Şimdi Ara

AMD FSR 3 iki oyun için çıkışını yapıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt

     

  • Amd bir çok kartı desteklediği için nvidia düdük vram li ekran kartları kullanır artık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muhtemelen iyi bir sonuç için 5600xt , rtx 2060 ve üstü frame generation kullanacak. Alt nesillerde stabil olacağını düşünmüyorum. Bu arada 6750 xt ile denedik sonuçlar efsaneydi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FSR 3.0 yerine oyunu 720p de açıp oynayın daha iyi.


    Donanım Arşiviyoutube
    Sonunda FSR3 Frame Generation çıktı en güncel iki oyunla testini yaptım. FSR3 'ü DLSS3 ile karşılaştırdım oyunlardaki farklar gerçekten çok büyük. Hem görüntü kalitesi hem de FPS artışında çok ciddi farklar var. 00:00 FSR 3 Frame Generation Hayırlı Olsun 01:19 Yanlışı Düzeltelim 02:16 FSR3 FPS Artışı ve Görüntü Kalitesi 05:30 DLSS3 vs FSR3 08:50 RTX 3060 İle FSR3 Frame Generation Testi 12:21 Sonuç WEB - https://donanimarsivi.com/ Forum- https://forum.donanimarsivi.com/ Instagram - https://www.instagram.com/donanimarsivi Twitch - https://www.twitch.tv/donanimarsivitv Twitter - https://twitter.com/donanimarsivi
    https://www.youtube.com/watch?v=A3nml8AywZU&feature=youtu.be
  • BayTuruncu kullanıcısına yanıt

    6900xt kullaniyorum, ekran karti driverim 23.9.3, ekranim LG 34GN850-B, islemci 5800x3d vs vs.


    Sirf test etmek icin Forspoken denen oyunu cektim, 45-50 fps civari calisan ayarlarda fluid motion frames'i actigimda overlay'de yazan fps 100lere cikiyor, ancak akicilikta en ufak bir fark yok hala 45-50 fps gibi.


    Bu nasil bir olay ben anlamis degilim. Freesync kapadim actim, fullscreen borderless denedim, farkli cozunurluklerde denedim. Hepsinde sorun ayni. Sayacta fps yuksek, gercekte gordugum fps dusuk.


    AFMF ya bugli bu oyunda, ya da inanilmaz bir dolandiricilik var ortada.

  • Aynısı DLSS de de var kardeşim çok biliyorsan çok para verde saf güçten verim al o zaman bir yerden feragat edeceksin zamanla da daha iyi olur zaten

  • TheLawMan kullanıcısına yanıt

    Hocam birde şöyle deneyin monitörünüzü 120 hz e çekmeyi deneyin(144 te olur ama maksimum hz görsün oyun) sonra frame gen açınca 120 hzi sabit görecek şekilde ayarları düşürmeyi deneyin ayrıyetten vsync kesinlikle açın ben birde immortals of aveumda denedim o oyunda çok daha güzel lakin bu iki oyunda oynanacak oyunlar olmadığı değil bence denedim çıktım sadece.

  • Her turlu denemeyi yaptim, sonuc ayni. Frame counter artiyor, gercekteki akicilikta zerre fark yok.


    Az once 4090 la da denedik, yine ayni sonuc. Frame counter artiyor ama akicilik artmiyor.


    Ya bu oyunda problem var ve AFMF calismiyor, ya da ortada cok acayip birseyler donuyor.


    Neyse driver adam gibi release olsun ondan sonra destek veren diger oyunlarda da deneyip son kanaati yazarim. Umarim bu sacmalik sadece forspoken'a ozel bir durumdur.



    P.S Gunluk kullanimda herhangi bir framesync teknolojisi (gsync ya da freesync) kullanirken v sync kesinlikle acmayin bu arada, v sync'ten kurtulmak icin frame sync teknolojileri cikti zaten. V sync nuh nebiden kalma birseydir ve handikaplidir, genelde o hissedilen micro stutterlarin filan temel sebeplerinden biridir.

  • TheLawMan kullanıcısına yanıt

    AFMF zaten 7000 serisi kartlar dışında kullanılamıyor. AMD sürücüsü üzerinden ayarın açılması gerek. Bu ayar şimdilik sadece 7000 serisine geldi. Nvidia ve 6000 ve aşağısı kartlarda şimdilik sadece 2 oyunda FG açılabiliyor.


    Vsync freesync ilişkisi de şu şekilde, sürücü üzerinden vsync açılması gerek. Sadece oyun üzerinden kapalı olması gerek. Freesync ve g-sync bu şekilde çalışıyor. Sürücü üzerinden vsync kapanırsa gsync veya freesync açık bile olsa yırtılma olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 4 Ekim 2023; 10:2:40 >
  • Bence de calismiyor, hatta o iki oyundan biri olan forspoken'da da calismiyor, fakat problem su ki calismamasina ragmen fps sayacinda fps'yi arttiriyor ve bu da kullaniciyi yaniltiyor. O yuzden diyorum zaten enteresan bir seyler donuyor ve driverin release'ini beklemek lazim diye.

  • TheLawMan kullanıcısına yanıt

    Ben AFMF ile CP 2077 Witcher 3 vs. denedim. Çalışıyor ama rezalet. Olmaz olsun şu haliyle yani. Vsync, HDR kapattırmak nedir bu devirde. Bunlar açıksa AFMF çalışmıyor. Yırtık yırtık oynamak zorunda kalıyorsunuz. Üstüne de AFMF'nin getirdiği görüntü bozulmaları cabası. Zaten frame arttırdığı da yok. Orada 100 FPS yazıyor da ben base FPS ne ise onu hissetmeye devam ediyorum. Üstüne stutterfest ve latency de kreması.


    AMD de diyor ki en az 70 FPS native alırsanız güzel sonuç alırsınız AFMF'den. Ya kardeşim 70 FPS alan adamın AFMF ile frame gen ile ne işi olsun?


    Şu haliyle rezalet durumda yani FG de AFMF de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 4 Ekim 2023; 10:5:44 >
  • Denediginiz kart nedir?

  • TheLawMan kullanıcısına yanıt

    7900 XTX

  • Dante kullanıcısına yanıt

    Hah bu bilgi iyi oldu, driverdan destekli oldugunda en azindan AFMF'in goruntude farklilik yarattigini netlestirdik.


    Su an oyunda AFMF destegi olsa bile ne 4090'da ne de 6900xt'de AFMF calismiyor, fps counterinda fps artiyor ama goruntude degisiklik yok. Bunu da netlestirmis olduk.


    Bakalim driveri bekleyelim, ondan sonra testleri tekrar ederiz.

  • TheLawMan kullanıcısına yanıt

    Hocam AFMF ve FSR FG ayrı şeyler.


    AFMF AMD Fluid Motion Frames: Şimdilik sadece 7000 serisine özel yayınlanmış bir driver desteği ile gelen ve bütün oyunlarda açılabilen leş gibi bir şey

    FSR Frame Gen: Şimdilik sadece 2 oyunda kullanılabilen ve her kart ile kullanılabilen, yine leş gibi bir şey.


    AFMF oyun desteği değil yani driver desteği. FG ise oyun desteği.


    Driverdan destekli olan AFMF, FG'den çok daha berbat bir sonuç veriyor.

    FG yani 2 oyunda olan destek şimdilik AFMF'den çok daha iyi.


    AFMF'de, vsync ve HDR kapatmak gerekiyor ve 1440p üzeri en az 70 FPS base almanızı öneriyor AMD

    FG'de vsync açık olmalı, HDR'ı da bozmuyor FG. Ama bu FG de VRR desteğini kapatıyor (Freesync ve Gsync'i disable ediyor). Ve AMD diyor ki en az 50 FPS base alırsanız iyi çalışır.


    İkisi de leş gibi ve şu an bulaşılmaması gereken teknolojiler kısacası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 4 Ekim 2023; 10:19:25 >
  • TheLawMan kullanıcısına yanıt
    AFMF kamerayı hızlı hareket ettiğinde, aksiyona girdiğinde görüntüyü bozmamak için devre dışı kalıyor. AFMF ile hiç uğraşmayın. Oyunun içindeki Frame Geni açın. Radeon ayarlarından vsync ve anti lag açın. Olmazsa Rivatuner ile fps limit koyun. O zaman akıcı olabilir.

    Edit: 6900 xt ile zaten AFMF açamazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 4 Ekim 2023; 10:16:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dante kullanıcısına yanıt

    AFMF ile FG aslinda ayni seyi iki farkli sekilde yapan ayni seyler. Ikisi de frame aralarina frame ekliyor. Biri motion vektorleri kullaniyor digeri kullanmiyor. Dolayisi ile elde edilen goruntunun kalitesi farkli oluyor.


    Karisiklik olmamasi adina vektor kullanana FG, kullanmayana AFMF diyeyim madem anlasilmiyor ki haklisiniz simdi bakinca karisik olmus anlatim onceki mesajda.


    Neyse kavramlari netlestirdigimize gore benim ilk mesajina donersek, forspoken'da FG actigimiz zaman fps counterimizde fps artiyor ancak goruntude hicbir fark olmuyor ki parmak basmak istedigim nokta da bu zaten. Burada bir sacmalik soz konusu. Kullaniciyi yaniltan bir hale geliyor bir anda o fps counter'i.


    Ayni sey 4090 icin de gecerli, onda da forspokenda FG actigimizda fps counter'i artiyor ancak goruntude bir fark olusmuyor. Dunyanin en sacma seyi, tamamen yaniltici bir hale geliyor. Counter'da 100 fps ama aslinda olan 50fps.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLawMan -- 4 Ekim 2023; 10:25:15 >
  • TheLawMan kullanıcısına yanıt

    Evet AFMF oyunun vektör bilgilerine ulaşamadığı için de, oyunda çok hızlı döndüğünüzde kendini disable ediyor mesela. Çok kötü ya her yönden.


    FG bir tık daha iyi AFMF'den. Çünkü oyun katından destekli.


    Ama dediğiniz gibi hiçbir akıcılık sağlamıyor bence de. Sağlasa bile kamera çevirirken objelerin kenarlarında oluşan dalgalanma, ghosting vb. şeyler katlanılacak gibi değil.


    Forspoken 150 FPS FG Non-VRR

    Forspoken 70 FPS Native w/ VRR


    Ben açık ara ikinci seçenekte çok daha akıcı yağ gibi bir sonuç alıyorum. En çok da VRR sayesinde o da.

  • Framesync'i kapatip forspoken'da bir test yapar misiniz fg fark yaratacak mi akicilikta diye. AFMF de kapali olsun driverdan.


    Tearing onemli degil simdilik, anlamak istedigim FG calisiyor mu 7000 serisinde yoksa oyunda mi bir sacmalik var.

  • TheLawMan kullanıcısına yanıt

    Ben preview driver'ı sildim hocam AFMF artık bende de yok. Bu preview sürücü Dolby Atmos desteğini iptal ediyor ki benim için çok önemli o destek. O yüzden öncekine döndüm.


    Framesync dediğiniz freesync ise, FG zaten freesync'i iptal ediyor otomatikman. Demoyu da sildim ben. Ama evet çalışıyordu ama gördüklerimden hiç memnun olmadım. Akıcılık hangi ayar denediysem deneyeyim olmuyor. Yani native 120 FPS alırsam akıcı oluyor. Ama kapatsam da 120 FPS zaten. Ne işime yarasın FG o durumda.


    Örneğin 30 FPS'e limitledim bilerek. 60 FG olsun diye. Oluyor ama rezalet yani. 30 akıcılığında 60 yazıyor orada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 4 Ekim 2023; 10:35:14 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.