Şimdi Ara

AMD FSR 3 iki oyun için çıkışını yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD FSR 3 iki oyun için çıkışını yapıyor
    AMD, RDNA 3 ekran kartlarıyla birlikte FSR 3’ün de duyurusunu yapmıştı. Ancak ilk kartların üzerinden neredeyse 10 ay geçti ve oyuncuların FSR 3 bekleyişi sürüyor. Daha doğrusu bu bekleyiş artık bitiyor diyebiliriz. Zira cuma günü yani bugün itibariyle FSR 3, bir güncelleme ile birlikte Forspoken ve Immortals of Aveum’a geliyor.



    FSR 3 bekleyişi sona erdi



    AMD FSR 3 iki oyun için çıkışını yapıyor
    AMD, aylar önce oyunculara FSR 2'ye göre 2 kata kadar performans artışı bekleme sözü vermişti ve daha sonra şirketin bu büyük performans artışını elde etmek için DLSS 3 teknolojine benzer bir şekilde şekilde kare enterpolasyonu kullanacağını öğrenmiştik. Geçtiğimiz haftalarda Radeon RX 7800 XT ve RX 7700 XT tanıtılırken sergilenen demolarda FSR 3’ün bu iddiaları gerçekleştirdiğini de gördük.



    Ayrıca Bkz.Nvidia, şimdiden DLSS 10 hayali kuruyor: Eksiksiz bir nöral işleme sistemi



    Şimdi ise bu iddiaları gerçek oyunlarda test etme dönemi başlıyor. Gamescom'daki Gaming Festival 2023 etkinliği sırasında şirket, FSR 3'ü destekleyen ilk oyunların Forspoken ve Immortals of Aveum olacağını açıklamıştı ve şimdi, AMD baş oyun mimarı Frank Azor, dün yaptığı açıklamada bu iki oyun için geri sayımın bittiğini söyledi.



    Ancak bu iki yapım FSR 33 için sadece başlangıç. Önümüzdeki dönemlerde teknolojinin aşağıdaki yapımlara geleceği de açıklandı:




    • Avatar Frontiers of Pandora

    • Cyberpunk 2077

    • Warhammer 40K: Space Marine II

    • Frostpunk 2

    • ADERS

    • SQUAD

    • Starship Troopers İmha

    • Black Myth WUKONG

    • Crimson Desert

    • Like A Dragon Sonsuz Zenginlik



    AMD ayrıca FSR 3'ün Unreal Engine 5 için bir eklenti olarak sunulacağını ve oyun topluluğu arasında benimsenme oranını daha da artıracağını doğruladı. FSR 3'ün en iyi yanı, AMD'nin kendi ekran kartları da dahil olmak üzere tüm üretici kartlarıyla (Nvidia ve Intel) uyumlu olması. Teknoloji aynı zamanda konsollarla da uyumlu olacak. FSR 3, Radeon RX 5700 ile RTX 20 serisi dahil olmak üzere geniş bir yelpazeyi destekliyor.




    Kaynak:https://wccftech.com/amd-fsr-3-makes-pc-debut-tomorrow-in-forspoken-immortals-of-aveum/







  • Frame interpolation, bazı tv'lerde hali hazırda var olan bir teknoloji. Kötü yani az bir şey input lag ekleyebiliyor. Sony TV'lerde "Motionflow", Samsung TV'lerde "Motion Rate Supreme" veya "Auto Motion Plus, LG'lerde "TruMotion" adındaki bu ayarlar, farklı isimlere rağmen aynı şeyi yapıyor. Fsr 3 kare oluşturma tekniği buna dayanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The white warrior -- 29 Eylül 2023; 13:47:46 >
  • 6000 serisi kartlara da getirmesi kullanıcı dostu olduğunun göstergesidir. Kendi ekosistemini geçtim diğer firmaların kartlarında da destek sunması krallığını tesciller niteliktedir.
    Helal olsun AMD.

  • 6000'i geçtim Nvidia'nın çöpe attığı 3000 serisi kullanıcısını bile AMD kucaklıyor. AMD FSR 3 iki oyun için çıkışını yapıyor 

  • Daniel Owen konu ile ilgili muhteşem bir video çekecektir zaten. İngilizce bilenler için ekran kartı konusunda en iyi youtuber, tavsiye ederim. Sesi de o kadar net ki, anlamak için İngilizce altyazı açmak zorunda bile kalmıyorsunuz.

  • fakir dlss'i.

  • m.A.A.d city kullanıcısına yanıt

    RTX 3090 alanlar fakir miydi. :)

  • Dayanamadım atayım bu videoyu he he.



    AMD FSR 3 iki oyun için çıkışını yapıyorNikTekyoutube
    With the recent presentation of FSR 3, AMD has made it possible for every gamer to experience the technology similar to DLSS 3, but without needing the latest GPU, they have really done gamers a favor this time! Thank You for Watching this Video, if you enjoyed it Subscribe to the Channel for more. Music Credit: $werve, Grioten, DAY$OKEE - MUDD If you want to be part of some big giveaways that are always happening, Join my Discord Server so you can stay in touch with me and the community that enjoys Gaming, PC Tech Memes and General Stuff: https://discord.com/invite/PeUZkPBb7z You can Find me on other social Media Accounts where I constantly Post Memes, Informative Videos and Fun Gaming Content: Instagram: https://www.instagram.com/niktek.official Twitter: https://twitter.com/NikTekOfficial For business inquiries and brand promotions, you can contact me in this email: niktekchannel@gmail.com
    https://www.youtube.com/watch?v=iYO4RJHf7QU
  • # Ace # kullanıcısına yanıt

    Bu durum, Nvidia'da da bir şeyleri değiştirecektir. Tensor çekirdeklerine gerek kalmadan DLSS hatta RT hesaplamaları yapılabiliyor olursa şaşırmam. :)

  • Amd nin nvidia ile rekabet etmesi hoş bir ayrıntı. Eskiye yönelik destek sunması da güzel bir detay. Nvidia işi tensor e yıkıp bundan para kazanma derdinde. Çünkü bunu normalde yapılan image process ten ayırıp kodu buna göre düzenliyor gibi algıladım ben. Amd ise bunu gpu üzerinde tutup genele yaymaya focuslanmış durumda. Burada core ayrımı yapmadığından arge kısmı da uzun süre olabilir. Bunlar tabii benim tahminlerim.

    Ama bu ai odaklı teknolojilerin daha çok yol alması gerek. Aynı durum resim çekerken de var. Resmi kendi kafasına göre filtreleyip size sunuyor. Yani aslında görmüş olduğunuz resim source ile çok ayrışabiliyor. Her ne kadar telefonlardaki kadar olmasa da dlss ve fsrda da bu göze çarpıyor. Bu sebeple ikisini de kullanmama taraftayım ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 29 Eylül 2023; 18:16:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt

    amd epey geride olduğu için mecbur taviz vermek zorunda ki 6000 serisi o kadar eski değil 1 seri var sadece arada


    frame generation yok galiba 6000 serisine




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 29 Eylül 2023; 18:28:53 >
  • AMD FSR 3 iki oyun için çıkışını yapıyorGeralt Benchmarksyoutube
    00:00 - Native 1080p 01:07 - 1080p + FSR 3 Quality 02:20 - 1080p + FSR 3 Quality + Frame Generation 03:36 - Native 1440p 04:46 - 1440p + FSR 3 Quality 06:00 - 1440p + FSR 3 Quality + Frame Generation 07:22 - 1440p + FSR 3 Balanced + Frame Generation GEAR: CPU: AMD Ryzen 7 5800X COOLER: SuperFrame ISENGARD 360mm MOBO: ASUS TUF B550M-Plus RAM: XPG Spectrix D41 32GB RAM (4x8GB) 3600MHz PSU: XPG Core Reactor 850W 80plus Gold STORAGE: Fanxiang S770 2TB NVMe 4.0 7400/6800 CASE: Lian Li O11 Dynamic Hall of Fame MONITOR: Husky Tempest 34" Ultrawide 3440x1440 144hz MIC: FIFINE K670 KEYBOARD: Riotoro Ghostwriter Prism MOUSE: Logitech G Pro
    https://www.youtube.com/watch?v=JbcHgRK9Fd0


    ​ 

    neredeyse 3 kat artırıyor. Nvidia şuan sessiz bakalım neler olacak. 

  • Dante kullanıcısına yanıt
    Ağlıyorardı şimdi hemen yükleyip denemeye başlamışlar.

  • Arkadaşlar hiç umduğum gibi çıkmadı forspoken ile denedim evet fps değeri olarak uçuyor hissiyat hiç ama hiç 120 fps gibi değil nvidianin çözümünü deneyemedim ama hiç hoşuma en azından bu oyun için.


    edit: arkadaşlar oyundan vsync ve ekranı fullscreen seçince gayet akıcı oldu ama yinede doğal fps gibi gelmedi psikolojikmi bilmiyorum ama bu şekilde çok daha akıcı.

    AMD FSR 3 iki oyun için çıkışını yapıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayTuruncu -- 29 Eylül 2023; 19:24:39 >




  • Zenohsama kullanıcısına yanıt

    böyle bir senaryoda cpu ya da fazla yük binmez mi? kaliteli bir cpu varsa fps artışı da orantılı olacağından daha iyi bir cpu daha fazla kare hızı demek olacaktır, örnek vermek gerekirse 12400f işlemci ile 13400f arasında 5-10 fps fark oluyorsa bu yazılım sayesinde fark 5-25 fps olacaktır... aynı şekilde amd tarafında da benzer bir senaryo olacaktır

  • Kastettiğim, AMD bu işlemleri GPU'ya yazılımla yaptırıyor, üstelik herhangi bir gpu'da çalışacak şekilde. Nvidia tensor çekirdeklerinin arkasına saklanıyor, belkide DLSS ve RT de özel donanım gerektirmeden yapılabiliyordur...

  • BayTuruncu kullanıcısına yanıt
    valla naparsa yapsınlar rekabetçilerde zaten işe yaramıyor saf kas gücü en iyisi.

  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    rx6600 yeni almıştım, bu iyi oldu.

  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    pazardan aldım 6600 eve geldim 6800. oldu sana 6800 :)

  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

    5000'e bile var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.