Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (45. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: masterap , masterap , cesarepavese
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.166
Cevap
33
Favori
48.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
93. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 159+ 1 kullanıcısına yanıt

    Bilgisayarımda sakladığım 2023 yılının Haziran ayının kataloğunda göremedim öyle bir şey. 2024'le gelmiştir belki. Kataloğu buraya bırakıyorum:


    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 14 Şubat 2024; 22:33:30 >
  • ben de 2023te aldım aracı, o zaman da aynı şeyler vardı paket dahilinde.servise sordum haberi yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 159+ 1 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Servisten ziyade satış biriminin haberinin olması daha olası. Başka da bir şey diyemiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • daredevilyusuf kullanıcısına yanıt
    Abiler hayırlı akşam. Yanıtladığım konuyu belki bazılarınız hatırlar. Tonale PHEV aracım var. Şarj ünitesi arizasi için 2 aydir aracım servisteydi. 2 aydır aracimin serviste olmasinin sebebi parçanın italyadan gelecek olmasi.

    12 Aralıkta araci biraktim servise, bugun 15 Şubat aracı yeni teslim aldım bir problem yok. Bu sureçte size verebileceğim tavsiyeler yok gibi bir şey. Tamamen tofaşın parca teminindeki beceriksizliği olay. Tek yapabileceğim tavsiye ikame araç alın, muadilini isteyin. Eğer bayi vermeyiz falan derse tofaşı arayıp muadil ikame araç talebi yapın.

    Direksiyonda titrememiz de vardi. Lastik balansi ile cozduler suan gayet normal direksiyonum. Araçta bir problem yok şuan cok şükür.

    Mahkemeye gitmemize ramak kalmişti ama mahkemeye gidince de 2 yil bekliyorsunuz sifir araç almak için. Yani diyebilecegim allah kimseyi servise düşürmesin. Cok kotu 2 aydi yeri geldi sinirden uyku uyuyamadim inşallah bir daha yolum düşmez. Sorunuz varsa sorabilirsiniz cevap veririm burdan ama mesajlarım calismiyor gibi cevap veremiyorum. Burdan yazarsaniz sevinirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Benim de aracım geçen ay serviste yattı. Servis deneyimim hem çok iyi hem de çok kötü. Şimdi ben de deneyimimi anlatayım ki, hem bir faydam dokunsun hem de bazı kronik sorunlar hakkında detaylı bilgi vermiş olayım.


    Tonale'lerin rot başı gıcırtı sorunu kronik, malumunuz. Bu problemi yaşamayan kişi sayısı da pek yok gibi. Benim araçta da rot başı sorunundan vardı. Rot başı sorununa ek, ikinci bir sorun olarak; aks kafasından geldiğini tahmin ettiğim, özellikle de soğuk havalarda arada bir karşılaştığım, direksiyonu tam sağa ya da tam sola çevirdiğimde gelen tak sesiyle beraber vuruntu sorunum daha vardı. Üçüncü sorun, 120'yi geçtikten sonra direksiyonun titremesi sorununu da rot ve balansla bir türlü çözememiştim. Son olarak da ön frenlerden ötme sesi geliyordu.


    Bu sorunları beyan ederek servise götürdüm aracımı. Şansıma Tofaş'tan yetkili abiler de benim gittiğim gün servistelermiş. Aks kafasından geldiğini tahmin ettiğim sesin videolarını gösterdim ve sesi tarif ettim. Bu sesin yalnızca aks kafasından değil, rot başından da gelebileceğini söyleyip önce rot başlarını değiştirip bir deneyelim dediler. İtalya'dan rot başı siparişi verildi. Yukarıdaki @daredevilyusuf hocam'ın deneyiminden farklı olarak, rot başlarım İtalya'dan Ankara'ya 3 hafta gibi kısa bir sürede geldi. Servise rot başı değişimi için aracı teslim ettim, ikame araç olarak 2023 Jeep Compass MHEV verdiler.


    Servise rot başı değişimi için aracımı verdikten sonra çok ilginç bir olay yaşadım. Servis, rot başı değişikliğinden sonra yol testine çıktığını ve araçtan bir tıkırtı sesi duyduğunu, Tofaş ile yapmış oldukları istişarenin ardından sesin kaynağının şanzıman olduğunu düşündüklerini söylediler. Aracın şanzımanını stoklarında bulunan sandık şanzımanla değiştirmek için benden onay aldılar. Benim onayımın ardından da değişimi gerçekleştirdiler. Burada bir parantez açmak istiyorum; sıfır olarak aldığım önceki aracım Opel Astra'da, araç henüz 3500 km'deyken şanzıman sorunu yaşamıştım. Bu süreç boyunca önce servise sorunu ispatlamak için uğraştım. Servise sorunu ispatladıktan sonra ise tamir değil değişim istediğim konusunda Opel Türkiye ile baya bir cebelleştim. Değişimi zorla kabul ettirdikten sonra Almanya'dan 1 ay boyunca şanzıman bekledim. Bu süreç boyunca da tarafıma ikame araç verilmemişti ve epey burnumdan gelmişti. Açıkçası, Tonale'min şanzımanındaki sorunu servisin kendiliğinden belirlemesi, hemen birkaç gün içinde kendiliğinden parça değişimine onay alması, parça bedeli 400 bin TL olan şanzımanı kendiliğinden ve tamamen ücretsiz bir şekilde değiştirmesi ve üstelik İtalya'dan parça beklemeden doğrudan stokta beklettiği sandık şanzıman ile yapması epey taktirimi kazandı. Normal şartlar altında, şanzıman gibi pahalı bir bileşen Avrupa'da bile bu kadar pürüzsüz bir şekilde değişim onayı almaz.


    Garantiden şanzıman değiştirme konusunda ise önceki aracımdan yaşadığım tecrübelerimi aktarayım. Sandık şanzıman değişimi tıpkı Lego gibi, eski şanzımanın araçtan sökülüp yenisinin takılması ile yapılıyor. İkinci elde aracın değerini düşürmediği gibi (Opel Astra'yı satarken tecrübe ettim) aracın işleyişinde bir değişikliğe de neden olmuyor. Zamanında sanayideki ustalara sorduğumda da, bunu sorun etmeyi geçin; aksine şanzımanı bedava bir şekilde yeniliyor olduğun için gayet olumlu olduğunu söylemişlerdi. Sonuçta garanti, araçtaki üretim hatalarını gidermek için verilen bir güvence. Bu da bir üretim hatasıydı ve tamire girmeden parça değişimiyle çözüldü.


    Servis tecrübemi olumsuz yapan bazı faktörler de olmadı değil tabii. Servis, şanzımanı mekanik olarak 3-4 günde araca monte etmesine rağmen şanzımanın yazılım konfigurasyonunu 2 haftada ancak yapabildi. Gördüğüm kadarıyla Alfa Romeo'nun ve/veya TOFAŞ'ın servislerin kullanabileceği türde bir süreç dokümanı/yönergesi mecvut değil. Her ne kadar ikame aracım olsa da bu bekleyiş sürecinin ne zaman biteceğinin belirsiz olması gayet can sıkıcıydı.


    Aracımı, deposu tamamen dolu bir şekilde servise teslim etmiştim. Servis, rot başı ve şanzıman değişimi sonrasında yaklaşık 350-400 km yol testi yapmış. Dolayısıyla aracın deposundaki tüm benzini son damlasına kadar tüketmişler. TOFAŞ'ı arayıp konu hakkında bilgi verip şikayet kaydı oluşturdum ve hemen ertesi güne depomu OPET'te fulleyip fişi getirirsem eğer, fişteki bedel kadar akaryakıt ücretini ödeyeceklerini söylediler. Bu sabah depoyu fulleyip servise uğradım ve 2000 TL nakit elime saydılar. Kendimi biraz çingene gibi hissettim yalan yok ama bu açıdan da Alfa Romeo ve TOFAŞ'ı tebrik ederim Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) 


    İşin can sıkıcı noktasına gelelim şimdi. Değişen rot başından tekrar gıcırtı sesi geliyor. Benim anladığım, üretilen her rot başında ya tasarım ya da üretim hatası mevcut. Rot başlarınızı değiştirmek yerine yağlatarak devam edin derim. Servisler araç özelinde çok acemiler, aracınızı ellettirmeyin. Araç makyajlandığında ya da önümüzdeki model yıllarında parça düzelirse öyle falan değişime gidin derim. Rot başını yağlayınca problem çözülüyor zaten, kafaya takacak bir durum yok bence bu sorun özelinde. Aks kafasından geldiğini düşündüğüm ses ise maalesef kesilmedi. Bu sorunu ne yapacağım bilmiyorum artık. Titreşim sorunu içinse test sürüşü aracından lastik jant alıp sizin aracınıza taktık ve titreşim kesildi dediler. Bu ise titreşim sorunumun lastikten kaynaklanıyor olabileceğini düşündürdü bana, uygun bir ara lastikleri değiştirip bir kez de ben deneyeceğim bakalım. Son olarak, fren ötmesi sorununu ise ön fren balatalarını zımparalattırarak çözdüler. Artık ötme sesi gelmiyor. Çok basit ama bir o kadar da rahatsız edici bir sorundu.


    Özetle benim tecrübem de bu şekilde oldu. Umarım bilgilendiren bir yazı olmuştur.





  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    İşaretlediğim yerde Luxury Pack ile geldiği belirtilmiş aslında ancak bende devreye girip girmediğini henüz araçata anlamadım.


    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)
  • geronimo520 G kullanıcısına yanıt
    Showroom'daki satış departmanına sorun hocam, ben bulamadım bir şey.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geronimo520 G kullanıcısına yanıt

    alfa merkezle görüştüm, standart yazılmış Türkiye pazarında yokmuş dediler, o zaman neden var ki dedm? cevap veremediler .edit; tekrar aradılar, cam suyu ısıtmasının olduğunu bunun 4 derece altı sıcaklıklarda otomatik gerçekleştiğini söylediler. dedim önce başka dediniz. haklısınız vs gevelediler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 159+ -- 21 Şubat 2024; 1:40:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce emniyet kemeri tokasının oradaki kaplamanın kalktığını yazmıştım. Sahibindende ilanlara bakarken aynı sorunu daha yoğun yaşayan bir araç gördüm. Bu sorunu yaşayan birisi yok mu burada ? 2023 dizelde kaplama malzemesinin değiştiğini farkettim. Büyük ihtimalle malzemeden kaynaklı bir hata var. Tofaş komple kemerin değişmesi gerektiğini bu sebeple talebimi reddetti. Ben de bunu doğal karşıladım. Çift taraflı bant mı kullansam diye düşünüyorum


    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İzmir yetkili serviste 30 bin bakımı 15bin tuttu, extra buji değiştiği söylendi. heryerde böyle mi ? diğer araçlarda durum basıl acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda yazan bir arkadaş da 2. bakımın 15 bin tuttuğundan bahsetmişti, yine sebebin buji değişimi olduğu söylenmişti. Bende bir kaç gün önce birinci bakımı yaptırdım, gitmeden 8500 tl demişlerdi , evet 8500 müş ama artı kdv demeyi unutmuşlar sanırım. Neyse sonuç olarak 8070+kdv yani yaklaşık 9700 tl ye yağ değişimi gerçekleştirmiş olduk. Buna da şükretmek gerekir sanırım. Bu arada aracıma 3 tane güncelleme atanmış, bir tanesi direksiyonun giderken rot ayarının bozulması ile ilgili , diğeri esp ile ilgiliymiş, üçüncüsünü hatırlamıyorum ama bana çok önemli gelmemişti herhalde.

    Bu arada luxury pack le gelen deri koltuklarına bakım yaptıran bir arkadaş oldu mu acaba . bildiğim kadarıyla yılda bir ufak bir bakım yaptırmak gerekiyor deri koltuklara yoksa çatlıyor sanırım, yani diğer araçların ki öyle oluyor du her halde bu da öyle olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdrnist -- 19 Şubat 2024; 9:35:32 >
  • mdrnist M kullanıcısına yanıt

    Daha önce güncelleme yapılmamış sizin araca herhalde. Biz bu güncellemeleri yaptıralı çok oldu. Bakımdan önce çağırdılar hatta ikame araç verdiler. En son esp yi yaptırmıştım ancak rot ayarıyla ilgili güncellemeyi hatırlamıyorum zaten o sorunla alakalı gittik hep


    Kasım ayında bakın indirimli 7bin tl civarıydı. Aralıkta 8bin tl lere çıktı. Demek ki her ay bin tl ye yakın zam geliyor. Bujiye 5bin tl civarı yazıyorlar 2. bakımda


    Bu arada deri koltuklara bakım yaptırmalısın. Hatta malzemesini alırsanız kendiniz de yapabilirsiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Tonale'nin ilk bakım ücreti 2023 Ağustos ayında 8200 liraydı. Öyle not almışım.

    Ocak 2023'te Opel Astra'min ikinci bakımına 8000 lira vermiştim, onda da bujiler değişmişti ve 3 silindirliydi o. Alfa mi pahalı Opel mi anlamadım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 19 Şubat 2024; 11:14:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Benim ki dizel versiyon , ben rot problemi ile ilgili bir sorunla karşılaşmadım, hatta servisteki arkadaşlarda bu sorunla karşılaşmamış olmama da şaşırdı ama zaten bende arabayı alalı neredeyse sadece 1 ay olacak. Güncellemeler için muhtemelen benden önceki sahibi hiç servise gitmemiş.

    Deri koltuk bakımını eğer uygun bir yer bulamazsam kendim yapmayı planlıyorum ama dürüst olmak gerekirse, uğraşmak için ne vaktim var ne de hevesim. İyi bir tavsiye gelirse değerlendirmeyi düşünüyorum.

  • EvrenKahramanoglu E kullanıcısına yanıt

    dün 75 km. uzun yol yaptım işe yaramadı. ille de 150 km yapmak mı lazım acap? :)


    güncelleme: dün bir 80 km. daha uzun yol yaptım. sabah ilk çalışmada EV modunda çalıştı ancak sonra hemen benzinli motoru devreye aldı. öğleyin yine EV modunda çalıştı 150-200 mt. yol gidebildim sonra benzini devreye aldı. sanıyorum bu durum aracın normal akümülatörüyle bağlantılı. onun şarjı düşünce EV modunu iptal ediyor. yeni bir durum oluşursa yazarım yeniden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfisti_35900 -- 23 Şubat 2024; 13:40:38 >
  • Merhaba arkdaşlar ben bu arabaya kafayı taktım çok hoşuma gidiyor ama çocuklu bir aileyiz. Arka yaşam alanı dar gibi ne diyorsunuz. Çocuk oto koltuğu konulduktan sonra normal kilolu 2 kişi oturabilir mi?

  • phoenix_88 kullanıcısına yanıt

    Çok rahat oturur çocuk koltuğunu standartlarda alırsanız zaten bu araç için iç hacim konusunda şüpheleriniz varsa mecburen D Suv araç almanız gerekir.

  • phoenix_88 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Diz mesafesi fena değil ama orta oturma alani dar.

    Biz ikiz bebekler ve iki isofix koltukla sıkıntı yaşamıyoruz. Ki koltuk epey geride kullanirim aracı.

    Ama araştırdığım kadarıyla neredeyse her çocuk koltugunun kapladığı hacim farkli oluyor. Devasa hacim kaplayan modellerden kullanacaksaniz muhtemelen hiçbir c suv la idare etmek mümkün olmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar herkese, 2022 model edizione speciale ve veloce modellerinin standart donanımları arasındaki farklar nedir? Benim gözlemim Speciale de 20” jantlar ve Viraj dönebilen adaptif cruise var ve sanırım speciale araçlar direkt 5 yıl garantili gelmiş.

    Öte yandan Veloce’de adaptif süspansiyon var. Veloce’deki adaptif süspansiyonu seçmek bana daha mantıklı geliyor gibi. Veloce’de de şerit takip ve adaptif cruise mevcut sadece viraj dönmüyor diye biliyorum doğru mudur? Başka farklar var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beavis. -- 25 Şubat 2024; 2:47:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beavis. kullanıcısına yanıt
    Edizione sahibiyim ve benim bildiğim yalnızca şu fark var:
    * Edizione'de 20" jant varken Veloce'de 19" jant var.
    * Veloce'de süspansiyon ayarı varken Edizione'de yok (makul seviye ayarla geliyor)
    * Her ikisinin de garantisi aynı (edizione'lerde 5 yıl garanti gibi bir şey yok)
    * Veloce'de viraj dönme vardır ya, neden olmasın ki...
    * Veloce'de orta konsol alacantra iken Edizione'de deri (bence deri daha güzel görünüyor)

    Benim gözlemlerim bunlar. 19" jantlara lastik bulmak 20" jantlara kıyasla daha kolay ve uygun fiyatlı olduğu için mümkünse Veloce alın derim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.