Şimdi Ara

[Ana Konu] Asus ROG GL502VE (1050Ti, 7300HQ, 256 gb) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.330
Cevap
30
Favori
74.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üstündeki ram 2133mhz diye aynı frekansta alayım, zamanlama aynıysa dual çalışır diye düşündüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avanak_abdi -- 27 Aralık 2017; 11:37:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doqan0619 D kullanıcısına yanıt
    cizim yaparken ısınmaz panel için senin için ne iyi bilemem ama ögrenci için bile fazla bile bu pc. hdd gelince arşiv yapmayacaksan yeterli olur
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    Cizimde tabi ısınmaz ama isinmadan kastım oyunlarda çok ağır grafik isteyen oyunlar değil(dota2 ) gibi ama özellikle haftasonlari 4-5 saat oyun oynarım o yüzden soğutma işi önemli :) tn panelden çok rahatsız olcagimi sanmiyorum ama bazı yerlerde bu urunun paneline tn'ninde kötüsü denmiş -_-

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doqan0619 D kullanıcısına yanıt
    düz masada sogutucuya gerek duymadan oynarsın Dotayı
  • Doqan0619 D kullanıcısına yanıt
    Okulunuz hayırlı olsun şimdiden iyi çalışmalar. Başlığı okursanız ısınma konusunda da yorumlar var. üst düzey bir soğutma sistemi yok içinde öyle 4-5 borulu değil 2 adet var 2 fan ile birlikte yeterli soğutma sunuyor aşırı ısınma ve hız düşüşüne yol vermiyor. TN panel standart TN panel işte değerleri verildi renk gamutu vasat, ips panele yakın renk ve görüş açısı sunan TN paneller de var ama bu panel onlardan değil evet. Aynı şeyleri tekrar etmeye gerek yok ancak en iyisi gözünüzle görmeniz şimdi ne desek boş olur. Sonuçta beklenti ile alakalı, daha önce kaliteli tipten ve iyi kalibre edilmiş bir ips kullanan birine leş gelir, benim gibi kullanmamışlar için normal gelir, sağda solda ips görüp iç çekeriz işte arada, veya vasat ips paneller de var bu da ips mi dersin belli olmuyor.
  • gunman233 G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ve haklısınız valla IPS kullanmadım arkadaslarda felan hariç tn sıkıntı çıkarmaz gibi, siz baya bilgilisiniz i5 7300hq 4-5 seneyi cikartirmis normal bı muh. Öğrencisi için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    Görüşüne göre asus yolu gözüktü bana son bişey sormak istiyorum n11 deki atılımbilgisayar inatla bu modele klavye aydinlatmasiz diyor aydınlatmali ama klavye farklı bi urün olma şansı yok dimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doqan0619 D kullanıcısına yanıt
    Beklentilerinize bağlı tamamen ancak çıkarır tabi. i5 veya i7 farketmez pek, aradaki performans farkı yüzde 15 civarı zaten. Örneğin 2008 model bilgisayarla mühedislik değil ama mimarlık bölümünde çizim bile yapan var hala, Autocad son sürüm kullanılacak diye bir şart yok zaten özellikle öğrencilikte temel şeyler var büyük projelerle işiniz olmaz ve genelde eski sürüme göre eğitim veriyor hocalar geriden takip ediyor genelde.
    TN vs IPS konusuna zaten girdik ikisi de görüntü veriyor mu veriyor :) Grafik tasarım okumuyorsunz sonuçta.
    Autocad, Solidworks, Mathlab bunları kullanacak "öğrenci" için 10 sene bile götürür aslında. Büyütecek bişey değil. Ha profesyonel meslek hayatınıza atılırsınız büyük projeler olur ve zaman kısıtlaması olur o zaman yüzde 15 fark sizin için önemli olur o başka bir konu zaten para getireceği için yüzde 5 zaman kazancı için bile bir işlemciye 2 kat para verenler var çünkü fazla fazla maddi getirisi olacaktır kendini çıkarır. Paranız kısıtlıysa beğenmemezlik etmeyin teknoloji hızlı gelişiyor ancak 2020-2021 yılına kadar öyle çok büyük değişimler olmayacak bilgisayarlarda. i5 mi i7 mi tartışması gereksiz Core 2 Duo işlemciyle bile iş görenler var hala dediğim gibi, uçmaya gerek yok fazla:)

    Klavye ise kırmızı ışıklandırmalı. Bu başlıkta ben dahil birçok kişi gözümüzle gördük merak etmeyin bu model ise olmama şansı yok. Satıcılar önündeki kağıda bakar genelde zaten açıp bakmazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 27 Aralık 2017; 13:3:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: avanak_abdi

    Üstündeki ram 2133mhz diye aynı frekansta alayım, zamanlama aynıysa dual çalışır diye düşündüm.

    2133 mhz alın yorumlara aldanmayın. Üzerinde zaten 2133 mhz var daha hızlı bir model taksanız bile o da 2133 mhz hızda çalışacaktır zaten 2 ram olduğu zaman düşük hızda olan hangisi ise ikincisini de o hızda ayarlar anakart.
    Ha 2400 mhz olsaydı ikinciyi de 2400 alabilirdiniz ancak o zaman bile performansta bir fark olmazdı pek, intel işlemciler Amd Ryzen gibi ram hızına çok bağımlı değil.
    Çift kanal çalışacak 2. ram ile birlikte bant genişliği 2 katına çıkacak bu iyi bir durum tabi ancak yine günlük kullanımda veya oyunlarda etkisi yok denecek kadar az. Sadece belli başlı ram bant genişliği hassasiyeti olan bazı pro uygulamalarda avantajlı olabiliyor. Çift kanal ram'in en işe yaradığı yer ise harici ekran kartı olmayan, entegre grafik kartı ile iş gören bilgisayarlardır. Örneğin özellikle Intel Iris serisi güçlü dahili grafik içeren modelleri ve Amd APU modelleri... (Ryzen Mobile, A serisi masaüstü veya mobile serileri) Bunların dahili bellekleri olmadığı için (Intel Iris modellerinde küçük bir destek ön bellek oluyor 128 mb gibi..) oyun performansına büyük etki eder çift kanal ram olması ve ram hızının da olabildiğince hızlı olması.




  • gunman233 G kullanıcısına yanıt
    Sondan başlamak gerekirse bencede öyle :) adamlar inatla ışıklandırma yok desede , uçmaya gerek olmadığından hafta sonu alcam bu ürünü Dell, 7567-7577 lere de bakıyodum ama yazılımsal dertleri soğuttu üründen bununda fiyatı uygun olunca :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyimisiniz? 7 nesil Kaby Lake ile 2400 Mhz ye geçildi.6 nesilde 2133 Mhz hız vardı. Yanlış yönlendirmeyin insanları.

    [Ana Konu] Asus ROG GL502VE (1050Ti, 7300HQ, 256 gb)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ButcherofBlaviken -- 27 Aralık 2017; 13:34:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doqan0619 D kullanıcısına yanıt
    Ben de epeydir araştırıyordum, dell ve asus arasinda kalmistim. Dell hala sacma sapan yazilimsal problemlerle mesgul, buradaki ana konu altinda millet birbirine bulabildigi cozumleri anlatiyor. O yuzden asus aldim biraz once, bakalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadara ve nerden aldiniz, ve hayırlı olsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • netsiparis 3389, sagolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dediğin doğru. İşlemci 2400mhz destekliyor. Ancak bilgisayarda gelen ram 2133mhz. Kaç takılırsa takılsın 2133mhz'de çalışacak. Onu anlatmış arkadaş.
  • Doqan0619 D kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum atılımbilgisayarıda tanımıyorum
  • İyiyim siz nasılsınız?
    Kaby lake mobile 2400 mhz'ye kadar destekliyor zaten desteklemiyor mu dedim iyi okuyun. Daha üst hızlara da çıkabilirsiniz tabi masaüstünde XMP profillerini kullanarak daha basittir.
    2133 mhz de takılabilir performans farkı olmaz diyorum. Arada fiyat farkı çoksa 2133 daha mantıklı.
    Ayrıntılı yazdım yukarıda hangi durumlarda bellek hızı veya çift kanal desteği avantajları olabileceğini.
    Forumda görüyorum bazen sizin gibi sadece rakamlara odaklanıp teoride konuşanları, pratikte bir getirisi var mı haberi yok çoğu kişi yanlış yönlendirme ile, özellikle masaüstünde gidip 2 kat para verip 3600 mhz bellek alanlar var yok yere. Çoğu durumda gereksiz, gerekli durumlarda bile performans farkı az.
    Şu da var bellek hızı arttıkça zamanlamaları (gecikme süresi) artar bu da performansa negatif etki eder bazı durumlarda düşük hızdaki ramlerin avantajı bile vardır. Burada gereksiz yere ayrıntıya girmeyeyim isterseniz araştırın. Belleklerde JEDEC standartları vardır zaten hemen hepsi uyar. Yüksek hızlı belleğin yanına daha düşük hızda bir ram takılırsa (veya düşük hızda belleğin yanına yüksek hızdaki ram takılırsa) düşük hızda olanın hızına ve zamanlamalarına eşitlenir, sorun olmaz yüzde 99 ihtimalle uyumluluk kendiliğinden sağlanır.




  • avanak_abdi kullanıcısına yanıt
    Nerede 2133 Mhz yazıyor görebilirmiyim hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunman233 G kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ben de iyiyim.O kadarını biliyorum zaten hız ne kadar artarsa gecikme de artar doğru orantılı olarak.cl9, 15,17 vs. Benim demek istediğim bu laptopta gömülü gelen ramin hızının nerede 2133 Mhz yazdığı..? Görebilir miyim? Benim bildiğim 6 nesil laptop aldığında yanında gelen ram 2133 Mhz, 7 nesil laptop aldığında tekrardan içine 2133 Mhz takılmayıp 2400 Mhz olması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ButcherofBlaviken -- 27 Aralık 2017; 14:5:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows’u flasha atıp cd key girdim fakat yükleme yapamadım. Windows ntfs olarak biçimlendirilen bir bölüme yüklenmelidir dedi. Biçimlendirmem mi gerekiyor arkadaşlar? Yardım :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.