldu. Araç şu haliyle kullanılabiliyor olduğu için ben çok uğraşmadım. Şimdilerde boş vaktim var biraz, sanayide anlayan başka ustalara göstermeye başlayıp fikirlerini alacağım. Aracımı ikinci el aldım ve ALF plakalı bir araç. İlk sahibi 7 aylıkken 6800 km'de Alfa bayisine takasa verip sunroof'lu Tonale ile değiştirmiş. Benim yaşadığım alt takım sıkıntıları da kronik problemlerden ziyade eski sahibi ile ilgili olabilir. ALF plaka alan adam aracını sattıysa bir terslik vardır diyordum zaten.


    Lastik konusuna gelince, araçta Bridgestone Turanza T005 lastik var benim. Burada titreşim sorunu yaşayan çoğu arkadaşta bu lastiğin olduğunu, titreşim sorunu yaşamayanlarda ise başka bir lastiğin olduğunu gözlemledim. Turanzalar yerli üretim ve epey kötü lastikler. Lastik konusunda şanslıymışsınız. Yine de bu arabaya en uyan lastik Pirelli P-Zero sanıyorum ki. Web sayfalarında da Tonale için Alfa Romeo logolu özel bir lastiği gösteriyorlardı.


    Gönül isterdi ki Giulia alalım ama benim de param buna yetti ne yapalım. Sonraki arabam Giulia olur umarım :)





  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    teşekkürler ben de memnun oldum. alfa lar oldum olası alt takım ile sorunlar yaşarlar. tonalede başıma gelmemiş olması biraz mucizevi olmuş, nazar değmez umarım. yeterince şey yaşadım çünkü...


    ben direkt sunrooflu aldım, iç döşemeler siyah olduğundan cam tavana gerçekten ihtiyaç vardı. sizin aracın eski sahibi de belki öyle düşünmüştür.

  • abandonware A kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin mesajiniza cevap vermeye calistim ama iletilemiyor sanirim. Bilgisayardan cozmeye calisicam ama o konuyla ilgili yarin gerekli aciklamalari yapicam. Mesajinizi gorup cevap vermedigimi dusunmeyin lutfen :)
  • Herkese selamlar.

    Cuma günü 2023 3000km de Vezüv Gri Tonale Ti donanım cam tavan aracımı alarak aranıza katıldım. 

    2019 yılında sattığım Alfa Romeo 1.4 Multi air 170 Süper TCT Sport Pack1 Mat Magnezyum Gri aracımdan sonra maalesef 2022 yılına kadar alım gücümün yeteceği C segment model olmamasından dolayı 4 yıl Alfa'sız geçti. Bu süreçte Peugeot 2008-Citroen C4 - 500X - Opel Grandland-Toyota CHR gibi araçların genelde en dolu versiyonlarını alıp kullansam da maalesef tam anlamıyla mutlu edemediler beni.

    Normalde 1.5 Hybrid versiyon düşünüyordum ama maalesef bütçem 2022 Speciale Edizione ve Veloce donanımlara yetiyordu hatta kardeşim diyebileceğim bir dostum Luxury paket Montreal yeşil 2022 16000km de araçta ayarladı ama eşim mutlaka cam tavan olmasını istediği için düşük km 6 aylık araç olması ve üzerinde komple Stek Dynoshild PPF kaplama - Ön cam Lumar Air 80 diğer camlarda Lumar ATR uygulaması olduğu için.(Minimum bugün 100000+ maliyet) tercihim bu araç yönünde oldu.

    Genel izlenimim olarak her Alfa gibi keyifli bir araç Tonale, yol tutuş bir çok C SUV araç kullandım kullandıklarım içinde rakipsiz. Performans konusuna gelirsek bu araç minimum 150HP lik bir motor istiyor dizel de olsa ama belli bir hızdan sonra ara hızlanmalar başarılı.

    Koltuklarda Giulietta Sport pack teki gibi Alcantara kullansalarmış Ti donanımda kalite algısı gerçekten 1 üst noktaya çıkarmış yoksa kokpitin sürücü odağı olsun, ambiyans aydınlatma, sürüş ekranı ve multimedia ekranındaki çözünürlük gerçek anlamda sınıfının en başarılılarından.

    Sonuç olarak 2023 Dizel Allure 3008 maliyetine otomobil dünyasının Premium C Segmente konumlandırdığı SUV aldım her ne kadar forum ahalisi kabul etmese de. ( Alfanın ana vatanı İtalya'da 8000€ fark var Allure dizel 3008 ile dizel Tonale arasında) Ve en önemlisi 5 yıl sonra tekrar beni mutlu eden bir aracım var.

    Hepimiz kazasız belasız sürüşler.





  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    benimkiler goodyear.

  • abandonware A kullanıcısına yanıt
    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)


    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)

    kendi sitesinde yazıyordu aracı alırken ,Luxury paketin içeriğinde. 180 limitör olmayabilir, belki hız sabitleyici ile en fazla o hızda gidiyordur





  • mob33 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam. Hali hazırda şu fiyata epey iyi bir f/p aracı, çok güzel bir tercih.


    Dediklerinize katılmamak elde değil. Yurt dışı fiyatları X1, Q3 gibi araçlarla aynı zaten. Bi bizim Türkiye'de anlatamıyoruz Tonale'nin parasının çok üzerinde şeyler sunan bir araç olduğunu. Neyse, her geçen gün sokaklarda daha çok görüyorum, AVM'lerde falan da park yeri ararken gözüme ilişiyor sürekli. Buraya da sürekli yeni kullanıcılar geliyor. Yavaştan uyanıyor insanlar galiba :)

  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.