Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (5 Mobil) - 4 Masaüstü5 Mobil
5 sn
1.128
Cevap
30
Favori
46.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    Viraj dönme olayı sanırım otonom sürüş 2 paketiyle geliyor. Bu da edizione paketinde oluyor galiba. Tam olarak paketler arasındaki farkı bulamadım. Veloce sahibi olan bir arkadaş bu yarı otonom sürüşte denen, otonom sürüş 2’de denen ya da viraj dönebilen denen olayı aydınlatırsa çok sevinirim. Daha önce Alfa kullanmadım. Pek kaynakta bulamıyorum otomobille ilgili.

  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    Edizione ilk partiler lansmana özel (1.4m sattıkları) 5 yıl garantili gelmiş. Hepsi 5 yıl değil ama araca göre denk gelebilir

  • Beavis. kullanıcısına yanıt

    Otonom sürüş 2 olmayan veloce hiç görmedim açıkçası. Luxury paket olmayan çok ama drive assist hepsinde gördüm şimdiye kadar

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Evet bende bir kaynakta bunu okudum. “Speciale’de ikinci seviye otonom sürüş özelliklerini barındıran Advanced Driving Assistance Pack ve 5 yıl uzatılmış garanti de fiyata dahil olacak.” Bu 2. seviye otonom sürüş denilen şey tam olarak nedir?

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    O halde edizione’de sadece 20” jantlar, ön konsol deri kaplama ve speciale logosu farkı var diyebilir miyiz? Veloce ye göre aman aman bir fark yok gibi hatta günlük şehir içi kullanımında ve ülkemiz yol şartlarında adaptif süspansiyon ve 19” jantlar Veleco yi daha avantajlı kılmıyor mu?

  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Benim araba Kasım 2022 çıkışlı ve 5 yıl garanti yok, çok ilginç. Daha önceki aylarda da satış yapılmış demek ki.
  • Beavis. kullanıcısına yanıt

    Otonom sürüş yapıyor hocam ama direksiyona arada dokunmak gerekiyor. Şerit ortalama, gaz fren vs var



    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)
  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    Benimki de kasım hocam benimkinde de yok

  • Beavis. kullanıcısına yanıt

    20 inc jantın görünümü daha iyi ama ülkemiz için veloce daha mantıklı gibi. Hangisi daha temiz ve güzel renkse tercih edilir bence :) güzel renkler varken sırf veloce diye siyah renk almazdım mesela, kişisel görüşüm

  • Kırmızı renk veloce düşünüyorum. İç dış bence çok şık siyah detaylarıyla. 19” jant ve ayarlanabilir süspansiyon tercih sebebim.Bence, 20” jant ve 40 yanak görsel ve yol tutuş açısından iyi olsada bana çok fazla diye düşünüyorum.
  • Öncelikle umarım tam istediğiniz gibi ve istediğiniz renkte bir araç bulup satın alırsınız. Benim aracım da Kırmızı ve oldukça dikkat çekiyor ama dürüst olmak gerekirse gözüm yeşilde kalmadı da değil.

    Veloce donanımların hepsinde driving asist yok hocam ama luxury pack olup driving asist olmayan görmedim diyebilirim. Tamamen bütçe ile alakalı bir durum sanırım ya da bazı dönemlerde getirdikleri arabalarda bu donanımlar yüklü geldiği için fiyatı uygun tutup böyle vermiş olabilirler.

    Ben otonom sürüş 2 ne olduğundan ve dizellerdeki driving asistle farkından bahsedeceğim. Ben dizel versiyon sahibiyim ve bizdeki adaptif hız sabitleyici en düşük 30 km hıza kadar çalışıyor. Yani trafik yavaşlayıp durma noktasına geldiğinde ACC kontrolü size bırakıyor ve devreden çıkıyor. Ancak Hybrit versiyonlardaki driving asist dur kalk özellikli, mesela öndeki araç durduğunda sizin aracınızda duruyor, hareket ettiğinde sizin aracınızda hareket ediyor. Yalnız burada auto hold özelliğinin kapalı olması gerekiyor aksi halde aracın yeniden hareketini sağlamak için gaz pedalına hafif dokunmak gerekiyor.

    Viraj dönme konusu da yine driving asist pack e dayanıyor. Dizel ya da hybrit fark etmeksizin bu paketin olduğu araçlarda otoyol ya da duble yollardaki virajlar rahatlıkla aracın kendisi tarafından dönülebiliyor. Bu süreçte tabi ki eliniz direksiyona değiyor olması gerekli.





  • Yanıt ve detaylı açıklamalar için teşekkür ederim. Veloce paket kullanan arkadaşlara bir kaç sorum olacaktı.

    Aracın elektrikli bagajı ayak hareketiyle açılıyor mu? Adaptif süspansiyon tuşu hangi modlarda ve nasıl çalışıyor? Sanırım dynamic moduna alınca kendiliğinden kırmızı oluyor. A ve N modunda beyaz olarak mı yanıyor? Kendimiz aç/kapa yapabiliyor muyuz? Dur kalk trafikte ve park etmelerde hybrid motorun devreye girmesi kendi kendine mi oluyor? Bugün çok kısa bir araç sürdüm fakat aktif edemedim.
  • Beavis. kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Belirli bir tarihten sonra gelenlerde elektrikli bagaj ayakla açılıyor diye biliyorum. Benim temmuzda aldığım aracta var.

    Adaptif süspansiyon sadece d modunda değiştirilebiliyor. Sert ya da yumuşak modda kullanabiliyorsunuz. Ancak a ve n modunda aktif değil. Bence saçma belki ileride güncelleme ile degistirirler.

    Phev modeli kullandığım icin mhev hibrit konusunda bir yorum yapamayacagim.
  • Matrix led olan tüm modellerin far sistemi ayni diye biliyorum ben. Virajlarda dönüyor mu hic dikkat etmedim. Otomatik uzun modda çok iyi aydınlatıyor ledler yolun kenari v.s. cok net görünüyor. Ama dönmüyor gibi geldi.
  • witness W kullanıcısına yanıt

    Dönüyor hocam garaja girerken farkediyorum ben

  • Beavis. kullanıcısına yanıt

    Hybrid motor kendisi devreye giriyor. Harici bir ev modu yok

  • aracın üçüncü farları direksiyonu çevirince yanıyor ve yan tarafları aydınlatıyor. sis farı olmaması bir eksi bence yine de. detaylı videosu şurada:


    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)Marelliyoutube
    All LED headlights and taillights of the brand-new Alfa Romeo Tonale fulfil a perfect match of uniform front and rear vehicle signatures. Made by Marelli Automotive Lighting they result from successful international cooperation within our lighting division. With the intelligent LED application in headlamps, we introduce Adaptive Driving Beam (ADB) technology to Alfa Romeo. The rear lamps impress by their design encompassing the entire rear of the car and attract attention by their “triple” signature style.
    https://www.youtube.com/watch?v=gxgjZygCjm8
  • Ben de dikkatli bakayım farlara:)
  • Speziale modellerinin bir farkıda 7 ileri şanzıman ile gelmesiymiş. Veloce modellerde 6 ileri şanzıman var. Bu biraz kafa karıştırdı.
  • Beavis. kullanıcısına yanıt
    Donanım seviyesinden bağımsız olarak 1.5 MHEV motorlar 7 ileri TCT ile, dizel ve PHEV modeller 6 ileri DCT ile geliyor. Bir ara sahibinden'de yanlış görünüyordu, mail atarak düzelttirmistim :)

    Özetle, MHEV veloce alıyorsanız 7 ileri, PHEV veloce alıyorsanız 6 ileri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 27 Şubat 2024; 9:23:6 >
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.