Şimdi Ara

AMD FSR 3 iki oyun için çıkışını yapıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dante kullanıcısına yanıt

    Hah tamam ben de ayni sonuclari aldim, counterda yazan 100, gercekteki akicilik 50.


    Tamam demek ki 7000 serisinde de durum ayni.


    E ne ise yariyor bu fg'yi acmak o zaman diye soruyor tabi insan. Sayacta yuksek fps gozukup gercekte o fps olmamasi tam bir fiyasko. Dolandiricilik desem basim agrimaz, yalan cunku o fps rakami tamamen.


    P.S framesync dedigim kare senkronizasyonunun genel adi, amd icin freesync oluyor bu ornekte. nvidia icin gsync. Ayni ayri yazmamak icin framesync ya da VRR yazabiliriz, hepsi ayni kapiya cikar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLawMan -- 4 Ekim 2023; 10:40:23 >
  • TheLawMan kullanıcısına yanıt

    Ben bunu çok yeni olmasına bağlıyorum şimdilik. Bunları düzeltmezlerse zaten tepki alacaklar. Herkes şimdilik preview halde diye pek bir şey demiyor. Bekliyoruz.


    "FG kapalı 30 oynuyordum bir açtım 100 FPS oldu harika oldu!!" diyenler kendini kandırıyor veya AMD fanı diyelim. Demoyu silmeden her türlü varyasyonu denedim. Zaten native 4K RT FG Off 60 FPS civarı alabiliyorum bu kartla. Ama 1440p denedim, 30 fps denedim, 120 FPS denedim. Yok hepsinde de FG kötü sonuç veriyor.


    FSR 3'e dair tek beğendiğim şey Native AA seçeneği oldu. Ultra quality gibi bir şey olmuş. Çok beğendim bunu. Performansa etkisi var tabii quality'ye nazaran.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 4 Ekim 2023; 10:43:49 >
  • Dante kullanıcısına yanıt

    AFMF kotu calisir (ki denediklerinizden kotu oldugunu anliyorum) bunu anlarim. Ama calismayan bir FG, sanki calisiyormus gibi fps yi arttirdigini iddia ederse bu artik baska bir sey haline geliyor.


    Su durumda kac tane yayinci gercekten gozuyle bakip anlayabilecek fg'nin calisip calismadigini? Yayinciyi gectim kac kisi anlayabilecek bakarak? Ama ilkokul okumus herkes o counterdaki rakami gorunce anliyor. Inanilmaz bir tutarsizlik var, dezenformasyonu ilk elden aliyoruz su an kullanicilar olarak ona sinirim bozuluyor. Kullaniciyi yaniltmaktan oturu davalik bir durumda su an bu FG.


    P.S Aynen testlerimiz karsilikli. FSR3 NATIVE AA inanilmaz basarili. fxaa zaten berbat bir modeldi, smaa bir nebze daha iyiydi, forspoken ozelinde konusacak isem temporal AA destegi var ki o da goruntu kalitesi olarak gercekten kotu, ama fsr 3 native AA yuzumu guldurdu, ustelik o dandik temporale gore fps dususu sadece %4 lerde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLawMan -- 4 Ekim 2023; 11:32:36 >
  • TheLawMan kullanıcısına yanıt

    Videolardan katiyen anlaşılmıyor zaten. Oynamak lazım. Adam yayın yapar harika der bakın der filan, çok kolay kandırılır.


    DLSS de ilk çıktığında böyleymiş aslında. Birkaç aya toparlamışlar. Tabii DLSS FG donanımsal bunun ekmeğini yiyor. FSR daki yazılımsal. O yüzden frame gen'in AMD'de hiçbir zaman DLSS kadar iyi olacağını sanmıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 4 Ekim 2023; 10:48:23 >
  • Dante kullanıcısına yanıt

    Ben de sanmiyorum, bi ara usenmeyip 4090'da FG testleri yapmam lazim, en son versiyonda artifactleri filan toplamis olduklari konusuluyordu ama tabi boyle bir ortamda internetten bilgi almak super yaniltici, o yuzden gozumle gormeden inanmiyorum hicbir yazilana.

  • TheLawMan kullanıcısına yanıt

    Forspokenda DLSS FG yok sanırım.


    Immortals of Aveum varsa elinizde, ona da FSR 3 FG geldi. DLSS FG de var onda. Hızlıca aralarında geçiş yapıp test edebilirsiniz. DLSS elbette daha iyi olacaktır da. Ne kadar daha iyi onu görmüş olursunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 4 Ekim 2023; 10:51:25 >
  • Dante kullanıcısına yanıt

    forspokenda yok evet, avenum da torrente yoktu baktigimda, avenum gibi bir oyuna bes para verilmemesi gerektigini dusunuyorum o yuzden dlss fg olan baska oyunlarda denerim muhtemelen.

  • xbox series x e can vermesini umduğum teknoloji. A plague tale requiem oyununa güzel bir can versin de oynayayım diye bekliyorum. starfield ya da.

  • FSR 3 playstation 5'e gelir mi acaba?

  • Her ne kadar FSR 3'ün resmi tanıtımı 29 eylülde yapılmış olsa da aradan geçen 2,5 aylık sürede sadece 3 oyuna eklenebilmiş durumda ve FSR 3'ün bu haliyle baktığımızda çok da hızlı bir başlangıç yaptığı söylenemez. Ancak bu durum dün AMD'nin FSR 3'ü açık kaynak kodlu hale getirmesi ve kaynak kodlarını GitHub'da ücretsiz yayınlamaya başlamasıyla değişeceğe benziyor çünkü artık oyun geliştiriciler dışında mod hazırlayan oyuncular bile oyunlara FSR 3'ü ekleyebilecekler. Henüz 1 gün olmasına rağmen ilk örnekler ortaya çıkmaya başladı bile; The Last of US Part 1 ve Dead Space Remake için FSR 3 desteği getiren modlar yayınlandı ve test sonuçları oldukça iyi:



    @Maceryoutube
    LukeFZ FSR 3.0 Frame Generation Mod Test 1. AMD Radeon RX 7700 XT 2. 1440P Ultra 3. Adrenalin 23.12.1 The Last of Us™ Part I 00:00 Dead Space (2023) 01:58
    https://www.youtube.com/watch?v=PHu9B0l_qG4

      





  • sırf FSR 3 gecikmesi nedeni ile bir ay kadar önce 7900 XT satıp RTX 4090 geçişi yaptım.


    üç yıldır CB 2077' yi mümkün olan en yüksek grafik ayarlarında deneyimlemek için oynamadan bekledim.

    6800 XT kullanırken 4000 ve 7000 serisinden beklentim de bu oyunu en azından oynanabilir seviyede üst ayarlarda çalıştırmaları idi.

    NV tarafı zaten halihazırda DLSS ile bunu yapabilir hale gelmişti , AMD ise FSR3 ün kısa zamanda geleceğini duyurmuştu, üstelik FSR 3 destekleyen oyun stüdyoları listesinde CB 2077 yapımcısı CD Project Red vardı.


    ama tanıtımdan uzun zaman sonra FSR3 kimsenin oynamadığı iki tane dandik oyun ile çıkış yaptı.

    AMD kullanıcılarının asıl derdine derman olacak RT kullanımı yüksek büyük oyunlarda ise FSR3 güncellemesi ile alakalı en ufak bir bilgi, tarih vs paylaşılmadı, hala da bir yol haritası yok.


    CB 2077 yapımcıları ile yapılan yakın tarihli röportajda sorulan FSR3 ne zaman gelecek sorusuna yapımcı tarafından belirsiz bir cevap geldi, belli ki verecek net bir yanıtı da yoktu.

    hadi CB2077 Nvidia destekli bir oyun ve bu yüzden gecikti peki AMD destekli çıkan Star Citizen için FSR3 ile alakalı neden hiç bir ses yok?

    Bu durum AMD tarafının oyun sektörüne yön veremediğinin bir kanıtıdır.


    gelinen nokta ise FSR 3 ün açık kaynaklı hale gelmesi ve oyuncuların resmi olmayan FSR 3 modlarına muhtaç kaldığı bir ortam...


    Gelecek yılda heyecanla beklediğim iki oyun var Stalker 2 ve Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 bu iki oyun da RT kullanımı yüksek olacak ve adım gibi eminim ki 7900 serisi dahil Radeon kart kullananlar bu oyunlarda yine RT kullanamayacaklar.


    Elbette FSR3 güncellemelerini oyun firmaları kendileri yapacak biliyorum ama AMD sen üretici olarak oyun stüdyoları üzerinde gerekli baskıyı gerekirse maddi desteği sağlamak zorundasın.

    bunu yapmazsan kullanıcıların benim gibi bir yere kadar sabır eder ve sonunda rakibe gider.





  • @MuratBayrakçı Güzel bir yorum olmuş hocam, ben son kullanıcı olarak x kişinin y oyununa yaptığı FSR modunu modlama yapmakla uğraşmak zorundamıyım AMD bey? Hadi sen ben yaparız malum donanım aşığız sonuçta ama normal bir ev kullanıcısı bu kadar zahmete girmez, girmek istemez veya modlama yapmaktan anlamadığı için yine FSR'yi kullanamaz.FSR 3 baya fiyasko bu haliyle halen.Savunulacak hiçbir hali yok bu haliyle FSR'nin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 18 Aralık 2023; 16:37:52 >
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    Daha önce ki yazılarınızda hem FSR hem DLSS tarafını kullanmadığınızı ve saf kas gücünü tercih ettiğiniz söylemiştiniz. Görüntüyü bozduğunu söylüyordunuz.

    Peki şimdi DLSS 3.5 kullandığınızda oyun da fark var mı görüntüde?

  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    Son yaşananlardan sonra gördüğüm kadarıyla oyun yapımcıları donanım üreticilerinden DLSS, FSR gibi ek özelliklerin eklenmesi için ciddi bir miktarda para talep ediyor. Neden böyle düşünüyorum, çünkü FSR 3'ün 2-3 gün önce açık kaynak kodlu hale getirilerek Github'dan ücretsiz kullanıma sunulmasından sonra ünlü mod yapımcısı LukeFZ Cyberpunk 2077'ye FSR 3 ekleyen modunun beta haliyle hazır olduğunu belirtmiş ve Youtube hesabında çalışır halde gösteren bir video yayınlamış (bugün 2 farklı mod yapımcısı da FSR 3 modlarını duyurdu). Bir kişi tek başına sadece 3 günde bunu yapabiliyor ama koca koca oyun firmaları yüzlerce yazılımcıdan oluşan ekipleriyle aylardır bunu yapamıyorsa tek olasılık var demektir; (bedavaya) yapmak istemiyorlar.


    Bu nedenle AMD'nin başlatmış olduğu oyundan bağımsız sürücü bazlı kare oluşturma özelliğini de oldukça olumlu buluyorum ama bunu tıpkı bu modlar gibi sürücü üzerinden oyuna özel FSR 3 desteği şeklinde geliştirirse çok daha faydalı olacaktır.





  • mageji kullanıcısına yanıt

    selamlar, hala tamamen mecbur kalmadıkça DLSS kullanmıyorum, DLSS mecburen kullandığım tek yapım CB 2077 ve bu oyunda da yüksek FPS görünmesine rağmen DLSS yüksek bir gecikme yaratıyor.

    malum rekabetçi bir oyun olmadığı için gecikme olması sorun yaratmıyor, ama BF 2042 de denediğimde oyun neredeyse oynanmayacak düzeye geldi.


    grafik kalitesine gelecek olursak DLSS vs NATIVE görüntü arasındaki en temel fark orta ve uzak mesafe görüntüde oluşan doku kayıpları.

    ve evet hareketsiz olarak bir noktaya baktığınızda arada ki farkı anlayabiliyorsunuz.


    örneğin CB 2077 de DLSS veya FSR veya Intel XESS açıldığında cadde üzerindeki yaya geçidinin kaplaması ikinci çizgi itibari doku ayrıntıları kaybolurken native çözünürlükte daha uzak mesafede o dokuyu görebiliyorsunuz.

    elbette bunun gibi farkları haraketli sahnelerde anlamak mümkün değil.

    ama ekran görüntüsü alarak defalarca karşılaştırma yapmama rağmen yakın mesafe kaplamalarda bu teknolojiler ile native çözünürlük arasında benim algılayabildiğim bir fark var bulamadım.


    ben Ray Tracing ve Path Tracing kazancına karşılık DLSS ile oluşan gecikme ve orta uzak mesafe doku kaybı eksilerini kabullenmek durumunda kaldım.





  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    rekabetçi oyunlarda zaten dlss ve benzeri teknolojiler kullanılıyor, önerilmiyorda. ben uzun zamandır single ve hikaye tabanlı oyunlarda kullanıyorum bir fark göremiyorum. dahası durup detaylı tek kare üzerinde inceleyince haklısınız. ama hikaye tabanlı oyunlarda dahi oyuna kaptırınca bu farkları görmek imkansıza yakın.

    şunu demek istiyorum. nvidia çözümü ile amd çözümü arasında belirgin bir fark var. amd fsr 3 de 100 fps gibi algılamıyorsunuz. yine takılarak gidiyor. dlss 3 de ise ama öyle değil. bu farkı yaşadınız mı onu soruyorum. çünkü güncel seride iki markanın iki kartını da tecrübe ettiniz.

    bu konuda amd'nin kesinlikle sınıfta kaldığını düşünüyorum ben.

  • belirttiğiniz gibi mod yapımcılarının kendi çabaları ile bile 3 5 günde hazır hale getirebildikleri FSR 3 ün CD Project Red ekibi tarafından bu kadar uzun süredir hazırlanmamış olmasının iyi niyet ile açıklanacak tarafı yok.

    çok büyük ihtimal ile NV bu oyuna FSR 3 desteği gelmemesi için CD Project Red ekibi ile ortak karara varmış veya yönlendirme yapmakta.


    ama asıl mesele bu şartlar altında AMD nin bu duruma karşılık bir cevap vermemzi.

    eğer NV FSR nin gelmesini engellemeye çalışıyor veya gecikmesi için uğraşıyorsa milyar dolarlık firma olarak gerekirse yapımcı firmaya maddi destek vereceksin, sonuç olarak kullancılarına karşı olan sözünü öyle ya da böyle yerine getireceksin.


    mod yapımcılarının çabası ve yaptıkları takdire şayan, umarım başarılı sonuçlar ortaya çıkar.

  • mageji kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    nvidia çözümü ile amd çözümü arasında belirgin bir fark var. amd fsr 3 de 100 fps gibi algılamıyorsunuz. yine takılarak gidiyor. dlss 3 de ise ama öyle değil.


    Aslında imkan olsa da video çekip uygulamalı olarak karşılaştırılsa; DLSS ve FSR aynı oyunda kare saniye farkı dışında akıcılık olarak nasıl bir performans sunuyor, takılarak gitmek ne demek görebilsek. :)

  • mageji kullanıcısına yanıt

    maalesef FSR3 desteği CB 2077 de olmadığı için ben sadece FSR 2.1 ile deneme yapabilmiştim, bahsettiğiniz gibi hemen sonrasında ise RTX 4090 DLSS kullandım.

    elbette 7900 XT ile RTX 4090 gibi iki çok farklı güçte donanımın deneyimini hele ki CB 2077 özelinde karşılaştırmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama elbette DLSS ile daha kaliteli bir oyun deneyimi yaşadığımı söyleyebilirim.

    ama tekrar etmekte fayda var, iki donanım arasında da ciddi performans farkı var.


    ama şunu yapabilirim, RTX 4090+FSR VS RTX 4090+DLSS karşılaştırması daha ölçülebilir olabilir.

  • bunu deneyip paylaşacağım, RTX 4090 ile FSR vs DLSS CB 2077.

    ben 7900 XT ve FSR ile o takılma hissini yaşamamıştım, elbette 4090 a göre çok daha az FPS veriyordu ama kesintili bir deneyim olmamıştı.


    @mageji

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.